Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Koji volan koristite za simulacije vožnje? Preporuka, sugestija, iskustva!
STRANA 1 OD 2  
Trola Koji volan koristite za simulacije vožnje? Preporuka, sugestija, iskustva! 17.03.2015. 16:01 T60786

status: user
broj poruka: 31
Planiram da kupim neki volan sa papučicama ili bez. Pošto nikad nisam koristio volan, a za prvi put planiram da izdvojim od 30-60€, molim članove da se pridruže temi. Napišite iskustva, koji model koristite i kako se ponaša u igrama. Mane i vrline, da li se isplati uzimati jeftiniji ili skuplji?

Ja sam do sad igrao trkačke igre i simulacije preko tastature i joypad-a.

Race Room Racing Experience, Need For Speed Shift Unleashed 2, Auto Club Revolution... predložite i vi neke...

Neke se daju lepo kontrolisati, neke ne. Nadam se da ću kupovinom volana imati još više zadovoljstva i zabave u tim igrama.

Ne bih voleo da kupim neki volan koji neće raditi sa postojećim i budućim operativnim sistemima kao što su Win7 i Win8.1 te dolazeći Win10. Primetio sam da mnogi imaju probleme sa drajverima. Jedini Jetion koristi plug n play drajver od Windowsa?

Smatram da će ova tema biti vrlo korisna za mnoge poput mene koji žele da uživaju u trkačkim igrama i simulacijama vožnje!

Nadam se da neće biti lažnih predstavljanja i kopiranja tekstova testova sa raznih stranica. Važna su istinska lična iskustva.

Takođe molim učesnike u ovoj temi da se ne prepiru oko mišljenja već da iznesu prave argumente zašto su za ili protiv.

Hajde da budemo profesionalni!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC 17.03.2015. 16:18 #587412

broj poruka: 9420
Ovde su sve amateri.

http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=45835&forid=31&katid=2
Sub-Z Logitech Formula Force EX 17.03.2015. 16:55 #587430

broj poruka: 1620
Pre toga GP. Sve igre dosta dobro rade, Shift, Dirt. Drajveri ne trebaju, jedino ako hoćeš Logi softver da koristiš.
I ne znam zašto bi neko kopirao tekstove i lažno se predstavljao u temi za pc volan?!
GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L...
Fiat iustitia, et pereat mundus

Trola Re: Hvala za link 17.03.2015. 17:24 #587441

Hvala za link, ali ta tema je stara 3 godine. Verovatno su izašli novi uređaji...

:: Ovde su sve amateri
::
:: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=45835&forid=31&katid=2
Gare87 Ovaj Logitech GP 17.03.2015. 17:26 #587442

broj poruka: 4698
sam koristio, dobar je, ali je unutra plasticni mehanizam, po meni ne vredi koliko kosta, ali je zgodan za koriscenje, jedino su trebale papucice da budu malo razmaknute, mnogo su blizu, ali vise nije u funkciji mislim da ima luft pa treba da se izservisira, eto ako hoces prodacu ti ga za 2500din :) pa ti probaj kako funkcionise, radi na svim sistemima, ali MORA driver, nije tacno da ne treba driver, bez drivera nece da radi force feedback kako treba...

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

Trola Re: Logitech Formula Force EX 17.03.2015. 17:26 #587443

Hvala prijatelju što učestvuješ u ovoj temi. Čitao sam druge teme i primetio da ljudi počnu da kopiraju linkove sa nekih IT sajtova. Puno se prepiru i na kraju se skrene sa teme. Meni će ova tema pomoći, isto tako se nadam da će pomoći drugima koji žele da saznaju isto što i ja.

:: Pre toga GP. Sve igre dosta dobro rade, Shift, Dirt. Drajveri ne trebaju, jedino ako hoćeš Logi softver da koristiš
:: I ne znam zašto bi neko kopirao tekstove i lažno se predstavljao u temi za pc volan?
:: GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L..
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
repsi Re: 17.03.2015. 19:30 #587465

broj poruka: 1276
chemu shirenje dezinformacija, da ne kazhem laganja drugih chlanova pcberze?

@Trola, nadam se da ne trolujesh :)
uvece posle lige shampinjona ti bacim neki subjektivni info oko ovoga gore pomenutog.

P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d5000
G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing seat

:: Ovde su sve amateri
:: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=45835&forid=31&katid=2
Ispicutura E pa ovako 18.03.2015. 01:00 #587557

broj poruka: 268

Drago mi je da se neko javlja povodom ove teme, malo je generalno nas zaljubljenika u ovaj sport.

Sve zavisi od toga koliko si zaludjen za simulacije voznje, da li si aktivan vozac, tj. imas vozacku i pravi auto. Ako nisi, onda ce ti posao raditi bilo koji Jetion, ili slicni kineski volan.

Ako pak jesi, onda te nista od toga nece zadovoljiti i odmah ces shvatiti da si bacio pare na glupost za decu.

Imao sam gomilu volana, od najjeftinijih pa do G25 modela. Na kraju sam se skrasio sa Driving Force GT modelom, koji koristim u kompletu sa G25 pedalama i Thrustmaster TH8A manuelnim menjacem. Osecaj voznje u svim simulatorima danasnjice ( Asseto Corsa, Rfactor 2, R3E, itd. ) je neopisiv, kao da vozis pravi automobil, toliko je realisticno.

Ako si pocetnik sto se tice analognih kontrolera za voznju, a maksimalan budzet ti je 60 evra, moja apsolutna preporuka je Logitech Driving Force Pro - http://goo.gl/yP7PGX. Za te pare ovaj model je fenomenalna stvar, odlican i jak Force Feedback, prihvatljive pedale, i sto je najvaznije, a sto je danas gotovo standard za simulacije - 900 stepeni rotacije. Radi na svim sistemima bez ikakvih problema, samo instaliras najnoviji Logitech Gaming Software.

Probaj samo da mu malo spustis cenu, i to ti je to. Bukvalno ces progledati kad sa tastature predjes na ovakav volan.

repsi re 18.03.2015. 14:48 #587634

broj poruka: 1276
@trola prvo da ti kazem, bez ljutnje, da to sto si vozio od igara ne bih svrstao u simulacije voznje. Ako bi uzeo neki volan od 500+ eura svejedno ti garantujem da se ne bi nauzhivao u tim igrama jer one same po sebi nisu pravljene po defaultu za volan nego za kontrolere pa su samim tim i slabo upravljive sa volanom. Ako gresim ispravite me (nisam probao ni jednu pomenutu igru). Kupovinom volana ces imati drastichno vishe zadovoljstva i zabave ali u nekim drugim, malo ozbiljnijim naslovima npr: iRacing ili Assetto Corsa. Odgovor na pitanje da li treba manje ili vise ulagati u ovu opremu je definitivno vishe. :)

shto se tiche operativnih sistema tu nemash brige oko drivera ako uzmesh logitech/thrustmaster..

apsolutno se slazhem sa Ispicuturom, najbolje bi bilo kad bi sam mogao proceniti da li bi nastavio da vozish simulacije u buducnosti ili ne, tj koliko te to sve zanima, tj. koliko zhivaca i vremena planirash da `bacish` na novi `hobi`.
Iskreno smatram da je minimum za ulazhenje u celu ovu prichu logitech Driving force GT sa g25/g27 (iste su) pedalama. Driving force pro nisam imao prilike da probam, znam da je model stariji od gt-a prema tome trebalo bi da je dosta slichan, ali jedno je sigurno, pedale na oba modela su zavidno lose. Mnogi danashnji najbolji vozachi simulacija na svetu josh uvek koristi upravo driving force GT sa razlicitim pedalama (uglavnom g27). Jedina mana po meni kod tog volana (pored loshih pedala) su paddle shifteri iza volana.

Generalno svi logitech volani su loshi (opet dolazimo do priche da ni 300e nije dovoljno za ok volan). Koristim g27 vec nekih 4-5 godina i jasno je da je logi firma koja akcenat stavlja na zaradu. Svaki logi volan je pravljen tako da ce se pokvariti u narednih 1-3 godine zavisno od sretje i nachina korishtjenja samog volana. Uglavnom daju 1 godinu garancije, a razlog zashto volan prestaje sa normalnim radom je uglavnom napukli wheel encoder koji su retardi s namerom napravili od plastike koja prilikom grejanja - hladjenja drljanja mrljanja vremenom napukne. Otvarao sam svoj 100+ puta modovao ga, menjao mu dosta stvari i evo ga radi kao prvog dana uz malo chachkanja i natezanja, da ne kazhem da je mozhda chak i za nijansu bolji/precizniji nego kada je bio nov. g25/7/dfgt/df pro svi imaju plastican wheel encoder za koji je samo pitanje vremena kada ce puci, ali kazhem sve je to reshivo, a ne za bacanje i kupovinu novog volana kao shto je to logitech naumio. :)

wheel encoder o kojem pricam izradjen od mesinga a pravio sam ga i od srebra: http://tinyurl.com/ps8fen5 izgleda kao tockic za scroll za misha.

