UĐITE U IGRICU: Oculus Rift i Omni donose gejming revoluciju
STRANA 1 OD 1
Shomiman
UĐITE U IGRICU: Oculus Rift i Omni donose gejming revoluciju
10.01.2014. 00:08
T56271
status: user broj poruka: 1187
`Gejmeri će uskoro moći da zaborave `zastrelo` igranje igara korišćenjem miša, tastature ili džojstika jer Oculus Rift i Omni pružaju novu perspektivu i potpuno transformišu dosadašnje igrice.
Igranje video igrica je samo po sebi veoma zanimljivo ali Oculus Rift i Omni će igranje učiniti još boljim. Oculus Rift je uređaj u obliku naočara nalik onim iz naučno fantastičnih filmova. Kada se stavi na oči korisniku stvara utisak da se nalazi u svetu iz igrice dok je Omni platforma tu da realne korake pretvori u virtualne i omogući igraču da se oseća kao da je u igrici.
Trejleri koje je Oculus pokazao na ovogodišnjem CES sajmu deluju neverovatno. Igrači su mogli da se nađu, na primer, u kabini svemirskog broda koji se nalazi usred borbe.
Nivo realnosti je zaista neverovatan. Kompanija Oculus je prikazala i novi prototip ovih naočara pod nazivom “Crystal Cove” koje pored toga što mogu da odrede u kojem pravcu se gleda, mogu da odrede da li se igrač naginje napred, nazad, levo ili desno. Ova mogućnost će doneti još veću realnost prilikom igranja.
Jasnoća prikaza je odlična, skoro realna, i tokom dužeg igranja se ne javlja osećaj mučnine. Ovo je rešeno uz pomoć “low-persistence” displeja koji omogućava da se prilikom pomeranja glave ne oseća “zamućenje” što bi sigurno prilikom dužeg igranja dovelo do mučnine.
Oculus Rift pored toga što i samo njegovo korišćenje deluje neverovatno, omogućava povezivanje i sa drugim uređajima.
Na primer Virtuix kompanija predstavila je gejmersku platformu Omni, koja svaki korak u realnosti pretvara u virtuelni. Platforma je veoma klizava izdubljena “činija” koja igraču omogućava da se kreće u bilo kom pravcu. Ograda oko platforme sprečava padanje, a takođe postoje i sigurnosni pojasevi.
Oba uređaja još uvek nisu u potpunosti razrađena niti savršena, ali kompanije vredno rade na tome. Izgleda da će standardno igranje video igara korišćenjem miša, tastature i džojstika uskoro biti prošlost.`
Da, revolucija... jer je čulo vida najbitnija stvar u igri. Rekao sam još u doba PS1 kada se pričalo koliko su igre realne, rećiću i sada: Dok ne uvedu mirise (ili neki drugi aspekt) u igre, nema ništa od realnosti.
ovo je vec dosta dugo aktuelno... dosta prijatelja sa iRacing-a ima dev kit verziju (betu) koja se koristi radi prilagodjavanja software-a.. u drugoj polovini 2014te se ocekuje prva final verzija koja ce biti znatno bolja od dev kita.. siguran preorder! :D
Kao sto rece Repsi. Dosta dugo je aktuelno za testiranje, ali nikako da izadje iz bete. Stvarno bi bilo interesantno da se isproba novi uredjaj takvih osobina, a da nema krvarenja iz nosa , glavobolja, zamagljenog vida nakon 4-5 sati igranja itd. Ja koliko se sjecam, bilo je takvih nastojanja ranije, ali nikako nije se uslo u zavrsna testiranja. Mozda je Omni-a napravila proboj gdje Intel, Nvidia i AMD nisu.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Kombinacija koja izuva! Jedino me nervira sto je oculus, bar u beta fazi, onoliko glomazan, sa gomilom kablova itd.. Siguran sam da to moze da se spakuje i u malo kuciste, tipa malo vecih naocara. Cak mislim da je neka firma, mozda Zeiss(ako nadjem link postavicu), vec napravila svoju verziju, slicno oculusu, ali kud i kamo manjih gabarita i podosta lakse.
Sve u svemu, licno mislim da se malo preteruje sa ovim gadgetima, i po malo mi je nerealno da ce ovo u skorije vreme u velikoj meri da zazivi. Ono sto se meni licno svidja, kada je igracka industrija u pitanu, pored grafickih detalja, jeste sto su zvuk doveli do maltene savrsenstva, DTS kvalitet, i pravo je uzivanje igrati nesto uz takvu zvucnu podlogu.
od umora samo sto ce mnogi biti mrtvi,posle 4-5 minuta,ekstra tehnologija,za koju verujem moras biti spreman psihofizicki,jer ima da padaju k`o muve od epi napada+ umor,joj kad neko odradjen navuce cvidze i krene u borbu,nek nam je Bog u pomoci,||||||||||DROGE SU EXTRA DOBRE ZA SRCE I ZA ZUBNO MESO,POPIO SAM TABLETU I 100 SATI SAM PLESO....... Так как никто не виноват, то накажем по жребию. Anthony Pettis p4p king
Ajde vas dvojica, trtek i dexter, nemojte da ste hejteri i defetisti :p Ovo je zdravije nego sedenje u stolici i zurenje u ekran jer se desava neka fizicka aktivnost. A i ne znam, sta je toliko primitivno?
@ilicstefan Fali ziroskop i jos poneka takva sitnica.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.