Nece Crysis 3 zato sto su posebno posvetili paznju za PC. A ova prerederovana slika za GTAV je smesna.Nece igra biti ni blizu tome! P.S.Kako ti se cini Titan?
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pazi Sky AMD izbacuje u drugom kvartalu karte mora Nvidia da pokaze zube :) Naravno da me kopka ali buraz realno ako odvale cene (to jest ako se zajebu ko amd sa serijom 7) slabo cu mirisati taj djurdjevak u ostalom cekam 670 ili 660 ti pisao sam vec ako se titan pojavi ili amd i bude dobra cena eto slatkih muka:) Sto se crysis-a tice 10 puta je manje trazeniji od GTA serijala tako da mogu lako da urade isti fazon elem pamte svi dialbo3 koliko se cekao i starcraft2 tako da sve je moguce ali cinjenica je da 5 mora biti barem 50% kao San Andreas jel 4 uzasno kratko traje jos kad zavrsis misje slabo ima sta da se radi a o kupovini da ne pricam :)
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
:: Nece Crysis 3 zato sto su posebno posvetili paznju za PC :: A ova prerederovana slika za GTAV je smesna.Nece igra biti ni blizu tome :: P.S.Kako ti se cini Titan? :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Pitanje je da li ce i u zadnjem kvartalu da izbace karte!
11.02.2013. 01:46
status: user broj poruka: 18472
Ma kakav bre crni AMD ljudi..Oni su zavrsili karijeru sa grafickim kartama..Jednostavno ne mogu da uhvate korak sa nV to je fakat. A pauzu prave jer imaju problema sa nm procesorm i optimizacijom chipa. Razlog je jer cekaju 20nm da bi lakse optimizovali chip i uspeli da izvuku jos vece performanse! AMD ce tek od sledece serije u novom nm procesu 20nm da sustigne GK110 a do tad ce nV da bezi sa Maxwellom jedno 80-100% jer toliko Maxwell obecava..Mozete se smejati,i ranije ste mi se smejali i za Keplera pa eto docekasmo sve sto sam govorio doslovce!
Jedini problem su cene jer je sad standard drugaciji ..Sve je otislo u majcinu i to je ono sto je ludost cele ove situacije!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Moram pritisnuti izvor da izleti neki inffo!Ni za Titana nisam znao mnogo osim da se sprema Premium chip i da je karta 384 bitna .Posle je izasao i Tesla pa je lako zakljuciti sta ce biti .. Takva vrsta informacija se drzi u strogoj tajnosti pa je i najmanji trag znacajan!
Ja tipujem da nV vec polako cepa GK110 a da je Titan tu klasa za sebe..Cisto da se pokaze ko ima najveci i cija tehnologija je bolja.Mada ni Titan nije klompletan.Moze jos jaca karta da se izvede.
Ako ima 2688 cuda jedinica onda je to chip sa 14 SMX-a a GK110 se sastoji od 15 SMX-a sto iznosi ukupno 2880 cuda jedinica.Svaki SMX ima po 192 cuda jedinice. E sad pitanje je da li iz wafera mogu da izvuku zdrav full chip i koliko ih to kosta tako da je ta vrsta polemike diskutabilna ali svakako naglasavam da ovo nije pun potencijal Kepler-a!
Sto se tice slabijih verzija ,mogu lagano da gase SMX jedinice da koriguju klokove,memorijski interfejs i eto kompletne serije.Generalno mislim da se to vec sprema ali videcemo..
nVidia se nigde nije javno oglasila da nece biti serije 7xx dok AMD jeste! Uopste i ne vidim razlog za pauzu!
Ako oni izbace to sad u drugom kvartalu kao sto se ocekivalo, imaju totalni monopol nad trzistom i mogu da roknu cenu koliko hoce i da nas drndaju tako sve do kraja godine dok se ne izbaci neka, bilo kakva konkurencija :/
Pa monopol ti je vec na snazi cim se Titan pojavi.. Ja sam rekao da nV nije zlatna,to je masinerija za pravljenje para kao i sve multimilionerske kompanije. Oni rade da profitiraju nema tu ljubavi!
Ja se stvarno nisam salio kad sam rekao da izrazavam zaljenje sto AMD nece izbacivati novu seriju. Razlog tome je upravo ZDRAVIJE TRZISTE!
Postoji i ovakav scenario: AMD ce biti prisutan ali sa starom serijom.Sa jos korigovanim cenama moze da opstane jos do kraja godine + one gaming bundle sto nude. nV moze da izbaci novu seriju,naravno ako ne odvali cene onda ce da otkinu sa prodajom kao i sa GTX6xx a ako odvale imace manju prodaju tako da ce i AMD imati malo lufta da opstane do sledece serije! Postoji vise solucija da se posmatra trenutna situacija.Nije smak sveta. Problem je sto je nepovoljna situacija za kupce zbog visokih cena!
Zasto mislis da je prerender? Ne izgleda nista posebno, depth fog, alpha kartice za rastinje...dobro izgleda samo indirektno svetlo na terasi, za sta jr verovatno zasluzan ambient occlusion ali i on se vec godinama koristi. Pre bih rekao da je cinematic iz engine-na.
:: Nece Crysis 3 zato sto su posebno posvetili paznju za PC :: A ova prerederovana slika za GTAV je smesna.Nece igra biti ni blizu tome :: P.S.Kako ti se cini Titan? :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
A drvo na toj slici iz kinder jajeta sklapano od 2d povrsina, koja primitiva, sere mi se vise od poligona...
Osvetljenje , dinamicne senke, dim, vatra, refleksija vode i generalno odsjaj, i ostali efekti su veoma i extremno napredovali za poslednjih par godina, recimo deceniju, ali ovi poligoni su teska primitiva.
Pa kad ima mnogo vegetacije to je najlaksi izbor, neuporedivo je lakse i brze i za modelovanje i po gpu, mislim da danasnji gpu-i i nisu sposobni da obrade veliku kolicinu 3d rastinja, mora bar lisce da bude na alpha karticama da se ne bi prebacio dozvoljeni broj poligona za dati engine.
O tome i pricam, sminkanje primitivnog vec oj ha vremena i samo se povecava broj primitivnoih poligona svake godine...
Ej bre na loptu potrose ogroman budzet poligona, sve sto treba da je okruglo je izkrzano i maltene osmougaono, o spojevima zgada i poda da ne govorim, savrsene laserske prave linije,
svi podovi / zemlja u svim igrama su savrsene 2d povrsine sa slikama na sebi i ponegde kojim izbocinama ili par poligona koji vire iz njih.
Zato je najteze napraviti shumu ili dzunglu, gde nije sve po 90 stepeni i ravno...
Redovno pominjes i pljujes po poligonima, i jeste, u pravu si, ali sta da se radi, generalno nije se tu stalo, Crytek u C3 koristi novu tehnologiju, polako izbacuje klasicnu teselaciju, u pitanju je njihov novi shader `Pixel Accurate Displacement Mapping`. Mali broj poligona a izgleda ko da ih ima ko zna koliko, kao da je teselacija u pitanju a nije, jako interesantno, baci pogled na video(od 4m).
Pa kad bi uradili ekstra grafiku i ekstra poligone onda ne bi mogao da igras ni sa jednom grafickom crysis, bilo bi gore od witchera sa ubersampling
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
:: Redovno pominjes i pljujes po poligonima, i jeste, u pravu si, ali sta da se radi, generalno nije se tu stalo, Crytek u C3 koristi novu tehnologiju, polako izbacuje klasicnu teselaciju, u pitanju je njihov novi shader `Pixel Accurate Displacement Mapping` :: Mali broj poligona a izgleda ko da ih ima ko zna koliko, kao da je teselacija u pitanju a nije, jako interesantno, baci pogled na video(od 4m) :: :: http://www.youtube.com/watch?v=JmCvHel7PL8#t=4m5 :: :: ::
Da, da... Assassins creed je, vrlo interesantno, zajebao da pljuje, izgleda mu da se trojka svidela...
:: Redovno pominjes i pljujes po poligonima, i jeste, u pravu si, ali sta da se radi, generalno nije se tu stalo, Crytek u C3 koristi novu tehnologiju, polako izbacuje klasicnu teselaciju, u pitanju je njihov novi shader `Pixel Accurate Displacement Mapping` :: Mali broj poligona a izgleda ko da ih ima ko zna koliko, kao da je teselacija u pitanju a nije, jako interesantno, baci pogled na video(od 4m) :: :: http://www.youtube.com/watch?v=JmCvHel7PL8#t=4m5 :: :: ::
Jbg pljujem po poligonima jer su jako primitivni a grafika se siluje da izgleda kao lepsa dok ustvari ih ima samo vise u vise, nista drugo....
Odgledao sam video, jeste korak napred ali nije bas to to.
Iz daljine pa kad se priblizavas nekoj oblasti, prave se novi modeli za sve zivo sto vidis, pa kako prigjes jos malo, opet drugacijih modeli istog objekta, mnogo posla + izgleda ruzno.
Sve se nadam da ce nesto novo skoro da se pojavi, kao onaj euklidion atom sistem grafike ili nesto slicno tako...
To je sigurno AMD potplatio da se implementira jer ne moze da teslaci pravu izvornu tesselaciju ,sad kao neka zamena i sl..Kakve su to bre bajke,izem ti novu tehnologiju i fejkovanje Sviranje koznoj frulici.
Heheh! Evo ga, vatreni se vratio sa pijace! Da, i to sto kazes, kad vec ne moze da taslaci moraju da smiljaju nesto novo. c c c Nisam 100% siguran, ali cini mi se da znam ko je ovde vrsio potplacivanje, pogotovo za ranije delove ove igre, gde je bio opste poznat logo zelembaca. BTW, u praksi, CryEngine nije naklonjen ni jednom taboru.
@Dexter Sto se tice ove nove tehnologije, svakako je to daleko od savrsenog, ali je dobro sto idu korak dalje, i prave nesto sto nece da crpi tolike resurse a opet moze da parira teselaciji. Inace, ako se ne varam, za pocetak ce to da koriste samo na pojedinim objektima na mapi, ne na svim, ipak ce teselacija i dalje da bude primetna, ali je pocetak neceg novog i boljeg, pa ko zna, mozda sledeca verzija ovog shader-a bude savrsenija i bolja. .) Sve u svemu za desetak dana cemo da vidimo na delu.
Bice da Nvidia pije samar matori :D Jel koliko vidim NVIDIA cuti i u prazno preti :) :)
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
:: Ma kakav bre crni AMD ljudi..Oni su zavrsili karijeru sa grafickim kartama..Jednostavno ne mogu da uhvate korak sa nV to je fakat :: A pauzu prave jer imaju problema sa nm procesorm i optimizacijom chipa :: Razlog je jer cekaju 20nm da bi lakse optimizovali chip i uspeli da izvuku jos vece performanse :: AMD ce tek od sledece serije u novom nm procesu 20nm da sustigne GK110 a do tad ce nV da bezi sa Maxwellom jedno 80-100% jer toliko Maxwell obecava..Mozete se smejati,i ranije ste mi se smejali i za Keplera pa eto docekasmo sve sto sam govorio doslovce :: :: Jedini problem su cene jer je sad standard drugaciji ..Sve je otislo u majcinu i to je ono sto je ludost cele ove situacije :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Re: Re: Pitanje je da li ce i u zadnjem kvartalu da izbace karte!
11.02.2013. 17:32
status: user broj poruka: 18472
Nece biti..A i da uspeju da savladaju sve probleme shvatas da je to refresh i da se maksimalno moze ocekivati 20% napretka! Inace cika Devon Nekechuk kaze da nema novih GPU-ova a ja sam objasnio i zasto. Iskreno bi voleo da vidim taj dan da nV popije samar posto godinama guzi AMD i uz duz i popreko a da ne idem tako daleko poslednje dve generacije ih kida na trzistu kako sa poslovanjem i prodajom tako sa prozivodima koji su neuporedivo bolji i kompletniji! Kao sto rekoh,GK110 ce sustici tek kad dodje novi nm proces (20nm) a do tad Maxwell ode predaleko.Ziv bio,veliki ti poras`o pa ces i sam doziveti
:: :: http://neogadgetreview.com/amd-8000-series-are-delayed-until-the-second-quarter-of-2013.htm :: :: Bice da Nvidia pije samar matori :D Jel koliko vidim NVIDIA cuti i u prazno preti :) : :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sapphir :: Cooler Master HAF 91 :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: Altec Lansing VS3151 :: LOGITECH G40 ::
Re: Re: Re: Pitanje je da li ce i u zadnjem kvartalu da izbace karte!
11.02.2013. 18:01
status: user broj poruka: 3730
Pazi ovako Nvida ima problema sa serijom 5,6 pa i 7 prihvati cinjenice to sto si okoreli Nvidia fan ok ali gledaj realnost.Nvidia je vec popila jedan samar sa Nintendo wii U dakle boli samo tako koliko vidim Sony ce isto uzeti AMD sto vazi i za Xbox tako da Nvidia osta samo na pc i eventualno android posto AMD se ne bakce sa sicom mobilnog trzista nema potrebe kad drzi sve konzole plus pc trziste de se taba sa Nvidiom. E sad taj tvoj Titan je po meni vrhunac tehnologije ali postoji problem AMD cuti ???? zasto cuti sta se kuva ??? I da Nvidia je bila jaka do i sa zakljucnom radeon 4000 serijom sve posle toga pad dubok pad. Ja sam od G force 2 gurao sve do 8800GT dakle samo sam znao za nvidu jel brate kidala je realno.Sad je druga prica . Budimo realni cena performanse i napredak uticu na kupovinu tako da ako AMD uradi to sto si reko sledi mi stara kombinacija ili mozda nova serija nvidie tako opusteno...
:: Nece biti..A i da uspeju da savladaju sve probleme shvatas da je to refresh i da se maksimalno moze ocekivati 20% napretka :: Inace cika Devon Nekechuk kaze da nema novih GPU-ova a ja sam objasnio i zasto :: Iskreno bi voleo da vidim taj dan da nV popije samar posto godinama guzi AMD i uz duz i popreko a da ne idem tako daleko poslednje dve generacije ih kida na trzistu kako sa poslovanjem i prodajom tako sa prozivodima koji su neuporedivo bolji i kompletniji :: Kao sto rekoh,GK110 ce sustici tek kad dodje novi nm proces (20nm) a do tad Maxwell ode predaleko.Ziv bio,veliki ti poras`o pa ces i sam doziveti :: :: http://www.techpowerup.com/180009/No-New-GPUs-from-AMD-for-the-Bulk-of-2013.htm :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: http://neogadgetreview.com/amd-8000-series-are-delayed-until-the-second-quarter-of-2013.htm :: :: :: :: Bice da Nvidia pije samar matori :D Jel koliko vidim NVIDIA cuti i u prazno preti :) : :: :: :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: :: HD 6870 Sapphir :: :: Cooler Master HAF 91 :: :: LC Power Arkangel 850 W :: :: Samsung SyncMaster P247 :: :: Altec Lansing VS3151 :: :: LOGITECH G40 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.