Ako ti treba bilo kakva informacija tu smo... sve u svemu svede se na to da ipak treba malo dublje gurnuti ruku u novcanik ako planiras da vozis simulacije i pre svega uzivas.. posle volana idu monitori, pa bolje pedale, pa sedista pa postolje pa 300 cuda..ali polako, zivimo u srbiji pa ni ne moze brzo i da oces :D

P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d5000
G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing seat

Trola Re: E pa ovako 18.03.2015. 17:36 #587649

Još od malih nogu sam vozio karting. Promenio sam četri auta Citroen Saxo VTS, Citroen C5, Golf 5 Rabbit i sad vozim Seat Leon Cupra. Jurcao sam samo kad putujem negde kroz Mađarsku ili u Nemačkoj. Ovde kod nas nije bezbedno. U nas je najbolje voziti traktor! XD

Karting više ne vozim jer sam previše krupan da stanem u njega, a nema se ni vremena. Zato sam nastavio sa simulacijama.

Stalno sam odlagao da kupim neki volan, ali sad sam čvrsto odlučio da kupim jedan ali da se ne zajebem, jer sigurno nije lako prodati ako mi ne odgovara.

Razmisliću, verovatno ću kupiti G25 ili 27...

Hvala ti na savetima i što si podelio iskustvo sa nama budućim vlasnicima volana!

:: Drago mi je da se neko javlja povodom ove teme, malo je generalno nas zaljubljenika u ovaj sport.
:: Sve zavisi od toga koliko si zaludjen za simulacije voznje, da li si aktivan vozac, tj. imas vozacku i pravi auto. Ako nisi, onda ce ti posao raditi bilo koji Jetion, ili slicni kineski volan.
:: Ako pak jesi, onda te nista od toga nece zadovoljiti i odmah ces shvatiti da si bacio pare na glupost za decu
:: Imao sam gomilu volana, od najjeftinijih pa do G25 modela. Na kraju sam se skrasio sa Driving Force GT modelom, koji koristim u kompletu sa G25 pedalama i Thrustmaster TH8A manuelnim menjacem. Osecaj voznje u svim simulatorima danasnjice ( Asseto Corsa, Rfactor 2, R3E, itd. ) je neopisiv, kao da vozis pravi automobil, toliko je realisticno
:: Ako si pocetnik sto se tice analognih kontrolera za voznju, a maksimalan budzet ti je 60 evra, moja apsolutna preporuka je Logitech Driving Force Pro - http://goo.gl/yP7PGX. Za te pare ovaj model je fenomenalna stvar, odlican i jak Force Feedback, prihvatljive pedale, i sto je najvaznije, a sto je danas gotovo standard za simulacije - 900 stepeni rotacije. Radi na svim sistemima bez ikakvih problema, samo instaliras najnoviji Logitech Gaming Software.
:: Probaj samo da mu malo spustis cenu, i to ti je to. Bukvalno ces progledati kad sa tastature predjes na ovakav volan.
Trola Re: re 18.03.2015. 17:45 #587650

Sve se slažem sa tobom.

Mašina nije problem, imam dosta jaku konfiguraciju. Ekran mi je 42inch full hd 1080p tako da nije ni to problem.

Veoma sam zadovoljan, vidi se da ste ozbiljno shvatili ovu temu. Nadam se da će i drugima koji ovo budu čitali, a nisu upućeni dosta pomoći!

