Drugari, da li ja negde gresim ili je to jednostavno neizvodljivo na PC-u? Uspesno sam povezao opticki izlaz na zvucnoj karti sa optickim ulazom na AV risiveru i podesio MPC-HC da Dolby Digital ili DTS zvuk iz filma prosledi do optickog ulaza na risiveru. Ukoliko je film ripovan sa surround zvukom na displeju risivera se upali DTS ili Dolby Digital logo i imam `cistokrvni` surround zvuk. Ako je film ripovan samo sa stereo zvukom, na displeju ispise `Linear PCM stereo` i aktivan mi je samo prednji par zvucnika, sve dok ne aktiviram Dolby Pro Logic opciju na risiveru. To znaci sve radi besprekorno. Problem je sto nikako nisam uspeo da dobijem surround zvuk u igrama, jednostavno do pojacala uvek stize samo stereo signal (Linear PCM stereo) i nemam pravi okruzujuci zvuk u igrama. Proverio sam podesavanja za samu zvucnu kartu kao i podesavanja za zvuk u samom winodows-u i tu je sve ok, kada kliknem na Test za DTS i Dolby Digital zvuk svi zvucnici su aktivni. Sa druge strane, kada povezem Sony PS3 na risiver, sve funkcionise perfektno, svaka igra koja na pocetku prikaze DTS i Dolby Digital logo aktivira odgovarajuci rezim na samom AV risiveru i imam pravi okruzujuci zvuk (bez potrebe da aktiviram Pro Logic mod). Ima li uopste resenja za ovaj problem ili je to jednostavno neizvodljivo na PC-u?
bez obzira kako podesavam opcije za zvuk u samoj igri (2, 4, 5+1 speakers) i dalje imam samo 2 channel streaming na optickom izlazu. Gledao sam malo i po stranim forumima i izgleda da u igrama PC nema mogucnost da stream-uje visekanalni zvuk vec samo stereo. Kada u podesavanjima za zvuk u Control panel-u podesis da imas recimo 5+1 zvucni sistem i kada to isto podesis u igri, tada sam CPU (ili DSP chip na zvucnoj kartici) obradjuje zvuk i salje ga na odgovarajuce konektore na samoj zvucnoj kartici. Sve u svemu, ne mogu da koristim postojeci surround sistem sa AV risiverom vec kompjuterski 5.1 zvucni sistem koji se povezuje na odgovarajuce konektore na zvucnoj kartici.
Ne šalju integralke 5.1 preko optike. Ili da vežes analogno, ili da uzmeš neki Xonar, ili da se dotegneš na HDMI risiver. Ili ako ti TV ima HDMI ulaz i optički izlaz (koji šalje 5.1), da probaš tako.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646992. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.