Eh, prvom moram poceti sa konstatacijom , da igranje igara mnogima od nas, nije kao ranije, pogotovo starijoj populaciji ,( mada ja sa 22,sad cu 23, ne spadam u tu grupu ), jer smo jednostavno sve do sad videli i uglavnom iskusili . Igranje preko interneta, online mmo-rpg , pucacine,i raznorazne stvari dovele su do nasih mozgova ogromnu dosadu prelazenja single player franzisa, zatvoreni u 4 zida :)
Zaista ja vise skoro pa nista neigram. Kad mislim na skoro, nekad sam sa celeronu 1.7 ghz,geforce 2,i 256 mb rama,prelazio igre i po nekoliko puta, i istinski uzivao u njima, kako sam imao jaci kompjuter, internet, i vise igara, tako me vremenom sve to vise udaljavalo od kompa. Danas imam racunar, sa kojim mogu da uzivam u svakoj igrici u 1920 x 1080... Medjutim ni trunkica privlacnosti, kao nekad kad sam jedva pokretao kao na primer Duneon Siege 2, Need For Speed Underground, ili Gta vice city, i na apsolutnom minimumu detalja, igrao to kao pravi fanatik :D... Vecinu igara skinem,probam,obrisem... Naravno to je pozitivna stvar,ali donosi tu dozu nezadovoljstva, ceo zivot sam sanjao dobar komp, a sad mi je totalno nebitna stvar u zivotu ...
Kad sam dobio prvi komp, 2002, prvo sto mi dade ujak, bio je Quake 3,moja prva igra koju sam prelazio iznova i iznova,dok nisam sprzio Hard Disk...
Posle toga,nabavio sam slucajno AVP,koji je izasao jos 1999,i bio zgranut koliko je mala instalacija bila,tipa oko 300 mb, a igricu je donosila toliko mnogo... Sve me je fasciniralo, od predatora, preko Aliena,pa i do marinca... I kako zavrsis igru , otkljucaju ti se bonus nivoi...Pa kada predjes sve na vecoj tezini,otkljucavas jos. Necu sad da duzim pricu , apsolutno sve sto imaju novi delovi , ovaj je imao, pa po nekim stvarima, arsenalu oruzja, ako ne i najvise...
Atmosfera,muzika, likovi, gameplay su mi ostali nezamenljivi....
Avp 2 , doneo je bolju grafiku,malo drugaciji gameplay, ali ni priblizan utisak kao AVP 1. Zaista presao sam ga, samo kao obozavaltelja filmskog serijala i igre...
Avp 3,grafika izuzetna, atmosfera takodje, likovi i prica solidni. Zaista, igrica je pokazala da sve ovo moze imati lepu buducnost...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
Eto opikao sam oko 1h igricu, planiram da je prelazim i dalje, moze da se igra....Grafika nije toliko losa kao sto su pisali , jeste unreal engine, ali likovi i atmosfera je zaista dobra, i koliko toliko - jeziva..
Prica je i desavanje je odlicno, jer je prica bazirana Alien 2 filmu.
Igra nije velika,ali deluje da nudi dosta za svojih 6gb. Ono sto mi se svidelo, u prvih pola sata , nailazite na onog zutog robota, i mozete da upravljate njime :) Moze da se krece , da bijete sa njim, i da dizete teret...
bas me zanima sta ce biti ubuduce :)
Ono sto me je razocaralo je AI ....
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
Sve će ti biti jasno zašto ti se više igre ne čine tako dobrim.
Sada video igre smatraju robom kojom može da se trguje.
Da bi igra bila dobra ona mora da ima dobru priču, dobru grafiku, dobru igrivost, dobru muziku i onaj šmek koji te tera da je pređeš iznova i iznova.
E sad mi reci dok si igrao Crysis, da li si zapamtio bilo koju muziku iz te igre, da li možeš da prepričaš šta se dešava u igri i da li bi se ponovo vratio i odigrao Crysis?
Svo oruzje mozete budziti , menjati mu stil/boje, svako oruzje ima secondary fire,koji takodje moze da se menja... Na svakom nivou ima i skrivenih stvari, skrivenog oruzja, pa valja proveriti svaki kutak :D
Ono sto me je razocaralo je AI .... Prvo marinci koji idu sa vama, neko je naveo kao manu da se zaglavio lik na cosku, naprotiv,samo picite i oni vas prate svuda... ALI NIKAD NEMOGU DA POGINU .... Pucaju i primaju batine / metke do sutra, krvare, padaju , al crci nikad nece ...
Neprijatelji se random sponuju sa svih strana, i nekako cesto se dogodi da samo biju mene, lete na mene, a marince preskacu... Cesto skoce sa marinca na vas, samo ako pripucate na njih...
Alieni se malo retardirano krecu, imaju cudne pokrete i cudno kretanje.....
Pa cinjenica, crysis recimo , opikao sam uglavnom zgog grafika,i specificnih stvari koje je donela kao igra... gameplay nije bio los...
Atmosfera poznata i vidjena, ali muzika ,hm,muzika :) sad si me stavio u nedoumicu :) ja ni ne znam da ima muziku :D
Elem , crysis sam igrao i presao, warhead mi je bio suvise smoran da sve opet prelazim, a crysis 2 ,nikad nisam ni skinuo /instalirao, jednostavno nemam zivaca za sve opet...
:: Sve će ti biti jasno zašto ti se više igre ne čine tako dobrim :: :: Sada video igre smatraju robom kojom može da se trguje :: :: Da bi igra bila dobra ona mora da ima dobru priču, dobru grafiku, dobru igrivost, dobru muziku i onaj šmek koji te tera da je pređeš iznova i iznova :: :: E sad mi reci dok si igrao Crysis, da li si zapamtio bilo koju muziku iz te igre, da li možeš da prepričaš šta se dešava u igri i da li bi se ponovo vratio i odigrao Crysis :: :: Kako Electronic Arts pravi igr :: :: http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkB :: ::
quake 3 arenu si igrao single player sa botovima?!
Igraonica druze, lan, turniri sta god oces je bilo...
Najbolji su mi bili likovi koji igraju kod kuce sa botovima na hurt me plenty ili HC tezini, i misle da su dobri, pa dodju da igraju sa nekim ko je stvarno dobar pase cude kako ima minus posle 15 minuta :)
A ovi marinci me ne privlace jer mi deluju kao polu gotov i zbrzan proizvod, nevezano za grafiku...
Ja sam igrao Prince Of Persia na 486 devedesetih, Mortal Kombat na Sega Megi, ketridzi i sranja, a ti pricas o NFS Underground. LOL Bez uvrede ali ono, nije to neka daleka istorija, NFS Underground and similar shit... br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Ahahah, pa ti sad ispade pun predrasuda . Ja sam bacio akcenat na gaming, i single player, koji je ubijen od strane multiplayera.
Pikao sam naravno Quake 3 ali online,u igraonici smo bas retko to igrali. Posto se po igraonicama najvise pikao CS, kasnije Dota. Sad je uglavnom LOL- HON,wow,i eventualno WoT.
U cs sam bio solidan... Sad jedino drustvo ode u igraonu da pika HoN. Ja za igraonicu zaista vise nemam zivaca... Ni kuci nemam vise zivaca za komp, a kamoli igraonica.
:: quake 3 arenu si igrao single player sa botovima? :: :: Igraonica druze, lan, turniri sta god oces je bilo.. :: :: Najbolji su mi bili likovi koji igraju kod kuce sa botovima na hurt me plenty ili HC tezini, i misle da su dobri, pa dodju da igraju sa nekim ko je stvarno dobar :: pase cude kako ima minus posle 15 minuta : :: :: A ovi marinci me ne privlace jer mi deluju kao polu gotov i zbrzan proizvod, nevezano za grafiku.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
Aparati u luna parku bre/mame32 su mi bili vrhunac ranije...
a onda polako:
comodore 64 ja, spectrum i amiga komsije pa nintendo pa sega pa tek onda super nintendo i sega mega drive II/ genesis ps1 pc p2 wii ps3...
taj nfs underground da mi jebes sve isto kao i ovaj sad poslednji sto je izasao, samo malo nasminkano, kao to je legendarna stara primitivna igra ali dobra?
