Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
GTA V Benchmarks - LinusTech - Quad Core odneo pobedu!
STRANA 1 OD 2  
SkyFire GTA V Benchmarks - LinusTech - Quad Core odneo pobedu! 26.04.2015. 23:45 T61146

status: user
broj poruka: 18472
Interesantni rezultati. Najvise me iznenadio ucinak procesora u igri i koliko se dual core drzi dobro tj. koliko dual core sa ht ima benefita.

Osmojezgarni procesori prolaze najgore. Cist Quad Core odnosi pobedu.

https://www.youtube.com/watch?v=2K5uWT8h6EQ

The Power of Grayskull

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dasangalo7 Ovo je 27.04.2015. 10:27 #592529

broj poruka: 163
porazavajuce. U 2015 godini i dalje ubedjuju ljude da je manje jezgara bolje. Igre su retardirane. Zaostale. Valjda treba da idemo napred a ne par godina da tapkamo u mestu.

zerocool55 Re: Ovo je 27.04.2015. 10:49 #592533

broj poruka: 1131
Nekada su programeli psovali sve i svasta sto je memorija bila jako mala 512Kb rama 1 MB HDD ali i tada su cinili cuda...
Mogu da se kladim da je sada 1985 i da nekome programeru damo hardverski najacu sadasnju masinu da bi napravili igrice koje bi barem minimum bile 50% bolje a i programe koje bi oduvali danasnje veoma lako..

:: porazavajuce. U 2015 godini i dalje ubedjuju ljude da je manje jezgara bolje. Igre su retardirane. Zaostale. Valjda treba da idemo napred a ne par godina da tapkamo u mestu.
::
codeus Re: Ovo je 27.04.2015. 11:02 #592536

broj poruka: 4054

pa ti idi napred , napisi potpuni novi gamecore koji moze da podrzi 16 jezgara i onda ce i7 da poleti

do tad sve igre bolje rade na i5

za poslovni softwer i7 je zakon , i5 je slina

u realnom, obicnom radu ja ne osetim razliku izmedju e6550 i xeona@12mb
dasangalo7 Rado 27.04.2015. 11:40 #592544

bih napisao ali nije mi to profesija. Ima ovde ljudi sa etf-a pa neka se bace na posao. Ali zar nije trgedija da je nesto losije (i5) bolje od i7 ili X8 FX-a?

zerocool55 Re: Rado 27.04.2015. 11:59 #592547

broj poruka: 1131
APSOLUTNO !

:: bih napisao ali nije mi to profesija. Ima ovde ljudi sa etf-a pa neka se bace na posao. Ali zar nije trgedija da je nesto losije (i5) bolje od i7 ili X8 FX-a?
Kutalion .... 27.04.2015. 12:31 #592548

broj poruka: 2480
Ajde sto rade bolje i5-ice od i7-ica sa 4 jezgra i 4ht-a jer ht i ne radi bas nesto u vecini igara.

Porazavajuce je da i5ice deru 6-core i7-ice, uglavnom usled veceg clocka.

Cekamo DX12/Vulkan ko ozeblo sunce, napokon da se iskoristi hardware, a ne da zavisimo od ultralenjih developera. Mada nije ni do njih samo, publisheri ih pritiskaju za rokove i onda ovi ne mogu da posvete engine-u dovoljno vremena.

SAMDSUNG!!!

Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA

Milos1975 Kutalion 27.04.2015. 15:26 #592566

broj poruka: 417
Ne zavisi sve samo od developera. Glavni krivac je Microsoft sto nije razvijao Directx - a to nisu ni morali dok ih AMD nije uplasio sa Mentlom, a drugi krivac je nedostatak konkurencije: preko 80% ljudi ima Intel procesor iz mejnstrim kategorije, znaci maximalno kvad kor, i zasto developeri da se trude da razvijaju igre za procesore koji imaju vise jezgara? Jednostavno nije potrebno, jer bi vrlo malo ljudi uopste imao koristi od toga.
A Skylake? Opet ce biti kvad kore. I bice maksimalno 15% brzi, bar tako tvrde. I tih 15% verujem da ce se uopste primetiti samo u visoko-optimizovanom softveru, na primer video kompresija, audio-video produkcija, rendering i slicno. To ti je nedostatak konkurencije, a nedostatak konkurencije znaci bogacenje monopoliste i tapkanje u mestu, sto se tice razvoja i napretka. AMD je totalno promasio dizajn arhitekture procesora, sto se tice Buldozera, a ionako nisu drzali veci deo trzisnog `kolaca`. Jedino Directx 12 ako ne pokrene stvari sa mrtve tacke...
Da kazemo da je, na primer, 4670k brzi od 2500k, koliko? 15%, sto se tice IPCa? A najavljeni Skylake ce, navodno, biti brzi jos 15%. 1.15 pomnozeno sa 1.15 je 1.33. Za 5 godina, otkad je izasao Sendi Bridz, ostalo se na kvad korovima za mejnstrim, a napredak je maksimalnih 33% u odnosu na Sendi Bridz, i to ako je verovati najavama, i to samo u visoko-optimizovanim aplikacijama i igrama. Uz promenu 3 soketa i nepotrebno bacanje para na maticne.

:: Cekamo DX12/Vulkan ko ozeblo sunce, napokon da se iskoristi hardware, a ne da zavisimo od ultralenjih developera. Mada nije ni do njih samo, publisheri ih pritiskaju za rokove i onda ovi ne mogu da posvete engine-u dovoljno vremena
:: SAMDSUNG!!
:: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
dasangalo7 @ Milos1975 27.04.2015. 16:57 #592575

`navodno ,ce biti brzi jos 15%. 1.15 pomnozeno sa 1.15 je 1.33. ... a napredak je maksimalnih 33%... Za 5 godina!`

Objasnio si. Tako je. Ljudi kupuju iste procesore razlicitog imena 5 godina. E to je prava prevara. AMD je bar ostavio isti soket. A ovi i sokete menjaju i prodaju istu stvar lakovernim ljudima. A oni nalozeni kako imaju najnoviji ISTI procesor. Kakav je napredak 33% za 5 godina? Ako misli neko da je to puno, neka se seti gde su telefoni bili pre 5 godina, a gde su sada.

ramzesIII Re: @ Milos1975 27.04.2015. 17:48 #592578

broj poruka: 1017
Nahebo si ako hvalis AMD na ovom forumu....

:: `navodno ,ce biti brzi jos 15%. 1.15 pomnozeno sa 1.15 je 1.33. ... a napredak je maksimalnih 33%... Za 5 godina!
:: Objasnio si. Tako je. Ljudi kupuju iste procesore razlicitog imena 5 godina. E to je prava prevara. AMD je bar ostavio isti soket. A ovi i sokete menjaju i prodaju istu stvar lakovernim ljudima. A oni nalozeni kako imaju najnoviji ISTI procesor. Kakav je napredak 33% za 5 godina? Ako misli neko da je to puno, neka se seti gde su telefoni bili pre 5 godina, a gde su sada.
ZooLoo ... 27.04.2015. 19:24 #592594

broj poruka: 3975
Nema tih razloga zbog kojih bi uzeo FX procesore, i3 mama za igrice i dalje i ostace, i5 je prestiz a i7 samo za iskusne! :P

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Dell P2414H..

Milos1975 AMD FX procesori rade, 27.04.2015. 20:03 #592598

i rade sasvim kako treba, i daleko su povoljniji finansijski, ako se gledaju cene novog hardvera, za one koji kompjutere ne koriste samo za igre. Naglasavam: ko kupuje ganc novo, i ko ne koristi komp samo za igre.
Kad budu izasle dobro optimizovane i zahtevne Directx 12 igre, tada cemo imati konacnu presudu o AMD FX procesorima: da li su svo vreme bili samo `neshvaceni`, ili je arhitektura bila promasaj, isto kao Pentiumi 4: i grejali su se daleko vise, i bili su skuplji, i hajpertreding retko kad da je radio kako treba, tako da je 90% Srba tada imalo Atlon XP. A ubacivanje tog XP u ime procesora je bio genijalan marketinski potez, jer su neuki ljudi hteli da im i procesor i Windows imaju istu oznaku, da su `upareni kako treba` :)))
A dok ne izadju zahtevne i dobro optimizovane directx 12, necemo znati totalnu, kompletnu istinu o (ne)promasenosti AMD FX procesora, i svako kenjanje po AMDu u medjuvremenu je samo detinjasto glupiranje i navijanje/botovanje.
Zreli ljudi sude o filmu na kraju. I to ne odmah, nego nakon 10 minuta, kad izadju iz bioskopske sale i saberu utiske. A klinci u medjuvremenu kenjaju i vriste.
Kutalion Re: Kutalion 27.04.2015. 20:15 #592599

U pravu si. I MS je veliki krivac, ali i ostali sto nisu pokusali da naprave pristojan API.
Samo je bonus sto vecina ljudi ima quad core processore i onda zasto bi developeri pravili igre za entuzijaste, prave ih za mainstream jer tu je lova.

Cak ni Intelu se ne isplati da se pravi optimizovaniji software jer bi onda u i7 trebali da gurnu 6 core processore usled neefikasnosti HT-a u igrama.
Njima je daleko jeftinije da naprave 4 logicka jezgra nego fizicka.

SAMDSUNG!!!

Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA

:: Ne zavisi sve samo od developera. Glavni krivac je Microsoft sto nije razvijao Directx - a to nisu ni morali dok ih AMD nije uplasio sa Mentlom, a drugi krivac je nedostatak konkurencije: preko 80% ljudi ima Intel procesor iz mejnstrim kategorije, znaci maximalno kvad kor, i zasto developeri da se trude da razvijaju igre za procesore koji imaju vise jezgara? Jednostavno nije potrebno, jer bi vrlo malo ljudi uopste imao koristi od toga
:: A Skylake? Opet ce biti kvad kore. I bice maksimalno 15% brzi, bar tako tvrde.
Milos1975 Samo da razjasnim 27.04.2015. 20:21 #592601

Kad sam napisao gore da je AMD `totalno promasio arhitekturu`, mislio sam da je arhitektura promasaj za vreme kad je bila zamisljena, za sve ove godine do sada. To niko ne moze da ospori, svi testovi potvrdjuju to.
A kao sto sam rekao, da li je bas, bas totalni promasaj, kao koncept i kao vizija za buducnost, znace se po izlasku dobro optimizovanih i zahtevnih Directx 12 igara.
I Pentium Pro, i Itanijum 64, i hajpertreding, su bili promasaji za vreme u kom su debitovali, ali su se kasnije pokazali kao pametni i dobro utemeljeni koncepti i ideje.
Isto tako nema sumnje da AMD jeste makar malo hteo da `hvata` na silne megaherce i silna jezgra, vodeci se logikom: `Ma svi ce se zaletati da kupe CPU sa sto vise jezgara i sa sto vise megaherca, bolje da se tako postavimo i da tako koncipiramo proizvode.` I to je ta strateska greska, a i vremenski totalno promasena implementacija. A da li je i uopste, generalno losa implementacija, znace se za godinu dana.
Dejzan Re: Ovo je 29.04.2015. 14:11 #592740

broj poruka: 3730
I posle kazu konzole su shit :D

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: porazavajuce. U 2015 godini i dalje ubedjuju ljude da je manje jezgara bolje. Igre su retardirane. Zaostale. Valjda treba da idemo napred a ne par godina da tapkamo u mestu.
Daum Re: @ Milos1975 29.04.2015. 15:29 #592745

broj poruka: 12794
Pošto si tako iskusan i kažeš AMD ne menja socket ako možeš da mi nadješ 5 godina staru ploču koja podržava FX procesore cenio bih to...

:: `navodno ,ce biti brzi jos 15%. 1.15 pomnozeno sa 1.15 je 1.33. ... a napredak je maksimalnih 33%... Za 5 godina!
:: Objasnio si. Tako je. Ljudi kupuju iste procesore razlicitog imena 5 godina. E to je prava prevara. AMD je bar ostavio isti soket. A ovi i sokete menjaju i prodaju istu stvar lakovernim ljudima. A oni nalozeni kako imaju najnoviji ISTI procesor. Kakav je napredak 33% za 5 godina? Ako misli neko da je to puno, neka se seti gde su telefoni bili pre 5 godina, a gde su sada.
dasangalo7 @ Daum 29.04.2015. 16:44 #592756

A zasto se sve svodi na pljuvanje AMD procesora?

Ne prija kad se cuje istina da je napredak kod Intela 33% za 5 godina sa kojima su ostali na 4 jezgra.

Milos1975 Vise od 4 godine staro, podrzava AMD FX 29.04.2015. 19:54 #592781

Ploca izasla pocetkom 2011. Recenzija, review maticne 6 februara 2011. Podrzava AMD FX.
http://www.trustedreviews.com/Asus-M4A89GTD-Pro-USB3-Motherboard-review
http://www.asus.com/Motherboards/M4A89GTD_PROUSB3/HelpDesk_CPU/
Mislim da ima i ASUS Crosshair neka koja isto podrzava, a isto je odavno izasla. A ima po netu i kastomizovanih, prepravljenih biosa za jos neke maticne, sa kojima podrzavaju i Vishere.
I to sto mnoge maticne ne podrzavaju AMD FX, nije greska AMDa, nego proizvodjaca maticnih. Gigabyte, na primer, ima masu ploca koje su 99.999% iste: jedina vidljiva razlika je crni soket u odnosu na beli, i te sa crnim soketom podrzavaju AMD FX, dok sa belim ne podrzavaju. A sve ostalo na maticnim je isto, cipset, konektori, raspored... Sve.

Mozda ima kolega koji znaju za jos neke ploce, ja znam za ove dve jer jednu ima moj poznanik, upravo sa FX8150 procesorom, a za drugu (Crosshair) sam procitao u nekom oglasu.

:: Pošto si tako iskusan i kažeš AMD ne menja socket ako možeš da mi nadješ 5 godina staru ploču koja podržava FX procesore cenio bih to...
Kutalion poluproizvodi dza bu, blah blah. 30.04.2015. 01:52 #592803

Mozes da pises sta hoces, MS odmah nakon izlaska Mantle-a najavljuje DX12.
Trziste ne dozvoljava zaostajanje ako ima boljih proizvoda, nema veze od koje firme.

SAMDSUNG!!!

Daum Re: @ Daum 30.04.2015. 02:34 #592805

Jel možeš da odgovoriš na pitanje ili ne, pitao sam te vrlo konkretno pitanje?

Dajem ti domaći zadatak da uporediš performanse izmedju i7-860 i i7-4790K pa kad se vratiš da prepraviš tih 33% koje si odvalio.

Ništa nisam pljuvao, ako te boli istina nije moj problem, ali nisi nikakav odgovor dao.

Ploča koju je kolega naveo je 4 godine stara, ja čekam da čujem kako AMD nije menjao socket i kako ploče stare 5 godina, iz 2010 podržavaju poslednju reviziju FX procesora i gde je taj dokaz da je Intel za 5 godina samo 33% ubrzao procesore.

:: A zasto se sve svodi na pljuvanje AMD procesora
:: Ne prija kad se cuje istina da je napredak kod Intela 33% za 5 godina sa kojima su ostali na 4 jezgra
Milos1975 Jos starija verzija pomenute maticne, 5 godina stara, podrzava AMD FX 30.04.2015. 10:44 #592813

http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2010/03/02/asus-m4a89gtd-pro-usb-review/1

Ovo je verzija bez USB3, koja je izasla pocetkom 2010. Verzija sa USB3 je izasla godinu dana kasnije, 2011. Obe podrzavaju AMD FX procesore.

Citiram:
Got the processor anyway, had to borrow a friends AM3 processor in order to update my BIOS because the system just did nothing at all with the FX processor in without the BIOS update. Seems to work okay currently.
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=14&threadid=157912&messid=1276309&parentid=1275268&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Single

ASUS M4A89GTD-PRO-podržava li AM3+?
Citiram:
Samo da javim da ploca radi izvrsno. Problem je bio APM u biosu. Sada sve full stable!! :D
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/asus-m4a89gtd-pro-podrzava-am3/143513.aspx

Citiram:
FX Runs Fine On Asus M489GTD Pro USB3
I am pleased to report that the beta bios works on the M4A89GTD Pro USB3 for FX processors. I am running an FX-8120 CPU on the board. Unless you care about having hypertransport 3.1 over 3.0 I don`t see the point of not running FX on this board. If you`re buying new then AM3+ of course. But it`s great to know it runs with no problems at all. If any of you decide to run it make sure to download the hotfixes for scheduling/core parking.
http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/708033-FX-Runs-Fine-On-Asus-M489GTD-Pro-USB3
dasangalo7 Re: Re: @ Daum 30.04.2015. 10:51 #592814

NASLOV: GTA V Benchmarks - LinusTech - Quad Core odneo pobedu!

i5 je BOLJI od i7 tako da nema svrhe porediti napredak od i7-860 i i7-4790K. XD

:: Jel možeš da odgovoriš na pitanje ili ne, pitao sam te vrlo konkretno pitanje
:: Dajem ti domaći zadatak da uporediš performanse izmedju i7-860 i i7-4790K pa kad se vratiš da prepraviš tih 33% koje si odvalio.
operator re 30.04.2015. 12:46 #592825

broj poruka: 4262
Intelov i7860 nisam toliko testirao, ali 2770K i 5960x jesam i relano razlike su skoro u domenu statističke greške na 4.2 Ghz 8 jezgara vs. 8 trejdova.
Samo u sintetičkim testovima sam vidio razliku i to pod vlasništvom Intela, a realno, razlika je samo u soketu zadnjih 5 godina.
Napredak je manje od 5 %.
Znači svake godine dža bu, a realno 1%.
Krivac je AMD.

Problem je monopol od 2011 godine(nakon poplava, koje nisu razlog za povećanje cijena od 40% kompjuterske opreme) i poboljšavanju prodaje stare tehnologije po onome što je predstavila NASA 2008 godine u globalnom projektu razvoja tehnologija.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

Daum Re: Re: Re: @ Daum 01.05.2015. 01:38 #592893

I dalje nisi ništa odgovorio, pričaš samo gluposti, prvo izmišljaš nekih 33% za 5 godina a sad podvlačiš rep medju noge...

:: NASLOV: GTA V Benchmarks - LinusTech - Quad Core odneo pobedu
:: i5 je BOLJI od i7 tako da nema svrhe porediti napredak od i7-860 i i7-4790K. X
:: :: Jel možeš da odgovoriš na pitanje ili ne, pitao sam te vrlo konkretno pitanje
:: ::
:: :: Dajem ti domaći zadatak da uporediš performanse izmedju i7-860 i i7-4790K pa kad se vratiš da prepraviš tih 33% koje si odvalio.
:: ::
Daum Re: re 01.05.2015. 01:39 #592894

O čemu ti pričaš? Porediš quad sa 8 threadova sa 8-core procesorom sa ugašenim HT? Ne razumem šta ti znači to, jel imaš ideju uopšte šta radi 5960X sa 16 threadova? Ne bih ja rekao da si video taj procesor, čak ni u Omicron fabrici...

:: Intelov i7860 nisam toliko testirao, ali 2770K i 5960x jesam i relano razlike su skoro u domenu statističke greške na 4.2 Ghz 8 jezgara vs. 8 trejdova
:: Samo u sintetičkim testovima sam vidio razliku i to pod vlasništvom Intela, a realno, razlika je samo u soketu zadnjih 5 godina
:: Napredak je manje od 5 %
:: Znači svake godine dža bu, a realno 1%
:: Krivac je AMD
:: Problem je monopol od 2011 godine(nakon poplava, koje nisu razlog za povećanje cijena od 40% kompjuterske opreme) i poboljšavanju prodaje stare tehnologije po onome što je predstavila NASA 2008 godine u globalnom projektu razvoja tehnologija
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
Dexter013 @Daum 01.05.2015. 10:25 #592901

broj poruka: 17093
Ti pokusavas sa terminatorom razumno da pricas, srecno...

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Natec RX22
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs