Jel neko igrao Lost Planet u DX10 verziji.Cuo sam svakakva misljenja o igri pa ne znam kome da verujem.Moze li neko da mi napishe kakva je mashina potrebna da se `potera` u DX9 a kakva mashina za DX10 verziju?
Pogledaj sajt,vjerovatno je za optimalno igranje na DX9 dovoljno imati slabiji X2/C2D,minimum 7600 GT i 1GB RAM. Za DX10 pomnozi sa 1,5,pa ces dobiti 8600 GTS i 1,5 GB RAM. Mozes imati i slabiju konfiguraciju,ali ces se zadovoljiti nizim rezolucijama,tako da bi ovo trebao biti donji limit.
Inzenjeri nVidie su ekshumirali Win ME,secirali drajvere i tvrde da su uspjeli da portuju DX10 na XP.Izgleda da ce XP da nadzivi Vistu...
Za DX9 igranje, ako hoces da ti koliko toliko fino radi igra(ali na low details), potrebno je da imas 1GB rama, cpu 3200+ i grafiku 7600GT(GS), i sve to na XP-u. A ako hoces ugodno igranje(hi details), onda neki dual core procesor, 2Gb rama, i 7800GT ili jace! Za igranje u DX10, sve isto samo naravno grafika iz serije 8xxx, 8600GT+!
Ja sam je probao na masini sa X2 4200+, 2Gb rama i 7950GT grafikom i mogu ti reci da izgleda fantasticno, mogu samo da zamislim kako je na DX10-i grafici!
Igra je savrsena..odavno nisam igrao nesto sto ima tako NEVEROVATNU GRAFIKU(probao i dx9 i igrau dx 10 ),odlicnu pricu, fenomenalnu atmosferu i sto je najbitnije ogromnu zaraznost. Igra toliko fenomenalno izgleda i u dx 9 da niko ne treba da zazali ako ne moze da igra dx 10 verziju.Dx 10 je kvalitetniji ali ako igras sa max podesavanjima na dx 9, prakticno neces ni primetiti razliku.Malo je izrazeniji motion bloor na dx 10 i ima vise detalja ali nikakva velika razlika.(to je iz razloga sto je ovo primarno dx 9 igra, koja ima par efekata vise u dx 10 verziji). Prva prava dx 1o igra ce biti crysis..e to ce biti cudo nad cudima:) )
System Requirements: OS - Windows XP CPU - Intel Pentium 4 supporting HT technology RAM - 512 MB (Windows XP) / 1 GB (Windows Vista) Hard Drive - 8.0 GB Resolution - 640x480 DVD-ROM drive - DVD9 compatible Video - VRAM 256 MB, DirectX 9.0c / Shader3.0, NVIDIA GeForce 6600 or greater Sound - DirectSound compatible. DirectX 9.0c Peripherals - Mouse, Keyboard Internet environment - Internet connection required for activation and online multiplayer play.
ali kao i uvek ovo je spec samo da se POKRENE igra.hehe verovatno bi licila na slide show...nista bez 1.5 rama i min 7800/7900 za igranje koliko toliko normalno
:: Jel bi za DX10 bilo dovoljno e2160 ,2GB, 8600GTS... :: :: ::
ne...MOZDA za 1024x 768 sa low detail ili medium u najboljem slucaju..nista ispod 8800 gts za dx 10 svatite svi vec jednom(sa klokovanim procesorom naravno)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.