A princ of persia 1 2 3, ovo posle su govna od igra iz tog serijala to je bilo legendarno i nesto mega revolucionarno u to vreme, slazem se.
@Milunka Ti si igrao tj poceo q3 tek kad je umirao polako zbog sugavog CS-a prilagodjenog za sve debile koji nisu mogli vola da ubodu u q3,
Oj ha godina pre toga je kvejk carovao kao najbolja fps multi igra 1v1 2v2 FFA, aj dobro 8 godina si mladji od mene.
ah, kad se setim ranije, svi se skupimo pa peglamo na apratima igrice. Najzanimljiviji mi je bio Metal Slug,secam se jednom likovi kupili gomilu zetona, i resili da predju igru,a mi klinci tu svi se skupili ko u bioskopu :)...
NFS Underground, je pored do tag nevidjenog budzenja kola, atmosfere i muzike, doneo i osecaj brzine, tj secam se prvi put zbudzis motor, odma se oseti i cuje razlika, i bogami ,vec kad pridjes 200km/h , itekako je brzo bilo. Pa drag, drift trke, pa plasiranja i nagrade. Doduse tad si imao i trejlere , i pricu i sve...
Danas, imas novi Most wanted, koji nema pricu, nema trejlere, nema nista... Ja ne kapiram poentu postojanja novog most wanteda...
Dakle stari Underground daleko bolji u svakom pogledu od novog recimo Most Wanteda, a most wanted iz 2005, necu ni da komentarisem... Do dan danas, nista slicno bolje nije izaslo da je vredno pomena.
Jeste izasli su shift 1 i shift 2. Al to je namenjeno kao realna simumlacija voznje...
:: Aparati u luna parku bre/mame32 su mi bili vrhunac ranije.. :: :: a onda polako :: :: comodore 64 ja, spectrum i amiga komsij :: pa nintendo :: pa seg :: pa tek onda super nintendo i sega mega drive II/ genesi :: ps :: p :: p :: wi :: ps3.. :: :: taj nfs underground da mi jebes sve isto kao i ovaj sad poslednji sto je izasao :: samo malo nasminkano, kao to je legendarna stara primitivna igra ali dobra :: :: A princ of persia 1 2 3, :: ovo posle su govna od igra iz tog serijala :: to je bilo legendarno i nesto mega revolucionarno u to vreme, slazem se :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
Inace metal slug onaj deo gde na kraju ubijas sadama koji je u nekom mega helikopteru sam prelazio sa 1 zetonom :)
I jos par igara sam mogao da zavrsim sa 1 zetonom.
Robocop, golden axe 3 ili koji vec gde ima plavi tip crvena riba i zeleni chicha duble dragon 2 / samo lakat :) fudbal gde biras real atletiko milan / reprezentacije brazil italija mortal combat 1, samo noga iz okreta mortal 2, na skakanje unazad street hooop i jos par komada...
Tek kasnije je moglo online ali tad je kvejk vec debelo umirao kod nas.
Stilgar stari pokojni, KGB i jos gomila igraonica po vukovom spomeniku je imala dobar net i original q3, ali realno tad ga maltene niko vise nije igrao sem starih HC igraca, a tadje milunka krenuo sa q3...
Nego rekoh za kod kuce sta sam igrao, a od aparata, najvise Metal Slug sa burazerom, pa zagine on ili ja pa kad krene odbrojavanje za ubacivanje novog zetona, trk do dekice po jos zetona dok drugi igrac koji je ostao ziv i dalje pegla. Obicno je moj burazer ginuo pre mene pa je on najcesce trcao po zetone. :))) Kod kuce sam imao tad 486 i kasnije Sega Mega i ketridzi, Nitendo, PS i druge konzole me nisu privlacile pa ih nikada nisam ni imao, ni dan danas ne umem da se snadjem na PS dzojstiku. :) PC mi je uvek bila najbolja igracka. .) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
a zelja developera da se igra sto vise uprosti kako bi imala bolji prijem kod sire populacije a ima i toga da je i MP sjebao SP. Nijedan bot ne moze da se meri sa covekom na drugom kraju nisana, niti je ugodjaj isti... Ja licno od kad sam poceo da igram Bf3 MP nista drugo skoto i ne igram (AC3 sam presao 20% i zajebao, pa vi vidite) Ako hocete horor, igrajte Clive Barkers: Undying, nijedna igra mislim da ne moze ni da mu prismrdi u tom zanru... Inace ovo Alan wake, DS 1/2/3 su po meni samo vrlo dosdni pokusaji... Kako bre moze nesto da bude strasno kad se igra iz prvog lica, nikad mi nije bilo jasno...
posto sam, koliko vidim, tu negde vrsnjak sa Deksterom i Bobijem.
Aparati u luna parku, secerna vuna, sudaranje sa onim zicanim automobilima, sve pomenuto predstavlja najlepse uspomene koje pamtim. Verovatno ce mi to biti jedan od fleseva kad budem udisao poslednji dah u ovom zivotu. Tuga me obuzme kad vidim u kojoj stvarnosti odrastaju danasnji klinci, i u kojoj ce jednog dana stasavati i moji. Nikad necu zaboraviti one sarene trake na televizoru, dok smo se burazer i ja ubijali da sa srafcigerom nastelujemo signal. Iscekivanje da li ce kaseta biti uopste ucitana. Hronicna upala zglobova od cuda zvanog ` The great Giana sisters `. Deks i Bobi sigurno znaju o cemu pricam. Onda je na red dosao Gejm Boj, Sega Mega Drive II, iznajmljivanje Soni PS1 konzole, i predjoh jednog dana na racunar (ta rec je gotovo iscezla iz upotrebe). Trcao sam po Novom Sadu i BG-u, tamo oko SKC-a, samo da bih navatao pirate. I sve mi to danas jebeno nedostaje. Danas imam solidan komp, ali ne igram vise nista, osim hard kor simulacija voznje. To i ne smatram igrom, vec profesionalnom simulacijom realnosti. Poslednja igra koja me je prikovala za ekran, probudila mi mastu i aktivirala mozdanu masu - to je Bioshock. Po meni najbolja igra svih vremena, koja ni ne treba da se kvalifikuje kao igra, vec kao prava interaktvina umetnost. Sve ovo danas je posledica devolucije, i podilazenja ukusu debilnih Amerikanaca.
Golden Axe...wow, podsetio si me na dane kad je vreme prolazilo skroz drugacije. kad zavrsim sa zetonima i krenem kuci, ukapiram da su mi se noge ukocile od stajanja, da je pao mrak, da domaci nije napisan, da ce matorci ponovo da popizde i da nista nisam jeo od juce :)
Ja sam recimo od sredine 80-ih u igrama, počeo sve sa Segom Master System, pa Commodore, pa Super Nintendo i Mega Drive itd. To je bilo zlatno doba gaminga i tada se sve razvilo...
Danas retko koja igra može da se nazove klasikom... __________________ Scourge of PCBerza
Milunka, veliki si propust nacinio time sto si zaobisao Q2. To je i
13.02.2013. 18:57
status: user broj poruka: 10997
dan-danas POJAM za PRICU, GAMEPLAY, atmosferu... Naravno, grafika je, za danasnje standarde dno, ali i pored toga itekako moze da ``ponese`` svakog ljubitelja akcije, strawe, odgonetanja, mukotrpnog probijanja kroz mracne lavirinte prepune zamki i drugih iznenadjenja... I veruj mi, igra gotovo da nema veze sa Q3 (uprkos istom autoru i slicnom imenu)...
Ja sam se zapalio za Chivalry 2 i ne mogu da je se otkrlepim. Cepam je preko Tunngle-a i stvarno se izuzetno zabavljam. Ali toga je sve manje. Zasicenje je veliko.
Igre koje su me baš, baš oduševile i ostale u pamćenju, a skorijeg su datuma su: Machinarium, Tiberium Wars, Mark Of the Ninja, Fallout 3, Mass Effect, The Witcher, Batman i Assassin`s Creed.
Zlatne stvari kao Prince of Persia nije ni potrebno pominjati, one se podrazumevaju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.