Ekstra, nadajmo se da će skupiti dovoljno novca, ipak je ovo kultni p&c. Zanimljivo je da drugi deo uopšte nisu planirali da prave nego je to od njih zatražila Norveska kao država i ona ih je finansirala, tako da bi mogli i sada da se otvore.
Čuo sam za ovu igru ali nikad je nisam odigrao ,tako da sam sad skunuo prvi deo iz 2000-te XD ,igro sam jedno pola sata ne deluje loše jedino je shit što ne mogu da promenim rezoluciju nego pičim na 640x480 :D Black Wolf
Evo prešao sam i TLJ i Dreamfall i moram reći da je TLJ zaista vrhunska igra ali zato Dreamfall nije ni upola dobar kao TLJ u svakom slučaju jedva čeka da izađu chapters i nadam se da će biti bolji od Dreamfall-a. Black Wolf
Mogle bi ovakve igre da budu vise ispracene na forumu, i da ne pravim novu temu malo neke indie igre takodje :). Da predlozim Among The Sleep i The Stanley Parable
MB Asus P5Q deluxe/XEON E5450 @ 3.0Ghz+CM TX3 noctua/3x2GB Kingston HyperX Black Edition/ Sapphire 7850/WD Black 500gb/Thermaltake V6/ViewSonic 22`/Altec Lansing VS4621
Pritom moram da odmah kazem da verovatno necu biti bas najobjektivniji jer je Longest Journey jedan od mojih omiljenih serijala.
Jednostavno, nastaviti pricu koju sam poceo pre oko 14 godina je prokleto dobro. Igra je prepuna sitnih detalja - recimo na ulici mozete cuti razgovor dva prijatelja koja diskutuju treba li ili ne jailbreak-ovati dreamer-a. Ono sto je meni jako bitno je to da se oseca da su igru pravili ljudi koji stvarno vole svoj posao, a to je danas sve redje. Sto se same igre tice - prvi deo je relativno kratak i nije preterano tezak, nekima ce biti verovatno mana to sto je igra malo vise storytelling a malo manje mozgalica ali smatram da je igra i dalje veoma dobra i prvi deo vise sluzi kao neki uvod u pricu i upoznavanje sa likovima nego kao full-fledged sequel. Likovi su inace zanimljivi kao i nastavak price. Na autorima igre je da nastave serijal uzlaznom linijom. A verujem da ce tako i biti, jer se vidi da su stvarno posveceni igri i da zele da igra uspe. Inace izasla su 3 patcha koja su sredjivala probleme sa igrom i autori su prilicno aktivni u komunikaciji sa fanovima i nekako mi deluje da ovo moze samo na dobro da izadje.
Jos jedna stvar - odluke koje pravite u igri ce imati posledice - kako u trenutnoj epizodi tako u u sledecim epizodama koje budu izlazile tako da savetujem da sacuvate save-ove.
Rekao bih i vise, ali stvarno ne bih da nekome spoilujem igru. U svakom slucaju je toplo preporucujem, i moram da ponovim - osecaj nastavljanja necega sto sam tako davno poceo - neverovatno.
Jos nesto - ne znam da li ste culi - ali priprema se Grim Fandango remake. Deluje mi da se avanture polako vracaju u modu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646992. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.