Drugarov komsija,oce da uzme racunar,kao sto vidite budzet tanak,ali opet i potrebe su takve,znaci filmovi,net,poneka igra(fudbal recimo ili tako nesto,covek je sve samo ne gamer).
Ja gledah nekako mu tu dodje AMD APU kao najbolje resenje,samo nisam u toku bas sa apuovima,ovi novi 6xxx koliko su bolji od onih 5xxx??
Ae neki vas predlog za 30k,van APU-a zaista tesko po meni,ali ako ima sto da ne,polovno ne dolazi u obzir.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Kuciste je krsh da, ali jedva sam uglavio u tu cifru, a realno radice ok. E sad, ako moze nek se otvori za 600w H ili onaj komplet koji podrzava mAtx ploce, tu je miran 100% na duze staze http://goo.gl/OCTsS
Mislim da je i3 procesor ovde najmanje preporucivan za ovih par godina kako postoji i3, bilo koje generacije, a ima ih 3 jel? To je zato sto ovde ima puno onih koji misle 4cores vs 2cores... Klasican AMD-ov trik marketing koji itekako pali. Jedna stvar je sigurna, i3 dere x4 athlone, i x4 fx-ove.
Problem je sto za istu lovu mozete dobiti 4 jezgra!!! Kako ne razumeteee!!! :)
Ti nisi nikad sklopio coveku masinu sa i3, jedino ako je velik budzet onda si predlozio i5. Ako je budzet tanak, ti se odmah hvatas AMD-a. A od Sandy-ja pa na ovamo nisi ni terazo Intel-a(ispravi me ako gresim), i ti bi da dajes validne sugestije.
:: Ne pricaj u prazno, nego sklopi coveku i3 masinu za 30 000 din :: Pa nek sam bira na kraju :: :: i3, core vs core jeste bolji kao sto kazes, :: ali ako aplikacija moze da tera 4 jezgra do maximuma, :: onda nije bolji uopste :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Ja nisam ni mislio da sada uzima graficku, jer za njegove potrebe odradice posao i integrusa. Kad sam vrlo solidno igrao GTA IV na integrusi kod kolege, mocice i on neki PES isl. Kupovinu nove grafe ostavljam kao predlog ako se decko odluci za gaming u narednom periodu...
Jer da ja sastavljam konfu za office, neki film, surf u ovom budzetu ovako nesto bih gledao
Hehe, dobar si. Ali si procitan. E da, probice mozda malo budzet, ali ce isto tako dobiti na perfomansama zbog CPU-a. Tacno onoliko koliko probije budzet... EDIT: Da, zaboravio sam! Oprosti! Ti si jedan od onih sto furaju vise `korova` zarad perfomansi. hehe
Hvala na predlozima,ali kao sto rekoh covek nije neki gamer,pa neki upgrade u doglednije vreme nije opcija,prosto ima druge prioriteta u odnosu na racunar.Igrace fudbal i mozda CS Go i to je to,eventualno dotu 2.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ako je tanak budzet, da, uvek prelazem recimo fx x4 Ako je solidan uvek i5 Ako je gusto i tesko, fx x6 Nikad i7 jer je bacanje para sem za ozbiljan profi rad (a igre to nisu)
A uskoro ce sve da tera vise od dva jezgra, tako da core x2 vs x4 ce da uvek gubi jer ce 4 jezgra biti maximalno i lepo iskoriscena.
Samo cu ti pripomenuti na jedno. Pogledaj kako se nose stariji intelovi procesori (s775) sa brand new fx procesorima. Toliko o tome da ce AMD-ov CPU poderati intela... Hoce... heh...
Znas sta je problem? To sto boli saznanje da imas 6core CPU, a dere ga dual core(negde, a u ostalim slucajevima su tu...) Onda ostaje jedino ono... PA JA IMAM 6 JEZGARA!!!! :) Keep dreaming...
Nije da sad ja nesto favorizujem intel u odnosu na AMD. Vec kazem da ce ga i3 za taj budzet jako lepo sluziti. Za gaming opciju je takodje i3 dobar, ali mu treba neka grafika. A posto to nije potrebno, tj grafika mu ne treba, ovo je neko dugorocno resenje za potrebe koje si naveo. To je moje misljenje. A ti druze izaberi kako ti valja, mi smo ovde samo da malo pripomognemo :)
@RazerBE
Ja sam bas iz tih pobuda uzeo sebi i5-2500K umesto AMD-a , jer mi je to dugorocno resenje. Kad ga malo vreme stisne uveg ga mogu kloknuti. A i ovako na default-u @3.3GHz mi tera svaku novu igru i to na dobrim podesavanjima iako ga imam vec vise od 2 god
:: Hvala na predlozima,ali kao sto rekoh covek nije neki gamer,pa neki upgrade u doglednije vreme nije opcija,prosto ima druge prioriteta u odnosu na racunar.Igrace fudbal i mozda CS Go i to je to,eventualno dotu 2 :: :: :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Druze niti se ja hvalim niti sanjam nesto niti me zanima, meni za moje potrebe odlicno radi posao, isto tako i za hobi / video igre.
Ne takmicim se nisakim niti su mi bitni neki benchmarci niti brojevi niti slicno, svako ne kupuje ono sto mu zavrsava posao, neko ne, neko ima i viska itd...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.