Marno sam od Gila Ipad na koji dan da odigram igru koju sam dugo cekao.
Ko god ima ipad,iphone,ipod,imac ili macbook,znaci bilo koje IOS precenjeno sranje i voleo je prvi deo,ovo ne bi smeo da propusti,igra je prosto fantasticna.Moje sumnje da ce sve puci,kao sto obicno biva kad EA kupi neki razvojni tim,su ovoga puta(a cini mi se da je ovo i prvi i poslednji put u vezi EA)bile neosnovane.
Igra je free to play,ali sve je dostupno u samoj igri,i sto je fantasticno sve se otkljucava tako se redom prelaze ne samo misije vec i chalengi,znaci onaj ko zeli da predje sve sto ima u igri otkljucace i procice sve biljke i zombije. Sto je odlicno,a ne stara fora,evo ti na kasicicu pa igraj,a ako oces vise daj lovu.Naravno ko zeli samo da proleti moze i da kupi,sto je debilno.
Sto se tice same igre,posledica prebacivanja u free to play donela je i nesto drugaciji gameplay,vise nema nivoa od 1 do 10,pa tipa 1-1,1-2,....9-9.Svetovi i odbabir misije neodoljivo podsecaju na Super Mario Bros WII i Super Mario Bros WII U. Igra se bazira na putu kroz vreme.Sad postoji kao mali tutorial sto je pre bio nivo 1 u prvom delu igre i on je u tvom dvoristu,kao iz prvog dela.Kad se to predje,putuje se kroz vreme i postoje 3 sveta :
Ancient Egypt Pirate Seas Wild West Ono sto je dobro,i sto ce tek biti fantasticno u buducnosti,ljudi su najavili jos,a vec postoji crna slicica cetvrtog sveta sa znakom pitanja,znaci radi se vec na updatovima i sve ce biti totalno free.Ovako igra je,po meni mnogo interesantnija,a monotost (na momente)iz prvog dela,ovde apsolutno ne postoji.
Svaki svet ima 10 glavnih misija i sporedna koje donose zvezdice kao nagradu,potrebna za otkljucavanje sledeceg sveta,takodje postoje i posebni sporedni putevi sa specijalnim misijama koje se otkljucavaju sa kljucevima koji se dobijaju u toku igre u datom svetu. Na svaku od tih 10 glavnih misija,dolaze chalenge,znaci predje se kao story a onda svaka misija ima po 3 chalenga i svaki donosi po jednu zvezdicu.
Dalje,svaki svet ima endless mod,u Egiptu je to Pyramid of Doom,dalje nzm kako se zovu,tek sam presao trecinu igre,odnosno Egipat.
Sto se tice same igre za razliku od prvog dela gde je story bio prelak,ovde je situacija drugacija,misije su teze,a tome prevashodno doprinose chalenge i puzzle mape.
Sve u svemu ja sam odusevljen,igra je fantasticna,korak napred u odnosu na prvi deo u svakom pogledu,osim mozda u muzici i zvukovima,neke teme iz prvo dela su zadrzane neke ne,dodate nove ko je su ok,sve svemu sasvim korektno.
Svako ko ima IOS uredjaj,pod obavezno po meni,a za nas ostale cekamo Windows i Android release do kraja godine.
edit:Zaboravih takodje bitnu stvar,ko god je igrao Plants vs Zombies(prvi deo)na vise platformi zna da njie bilo isto. Naime Android verzija je imala najmanje sadrzaja,Windows nesto vise,a jedino je IOS varijanta imala sve sto je i prvobitno najavljeno,sto je malo debilno,s`obzirom da je prvi deo izasao prvo za PC. Sto se tice dvojke,sve sto imamo danas na IOS-u imacemo i na Windows-u i Android-u(tako stoji zvanicno saopstenje trenutno),a isto vazi i za updatove i nove svetove(levele). Osim ako se nesto ne promeni.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
:: Keca sam pre 2-3 dana presao po ko zna koji put, cisto da se podsetim dok cekam dvojku. :: :: Pitanje posto sam nestrpljiv: Da li je ikako moguce odigrati igru na virtuelnoj masini, ili da ipak sedim i cekam da izadje za Windows :: :: ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 /LC 550W / V3 BLACK :: ::
Odnosno sto mi svi znamo kao emulator,znaci da moze da pokrene neku aplikaciju/igru itd...to ne postoji.
Postoji neki programcic koji sam kao emulara IOS okruzenje,glupost.
@Daum,JovanZ: Da radi savrseno radi,to je apsolutno tacno.
Ali i da se ovi iz Apple-a ponasaju kao da sa svakom novom generacijom,izmisljaju toplu vodu i to itekako stoji.
O iTunes-u necu ni da trosim reci,hvala bogu da postoje torrenti za IOS,nista cudno ne bi bilo da ih nema. IOS kao IOS je za mene extra,jer ima super podrsku i brdo aplikacija(igara),dosta stvari dosta ranije stigne za IOS nego za android,evo plants vs zombies 2,dok neke(Sid Meier`s Pirates)i nemaju.Samo mnogo je to para.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.