U pitanju je The Chronicles of Riddick Escape From Butcher Bay,a problem je sto crash-uje na startu. Dobijem neku informaciju o crash-dampu,koja mi nista ne znaci jer je u vidu nekih brojeva...! Konfiguracija je:
Win7/64 Ultimate i5 2500k GTX 560 ..i 4 gb rama. ..e sad,znam da igra ima problem sa Open GL-om i to je ranije resavano sa fix-om za to,kazem ranije jer sam je pre....godina odigrao normalno sa 8800gt i na XP-u,a sad taj fix ne pomaze. Sta je tu sad problem,win7 ili karta? Igra je patchovana sa v,1.1 i Vitality lekom. Citao sam teme i spominje se neka nekompatibilnost sa Open GL-om ali, kod mene se desava crash na startu bez dodatne informacije,pojavi se spica za igru,i kraj...? Karta je za Open GL 4.1,jel to znaci da nize ne podrzava? Jel imao neko slican problem? Ako neko koji slucajem ume da protumaci taj damp fajl,saljem mu ga na mail...Hvala i pozz.
Probaj da na glavni exe fajl lupis kompatibilnost sa Windows XP.Ja ne mogu da se setim da l` sam imao neke probleme ali znam da sam igrao igru bez problema na Win 7/64bit.
imam neku staru kantu sa ati kartom da ti dam da se igras :) probaj ovako 1) if you installed the game and applied the `hoodlum` patch, you need to unstinall and reinstall 2) after you`ve reinstalled, you need to apply the patch. the U.S. patch doesn`t work, you need to EU patch to get this to work after you`ve apllied the patch, copy the `system` content in the vitality_crack folder into the chronicles of riddicks install directory:
...hvala svima ,sve to sam vec probao,sad cu da probam sa nvidia Inspectorom da nesto uradim. Evo,bas gledam,`Extension Limit`je podesena na off,znaci nije ni to...ne znam vise sta moze da bude. Hvala svima jos jednom.
Dacu ti vise mogucnosti kako da resis taj problem na nacine kako sam ja resavao slicne !
1.Ubaci stari driver za tvoju graficku kartu! 2.Proveri da li imas instalirane kodeke u kompjuteru i ako nemas instaliraj ili deinstaliraj posto nekad fale a nekad smetaju 3.update-uj DX9 4.Postavi CPU da radio kao single core 5.U task manager postavi priority za exe file od igre 6.Pokreni igru kao administrator 7.Stavi compatibility mode za exe file igre,ako si u Win7 (XP) 8.Skini RndrGL.dll fix 9.Imas mogucnost da prebacis openGl sa 1.3 na 1.5 sa RivaTuner
:: Dacu ti vise mogucnosti kako da resis taj problem na nacine kako sam ja resavao slicne :: :: 1.Ubaci stari driver za tvoju graficku kartu :: 2.Proveri da li imas instalirane kodeke u kompjuteru i ako nemas instaliraj ili deinstaliraj posto nekad fale a nekad smetaj :: 3.update-uj DX :: 4.Postavi CPU da radio kao single cor :: 5.U task manager postavi priority za exe file od igr :: 6.Pokreni igru kao administrato :: 7.Stavi compatibility mode za exe file igre,ako si u Win7 (XP :: 8.Skini RndrGL.dll fi :: 9.Imas mogucnost da prebacis openGl sa 1.3 na 1.5 sa RivaTune :: :: http://www.gameburnworld.com/dl/dl.php?file=TheChroniclesOfRiddickEscapeFromButcherBayNvidiaopenGLFix.ra :: :: Ako se setim jos javicu se.
...sve sam probao osim tacke 1,2 i 9,elem:
1. ...koji bi to bio drajver,iz te godine (2004) ili neki malo stariji nego ovaj 313.96 ? 2.Koristim BS Player,a on na startu instalira sve potrebne drajvere,tako da sto se tice toga sve mi radi ok. Kako da proverim jel fali neki ili je viska ? 3.Ovo sa Riva Tunerom nisam probao,nikad ga nisam ni ukljucivao,jel mogu tu nesto da zahebem sa prebacivanjem GL-a? P.S. ...sto se tice drajvera mogu samo da ih pohvalim(ne vezano za ovo),kako novi izadje u Unigine-u raste skor za 7-8 poena. Jos par drajvera i imacu 560ti,na suvo...
je oduvek zezao na zelenim kartama.mi smo to igrali na crvenim sa kako kazete losim drajverima.ti si deki imao cini mi se 9600 pro.probaj sko imas neku ati kartu.aj na skipe da probamo sa mojom ako hoces
:: Koliko se se secam, igra je optimizovana za AMD Atlone 64 :: ::..to ne znam,ali znam da sam je igrao i na C2Duo+ 7600gt ili 8800gt,ne secam se vise. ...u medjuvremenu sam je probao i na XP-u,ma jok,ni da cuje.
Problem je sa nevidijom i Open GL-om sto ti kaze Skyfire probaj sa RT-om da promenis OpenGL ili skini The_Chronicles_Of_Riddick_Assault_On_Dark_Athena tu imas i Escape from Butcher Bay a i ispravljen je taj konflikt
:: Problem je sa nevidijom i Open GL-om sto ti kaze Skyfire probaj sa RT-om da promenis OpenGL ili skini The_Chronicles_Of_Riddick_Assault_On_Dark_Athena tu imas i Escape from Butcher Bay a i ispravljen je taj konflik :: :: Hvala Ducza i Medo,a i svima ostalima,skinuo sam The_Chronicles_Of_Riddick_Assault_On_Dark_Athena i sve radi kako treba,ono sa Rivom ne provaljujem,a nije ni vazno. Kakva igra,strasno...! Pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.