Skino sam GTA 4 i instalirao sam igru, radi.... Pre toga sam otisao na sajt can you run it i podrzava mi sve. U pitanju je athlon dual core 5200+, 8600gt128bita 256 rama , 5gb rama ddr. Medjutim dok igram sve lna low ceska mi ubi boze.Predpostavljam da je zbog graficke kartice. Da li gresim ili verzija te igre nevalja, tj. ima neki bag.
Slaba mašina jednostavno za GTA IV, mnogo je loše optimizovan. Skini poslednji patch, mislim da popravlja malo performanse. __________________ Scourge of PCBerza
Postoji razlika, 1. Moze da pokrene masina nesto 2. Jedva radi 3. Radi solidno 4. Radi
1.Dakle ako tebi pise da moze da pokrene to je bukvalno to, pokrene igru a da li ti imas 15 ili 25 frejmova to nikoga nije briga, pokrenuo si igru, dakle to je taj tvoj minimum koji ispunjavas.
2. Jedva radi je onih cuvenih 30 frejmova minimum minimuma a da je iole prihvatljivo i da moze koliko toliko da se odigra nesto.
3. Radi solidno uspeo si da nateras masinu da radi igra na nekim tamo detaljima i rezoluciji na prosecnih 45 frejmova.
4. Radi E to je da moze da teras igru na 60 frejmova
Ti spadas u onu prvu kategoriju, jer ta igra trazi minimum jak quad core sa visokim radnim taktom i solidnu graficku tipa gtx 260 ili jace. Meni je takodje seckalal i kocila ranije na intel core 2 quad, 4 gb rama, i 9800 GT 1gb. Batali radnju ili se navikni na seckanje i igranje sa 20 fps-a.
Imao sam i ja problem sa GTA 4. Nesto mi se igrala igrica i pre oko 1 mesec instaliram je ali da naglasim da ja imam ` Original `... I kada sam je updejtovao i pokrenuo i imam sta da vidim rezolucija ne prelazi 1024 puta nesto ne mogu da se setim, i detalj sve na low... A imam OC Gigabyte 7970 na 1100 Mhz i 3GB ,kao i 8 GB rama na 1600 Mhz , i kada pokusam da promenim rezoluciju ili da pojacam detalje iako mi pise da imam dosta memorije na grafi nece ni da mrdne stoji na 512 MB i nece da ide navise... Smorio se i obrisao igricu...
Kada je izasao GTA IV ja sam imao bas tu nvidia 8600GT 128bit/256mb. Kao sto kolega rece, radice i to je sve. Frejmovi ce biti ocajni, seckace, a mene je najvise nerviralo treperenje senke koje su (kao i sve) na low. Igrao sam igru na i5-2500K i Gainward 240GT 1GB DDR5/128bit, cak ni tu nije extra full, ali meni izgleda super. Tako da bez quad CPU-a i 1GB DDR5 ne ocekuj da ces uzivati u igri. Inace dok sam imao slabiju konfiguraciju, prebacivao sam nekom forom ram-a, tako da je citao oko 512mb rama sa kompa. Doduse desavalo se da ti u sred igre zabode i onda ides ctrl+alt+del pa je opet pokreces, al` ne tako cesto.
Nema sta drugo da bude, igra u kombinaciji sa drajverima ti ne detektuje kartu uopste kako treba, zato ti daje maximalna ta smesna podavanja kao da imas kartu od 20e.
Ja sm imao C2D, Phenom II X3 i Radeon 7870 i slaba vajda. Tek kada sam kupio FX6300 igra je `proradila`. Inace sam gta fan i znam manje vise sve tvikove, ali bez jakog procesora nista.
To sto Netski kaze to stoji, igra je uzasno cpu zahtevna cak vise nego gpu sto se tice zahtevnosti. za gta 4 treba jak x4 ili solidan x6 jer moze da upregne sva jezgra, i ta losa optimizacija se ogleda da se igra vise oslanja na cpu nego na gpu.
OK, mada cu probati da skinem najnovije drajvere za 8600 pa da probam. Imam drugu grafiku 8800gts ali nesmem da je stavim jer mi je vec jednom zveknulo napajanje pa skupljam pare da kupim chefteka od 500 w . Inace 8800gts je 320 bita i 320 rama mozda bi malo bolje to radilo. Mada mogu i da overklokujem cpu nije mi prvi put.
Sta god radio druze igra ce ti biti neigriva makar oc do sutra. Neces imati cak ni tih bednih 30 fps-a sve na low da turis, dzaba ti, mani se tog realno sranja od igre, najgori je u serijalu.
Dal je neko imao problem kod mislim da je zadnja misija kad Niko gliserom vija Dimitrija koji je u helikopteru i treba da ga little jacob pokupi isto sa helikopterom, e sad kod mene jacob se ne pojavljuje vec Niko neko vreme juri Dimitrija i onda mu stigne na mob poruka pokusaj opet. Zna li neko jel to bug ili nesto drugo?Par puta sam pokusavao ali Jacob nikako da stigne Ubacen je update 1.0.7.0
ja sam se bakto sa njim do zla boga, gta 4 je slabo optimizovan ali NEOPHODAN je patch pazi sta ti kazem igrao sam od 1.1 sad je 1.7 i ispravljeno je dosta stvari i dodaje 3-4 frejma ali to nije sve, minimum za igru da radi na 17-28fps na medium je 8800 karta sa 512 magistralom sve manje od nje tj i tvoja sada karta nezahteva kriteriume, tj druze ako nemozes da igras na 30fps nemoj ni igrati to je sve natezanje bzv, u zgradi ce ti boto mozda 26fps ali kad budes prelazio most pogledaj sa strane ima da igras na 10fps a igrati i natezatio se tako je bezveze
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.