:: @trola prvo da ti kazem, bez ljutnje, da to sto si vozio od igara ne bih svrstao u simulacije voznje. Ako bi uzeo neki volan od 500+ eura svejedno ti garantujem da se ne bi nauzhivao u tim igrama jer one same po sebi nisu pravljene po defaultu za volan nego za kontrolere pa su samim tim i slabo upravljive sa volanom. Ako gresim ispravite me (nisam probao ni jednu pomenutu igru). Kupovinom volana ces imati drastichno vishe zadovoljstva i zabave ali u nekim drugim, malo ozbiljnijim naslovima npr: iRacing ili Assetto Corsa. Odgovor na pitanje da li treba manje ili vise ulagati u ovu opremu je definitivno vishe. :
:: shto se tiche operativnih sistema tu nemash brige oko drivera ako uzmesh logitech/thrustmaster.
:: apsolutno se slazhem sa Ispicuturom, najbolje bi bilo kad bi sam mogao proceniti da li bi nastavio da vozish simulacije u buducnosti ili ne, tj koliko te to sve zanima, tj. koliko zhivaca i vremena planirash da `bacish` na novi `hobi`
:: Iskreno smatram da je minimum za ulazhenje u celu ovu prichu logitech Driving force GT sa g25/g27 (iste su) pedalama. Driving force pro nisam imao prilike da probam, znam da je model stariji od gt-a prema tome trebalo bi da je dosta slichan, ali jedno je sigurno, pedale na oba modela su zavidno lose. Mnogi danashnji najbolji vozachi simulacija na svetu josh uvek koristi upravo driving force GT sa razlicitim pedalama (uglavnom g27). Jedina mana po meni kod tog volana (pored loshih pedala) su paddle shifteri iza volana
:: Generalno svi logitech volani su loshi (opet dolazimo do priche da ni 300e nije dovoljno za ok volan). Koristim g27 vec nekih 4-5 godina i jasno je da je logi firma koja akcenat stavlja na zaradu. Svaki logi volan je pravljen tako da ce se pokvariti u narednih 1-3 godine zavisno od sretje i nachina korishtjenja samog volana. Uglavnom daju 1 godinu garancije, a razlog zashto volan prestaje sa normalnim radom je uglavnom napukli wheel encoder koji su retardi s namerom napravili od plastike koja prilikom grejanja - hladjenja drljanja mrljanja vremenom napukne. Otvarao sam svoj 100+ puta modovao ga, menjao mu dosta stvari i evo ga radi kao prvog dana uz malo chachkanja i natezanja, da ne kazhem da je mozhda chak i za nijansu bolji/precizniji nego kada je bio nov. g25/7/dfgt/df pro svi imaju plastican wheel encoder za koji je samo pitanje vremena kada ce puci, ali kazhem sve je to reshivo, a ne za bacanje i kupovinu novog volana kao shto je to logitech naumio. :
:: wheel encoder o kojem pricam izradjen od mesinga a pravio sam ga i od srebra: http://tinyurl.com/ps8fen5 izgleda kao tockic za scroll za misha
:: Ako ti treba bilo kakva informacija tu smo... sve u svemu svede se na to da ipak treba malo dublje gurnuti ruku u novcanik ako planiras da vozis simulacije i pre svega uzivas.. posle volana idu monitori, pa bolje pedale, pa sedista pa postolje pa 300 cuda..ali polako, zivimo u srbiji pa ni ne moze brzo i da oces :
:: P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d500
:: G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing sea
mkukic ... 16.04.2015. 16:45 #591141

broj poruka: 2591
Kada vec diskutujete o volanima, da li je neko zainteresovan da vozi ligu u rFactor 1 igri? U pitanju je F1 mod za 2015. godinu. Liga je ex-yu, znaci zemlje bivse Juge, ima zaista dobrih vozaca, pa ako imate iskustva u voznji F1 simulacija i mislite da cete moci da odvojite vreme za treninge na serveru pre samih trka, javite se... :)

Pozz

iMac 27` (late 2012)
3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor
8GB of 1600MHz DDR3 memory
NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory
1TB Fusion Drive
Mac OS X Yosemite 10.10.2

Trola Nabavio sam G27, kakaf ff ebote! 21.04.2015. 17:14 #591794

Narode evo da se pohvalim nabavio sam Logitech G27 za 130€ polovan, ali lepo očuvan sas kutijom. Malo sam se zezao dok nisam skinuo najnoviji Logitech Profiler. Napokon sam namestio sve i mogu vam reći da sam oduševljen. Force Feedbak je krvnički realan. Pedale pružaju dobar otpor i reaguju munjevito, a menjač je bolji nego u mojim kolima XD. E sad na red dolazi pravljenje postolja po meri.

Svima koji voze simulacije toplo preporučujem da nabave ovakav volan neće se pokajati! Vredi i nov uzeti, ali eto meni uletela kombinacija preko oglasa.

Adzem ... 12.01.2016. 09:05 #611613

broj poruka: 3797
http://www.kupujemprodajem.com/Thrustmaster-F430-Force-Feedback-28394195-oglas.htm?filter_id=11277

Ljudi moji, recite Vi meni jel valja ovo nesto cisto za pocetak? Vec par dana kopam po netu i ju tubu, citam svasta i nekako sam stekao utisak da su svi volani ispod 200e(Thrustmaster t150) igracke...
A koliko vidim i taj t150 je plastikaner, znaci ni za 220e ne mogu da dobijem mariniju...

Znaci treba mi nesto za pocetak, recimo godinu dana. Posle toga kupujem nesto stvarno besno i 35 inca curved monitor(naravno 144hz ). Imam neku staru vrhunsku fotelju za ovu pricu, tako da cu posle samo dovesti coveka da mi rucno napravi stalak(konstrukciju) i sta sve treba, pa da vozim u nekom polu-lezecem fazonu. Ajd` pomazite sta da radim, hocu coveka da zovem. Nije problem novac, nego mi glupo da bacim 60-70e ako kurcu ne vredi. Bolje da idem veceras u kafanu za te pare...

http://valid.x86.fr/cx7btw

Adzem haahahhaha 12.01.2016. 09:16 #611614

Kada se ukuca na guglu ``Thrustmaster F430 Force Feedback`` prvo sto izadje je ``not working``

-ShonE- Re 12.01.2016. 09:38 #611615

broj poruka: 3529
A mozda za pocetak da pazaris polovan Logitech Formula Force EX, odlican volan za male pare(30-40e), imam ga odavno. Ima vrlo dobar force feedback, jedino mu je rotacija ogranicena, nije onaj fazon da moze da se rotira nekoliko krugova.

Ili mozda polovan Momo od Logija takodje.

I onako kasnije, kako kazes, planiras neku zver od volana, ovi su ti sasvim dovoljni za pocetak.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium + Z-550

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem ... 12.01.2016. 09:45 #611616

Gde si burazeru, pa gde da ga nabavim?

Ima ovaj jedan na KP, ali nema nikakvog opisa, bas nista.

http://www.kupujemprodajem.com/logitech-formula-force-EX-volan - 28485385-oglas.htm?filter_id=60181177

-ShonE- Evo 12.01.2016. 09:55 #611618

sad bacih pogled na KP, imas par oglasa, ovaj jedan ima zaista presmesnu cenu.
http://www.kupujemprodajem.com/logitech-formula-force-EX-volan - 28485385-oglas.htm?filter_id=60181476

Za te pare ne mozes ni onaj plasticni kineski sa federom volan da kupis. heheh. Samo na licu mesta mrdnes volan malo levo desno u krug, da vidis da li mu se napravio veci luft.

http://www.kupujemprodajem.com/Logitech-Formula-Force-u-kompletu-29048778-oglas.htm?filter_id=60181476

http://www.kupujemprodajem.com/Logitech-formula-feedback-kao-nov-27829497-oglas.htm?filter_id=5860658

A ako ti voznje i ceo taj fazon oko simulacija legne, onda se kasnije pocastis sa jednim G920.
http://www.kupujemprodajem.com/LOGITECH-G920-Driving-Force-28028022-oglas.htm?filter_id=5860658

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming

Adzem ... 12.01.2016. 10:00 #611620

Hvala, sad cu da razmislim sta i kako. Bas o tome se radi, ako mi se cela prica svidi, onda ide neki Thrustmaster t500 sigurno. Ne znam zasto, ali dajem prednost ovoj firmi vise nego Logitech. Mislim da su ovi ozbiljniji i bolji, totalni sam amater sto se tice svega ovoga, ali nekako imam takav utisak.

Sve je pocelo od toga sto sam cvrsto resio da cu u ovoj godini kupiti neki curved monitor, i onda kao ajde da uzmem i neki volan cisto da probam te trke, jer je 21:9 raj za takve stvari. Mada iskreno, ja bih vise voleo da je taj odnos stranica 21:10. Ovako cak i monitori od 35 inca su nekako mali(po visini), ako me razumes sta hocu da kazem.

-ShonE- Re 12.01.2016. 10:36 #611624

Znam sta hoces da kazes sto se tice monitora, i ja imam slican utisak. Inace ja sam se razmisljao da uzmem LG 34UC95(97) pa sam na kraju ipak odustao od cele zamisli za sada.

Sto se volana tice, TMaster je verovatno nesto najbolje, nisam ni sam siguran posto nisam iz te price, ali svakako podrzavam ideju da prvo pazaris nesto jeftinije, probas i vidis da li je to za tebe ili ne, pa posle ako treba puknes lovu na nesto ozbiljno.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming

Ispicutura Re: 12.01.2016. 14:01 #611644

broj poruka: 268
Nemoj da te brine sto ti neki volani izgledaju kao plastikaneri, i T500 je skoro sav od tog materijala. Ako hoces da sve bude od metala, opcije su ti Fanatec ( koji je precenjen i sklon kvarovima ), ili Direct Drive volan - koji u najjeftinijoj varijanti kosta oko 2 soma evra. I to samo baza, bez volana, pedala itd...

Slobodno uzmi taj t150, vec ga je pazario jedan kolega sa foruma i rece da je zadovoljan. Kvalitetniji je nego sto izgleda, i nema mnoge boljke skupljih Logitech modela. Vidi onda koliko te zanima cela prica, da li si istinski zaljubljenik u automobile i brzinu.

Ako se navuces na ovaj hobi, koji je u evropskim i americkim okvirima prerastao u virtuelni autosport, a novac ti nije problem, onda su ti moje sugestije sledece :

Volan T300 RS - novija tehnologija od T500, brushless motor, okrece se brze i gladje, FFB je realisticniji

ProtosimTech PT1 pedale - https://goo.gl/6Ijy4h - najvise pruzaju za ulozeni novac, konkurentne su mnogo skupljim high end modelima

TH8A manuelni menjac - uz odredjene tvikove vrlo blizak osecaju prave stvari

A za vidno polje, uzmi projektor, platno montiraj tik iza volana, montiraj TrackIR na kacigu i onda dobijes otprilike ovakvo iskustvo - https://goo.gl/h3g1sx

bagyy82 G27 zakon... 12.01.2016. 14:13 #611646

broj poruka: 195
Logitech g27 je u top 5 garant ali i Thrustmaster moze da odradi posao,samo pazi ako ti ne skrece analogno(postepeno) ti mozes u regeditu da ga preimenujes u neki logitech i onda radi dobro.Ista fora i sa gamepadovima,neki nece da analogno dok ih ne preimenujes.Mučio sam muku godinama sa NFS world-om,ogromna je razlika tastatura,gamepad,volan.Da sam imao g27 bio bih u top 3 na svim stazama garant.

mkukic ... 13.01.2016. 09:53 #611679

broj poruka: 2591
Sve preporuke za T150 u tom nekom cenovnom rangu od oko 200e! Koristim ga vec mesec dana i jako sam zadovoljan. Vozim ligu u kojoj se vozi F1 simulacija. Konkretno u rFactor 2 me je odusevio i force feedback i generalno utisak je fantastican. E sad ko ima vise para, svakako T300, dok sam za G27 i G29 cuo da ipak ne ispunjavaju ocekivanja s obzirom na cenu.

iMac 27` (late 2012)
3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor
8GB of 1600MHz DDR3 memory
NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory
1TB Fusion Drive
Mac OS X Yosemite 10.10.3

Adzem ... 13.01.2016. 13:56 #611698

Hvala Vam drugari, resio sam da odmah kupim pravu stvar i kraj price. Pa ako mi se ne svidja ceo taj fazon sa simulacijom i ako mi brzo dosadi ide na livadu po 20% nizoj ceni koliko sam ja platio, pa kad se proda...

Odluka je pala na Thrustmaster T300RS, mogu da ga nabavim novog za 310e sa garancijom.

djodjo Re: ... 13.01.2016. 14:08 #611699

broj poruka: 658
Onda da se ja javim prvi, dakle ako ti se ne svidi i ako se brzo zadovoljis i vidis da nije za tebe dobijas od mene tih 310 - 20% + gajbu piva po izboru

:: Hvala Vam drugari, resio sam da odmah kupim pravu stvar i kraj price. Pa ako mi se ne svidja ceo taj fazon sa simulacijom i ako mi brzo dosadi ide na livadu po 20% nizoj ceni koliko sam ja platio, pa kad se proda..
:: Odluka je pala na Thrustmaster T300RS, mogu da ga nabavim novog za 310e sa garancijom
:: http://valid.x86.fr/cx7bt
Adzem ... 13.01.2016. 14:17 #611701

https://www.kupujemprodajem.com/Thrustmaster-T300RS-27469757-oglas.htm?filter_id=49579034

U jeee, ko da sam rekao da mogu da ga nabavim za 100e. U redu, dogovorili smo se. Dobijas ga za 310e -20% i potrudi se da mi nabavis flasu medovace, ne pijem pivo.

:: Onda da se ja javim prvi, dakle ako ti se ne svidi i ako se brzo zadovoljis i vidis da nije za tebe dobijas od mene tih 310 - 20% + gajbu piva po izbor
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs