Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
GTA 4 problem grafika
STRANA 1 OD 1
perkestef GTA 4 problem grafika 26.10.2013. 18:51 T55219

status: user
broj poruka: 8
Zdrao drustvo imam acer aspire 5750g sa konfiguracijama, intel i5 2.9 ghz procesor ram 6gb graficka je nvidia geforce gt540m 2 gb,
e sad instalirao sam gta 4 ali nece nikako da mi pokrene preko nvidia graficke, samo pokrece preko integrisane intel hd 3000 pa me zanima sta moze da bude u pitanju drajveri graficke su najnovi updejtovani.. sve sam pokusavao i nece, kada udjem u podesavanje grafike u settings pise da graficka ima 124mb a to je memorija intel graficke.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
2m4Y re: 26.10.2013. 19:32 #522514

broj poruka: 2352
...jesi li igrao jos nesto na tom kompu i kako ti je radilo tada?

Ako nisi igrao do sad neke zahtevne 3D igre, najverovatnije ti je u BIOS-u ugasena ta nVidia. Moraces po BIOS-u da procackas i prebacis da ti je prva grafika nVidia, ili tako nesto...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
MSI 970A-G46
AMD 7970
4x 4GB DDR3 1.6GHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
1x 3TB SATA III
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

perkestef re: 26.10.2013. 19:45 #522515

Jesam igrao grid 2 i euro truck simulator na ultra sve i sve extra radi, samo gta nece, kako se to menja u biosu?
srdoch Re: GTA 4 problem grafika 26.10.2013. 19:52 #522516

broj poruka: 1260
Ne treba ništa da se dira u bios-u. Čim si ostale igre igrao bez problema znači da je GeForce aktivan. E sad iz nekog razloga pojedine igre po default-u rade na primarnom adapteru a to je uvek intel. Sve što treba da uradiš je da exe fajl od igre koja ne radi na GF-u dodaš u profile za GF u nvidia control panel-u. Imaš dole desno ikonicu za aktivnost GeForce-a i preko nje možeš da dodaš igre koje rade samo na integruši.
perkestef Re: 26.10.2013. 20:02 #522518

Izbrisao sam igricu pa instaliram sad opet da probam a dodao sam tako i nije htelo sacu probam opet.
perkestef re: 26.10.2013. 20:24 #522522

nece opet ne vredi i dodao sam tamo u nvidia control panel i nece
Mirko78 re 26.10.2013. 20:31 #522524

broj poruka: 419
Nvidia drajver ti pravi problem. Ako ti poslednji ne radi kako treba, onda moras raditi rollback na neku verziju koja ce da proradi. Probaj za pocetak sa Acerovog sajta da skines drajver za vga i probaj sa njim.

Nekada je mali broj ljudi posedovao racunare ali su puno znali o njima. Danas puno ljudi poseduje racunare ali malo zna o njima.

perkestef re: 26.10.2013. 21:09 #522531

Opet nece instalirao sam drajvere sa acer sajta i opet nece ne znam sta je u pitanju a ovaj laptop ovo mora da pokrene kako okrenes euro truck na ultra ne oseca. I grid isto nije mi jasno sta je u pitanju sto nece da pokrene nvidia graficku na njemu. Molim ako neko zna da mi pomogne
srdoch Re: re: 26.10.2013. 21:59 #522538

broj poruka: 1260
Nije problem u driver-u. Sigurno nešto nisi odradio kako treba ili nisi selektovao određeni exe fajl. Sećam se da ima par nekih koraka ali nemam sad pred sobom laptop da probam. Ortaku sam nameštao Call Of Duty neki i isto nije htelo i tek posle nekoliko puta je uspelo ali se ne sećam tačno šta je bilo. Znam samo da sam ja negde grešio i na kraju sam uspeo.

:: Opet nece instalirao sam drajvere sa acer sajta i opet nece ne znam sta je u pitanju a ovaj laptop ovo mora da pokrene kako okrenes euro truck na ultra ne oseca. I grid isto nije mi jasno sta je u pitanju sto nece da pokrene nvidia graficku na njemu. Molim ako neko zna da mi pomogn
::
gatekeeper probaj ovo 26.10.2013. 22:11 #522540

broj poruka: 510

http://acer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/11575

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs