Ne razumem - ovo i jeste cooler za CPU (Cooler Master V10).
11.02.2013. 23:12
status: user broj poruka: 10997
Odnosno, tvoje pitanje je intonirano tako da sam stekao utisak kako ti smatras da se radi o hladnjaku predvidjenom za neku drugu komponentu (graf. kartu?).
E sad, ako ti je zelja da napravis KOMPLETNU ovu skalameriju, KOMPLETNU repliku (ili narucis njenu izradu), neka ti b0govi budu na pomoci. Siguran sam u jednu stvar: nema sanse da ti ekipa dobrih majstora (bravar, metalostrugar itd.) naprave 10-cevni kuler sa sve aluminijumskim listicima i plasticnom haubom, po ceni manjoj od one koju bi platio za originalan proizvod.
Re: Ne razumem - ovo i jeste cooler za CPU (Cooler Master V10).
11.02.2013. 23:23
status: user broj poruka: 25
ne ne nisi skontao hteo sam da ako ima neko neku semu kako da napravim cooler za cpu sam da ga napravim ne kao v10
:: Odnosno, tvoje pitanje je intonirano tako da sam stekao utisak kako ti smatras da se radi o hladnjaku predvidjenom za neku drugu komponentu (graf. kartu?) :: :: E sad, ako ti je zelja da napravis KOMPLETNU ovu skalameriju, KOMPLETNU repliku (ili narucis njenu izradu), neka ti b0govi budu na pomoci. Siguran sam u jednu stvar: nema sanse da ti ekipa dobrih majstora (bravar, metalostrugar itd.) naprave 10-cevni kuler sa sve aluminijumskim listicima i plasticnom haubom, po ceni manjoj od one koju bi platio za originalan proizvod :: :: http://goo.gl/Bi0r ::
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
pa tako nesto da ne bude original i da ne bude isti nego hocu da ga prepravim da izgleda drugacije posto hocu da kupim novu maticnu i procesor amd 4.3megaherca pa ne bi bilo lepo da stavim boican cooler na takav procesor ima neko neku semu ili tut kako da napravim :: ti hoces da ga prepravis vizuelno :: :: :: Phenom IIx4 955BE/3.8GH :: CM Hyper 612 :: Asus M5A97 PR :: Sapphire HD 687 :: Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64M :: NZXT Lexa :: Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MH :: Benq G2220HD :: LC Powe LC6650GP3 V2. :: http://tinyurl.com/7rgqpg9
Ma sta imas da prepravljas? Ne postoji tut za tako nesto odredjeno...Ako hoces da ga modujes, moraces sam nesto da osmislis, ali gledaj da mu takvom prepravkom ne smanjis ucinkovitost hladjenja. Ofarbaj ga temperama u omiljenu boju i uzivaj:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ali opet rucno je rucno i zelja mi je da sam napravim pa trazim dal ima neko neki savet kako to da izvedem kako da napravim onu plocicu gde ide procesor i od kog materijala :: Imas kulere od 400 din do 10 000 din... http://goo.gl/mO6h :: Sta bre ti da pravis rucno sam? :: Koliki tu budzet, takav kuler ces da uzmes, i cao :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 ::
Bakar bi bio najbolji. Dobro ga ispoliras i navaris/nitujes/uglavis na aluminijsku bazu. Da li imas potreban alat za glodanje i secenje aluminijuma? Nije to bas tako jednostavno napraviti, a da dobro hladi i da lici na nesto, beleve me...
Imam ja alat ali mi trebaju saveti koliko cevi da ima dali da cevi budu spojene da li u cevima ima neke tecnosti da li da bude vece ili manje
:: Bakar bi bio najbolji. Dobro ga ispoliras i navaris/nitujes/uglavis na aluminijsku bazu. Da li imas potreban alat za glodanje i secenje aluminijuma? Nije to bas tako jednostavno napraviti, a da dobro hladi i da lici na nesto, beleve me.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Bakar+aluminijum, sto vece i sto vise ceviki da ima ukupno sto glomazniji kuler to bolji, da moze da se okaci jedna ili dve dvanestice, nema tecnosti u cevima...
Po onom postu gde preporucujes upgrade sa p II 955 na fx x4 pretpostavljam da nisi bas strucno lice sa dosta iskustva, + taj kuler mora da ima zakacaljke i kako ce da se pricvrsti za plocu, to bi tek bila jebada da se rucno napravi od 0...
Imas providnu stranicu na kucistu pa ces da ga gledas ceo dan? Sto lepo ne kupis ko covek neki kuler?!
koji kuler da kupim a da mi bude niska temperatura? i kako si misluo na onu plocicu ona je od aluminijuma i ona treba d se sastoji od dva dela ili jedan posto kako da provucem cevke kroz nju i cevke jel su suplje ili su pune???
:: Bakar+aluminijum, :: sto vece i sto vise ceviki da im :: ukupno sto glomazniji kuler to bolji :: da moze da se okaci jedna ili dve dvanestice, :: nema tecnosti u cevima.. :: :: Po onom postu gde preporucujes upgrade sa p II 955 na fx x :: pretpostavljam da nisi bas strucno lice sa dosta iskustva, :: + taj kuler mora da ima zakacaljke i kako ce da se pricvrsti za plocu, :: to bi tek bila jebada da se rucno napravi od 0.. :: :: Imas providnu stranicu na kucistu pa ces da ga gledas ceo dan :: Sto lepo ne kupis ko covek neki kuler? :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
A kako ti mislis da turis am3+ cpu na am2 plocu i da radi ddr2 ram sa njim?
i nisi mi odgovorio za kuciste i oc i ostalo...
Inace taj cpu ti je sranje tesko, jeste bolji od tog atlona koji trenutno imas, ali uzimaj bolje ako vec menjas cpu i plocu i ram neki x4 FX-4300 http://goo.gl/ev8ws ili x6 fx 6300...
:: A kako ti mislis da turis am3+ cpu na am2 plocu i da radi ddr2 ram sa njim :: :: i nisi mi odgovorio za kuciste i oc i ostalo.. :: :: Inace taj cpu ti je sranje tesko, :: jeste bolji od tog atlona koji trenutno imas :: ali uzimaj bolje ako vec menjas cpu i plocu i ra :: neki x4 FX-4300 http://goo.gl/ev8ws ili x6 fx 6300.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 ::
ili mi ti preporuci neki AMD FX preporuci ali da nije skuplji od 12 hiljada i da je veci od 3Ghz
:: A kako ti mislis da turis am3+ cpu na am2 plocu i da radi ddr2 ram sa njim :: :: i nisi mi odgovorio za kuciste i oc i ostalo.. :: :: Inace taj cpu ti je sranje tesko, :: jeste bolji od tog atlona koji trenutno imas :: ali uzimaj bolje ako vec menjas cpu i plocu i ra :: neki x4 FX-4300 http://goo.gl/ev8ws ili x6 fx 6300.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 ::
:: Ne znam da li me lozis, ali ja zvanicno odustajem, :: pomocice ti neki ljudi vec za dalje :: Pozdrav :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
Djeluje kao da lozis ljude, a mozda se stvarno jako slabo razumes.
Hoces da pravis kuler, motas cijevi i ostala cudesa.
Cijevi koje vidis na kulerima se zovu Heat Pipe, one su hermeticki zatvorene, a u njima se nalazi tecnost koja na odredjenoj temperaturi isparava, gas odlazi ka podrucju nize temperature gde se hladi i kondenzuje, pa opet postaje tecnos, na zidovima cijevi se nalazi nekaakv fitilj, odnosno mrezasta struktura koja upije tecnost, a tecnost se onda kroz kapilare vraca u podrucje vece temperature, gde opet isparava i tako u krug.
Kuleri bez Heat Pipe sistema nisu dovoljno efikasni, pa i kad bi stavio kilogram bakra na CPU slabo bi hladilo.
:: Djeluje kao da lozis ljude, a mozda se stvarno jako slabo razumes :: :: Hoces da pravis kuler, motas cijevi i ostala cudesa :: :: Cijevi koje vidis na kulerima se zovu Heat Pipe, one su hermeticki zatvorene, a u njima se nalazi tecnost koja na odredjenoj temperaturi isparava, gas odlazi ka podrucju nize temperature gde se hladi i kondenzuje, pa opet postaje tecnos, na zidovima cijevi se nalazi nekaakv fitilj, odnosno mrezasta struktura koja upije tecnost, a tecnost se onda kroz kapilare vraca u podrucje vece temperature, gde opet isparava i tako u krug :: :: Kuleri bez Heat Pipe sistema nisu dovoljno efikasni, pa i kad bi stavio kilogram bakra na CPU slabo bi hladilo. :: :: Kupi kuler i uzivaj :: :: ::
E jbg, a sta te sputava da pokusas. Najbolje je da pogledas na netu fotke nekog sa tim cevkama i vidis kako to izgleda i pokusas nesto da sklepas. Jos bolje da ga uzajmis i dobrano proucis, uzmes, opipas i vidis kako je to napravljen i nece biti nikakvih problema da, ako imas spretne ruke i neophodan alat, sam napravis sebi jedan za svoju dusu - unikatan:)
U slucaju da resis da ga sklepavas, okaci kad zavrsis koju sliku da vidimo kako to izgleda:)
spurava me to sto mi treba detaljnije objasnjenjenje
:: E jbg, a sta te sputava da pokusas. Najbolje je da pogledas na netu fotke nekog sa tim cevkama i vidis kako to izgleda i pokusas nesto da sklepas. Jos bolje da ga uzajmis i dobrano proucis, uzmes, opipas i vidis kako je to napravljen i nece biti nikakvih problema da, ako imas spretne ruke i neophodan alat, sam napravis sebi jedan za svoju dusu - unikatan:) :: :: U slucaju da resis da ga sklepavas, okaci kad zavrsis koju sliku da vidimo kako to izgleda: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Sto se cevki tice, mogu i prazne, nesto malo slabije ce prenositi temperaturu do hladnjaka, ali nista strasno. Bitno da su u dobrom kontaktu sa delom koji naleze na CPU i aluminijumskim hladnjakom. Najbolji kontakt ostvaruju kada su na krajevima zgnjecene, a samim tim je i malo teze napraviti takvo ulegnuce u aluminijumskom hladnjaku, jer nije `cista rupa`.
Najbolje da pogledan po netu neke hladnjake, uzmes olovku i papir i napravis skicu, pa potom alat i materijal u ruke i seci...Ne moze da omane ako je ok gabarit i sve lepo naleze. - Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.