Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
TESO
STRANA 1 OD 1
gorantd TESO 10.02.2014. 07:43 T56666

status: user
broj poruka: 140

Igrao sam betu za vikend, mada svega sat vremena od silnih errora, bagova, nemogucnosti logovanja itd.
Na prvi pogled fina je igra, lepo izgleda, svidja mi se kako je borba uradjena i rado bih je probao malo duze kad izadje ali iskreno nisam siguran da vredi tolike pare.

Da je B2P kao gw2 ne bih imao problem sa tim, ali sa tolikim dobrim i F2P mmo igrama danas ne znam kako ce opstati sa P2P modelom.

Hteo sam da cujem i vase misljenje...dal ce to vredeti, dal ce uopste opstati kao takva?

Mislim nisam nikakav fanboy ali volim Elder Scrolls serijal, bila bi steta da propadne ovakva igra zbog pohlepnosti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 10.02.2014. 11:47 #541153

broj poruka: 12794
Ja sam planirao da je kupim ali kad sam video da pored retail cene traže mesečnu pretplatu odustao sam, malo je previše. Isto tako ako plaćam mesečno 10-15 evra onda i teram samog sebe da igram i ne mogu da dozvolim da se odmorim od igre 2-3 nedelje jer onda bacam pare nepotrebno a opet možda hoću jedan ili 2 dana da se igram pa da pravim pauzu.

Zbog tog načina sam prestao da igram SWTOR.

djokosrb Nevezano za cenu(koja je kriminalna) 10.02.2014. 11:55 #541154

broj poruka: 6875
Igrao sam betu i mogu reci i da je igra kriminalna.Da izlazi za 6 ili vise meseci pa i nekako da ispeglaju,ali ovako za 2 meseca je release date i ono sto smo videli u beti sto se tice gameplaya je prakitno to.

Igra je tesko djubre i velika sramota sa Bethesdu i Elder Scrolls serijal.A kada na to dodas 60e i 15e pretplatu(najveca od svih igara trenutno),msm da tu nema sta da se prica.Animacije i borba su odradjene tako,kao da ih je radio neki mali tim sa istoka Azije kojima je ovo prva igra,a ne tim sa takvim iskustvom i visemilionskim budzetom.
Nije mi samo jasno,sta oni misle sa Teso-om da urade,verovatno da uzmu pare na ime.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

JovanZ Milking the cash cow 10.02.2014. 12:40 #541162

broj poruka: 3007
Po meni, TES je, i treba da bude, single player experience. Ne mogu da se zamislim da igram elder scrolls i da moram da jurim party za neki quest. Jednostavno mi to ne ide. Zanima me samo kako ce ostali igraci reagovati i koliko ce trebati vremena bethesdi da se opameti i predje na F2P model :)

@Daum - Jel SWTOR postaje malo zanimljiviji posle prvih par grind misija? Tj. da li moze da se poredi sa KOTOR-om sto se tice price i zanimljivosti generalno? Developeri su pricali kako ce prica biti jaka strana i i da ce igra moci da se solira. Razmisljam da dam jos jednu sansu igri, kada sam igrao pre, prvih recimo pola sata su me toliko odbili da sam odmah isao na uninstall

@Gorantd - Meni je od mmo-a zanimljiv jako Neverwinter Online, nazalost malo sam ga zapostavio poslednjih par meseci zbog obaveza i sada kada sam se vratio video sam da su dodali gomilu novog materijala. To mi je za sada jedini mmo koji je uspeo da mi duze drzi paznju. Moja preporuka da ga probas ako vec nisi.
Daum Re: Milking the cash cow 10.02.2014. 12:55 #541163

broj poruka: 12794
Priča je odlična tu nema polemike ali sam izgubio živce kasnije kada sam shvatio da nemam vremea da igram svaki dan i da mi se ne isplati da plaćam svaki mesec.

Nastavio bih da igram da su recimo stavili cenu od 35 evra za igru bez mesečne pretplate, nešto kao Guild Wars 2.

Ako Elder Scrolls Online ne bude imao takav plan plaćanja neću igru ni kupovati.

:: Po meni, TES je, i treba da bude, single player experience. Ne mogu da se zamislim da igram elder scrolls i da moram da jurim party za neki quest. Jednostavno mi to ne ide. Zanima me samo kako ce ostali igraci reagovati i koliko ce trebati vremena bethesdi da se opameti i predje na F2P model :
::
:: @Daum - Jel SWTOR postaje malo zanimljiviji posle prvih par grind misija? Tj. da li moze da se poredi sa KOTOR-om sto se tice price i zanimljivosti generalno? Developeri su pricali kako ce prica biti jaka strana i i da ce igra moci da se solira. Razmisljam da dam jos jednu sansu igri, kada sam igrao pre, prvih recimo pola sata su me toliko odbili da sam odmah isao na uninstal
:: @Gorantd - Meni je od mmo-a zanimljiv jako Neverwinter Online, nazalost malo sam ga zapostavio poslednjih par meseci zbog obaveza i sada kada sam se vratio video sam da su dodali gomilu novog materijala. To mi je za sada jedini mmo koji je uspeo da mi duze drzi paznju. Moja preporuka da ga probas ako vec nisi.
gorantd re 10.02.2014. 12:58 #541164

Sto se tice SWTOR-a mogu i ja da ti odgovorim na to pitanje posto sam igrao i to.

Ta igra ima zanimljive, cak odlicne, price za svaku klasu (u duhu te klase) ali posto je mmo igra onda tu nastaje problem. Posebno igracima koji nisu skloni mmo igrama a voleli su KOTOR.

Problem je taj sto kad hoces da igras quest vezan za pricu potreban ti je odredjen lvl, a to znaci grind i resavanje klasicnih mmo quest-ova sto nije zanimljivo. Taj problem se sve vise javlja sto si veci lvl jer se sporije dobija lvl....tako da ispada da bi nastavio svoju pricu moras da provedes dva sata resavajuci neka sranja koja te realno ne interesuju ni malo.
Da je SWTOR single player igra i bez tih klasicnih mmo questova bila bi vrlro zanimljiva ali vrlo kratka.
Tako da sve zavisi koliko si spreman da podneses grind u mmo igrama zarad neke price koja se tu provlaci.

Sto se tice Neverwintera igrao sam sve delove serijala i jako sam voleo tu igru.
Neverwinter Online sam igrao kad je izasao i drzala me malo...imam lvl 60 assassina. Ukratko zanimljiva borba ali brzo dosadi ceo sadrzaj.... Ukljucim ponekad kad mi je dosadno..

I slozio bi se sa Daumom, sto se tice placanja mnogo su mi draze igre koje kupis i mozes da igras koliko hoces tipa GW2. Nema svako vremena svaki dan da visi na kompjuteru da bi mu se pretplata isplatila.
quna ... 10.02.2014. 13:12 #541169

broj poruka: 1637
Veliko razocarenje, da bi od igre ranga The Elder Scrolls neko napravio multiplayer i to masivni potrebno je mnogo komplikovanih i originalnih ideja kako to da se izvede, a da se postigne balans izmedju dosade i opste klanice. Kako stoje stvari bolje da su otvorili klanicu gde moras da se krijes i bezis od napaljenih klinaca koji ubijaju sve sto se mrdne nego sto su napravili ovu glupost gde se milion ljudi seta po istoj mapi ali nema gotovo nikakvu medjusobnu interakciju. Znam da je nemoguce da urade milion unikatnih questa za svakog igraca ali ovo paralelno resavanje istih je jednostavno smesno. Kripovi koji stoje na svakih 10 metra nepomicno dok im se ne aktivira proximity skripta su jos smesniji, posle deset borbi shvatis da je dosadno i jednostavno ih izbegavas dok oni nastavljaju da glume statue.
Questovi ne moraju ni da se citaju, samo pratis indikator gore i kad stignes gde te vodi velika verovatnoca je da samo na nesto trebas da pritisnes E ili isklikces konverzaciju sa nekim do kraja. I to svi i rade, svi jure kao muve bez glave da nabiju level, po nekog samo vidis kako cita zurnal.
Takodje interakcija sa svetom je svedena na apsolutni minimum, tu i tamo ima po neki sanduk u kome ima neka glupost koja moze da se uzme, na mnogo vise mesta vidis okacen mac ili sekiru koji su samo radi dekoracije, neaktivni objekti.

i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever Re: ... 10.02.2014. 14:22 #541186

broj poruka: 4875
SWTOR je sad free, ja ga igram.
Btw, aj usput da te pitam posto si igrao, kako da promenim odecu/oruzije na companion-u?

:: Ja sam planirao da je kupim ali kad sam video da pored retail cene traže mesečnu pretplatu odustao sam, malo je previše. Isto tako ako plaćam mesečno 10-15 evra onda i teram samog sebe da igram i ne mogu da dozvolim da se odmorim od igre 2-3 nedelje jer onda bacam pare nepotrebno a opet možda hoću jedan ili 2 dana da se igram pa da pravim pauzu
:: Zbog tog načina sam prestao da igram SWTOR
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
Bobi4ever Re: Milking the cash cow 10.02.2014. 14:28 #541187

broj poruka: 4875
Igram SWTOR par dana (12 lvl) i prica bar sto sam ja video na YT, nastavlja se na pricu iz KOTOR-a (u odredjenom delu igre pojavljuje se i Revan) a meni je prilicno zanimljiva igra samo ce ti trebati malo vremena da sve pohvatas posto je MMO. Ja sam poceo kao Sith i startovao na Korriban-u koji je daleko veci i lepsi nego u originalnim KOTOR igrama. Obzirom i da je free, svakako probaj.

:: Po meni, TES je, i treba da bude, single player experience. Ne mogu da se zamislim da igram elder scrolls i da moram da jurim party za neki quest. Jednostavno mi to ne ide. Zanima me samo kako ce ostali igraci reagovati i koliko ce trebati vremena bethesdi da se opameti i predje na F2P model :
:: @Daum - Jel SWTOR postaje malo zanimljiviji posle prvih par grind misija? Tj. da li moze da se poredi sa KOTOR-om sto se tice price i zanimljivosti generalno? Developeri su pricali kako ce prica biti jaka strana i i da ce igra moci da se solira. Razmisljam da dam jos jednu sansu igri, kada sam igrao pre, prvih recimo pola sata su me toliko odbili da sam odmah isao na uninstal
:: @Gorantd - Meni je od mmo-a zanimljiv jako Neverwinter Online, nazalost malo sam ga zapostavio poslednjih par meseci zbog obaveza i sada kada sam se vratio video sam da su dodali gomilu novog materijala. To mi je za sada jedini mmo koji je uspeo da mi duze drzi paznju. Moja preporuka da ga probas ako vec nisi.
gorantd re 10.02.2014. 14:55 #541190

Ima par delova gde ima dodira sa KOTOR-om...pominje se revan i jos neki likovi (da ne otkrivam ako nisi igrao). Ali prica je generalno zasebna

Sto se tice promene opreme na companion-u stisnes C da vidis svog lika i njegovu opremu i onda u tom prozoru imas tab za companion-a koji je trenutno aktivan i za svoj brod. Kad izaberes taj tab onda mozes da mu menjas opremu / oruzije...isto tako i za brod.

2m4Y re: 10.02.2014. 15:03 #541191

broj poruka: 2352
Pored tone MMORPG igara koje sam igrao, da ne pominjem WoW citavih pa skoro 10godina, od closed bete, ovo je po meni veliko razocarenje.

Bagovi manje vise, ispravice se to, ali kao sto je nekolicina vas rekla, igra koja je pravljena za SinglePlayer odjednom pokusava da ukljuci vise igraca.

Po meni, bolje bi bilo da su uradili coop igru, to bi imalo smisla.

Sto se tice grafickog endzina, lepo je optimizovana igra, nema sta, sto se tice igrivosti, pa ne znam, na mene nije ostavila neke preterane utiske, mozda je za tako nesto zasluzan i WoW, jer posle toliko godina igranja WoW-a i igara slicnih WoW-u, jednostavno sam navikao na takav nacin MMORPG igara.

Na zalost, nisam mogao da iskusim PvE niti PvP momente igre, vecinom zbog bugova same igre pa me to odbilo poprilicno.

A i u danasnje vreme pored mnogih drugim MMORPG igara, koje su f2p ovo i nije nesto narocito...

I naravno jos jedna stvar zbog koje sam se stvarno razocarao je ali bukvalno `cash cow` sa onom extra klasom koja kosta 30eur vise u preorderu, a u najavi su je prekrstili u Pay2Win klasu.

Stvarno nisko...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
MSI 970A-G46
AMD 7970
4x 4GB DDR3 1.6GHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
1x 3TB SATA III
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

Stefano Re 10.02.2014. 19:04 #541235

broj poruka: 587
Ajoj totalno i sve obuhvatno razocarenje, taman sam se zagrejao za ovu igricu kad ono urac od ovce i jos tolike pare haos... :O
Nema nama nista dalje od Skyrima Legendary Edition sve dok ne izadje novi Elder Scrolls ko zna kad!

AMD Phenom II 1090T+Titan Vanessa S|Asus M4N98TD-EVO|MSI GTX460 TFII SOC|Corsair 8GB XMS3|Samsung F3 1TB+WD Green 1,5TB|Raidmax RX-535AP|TT V4 BE|Samsung 2233 http://valid.canardpc.com/77scmv
https://www.techpowerup.com/gpuz/3sxf3/ http://goo.gl/oAxqU8

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs