Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Angry birds star wars - sumnja da spaljuje video memoriju
STRANA 1 OD 1
prosilva Angry birds star wars - sumnja da spaljuje video memoriju 19.04.2014. 17:25 T57449

status: user
broj poruka: 195
Pre nekoliko meseci sam instalirao ovu igricu, inače omiljenu mom sestriću, i to verziju I i II na konfiguraciji sa P II 965 Be, 8 Gb DDR2 i HD 6670 DDR5. Hardverski je totalno nezahtevna i sigurno radi na daleko slabijim konfiguracijama, čak i na jednojezgarnim procesorima i starim agp karticama. Posle desetak petnaest minuta igranja povremeno je dolazilo do otkazivanja video karte i to tako da je izgledalo kao da video memorija crkava. Meni je to bilo sumnjivo pošto moj radeon 6670 radi na veoma malom naponu za gpu od 1,1 V, uopšte se ne greje a memorija radi na 1000 Mhz preko default vrednosti. Posle restarta, sve je bilo u redu i ja sam pokrenuo fraps, startovo igru ponovo i video da je frame rate u toku igre preko 800, 900 čak preko 2000, čak ne znam ni da li fraps meri preko 999 fps. U catalyst control centru sam za vsync izabrao opciju On, unless application specifies i problem se više nije pojavljivao. Danas mi je sestrić rekao da su se na njegovom starom kompjuteru, koji praktično i ne uključuje jer ima još laptop i tablet, pojavile vertikalne linije što znači da je vram na kartici crkao. Taj kompjuter se praktično koristio sam za Angry birds star wars.
Prema tome, ja opravdano sumnjam da ova igrica previše opterećuje VRam i bez Vsync-a dovodi do otkazivanja video kartica.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 19.04.2014. 17:52 #550379

broj poruka: 3007
pokusao sam u vise navrata da igram nesto iz ove fransize na kompu i osim sto je igra trash, nisam naisao na bilo koji problem, inace, fraps moze da se zaglupi, recino na introima/ cut-scenama koje su video fajlovi ume da pokazuje 500-600-700 fps. Sa 1000 fps bi na angry birds imao takav screen tearing da bi ti muka pripala.

Ne aka nista visr graficku nego bilo koja igra. mozda je kartica sa greskom
Vodos To nije moguce... 19.04.2014. 17:54 #550380

broj poruka: 864
Nema tog softvera koji moze da unisti - spali hardver.
Moze da ga preoptereti, ucini nestabilnim, pa ako nije jos i hladjen kako treba - da ga ucini opet nestabilnim i slicno.
Da ga spali - unisti - nema sanse :)

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Angry birds star wars - sumnja da spaljuje video memoriju 19.04.2014. 17:56 #550381

broj poruka: 18996
Lako ces proveriti graficku kartu, tako sto testiras recimo programcicem Fluid Mark i FurMark, nema veze sto se ne greje.

:: Pre nekoliko meseci sam instalirao ovu igricu, inače omiljenu mom sestriću, i to verziju I i II na konfiguraciji sa P II 965 Be, 8 Gb DDR2 i HD 6670 DDR5. Hardverski je totalno nezahtevna i sigurno radi na daleko slabijim konfiguracijama, čak i na jednojezgarnim procesorima i starim agp karticama. Posle desetak petnaest minuta igranja povremeno je dolazilo do otkazivanja video karte i to tako da je izgledalo kao da video memorija crkava. Meni je to bilo sumnjivo pošto moj radeon 6670 radi na veoma malom naponu za gpu od 1,1 V, uopšte se ne greje a memorija radi na 1000 Mhz preko default vrednosti. Posle restarta, sve je bilo u redu i ja sam pokrenuo fraps, startovo igru ponovo i video da je frame rate u toku igre preko 800, 900 čak preko 2000, čak ne znam ni da li fraps meri preko 999 fps. U catalyst control centru sam za vsync izabrao opciju On, unless application specifies i problem se više nije pojavljivao. Danas mi je sestrić rekao da su se na njegovom starom kompjuteru, koji praktično i ne uključuje jer ima još laptop i tablet, pojavile vertikalne linije što znači da je vram na kartici crkao. Taj kompjuter se praktično koristio sam za Angry birds star wars.
:: Prema tome, ja opravdano sumnjam da ova igrica previše opterećuje VRam i bez Vsync-a dovodi do otkazivanja video kartica
::
:: Pozdrav
::
duqp i ja mislim 19.04.2014. 18:03 #550382

broj poruka: 3466

da karta ima neki problem, to nema veze sa igrom, a pogotovo sa besnom `ticom

prosilva Re: Angry birds star wars - sumnja da spaljuje video memoriju 19.04.2014. 18:40 #550386

Podrazumeva se da Furmark, 3DMark i ostali testovi prolaze bez problema. Sad sam ponovo izmerio fps u Frapsu i ide od 350 do 1700.

JovanZ re 19.04.2014. 21:56 #550406

a kako se krecu temperature i opretecenost gpu? Cudno mi je da angry birds budu gpu ubica.
prosilva re. 19.04.2014. 22:01 #550407

Ni meni nije baš najjasnije. Tu ne može da se odredi opterećenje, ali sa Vsync on se rešava problem.

Bobi4ever That card turned to The Dark Side!!! 19.04.2014. 22:03 #550408

broj poruka: 4875

br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

tortojed Vrh. 19.04.2014. 22:09 #550411

broj poruka: 10997
http://goo.gl/olRFWd

JovanZ re 19.04.2014. 22:19 #550413

mozes da stavis igru da radi u prozory a da ti u pozadini bude afterburner ili catalyst control center.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs