iskreno se nadam da ce biti dobar kao prvi. jedva cekam da izadje Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: North America on May 28th and Europe on May 31st :: http://bit.ly/YHsYm :: Sta ocekujete od ove igre?Moze li biti bar priblizno dobar kao prvi deo :: :: M Power-3770k-HyperX Beast-V100-6970 ::
Je bio vrh,najbolja voznja ubedljivo.Ja sam to cepao dan i noc multi.Skoro sam ga instalirao i opet je dobra grafika (fizika vrh)posle nekoliko godina.
Daj nemoj zezati da ti je bez-veze. Pa jedina dva NFS-a koji valjaju posle Most Vontida su kopije GRiD-a (Shift i Shift 2). TDU2 su usrali, od MekRea napavili zajebanciju (DiRT). Da nema WRC-a, prakticno ne bi sta cestito imalo da se vozi.
sam voleo arkadne voznje. Godinama sam gajio odbojnost prema ultra realisticnim simulacijama. Bio sam odusevljen prvim GRID-om. Mislio sam da je to najbolji vozacki osecaj koji sam ikada iskusio. Moji utisci su se naglo promenili kada sam dobio dozvolu i poceo da vozim pravi automobil. Nesto mi tu nije stimalo, ni u GRID-u, ni u Shiftu 1 i 2. Najvise me je iritiralo kasnjenje igre sa reakcijama na moje volanjenje, zanosenje zadnjeg dela auta u krivinama, nedovoljno dobar osecaj prijanjanja guma na asfalt i uzasno nerealno kocenje. U Shift Unleashed - u me je do ludila dovelo gubljenje stabilnosti vozila pri velikim brzinama, kao da vozim camac, bez trunke osecanja mase i tezine. Zato sam odlucio da probam GTR2, Live for Speed i ostale drugove. Iako nijedan simulator nikad nece moci da prenese dozivljaj prave stvari, ono sto ove ` igre` pruzaju jeste osecaj koji je jezivo blizu realnog. Od GRID - a dvojke ne ocekujem ama bas nista posebno, vidim da igra cak vise nema ni pogled iz kabine. Razvojni tim je izbacivanje ovog elementa, koji najvise doprinosi uzivljavanju u voznju, opravdao time da samo 5 % konzumenata koristi isti. Kakvo odvratno opravdanje za lenjost i nespremnost da se poslu pristupi na beskompromisan nacin. Kakvo odvratno podilazenje ukusu glupih Anglosaksonaca. Ono sto bi meni zaista zagolicalo cula - to je PC verzija Gran Turisma.
Nije los GRID samo nije bas da je realan.Ja i ortak picimo SHIFT na Gamerangeru...neprevazidjen je.Ne kapiram sta imate protiv TDU2....ja ga bas gotivim (samo treba dobro podesiti kontrole da bi auto bio upravljiv).One staze uzbrdo-nizbrdo kroz sumu su ekstra !!!
@ispicutura: Ili ne znas da podesis auto,tj senzitiviti za gas i volan ili imas slabu graficku,jer tada oce da kasne komande(pogotovo u GRID-u).Nekad davno probao ja da igram sa 8500gt na 1024x768....i npr lamborghini se ne moze uopste voziti.Posle ubacim 8800gt i igra postaje savrsena,a pri tom nije seckala ni na 8500gt,ali komande su kasnile uzasno.
Stvar je druze u percepciji. Ja kad se vozim na kompu, nije mi zanimljivo ako osecaj nije blizak onom koji imam kad vozim prava kola. Shift je meni daleko od neprevazidjenog, a TDU2 je nevidjeno djubre. Upropastili su nesto sto je mogla da bude najbolja vozacka igra svih vremena. TDU 1 je bio, i danas jeste remek delo, jedinstvena igra na trzistu, sa fantasticnom podrskom za kvacilo i menjac. Dvojka ima digitalne komande za kvacilo i kocnicu ( ?! ) i uzasan, gotovo nepostojeci osecaj brzine i sile otpora na volanu. Sto se tice GRID-a, veruj mi, nije graficka, imam dobru masinu koja sve voznje tera superglatko, i znam da podesim auto, nije ni to u pitanju. Problem je u simuliranju osnovnih fizickih principa po kojima funkcionise automobil. To GRID radi lose. Ne mozes da ides 300 na sat i da se zaustavis za dve, tri sekunde ako legnes na kocnicu. To nijedan auto na svetu ne moze.
GRID, SHIFT 1/2 su arkade, kod kojih se tezilo realisticnosti ponasanja vozila i slicno, ali nikako nisu realne simulacije voznje. Tako da u svakoj igri moze da se nadje elemenata u kretanju vozila koji nema veze sa realnoscu. Neke autove mozes da vozis i zatvorenih ociju, dok neke ne mozes nikako. A TDU2 su toliko usrali da to nije normalno. Pocev od zajebancija kad hoces da promenis komande za tastaturu, pa da predjes na dzojped, problema sa kamerom, grafike koja je na nivou prvog dela i jos dosta toga. I da. Ne mozes da ubacis svoju muziku.
U pravu si druze, ja sam pogresio u polazu. Vidim da vecina vas ovde za upravljanje koristi dzjojped i tastaturu. Meni je decija igra sve sto ne podrazumeva upotrebu papucice kvacila, volana sa 900 stepeni rotacije ( kao u pravim kolima ), i rucnog ili sekvencijalnog menjaca. Izuzetak su Formula 1 simulatori, mada je i to danas sport za sisice - Sena je vozio azdaje od 1000 konja, koje su imale kvacilo i sestostepeni menjac.
...trazite simulacije? Tesko da tako nesto postoji... najrealnija simulaicja koju sam ja vozio je LfS (Live for Speed)... i takodje koristim volan od 900` sa 6-to stepenim menjace, gas, kvacilo i kocnicu...
Mada dosta vremena provodim uz GT5...
Grid 2 ce biti zabavan kao i Grid... u to sam siguran, samo da ne useru nesto sa `free` multiplayerom :)
Pozz...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.