Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Fifa 08 vs PES 2008??
STRANA 1 OD 1
NastyB Fifa 08 vs PES 2008?? 09.10.2007. 17:52 T5949

status: user
broj poruka: 729
Kao i svaki polufanatik koji voli da gleda tekme Lige šampiona i baci malo para na promašene tikete u kladionici, tako volim i da igram fudbal na kompu. Do skoro sam ganjao i PES6 i Fifu 07, s tim što mi je PES bolji ali Manager mod u Fifi je tata za MASTER ligu.
A onda sam download-ovao Fifu 08 i demo za PES 2008 i dok sam to radio, obilazio sam domaće forume i čitao šta kažu ljudi za jedno i drugo, koje su pozitivne, a koje negativne stvari. Neki su govorili da je Fifa bolja, neki da je PES bolji, čak je bilo onih koji tupe o tome da su PES 3 ili Fifa 2001 najbolje fudbalske simulacije, ali svuda ima budala...
I posle par dana sam skinuo obe stvari i krenuo u degustaciju. Prvo, prosto je neverovatno da je Fifa 08 u svakom pogledu GORA od Fifa 07. Grafika je katastrofa, a i sam gameplay su tako zasrali da je to noćna mora. Odigrao sam dve mučne utakmice i za sva vremena je obrisao sa harda, da se nikad ne vrati. Žali Bože vremena utrošenog za skidanje.
A onda sam instalirao i demo za PES 2008 i prosto sam par sati vrteo glavom u neverici. Zar je moguće da negde u svetu postoji toliki moron koji će da kaže kako je Fifa bolja od ovoga??
Za razliku od one mrljave dve teksture iz Fife 08, ovde Ronaldinjo izgleda `kao na slici`. Dresovi, stadioni, likovi, sve je bar pet puta lepše od ispranih brljotina Fife 08, O samom gameplay-u ne treba trošiti reči, jer je PES u tome uvek bio za dva koplja bolji od Fife.
Sve u svemu PES 2008 će, iako sam igrao samo DEMO bez ikakvog podešavanja, prosto odzvati Fifu. Bar tako ja mislim, pa sam želeo da pročitam i vaša mišljenja, ukoliko vas to ne mrzi. Znam da ima foruma za to, ali ljudi ovde su najnormalniji, koliko sam video, pa zato i pitam sve vas. Unapred hvala na odgovorima...

P.S. Naravno, sve ovo se odnosi na PC verzije igara, pošto sam čuo da je Fifa na Xbox 360 i PS3 daleko lepša od ove osakaćene PS2 verzije koja se portuje na PC.

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dyca re 09.10.2007. 17:58 #29772

broj poruka: 1574
Mozda je fifa 08 u svakom pogledu losija od 07,ali mi se svidja zato sto je malo teza od prosle i zato sto su koliko-toliko popravili golmana,pa se ne primaju golovi kako ti dune..Sto se tice PES-a,njega nisam igrao,ali mislim da ce biti odlican..Ako su popravili grafiku i najzad napravili fudbalere da lice na normalne ljude,ne vidim zasto ne bi bio odlican jer vec ima odlican gameplay..pozz

Oglasnik 09.10.2007. 18:06 #29773

broj poruka: 726

Nedostaje mi snaga da tlapim zasto je WE (PES) nekoliko galaktickih godina (Bijelog Lunarnog Carobnjaka) ispred FIFA-e,pa cu reci - dva (ili cetiri) kvalitetna upravljaca,PES i uzivaj(te).
Ognjeni .... 09.10.2007. 18:39 #29775

broj poruka: 4518

Moram da priznam da sam stari fifo-man .) i da sam se tek susreo sa Pes-om od 6-ce ...i od tada...fifa je nestala sa mojih hdd-ova :)..naravno da se o ukusima ne treba raspravljati ali moj
glas ide pes-u koji je po meni bar 88888 x bolji od fife ....a sto se tice fife 08 ...15 minuta sam gledao u neverici grafiku, skinove igraca i ostale stvari...na nivou je fife 2004 otprilike, zaista mi nije jasno o cemu se radi tu , da li je to neka pre-realease verzija warezovaca ili sta....
DaSickSyst Re: re 09.10.2007. 19:04 #29780

broj poruka: 2909

:: Mozda je fifa 08 u svakom pogledu losija od 07,ali mi se svidja zato sto je malo teza od prosle i zato sto su koliko-toliko popravili golmana,pa se ne primaju golovi kako ti dune..Sto se tice PES-a,njega nisam igrao,ali mislim da ce biti odlican..Ako su popravili grafiku i najzad napravili fudbalere da lice na normalne ljude,ne vidim zasto ne bi bio odlican jer vec ima odlican gameplay..poz
PES je po meni mnooooogo bolji od FIFE i mnogo je teze dati go...Igrao sam ranije stalno Winning Eleven jos na PS1 i to je bila jednom dobra igra,teska ali realna.PES ne igram vise zato sto je neverovatna zaraza.
Skoro sam prvi put igrao fifu i mislim da je smesno porediti je sa PESom sa onom smejurijom od igrice,ne mislim samo na grafiku nego na kvalitet i realnost.

DaSickSystem
urosk Fifa je tragicna!!! 09.10.2007. 19:32 #29784

broj poruka: 462
Bas dobro da si pomenuo posto jos ima `pacenika` koji se junu u fifu i odbacuju pes bez probanja! Zadnjih nekoliko godina pes strmoglavo napreduje i prosto svaka nova verzija je sve realnija i lepsa, dok fif tapka u mestu i trenutno zaostaje bar 5 godina za pesom, i kako mi se cini ubrzo ce je ugasiti jer su i oni shvatili da nemogu da prismrde malim japancima iz konamija koji kao da su posvetili svoj zivot ovoj igrici!!! I ja sam skinu demo za novi pes2008 i prosto nemogu da verujem kako izgleda i koliko je realan.Ne mogu da docekam kraj meseca da izadje, i naravno odmah patch sa svim licecama! Sve u svemu netreba buti vreme sa fifov nego samo zeljno cekati novi pes i uzivati, pozdrav!!!

krkub fudbal smara 09.10.2007. 19:57 #29791

broj poruka: 1018

`gomila glupana koji trce` - parafraza Broja Jedan iz cuvenog stripa `Alan Ford`

nikad nisam odgledao utakmicu uzivo
nikad nisam odgledao utakmicu preko tv-a
nikad nisam pikao fudbal na kompu
nikad nisam VIDEO fudbal na kompu
nikad nisam lagao u vezi sa ovim

niti cu :)))

zivi bili vi, & srecni

p.s. oglasnice, zar ne rece onomad & nekad da ne pikash...?!

DaSickSyst Re: fudbal smara 09.10.2007. 20:46 #29797

broj poruka: 2909
::
:: `gomila glupana koji trce` - parafraza Broja Jedan iz cuvenog stripa `Alan Ford
:: nikad nisam odgledao utakmicu uziv
:: nikad nisam odgledao utakmicu preko tv-
:: nikad nisam pikao fudbal na komp
:: nikad nisam VIDEO fudbal na komp
:: nikad nisam lagao u vezi sa ovi
:: niti cu :))
Ne mogu da zamislim zivot bez fudbala...Pa ja jedva cekam da pocne liga sampiona,primera,kalco i premijer liga...Da ne pominjem svetska i evropska prvenstva,pa za to su potrebne psihicke pripreme...prosle godine za vreme svetskog prvenstva za malo da ne odem na koncert Depeshe Mode da bi mogao da gledam SCG:OS.Karte za koncert sam kupio 4 meseca ranije kad se jos nije znao raspored utakmica.
Mada tvoja devojka mora da je mnogo srecna,posto se moja nerado navikla na to da se ne vidjamo,ne cujemo i ne dopisujemo svakog drugog utrorka i srede od 20:30 do 22:30...makar dok traje liga sampiona.I po nekim vikendom kad je neki dobar italijanski,spanski ili engleski derbi....i za domaci derbi u koji vise uopste ne verujem,ali ga ipak gledam+ mlada reprezentacija i starija reprezentacija...i za po neku nocnu utakmicu Kopa Amerika...pregled stranih liga i lige sampiona...
Inace volim sport uopste.Ali fudbal na prvom mestu.

DaSickSystem
Oglasnik 09.10.2007. 21:16 #29799

broj poruka: 726

Krkube,bas tako - ne igram (osim CS online).Prestao sam prije 3 godine,ali kao povremeni pasivni posmatrac i nekadasnji WE ovisnik,znam sta zborim.

::`gomila glupana koji trce` - parafraza Broja Jedan iz cuvenog stripa `Alan Ford`

Blasfemija!Dzangrizavi starac huli u svojoj prepoznatljivoj demenciji.

PS Sumnjam u latentnu homoseksualnu relaciju Broja Jedan i Grunfa,neostvarenog pronalazaca.Realno,covjek je uvijek u rukama drzao nekakve falusoidne predmete.

http://www.durekovic.com/images/grunf.jpg
krkub 09.10.2007. 21:35 #29802

broj poruka: 1018

DaSick, posvecenost rules... moj osobni klavoklim

vona tok abaut dzez? .)

oglasnice, pa kako je to Grunf `neostvareni` pronalazac?
~ `najbolje kocnice u automobilu su i najsigurnije - smrt`
~ `kanada? pa znam da je tamo... pre neki dan sam razgovarao sa poznanikom koji je spomenuo da ima rodjake u kanadi i mahnuo je rukom u tom pravcu...`

a to da li su pripadnici (sve vise nadirucih) snaga pozadinske artiljerije ili ne, ne zalazim... definitivno imaju fetish - hrana...

uh, kud ode sve ovo - od fife do gladi preko superzvucnih zvizdalica

NastyB A tek grafika... 10.10.2007. 12:22 #29840

broj poruka: 729
:: Mozda je fifa 08 u svakom pogledu losija od 07,ali mi se svidja zato sto je malo teza od prosle i zato sto su koliko-toliko popravili golmana,pa se ne primaju golovi kako ti dune..Sto se tice PES-a,njega nisam igrao,ali mislim da ce biti odlican..Ako su popravili grafiku i najzad napravili fudbalere da lice na normalne ljude,ne vidim zasto ne bi bio odlican jer vec ima odlican gameplay..poz

Evo fakta: Fifa 08 je smandrljani port sa Playstation 2 konzole. Pes2008 je pravljen zajedno za Xbox360, Playstation 3 i PC (daklem, nextgen grafika). Da si odigrao demo za PES 2008 i, recimo, uspeo da prebrojiš dlake na bradi, naprimer, Rikelmeu, povratak na Fifu 08 bi samo izazvao očajnički plač. Jedina dobra stvar je što bi, na trenutak, pomislio da si se vratio par godina unazad...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs