Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Seca li se neko Elite, Frontier i First encounter
STRANA 1 OD 1
ICEsd Seca li se neko Elite, Frontier i First encounter 04.06.2014. 18:10 T57864

status: user
broj poruka: 2157

E pa ekipa i David Braben se setila da napravi igru u multiplayer izdanju, posto su skupili lovu preko Kickstatera, krenulo i alfa testiranje:

http://elite.frontier.co.uk/

Evo mali video klip kako to izlgeda :

https://www.youtube.com/watch?v=kZ1oo8jr3-k

Ahh radar sa Elite 1.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
h4v0kk Igrala se Elita glatko na 386DX :) 04.06.2014. 18:40 #554809

broj poruka: 326
Posle nje sam propustio `Privateera`, doduše
snakebg Re: Seca li se neko Elite, Frontier i First encounter 04.06.2014. 20:28 #554815

broj poruka: 16
Hvala druze! Naravno da se secam! Koliko neprospavanih noci...jos od ZX48, C64, A500, svugde imao ozbiljan rejting, no kompatibilnost platformi, he-he!
U `Freelancer`-u sam uzivao!
Jedva cekam Elite Dangerous!

mighty Re 04.06.2014. 20:28 #554816

broj poruka: 1670
Čemu aždaja od 386DX za Elite?

Ja sam igrao Elite Plus (identično što i običan Elite, samo za VGA grafike, original je bio za CGA grafike) na 286 16MHz, 1MB SIMM memorije i VGA kartici sa 256KB ram i uživao.

A danas ne mogu da naprave dobru igru sa 10,000 puta većim resursima :)
MaliAbner 120E 04.06.2014. 22:35 #554824

broj poruka: 7769
Tesko ce to ici za te novce...

Iskreno vrlo tesko mada je nekad davno bilo likova koji su kupovali BBC sprave koje su tada bile skupe ko otrov da bi igrali ovu igru... kaze kumasin da jos uvek ima negde neke save game za disktenu verziju igre... kaze sati i sati igranje i milioni kredita...

Sto se kaze 120E je 120E i sad kad mnoge igre idu za DZ ova ce tesko proci...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

mighty re 04.06.2014. 22:55 #554825

broj poruka: 1670
Tek sam sada pogledao sajt i video da traže 120€ za igru. WTF? Jesu oni normalni?
ICEsd re: 04.06.2014. 23:19 #554826

Bice ta igra po principu EVE, stim sto ako sad kupis neces morati mesecno da placas, vec ti biti free sve sto izadje posle.

Zato je sad 120e, posle ce verovatno da bude 10e mesecno.Ipak je ovo alfa jos uvek, za EVE ne znam ali koliko cujem ide polako u penziju, tako da ocekuju da je ovo zameni.

Mirko78 Re: re: 05.06.2014. 12:32 #554850

broj poruka: 419
Nece biti po principu eve-a cak ni slicno. Elite ce biti mmorpg u fazonu X serije igara, sa pogledom iz kokpita dok je eve vise strategija nego simulacija.
Eve se jos igra sa solidnom bazom od 300-400k aktivnih igraca ali je samo senka od necega sto je bio pre 7-8 godina. Nazalost CCP je sam uporpastio igru sa mogucnoscu da pravim parama kupujes ingame valutu sto u eve-u itekako ide u korist zapadnjackim aliansama koje broje i po nekoliko hiljada igraca, a njima nije nista da daju mesecno po 50-100$ da bi dominirali. Jos kad se doda veliki broj USA ex wow igraca koji je nahrlio u eve pa su ubrzo stari igraci poceli da beze pred najezdom retarda.

Sto se tice elite dangerousa sacekacu da prodje alfa, malo mi je glupo davati pare za igre koje su u razvoju.

Inace prvi elite sam igrao na C-64

`Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.`

::
:: Bice ta igra po principu EVE, stim sto ako sad kupis neces morati mesecno da placas, vec ti biti free sve sto izadje posle
:: Zato je sad 120e, posle ce verovatno da bude 10e mesecno.Ipak je ovo alfa jos uvek, za EVE ne znam ali koliko cujem ide polako u penziju, tako da ocekuju da je ovo zameni
ramzesIII re.. 05.06.2014. 15:42 #554863

broj poruka: 1017
Eh, kad se setim, ukljucim automatskog pilota pri sletanju i slusam valcer ` Na plavom Dunavu `.
Mali info, to je pozajmljeno iz fima ` Odiseja 2001 `, Stanley Kubrick...

alrad 05.06.2014. 20:48 #554886

broj poruka: 4828

Jos manji info, to je pozajmljeno od Johana Strausa :)

MaliAbner Re: 06.06.2014. 14:29 #554925

broj poruka: 7769
Da, da, da...

A u pozadini se oseca opojni miris `becka snicla`...
(dunajski zrezek)

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Jos manji info, to je pozajmljeno od Johana Strausa :
ICEsd re: 06.06.2014. 17:20 #554940

Naravno da necu da, dajem 120e za nesto sto nije ni 20% napravljeno, ali praticu projekat.

Mislim da ce igra biti preradjen Frontier da radi u online svetu sa poboljsanom grafikom.

X serial je kompleksan imas svoje ai botove koje prenose rude, svoje rudnike itd. mislim da elite nece biti u tom smeru, vec 1 brod pa biraj sta ces da budes, stim sto ces moci da imas vise brodova ali samo 1 da vozis, tako da ce se lako prebacivati sa trgovca na pirata ili pandura, i da setih se trgovina ilegalnom robom izmedju imperije i republike i nezavisnih sistema.

Dodaj jos tu i nepoznatu rasu aliena i neistrazene sisteme, i eto potenciala, najveca bi bila fora da je urade da jednom platis i imas igru nesto tipa guild wars 1 i 2.

Budemo videli za par meseci sta ce biti.
Mirko78 re 06.06.2014. 23:11 #554956

broj poruka: 419
Narafski, ja sam samo uzeo poredjenje vezano za X zbog novih igraca koji su mozda igrali. Realno ko je pikao elite kasnije je sigurno igrao X. Eve je ipak hard core i nije za svakoga.

`Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.`

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs