Od benq-a rl serije nema nista,kao ni od nijednog drugog za cash,ono kada odvojis pare za monitor a onda uleti nesto trece ili peto i sad samo mogu u jednoj prodzi na 12 meseci bez kamate :( Znaci haos.
Izbor je :
LG 24EN33TW-B ili Dell S2340L.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Mogao bi da ti smeta glossy ekran kod Dell s2340l. Dobar monitor je Viewsonic VX2370Smh-LED ali dobija se samo dve godine garancije. Ja bih sada uzeo LG 23EA63V-P a da moram da biram izmedju ta dva koje si spomenuo uzeo bih Dell S2340L zbog ips panela i zato sto ga ljudi hvale po forumima. Pre kupovine obavezno vidi da li ti odglovara sjajan ekran.
Jedino plasi kod ovog S2340L sto svi govore da je blurry i da ima jos vecih problema sa mrtvim pikselima od u2312HM modela,nzm odlucicu danas ili sutra.Ae neko jos neki predlog.
Druze mogucnosti su LG 24EN33TW-B ili Dell S2340L i nista vise.Za LG sam procitao sasvim dobre reviowe gde je extra ocenjen,glossy mi definitivno ne odgovara,videcemo.
Monitori su jako različitih karakteristika, tako da ne bi trebalo da imaš previše problema da se odlučiš.
Taj LG ima mat površinu i TN panel.
Dell ima glossy površinu i IPS panel.
:: Druze mogucnosti su LG 24EN33TW-B ili Dell S2340L i nista vise.Za LG sam procitao sasvim dobre reviowe gde je extra ocenjen,glossy mi definitivno ne odgovara,videcemo
2312HM ima problema sa mrtvim pixelima? Imas pogresnu informaciju. Nije valjda da razmatras Benq pored njega.. Ne znam kako se pokazao 2412M, deluje odlicno i 16:10 je.
:: Jedino plasi kod ovog S2340L sto svi govore da je blurry i da ima jos vecih problema sa mrtvim pikselima od u2312HM modela,nzm odlucicu danas ili sutra.Ae neko jos neki predlog :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Pogledaj koliko (ako mozes nekog da pitas)koliko ima dell u2312hm i onog starijeg u2311h(valjda se tako zvao)reklamacija ili pokusaja reklamacija u servisima.Imam lika u alti-u kaze skoro svaki treci kupac se njemu javlja zbog doticnog problema.Monitor kao monitor,ako je sve ok je super i uzeo bih ga,ali zbog nekih gluposti nemam takvu mogucnost.Ioako sam igrajuci na njemu primetio blaga probijanja u BF 3,nekim tamnijim okruzenjima i posebno u CS Go. Za sat-dva idem u uzimam LG 24EN33TW(s,zavisi od verzije)-B u emmi-u je najjeftiniji u ovim prodavnicama racunara i tu je oko 16.500,ja mogu da ga uzmem za 15.000 ravno i to na 12 rata bez kamate,bez cekova.... Naravno ukljucice mi i njega i Dell S2340L pa da vidimo,ali glossy mi definitivno nije izbor,videcemo ako me bas slika odusevi onda dell. Hvala svima na odgovorima
U2412M je nesto u jednoj radnji ovde,a imao je cenu mozda 100-200 vecu nego u Emmi-u npr.Ali dzabe kad je nestao i kad ga vise nece nabavljati.
Pa ja imam taj 2312HM vec godinu dana, jos sam ga kupio od drugara koji ga je imao nekoliko meseci, i sa tim monitorom sam zadovoljniji nego sa svim prethodnim koji su isto bili vrhunski.. Tako da to sa mrtvim pixelima ocigledno je samo na nekim koji su izgleda losi primerci, ali to je stvarno retko jer svako ko ga ima ovde na forumu ga hvali na sav glas. A cudi me i za 2311 jer i za njega sam samo pohvale cuo.. 2412M je u EMMI-u ~24k, juce sam bas video kada sam bio kod njih.
:: Pogledaj koliko (ako mozes nekog da pitas)koliko ima dell u2312hm i onog starijeg u2311h(valjda se tako zvao)reklamacija ili pokusaja reklamacija u servisima.Imam lika u alti-u kaze skoro svaki treci kupac se njemu javlja zbog doticnog problema.Monitor kao monitor,ako je sve ok je super i uzeo bih ga,ali zbog nekih gluposti nemam takvu mogucnost.Ioako sam igrajuci na njemu primetio blaga probijanja u BF 3,nekim tamnijim okruzenjima i posebno u CS Go :: Za sat-dva idem u uzimam LG 24EN33TW(s,zavisi od verzije)-B u emmi-u je najjeftiniji u ovim prodavnicama racunara i tu je oko 16.500,ja mogu da ga uzmem za 15.000 ravno i to na 12 rata bez kamate,bez cekova... :: Naravno ukljucice mi i njega i Dell S2340L pa da vidimo,ali glossy mi definitivno nije izbor,videcemo ako me bas slika odusevi onda dell :: Hvala svima na odgovorim :: :: U2412M je nesto u jednoj radnji ovde,a imao je cenu mozda 100-200 vecu nego u Emmi-u npr.Ali dzabe kad je nestao i kad ga vise nece nabavljati :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: ::
Nije blurry, a još manje ima mrtvih piksela. I refleksija nije jako izražena, baš kad sunce cepa direktno u njega smeta. Smatram sebe alergičnim na blur i na usporenja fps, a na ovaj monitor nemam nikakve zamerke. GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Ja imam Dell u2311h (rev ao2) i monitor je mnogo dobar. Nisam primetio usporavanje slike tokom igranja a gledam filmove i igram fifu iz fotelje koju udaljim na dva metra od kompa i nisam primetio promenu kvaliteta slike zbog dobrih uglova gledanja kod ips monitora. Postoji par revizija Dell u2311h i Dell u2312hm (rev a01 i a02).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.