LOL x4 i 6850 i igras na 1024 x 768.... DALI SE TI DROGIRAS ?
PA tu ti najvise ide sve na procesor,a ne na grafu,kad budes zveknuo 1920 x 1080 videces koliko ce to bolje da radi, rasteretices procesor i maksimalno uposliti graficku.....
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Ne igram tenkice javice ti se valjda vec neko ko igra i ima mozda resenje konkretno, ali vidi da nisi propustio neki patch ili ti se poremetilo neko graficko podesavanje u samoj igri.
Probaj sa MSI afterburnerom (ako ti vec nije instaliran) da vidis zauzece i brzinu gpu-a dok igras. Takodje proveri i zauzece cpu-a. Meni se desavalo (doduse na gforceu) da neke verzije drivera ne promene 2d klok grafike u 3d, pa dodje do drastricnog pada performansi
Ja sam sinoc posle 2 meseca pauze odigrao par partija. Intel E8400 deff mhz,3 gb rama 1066 i 460gtx na high i monitoru 22incha rezolucija 1680x1050 radi 50-60fps. ZAvisi ti i od pinga koliko ces imati FSP. Pogledaj da te net ne.... http://valid.canardpc.com/2795327
Igram WoT svakodnevno i nisam primetio neki pad fps-a, ali da oscilira to je tacno. Na prvom mestu ti je kvalitet internet konekcije, zatim podesavanja u igri u skladu sa konfiguracijom. Igra generalno vise koristi processor.
a jbg brate ovo je x4 sa otkljucanim l3 sad je zapravo 955 phenom,zaista mi nije jasno sto me jebe?Doduse sad je igrivo ok ali fps bi morao da bude bar 50-60 do not fear CuMsHoT is here :D
:: Igram WoT svakodnevno i nisam primetio neki pad fps-a, ali da oscilira to je tacno. Na prvom mestu ti je kvalitet internet konekcije, zatim podesavanja u igri u skladu sa konfiguracijom. Igra generalno vise koristi processor :: :: ::
Nikako ne mora i ne moze biti minimum fps 50 sa phenom II x4
01.09.2013. 13:52
status: user broj poruka: 6875
Posebno na toj rezoluciji,koja debelo opterecuje procesor. Ovo ti pricam iz iskustva kao vlasnik Phenom II x4 955 i kao neko ko igra wot aktivno jos od bete.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Re: Nikako ne mora i ne moze biti minimum fps 50 sa phenom II x4
01.09.2013. 14:33
status: user broj poruka: 259
znaci da bih igrao ok wot koji monitor onda da uzmem zao mi da se rastem od asua mm17d sluzi me odlicno vec 6 godina :)
do not fear CuMsHoT is here :D
:: Posebno na toj rezoluciji,koja debelo opterecuje procesor :: Ovo ti pricam iz iskustva kao vlasnik Phenom II x4 955 i kao neko ko igra wot aktivno jos od bete :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
17 inca i jos 1024x768 sa konfom koja tera sasvim lepo igre u 1080p,druze ne ide nikako.
Ja recimo sa sljamsung 19-icom sa phenom II x4 955 i gtx 660 ti igram wot lepo,ali bf 3 nikako stuca samo tako,dok kad prikacim na tv sa 1080p sve poleti.Ali 1 oktobra i ta kuga ce biti resena.
Koliko para imas za monitor?
Dobijas po web ceni dakle 15.130 dinara.Tu je najjeftiniji kod nas. Tu su i neki Benq modeli,koji po meni ne mogu da pridju ovom flipu,a i jeftiniji su samo 1-1.5k dinara. Imas i neke Viewsonic i LG IPs modele,ali ako mene pitas,ako oces IPS ides Dell u2312HM,ako ti je 18k(otprilike)mnogo i neces IPS onda onaj flipa za 15k i to je to.
Moj sin igra WoT (do duse ne tako cesto) na kompu sa 965 + 6850 u rezoluciji 1080p i ima 50-60 fps-a, mada zna da padne do 30-40 u nekim mapama ali to traje veoma kratko.
Pa da,wot je poprilicno neoptimizovana igra,iz vise razloga. Naime neke mape su kod predstavljanja novog engine-a u 8.0 patchu dosta bolje optimizovane od nekih drugih,sto je po meni apsurdno. Recimo Mountin Pass,sema koja po meni graficki najlepse izgleda u igri a meni licno i najbolje radi fps nikad ispod 50 ide i do 90. Dok recimo ima mapa kod kojih ume i da padne na 30,doduse kratko kako je bomid rekao.
Sama igra spada u onih 10%(ili manje)igara u kojima slicno vuku cpu i gpu,ili cak vise cpu. I tu dolazimo do najveceg apsurda,ludi Belorusi jos nisu optimizovali igru za mutli core,tako da igra i dalje i 2 godine posle izlaska iz bete i dalje koristi samo 1 jezgro,zato recimo i3 sije phenome i fx-ove,a da ne govorimo o i5 ili i7 modelima(nevezano za to da su intel cpu-ovi za gaming overall bolji,ovde je razlika najociglednija).
Kod mene je FPS OK od 60 do 87 al zato ping zna da ode nekad i na preko 300, kazu da je problem u EU 1 serveru na EU 2 sve OK al jbg svi iz klana igramo na 1.
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.9+CoolerMaster Hyper 212Plus Dual Fan DDR3 GeilGU 2x2GB+KingstonT1 2x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black+Chieftec APS850C
nista da sacekam sledeci mesec onda pa da iskesiram tih 17 cigli.Puko sam 2500 jevreja za motorizovanje monitor moze da saceka :) do not fear CuMsHoT is here :D
:: Pa da,wot je poprilicno neoptimizovana igra,iz vise razloga :: Naime neke mape su kod predstavljanja novog engine-a u 8.0 patchu dosta bolje optimizovane od nekih drugih,sto je po meni apsurdno :: Recimo Mountin Pass,sema koja po meni graficki najlepse izgleda u igri a meni licno i najbolje radi fps nikad ispod 50 ide i do 90 :: Dok recimo ima mapa kod kojih ume i da padne na 30,doduse kratko kako je bomid rekao :: :: Sama igra spada u onih 10%(ili manje)igara u kojima slicno vuku cpu i gpu,ili cak vise cpu :: I tu dolazimo do najveceg apsurda,ludi Belorusi jos nisu optimizovali igru za mutli core,tako da igra i dalje i 2 godine posle izlaska iz bete i dalje koristi samo 1 jezgro,zato recimo i3 sije phenome i fx-ove,a da ne govorimo o i5 ili i7 modelima(nevezano za to da su intel cpu-ovi za gaming overall bolji,ovde je razlika najociglednija) :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Zadnja dva dana, tj 30 i 31 August ping je kucao do 1000. Kao sto rece djokosrb, igra je neoptimizovana. Stavio sve na max i full HD, MSI 7950 TF3 kida sa fps, ali i fan na grafi vristi, spustio na 1600x900, sve ok. Za Milunk-a-u, instaliraj prvo ako nemas, igrica radi skroz drugacije u odnosu na ostale.
Ljudi bez iskustva u WoT-u, lupetaju na temu single-player igrica koje malo-malo izlaze i imaju svakave, pa i namerne dečije bolesti, tipa da forsiraju ili dave određen hardver... ovde je problem u pingu ili kvalitetu konekcije, a zatim i samom serveru - serverima. Situacije kada ping ode na trocifrenu brojku ili se zakuca na 999, dešavale su mi se ina EU1 i na EU2 serverima. Promenom monitora, definitivno nećeš ništa rešiti. Tačno je da će na većoj rezoluciji, i grafika biti opterećenija, ali, CPU neće biti rasterećen - on radi pa radi isti posao. Pošto non-stop nešto čačkaju, srediće se to.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.