Burazer narucio komp, treba ovih dana da mu stigne, pa me zamolio da mu dignem sistem i instaliram neke igre koje demonstriraju snagu graficke. Hajde dajte neku listu recimo 5 graficki najzahtevnijih video igara ikada napravljenih. Moji aduti su GTA IV, Metro Last light i Crysis 3.
GTA IV je sada smesan, zahtevan je samo ako se pocepaju dodatci za isti, dakle teksture modovi itd. Vise kida CPU.... GPU tipa GTX 260 pojede za dorucak GTA IV sa 768 mb rama C3 je dobra igra za stress cpu i GPU :-D Metro takodje,COD The ghosts nisam probao kazu da kida :-D Intel i5 3570k Intel DZ77BH-55K 16GB Hyperx @1600 120GB SSD
Sve ige koje si dobio odlicno stresiraju cpu i gpu, a neke obe komponente.
19.12.2013. 12:45
status: user broj poruka: 17093
E sad, ako drugar ocekuje da mu leti masina i da ima oko 45 / 60 fps-a ima da se smori ko dupe. Te igre nisu zahtevne jer su nesto do sad nevidjeno i pada vilica kad ih gledas, nego pre svega zbog lose optimizacije i preteranog broja pixela ili efekata ili filtera koje ne mozoes da smanjujes jer su zakucani u pozadini. Mada evo da pridodam akrham city i arkham origins betmen sa fizikom na high.
Sve u svemu stresirace maximalno masinu i proveriti stabilnost.
Drugar, tj. burazer rodjeni, ne ocekuje nikakve vasionske kolicine slicica u sekundi, vec je uzeo komp da bi klinci njegovi mogli da se igraju na nekom pristojnom noivu detalja, bez seckanja, da ih ne boli glava. Budzet mu je bio ogranicen na 340 evra za kuciste, te je ovo najbolje sto sam mogao da mu sastavim za te pare : Athlon x 4 740 8GB ddr3 1333mhz Patriot Gigabyte 7770 Ja mislim da ce na ovome moci sve da gura dosta dugo, posto covek ima monitor od 19 inca, i to kocku, znaci rezolucija na kojoj ce se raditi je 1280x1024.
Nema potrebe silovati tu masinu sa lose optimizovanim i zahtevnim igrama.
Ta masina ce da tera dosta igara na medijum/low/high mesavini detalja kak koja igra, u pristojnim brzinama. Ali ako je vec taj monitor i rezolucija, tu i cpu igra veliku ulogu, zar nisi mogao nekako da mu uzmes neki phenomII sa L3 keshom i neku am3/am3+ plocu?
Mogao sam, ali onda bi nuzan bio kompromis na polju rama i grafike. Am3+ je kao i FM2 mrtva platforma, ja sam hteo da mu uzmem fm2+ plocu, ali on ne namerava da stavlja ove nadolazece procesore, niti ista da klokuje, bitno mu je samo da to radi posao i da ima dosta rama. A i tih Phenoma vise nema nigde, ja bih mu uzeo polovno, ali on nije bio raspolozen za tu opciju. Jbg druze, kad imas malo para, stvarno je tesko napraviti konfiguraciju da je svaka komponenta dobra.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.