Formulu 1 i MotoGP zaista obozavam kao auto moto sportove i jedino sto sto sam igrao na kompu su bili rFactor (i F1 modovi), F1 2012 i SBK... Sada na iMac-u igram samo F1 2012... Ovi MotoGP naslovi su uvek bili teske arkade koje nemaju veze sa zivotom... Kao sto i stoji, ovo jeste igra za dete od 3 godine...
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
Mislim da vuku istu fiziku i nacin izvodjenja vec 15 godina, a ni pre 15 godina mi se nije svidjalo, previse se rigidno ponasa. Logicno bi bilo da ako preteras sa skretanjem tockovi skliznu recimo, a kod njih ne mozes da preteras tj da oversteer-ujes vec samo da understeer-ujes i to uzasno izgleda, ako ne smanjis brzinu motor produzava pravo... A mislim i da je osnov svake simulacije da bude iz prvog lica, i uz prirodno ugibanje, razne vibracije itd bi izgledalo odlicno...
Očekivao sam dosta više, ali za fanatke MotoGP ovo je odlično. Bitno je da se Rossi vratio u Jamahu, da piše Markez, a sad kakva je grafika manje više...
Ocrniste igru, a stvarno je niste ni probali... Ajmo prvo, koliko vas ovde vozi motor i upoznat je sa fizikom voznje? Posto sam godinama na 2 tocka, a i stazu sam terao, jedino sto mogu da kazem da je nerealno u igrici je da pri izletanju sa staze lik na sljunku obori motor i ne padne... Sva ostala fizika voznje dvotockasa je tu, jesu par stavki namerno zeznuli, ali verujte mi da kada bi napravili istinsku simuaciju voznje motorcikla, niko ne bi igrao igricu, jer niko osim motorciklista ne bi umeo... E da, i kao sto su se neki ovde izlupetali(divim im se), na motoru ne postoji oversteer i understeer... ako dobijes understeer ili ti da ti kliza motor preko nosa, obavezno PADAS, a opet ako dobijes oversteer ili ti driftujes pri tim brzinama, opet su ti 95% sansi da ti motor uradi katapult i da letis par metara u vis i za to vreme gledas svoju kucu iz pticje perspektive...
Kao sto sam rekao SBK je dosta bolji sto se tice fizike jer mi se ova fizika ne cini nista boljom od one u MotoGP 08 koji sam poslednji igrao na PC-u... Do pre par meseci mi je kao avatar stajao Kawasaki Ninja koji sam vozio godinama, tako da sam jako dobro upoznat sa fizikom motora, posebno trkackih...
Po ovome sto sam video na klipovima jedino sto ima veze sa realnom fizikom je sto ides na dva tocka i sto naginjes motor, a kako je to uradjeno u igri nema apsolutno veze sa zivotom. Mozda za neku decicu od 3-7 godina...
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
:: Ocrniste igru, a stvarno je niste ni probali... Ajmo prvo, koliko vas ovde vozi motor i upoznat je sa fizikom voznje? :: Posto sam godinama na 2 tocka, a i stazu sam terao, jedino sto mogu da kazem da je nerealno u igrici je da pri izletanju sa staze lik na sljunku obori motor i ne padne... Sva ostala fizika voznje dvotockasa je tu, jesu par stavki namerno zeznuli, ali verujte mi da kada bi napravili istinsku simuaciju voznje motorcikla, niko ne bi igrao igricu, jer niko osim motorciklista ne bi umeo... E da, i kao sto su se neki ovde izlupetali(divim im se), na motoru ne postoji oversteer i understeer... ako dobijes understeer ili ti da ti kliza motor preko nosa, obavezno PADAS, a opet ako dobijes oversteer ili ti driftujes pri tim brzinama, opet su ti 95% sansi da ti motor uradi katapult i da letis par metara u vis i za to vreme gledas svoju kucu iz pticje perspektive.. :: :: ::
Poslednji MotoGp koji sam probao iz serijala je bio 08 i nisam se dugo zadržao na njemu jer je i pored solidne grafike fizika bila nerealistična i loša. Realno je da igra bude veoma teška za igranje i da ne postoje nikakve poštapalice za olakšanje i pomaganje pri vožnji. Onaj ko se razume u vožnju motora (ja sam nekada davno još kao dvanaestogodišnjak vozio moto trke) dobro zna da da se greške ne praštaju. MotoGp 2 je, po meni, daleko najbolje izdanje ovog serijala zbog fantastične fizike i, za ono vreme, odlične grafike. Ako se u konfiguracionom fajlu (postoje uputstva na net-u) otključaju sve staze, motori i nivoi, jednostavno pređete u nivo champion i proverite koliko ste dobri. U prilogu šaljem screenshoot-ove mojih dostignuća u MotoGP2: http://imageshack.us/a/img38/1/lgi.gif http://imageshack.us/a/img62/593/xx6.gif http://imageshack.us/a/img833/892/ctu.gif
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.