Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
CS:GO fps
STRANA 1 OD 1
harry87 CS:GO fps 06.12.2013. 17:44 T55808

status: user
broj poruka: 853
Imam 7850 i Q6600, i fps mi je na bilo kojim podesavanjima na bilo kojoj rezoluciji, isti, pada i ispod 60 a zna da ode i preko 120, a obicno je izmedju 60-80, to mi nesto malo, al se primete oscilacije sa 100 na 50-60 i zna da zasecka, tu cak ode i ispod 50 na 40. Sta moze da bude?

Hvala

Pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
h4v0kk Ili je ograničenje procesor, ili ti je uključen VSync 06.12.2013. 17:49 #530523

broj poruka: 326
Klokuj procesor (podigni mu i FSB, na primer - 457x7=3200MHz ako može da izdrži taj FSB), zategni memoriju maximalno, proveri da li ti je uključen VSync - i proveri u podešavanjima Catalysta da li ti je uključeno `Max. performance` za grafičku, ili je neki `adaptivni` mod (kao što ima na Nvidiji da se podesi)

Ako igraš sa VSyncom, onda će max. fps biti limitiran na maximalni refresh rate tvog monitora. Uključi triple-buffering da bi smanjio velike padove FPS-a.

harry87 re 06.12.2013. 18:24 #530529

Iskljucen mi je Vsync, a klokovano mi je na 3.0, pre sam pokusavao na vise i nestabilno je... Probacu po catalystu da procackam....

h4v0kk Re: re 06.12.2013. 18:27 #530530

Proveri da li ti je u Catalyst-u za VSync uključeno nešto poput `Always ON`.
I probaj 458MHz FSB x 6 = 2750MHz, bez dizanja napona procesora.
Jedino ćeš možda morati da mu podigneš MCH voltage i FSB termination voltage.

Ako nisi proveravao temperaturu procesora, i ako ti je u BIOS-u uključeno nešto poput `Thermal Protection`, možda ti BIOS throttle-uje procesor. (nagađam). Uvek isključi to `Thermal Protection`, jer Inteli imaju tu zaštitu u samom procesoru, ne treba dodatna iz BIOS-a.

Zategni memoriju maximalno - uz maximalno zategnutu memoriju, sa tako visokom magistralom, sigurno ćeš imati performanse kao da imaš Yorkfield. (one sa 12MB keša)
Smanji množilac memorije, da ti takt memorije ne bi otišao previsoko u P.M., pa da neće komp ni da post-uje.

:: Iskljucen mi je Vsync, a klokovano mi je na 3.0, pre sam pokusavao na vise i nestabilno je... Probacu po catalystu da procackam...
::
harry87 Re: Re: re 06.12.2013. 18:33 #530532

Pogledacu za OC, hvala .)!

:: Proveri da li ti je u Catalyst-u za VSync uključeno nešto poput `Always ON`
:: I probaj 458MHz FSB x 6 = 2750MHz, bez dizanja napona procesora
:: Jedino ćeš možda morati da mu podigneš MCH voltage i FSB termination voltage
:: Ako nisi proveravao temperaturu procesora, i ako ti je u BIOS-u uključeno nešto poput `Thermal Protection`, možda ti BIOS throttle-uje procesor. (nagađam). Uvek isključi to `Thermal Protection`, jer Inteli imaju tu zaštitu u samom procesoru, ne treba dodatna iz BIOS-a
:: Zategni memoriju maximalno - uz maximalno zategnutu memoriju, sa tako visokom magistralom, sigurno ćeš imati performanse kao da imaš Yorkfield. (one sa 12MB keša
:: Smanji množilac memorije, da ti takt memorije ne bi otišao previsoko u P.M., pa da neće komp ni da post-uje
:: :: Iskljucen mi je Vsync, a klokovano mi je na 3.0, pre sam pokusavao na vise i nestabilno je... Probacu po catalystu da procackam...
:: ::
h4v0kk Re: Re: Re: re 06.12.2013. 18:38 #530535

Ja ti sve ovo kucam sa mašine u kojoj je Q6600, 413MHz x 8 = 3300MHz, podigao sam MCH napon za +0.350v, a napon procesora mi je na 1.4125v (realnih 1.392v), memorija na 1100MHz latencije 5-5-5-14, i proc mi nije 100% zauzet ni u Far Cry 3, a temperatura jedino u LinX-u dostigne 85 stepeni, u igricama je oko 60-65 strepeni, što za Intel nije mnogo. (CoolerMaster HyperTX3 kuler, 20EUR u prodavnicama)

:: Pogledacu za OC, hvala .)
:: :: Proveri da li ti je u Catalyst-u za VSync uključeno nešto poput `Always ON`
:: :: I probaj 458MHz FSB x 6 = 2750MHz, bez dizanja napona procesora
:: :: Jedino ćeš možda morati da mu podigneš MCH voltage i FSB termination voltage
:: :: Ako nisi proveravao temperaturu procesora, i ako ti je u BIOS-u uključeno nešto poput `Thermal Protection`, možda ti BIOS throttle-uje procesor. (nagađam). Uvek isključi to `Thermal Protection`, jer Inteli imaju tu zaštitu u samom procesoru, ne treba dodatna iz BIOS-a
:: :: Zategni memoriju maximalno - uz maximalno zategnutu memoriju, sa tako visokom magistralom, sigurno ćeš imati performanse kao da imaš Yorkfield. (one sa 12MB keša
:: :: Smanji množilac memorije, da ti takt memorije ne bi otišao previsoko u P.M., pa da neće komp ni da post-uje
:: :: :: Iskljucen mi je Vsync, a klokovano mi je na 3.0, pre sam pokusavao na vise i nestabilno je... Probacu po catalystu da procackam...
:: :: ::
harry87 re 06.12.2013. 18:57 #530541

i ja imam tx3, al mi je ploca losija... probacu kasnije, valjda ce moci :)!

h4v0kk Re: re 06.12.2013. 19:17 #530543

Ako je lošija ploča, onda probaj 375MHz x 8 = 3000MHz, to bi trebalo da može i na najlošijim matičnim, ako ta matična podržava 333MHz/1333MHz procesore.
Na primer, ja imam MSI matičnu sa G41 čipsetom, i mogao sam da klokujem isti ovaj Q6600 na njoj na 343 x 9 = 3087MHz bez dizanja napona (BIOS ploče i ne dozvoljava dizanje napona, bilo kojih)

:: i ja imam tx3, al mi je ploca losija... probacu kasnije, valjda ce moci :)
casper re 06.12.2013. 19:38 #530547

broj poruka: 235
Ja sam imao te probleme ranije sa Intel CPU i AMD kartama i resavao sam tako sto bi u drajveru (Catalyst-u) iskljucio klizac u `3D-All setings-Wait for vertical refresh` gde bi klizac stavio na Always off.
To je resavalo problem kod mojih serije 3xxx Ati kartica.

Koliko znam to nema nikakve veze sa klokom procesora i ne resavas time stvar.
djodjo samo 06.12.2013. 22:06 #530575

broj poruka: 658
sto veci OC, i samo je cpu bitan tj sto vise Mhz( cak i kes ne igra neku ulogu), igra uposljava samo 2 jezgra, gpu nebitan posto je grafika tj engine igre iz 2003-2004 godine odnosno ulepsani css
adachi 4444 07.12.2013. 03:55 #530625

broj poruka: 36
koliko ja znam csgo moze da prepozna 4 jezgra a ne 2...

djodjo jok 07.12.2013. 10:25 #530639

broj poruka: 658
gasio kod mene 2 pa probao posto nisam verovao, identican fps sam imao, i usput probao sa 2 i 4 jezgra, fps skace proporcionalno samo koliko OC cpu nevezano koliko ima upaljenih jezgara

nidzakv 300fps 07.12.2013. 11:22 #530645

broj poruka: 660
Kod mene na matchmaking-u, padne ponekad ispod 250 kad je guzva, itd..

Na publicu ipak druga prica, fps pada u najvecoj guzvi do 120, ali bas retko.
fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM3
dead silent pc

dautovic ... 07.12.2013. 15:16 #530677

broj poruka: 2855
Prva stvar je sto je CS GO moderna igra...ne mozemo kao pre 10 i vise godina reci samo `e imam toliko i toliko FPS-a`...

Nisi napisao u kojoj rezoluciji i sa kojim setovanjima igras? Filteri i senke takodje jako smanjuju FPS.

Nikako nije isto da igras 800x600 i 1080p...jos ukljucen AA...kao sto rekoh ovo je moderna igra, sa starim `kanterom` jedino zajednicko sto ima je ime i nista vise...

Na monitorima od 60Hz pokazalo se u praksi da igra radi tecno ako ti je min fps ~100, znaci da se okvirno krece od 100-150. Takodje secaknje mozes primetiti kad se jave velike oscilacije FPS-a. tipa za 140 ti padne na 80...

- Zezaj se sa grafickim podesavanjima u igri
- odradi temeljnu pretragu steam foruma, sigurno nisi jedini koji ima problem sa FPS-om na CS GO
- Probaj vise drajvera za grafiku

Pozdrav

P.S. Inace ovaj sto te pita za V-Sync... sta reci koju posluku porati? Meni je dovoljno sto si napisao da ti je FPS od 60 do 80, dovoljno da te ne pitam da li si ugasio V-sync...al dobro, bitna je zelja da se pomogne, a to neki ne znaju o cemu pricaju to je manje bitno...

Skyfire: ...frekfencija...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
harry87 Re: ... 07.12.2013. 15:54 #530682

OC sam procesor na 3.2 za sad je stabilno i digao sam fps na 80 prosek da kazem da ide i do 120.
A sto se tice podesavanja i napisao sam da na bilo kojoj rezoluciji i na bilo kakvim podesavanjima, dal low medium high aa af on/off otprilike je uvek isti fps, to mi je u sustini i najcudnije..

POzz

:: Prva stvar je sto je CS GO moderna igra...ne mozemo kao pre 10 i vise godina reci samo `e imam toliko i toliko FPS-a`..
:: Nisi napisao u kojoj rezoluciji i sa kojim setovanjima igras? Filteri i senke takodje jako smanjuju FPS
:: Nikako nije isto da igras 800x600 i 1080p...jos ukljucen AA...kao sto rekoh ovo je moderna igra, sa starim `kanterom` jedino zajednicko sto ima je ime i nista vise..
:: Na monitorima od 60Hz pokazalo se u praksi da igra radi tecno ako ti je min fps ~100, znaci da se okvirno krece od 100-150. Takodje secaknje mozes primetiti kad se jave velike oscilacije FPS-a. tipa za 140 ti padne na 80..
:: - Zezaj se sa grafickim podesavanjima u igri
:: - odradi temeljnu pretragu steam foruma, sigurno nisi jedini koji ima problem sa FPS-om na CS G
:: - Probaj vise drajvera za grafik
:: Pozdra
:: P.S. Inace ovaj sto te pita za V-Sync... sta reci koju posluku porati? Meni je dovoljno sto si napisao da ti je FPS od 60 do 80, dovoljno da te ne pitam da li si ugasio V-sync...al dobro, bitna je zelja da se pomogne, a to neki ne znaju o cemu pricaju to je manje bitno..
:: Skyfire: ...frekfencija..
dautovic ... 07.12.2013. 16:30 #530686

broj poruka: 2855
Ne valja nesto i to neces popraviti klokovanjem procesora...ja kad menjam setovanja: rezoluciju, filtere, kvalitet detalja - to sve jako utice na FPS. Tvoj problem nije hardware-ske prirode.

Uglavnom ukucaj FPS i CS GO u google i videces da ima na desetine tema i citave sage o ovom problemu...

Nema univerzalnog resenja za tvoj problem, moraces malo da procesljas te teme i vidis da li ima nesto sto mozda i tebi moze pomoci...

Probaj ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=zUjhehstevM

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
harry87 Re: ... 07.12.2013. 17:19 #530702

E hvala pomoglo je ovo :)!

:: Ne valja nesto i to neces popraviti klokovanjem procesora...ja kad menjam setovanja: rezoluciju, filtere, kvalitet detalja - to sve jako utice na FPS. Tvoj problem nije hardware-ske prirode
:: Uglavnom ukucaj FPS i CS GO u google i videces da ima na desetine tema i citave sage o ovom problemu..
:: Nema univerzalnog resenja za tvoj problem, moraces malo da procesljas te teme i vidis da li ima nesto sto mozda i tebi moze pomoci..
:: Probaj ovo
:: https://www.youtube.com/watch?v=zUjhehstev
:: Skyfire: ...frekfencija..
Mikishon89 re 17.10.2014. 14:38 #567776

broj poruka: 2416
Meni u competetive-u bude max 120...ebiga, navikao sam moze se igrati.

http://www.speedtest.net/my-result/3765268613
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2460287

Mikishon

Mikishon89 re 17.10.2014. 14:39 #567777

broj poruka: 2416
Meni u competetive-u bude max 120...ebiga, navikao sam moze se igrati.

http://www.speedtest.net/my-result/3765268613
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2460287

Mikishon

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs