Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
F1 2012
STRANA 1 OD 2  
Scyter F1 2012 10.09.2012. 19:57 T47529

status: user
broj poruka: 8138
Igra izlazi 21-og Septembra za sve tri platforme, u medjuvremenu se pojavila Demo verzija igre za XBOX 360, dok ce za PC i PS3 izaci 12-og Septembra.

Demo Gamelpay Trailer mozete pogledati ovde: http://bit.ly/P5nopD

``They call me... Prophet``
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
repsi Re 10.09.2012. 20:06 #440477

broj poruka: 1276
Jos jedna arkadica u nizu za tastature i gamepade, dushu dalo.. nista specijalno..

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti

mkukic ... 10.09.2012. 23:10 #440502

broj poruka: 2591
Slazem se da je arkada, ali je jedina igra koja donosi igracu koliko-toliko atmosferu prave F1 trke... Kada se uzme u obzir da imamo sva tri dela kvalifikacija, prilicno dobar AI u trkama, primena svih pravila (kazne, nema dolivanja goriva u trci, pravila vezana za gume, trosenje guma koja zaista uticu na ponasanje bolida, koriscenje KERS-a i DRS-a i to potpuno postovanje pravila - na jedan nacin mozete da ih koristite u trci, na drugi u treninzima, i njihov realan uticaj na ponasanje bolida i brzinu, tri razlicita moda potrosnje goriva koje menjate po potrebi i koji nisu tu samo reda radi...), animacije i intervjui koji upotpunjuju citav dozivjaj, moze se komotno reci da igra nudi dosta.

Sto se mene tice ja volim hard core simulacije i strpljivo cekam rFactor 2 koji se nadam da ce biti pun pogodak.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

srdoch Re: ... 11.09.2012. 01:15 #440533

broj poruka: 1260
Tačno to, uzimajući u obzir da smo do pre 2 godine imali gotovo decenijsku apstinenciju od oficijelnih F1 naslova za PC ovo je sasvim korektna igra, i pruža prilično dobar osećaj kad se igra volanom.

:: Slazem se da je arkada, ali je jedina igra koja donosi igracu koliko-toliko atmosferu prave F1 trke... Kada se uzme u obzir da imamo sva tri dela kvalifikacija, prilicno dobar AI u trkama, primena svih pravila (kazne, nema dolivanja goriva u trci, pravila vezana za gume, trosenje guma koja zaista uticu na ponasanje bolida, koriscenje KERS-a i DRS-a i to potpuno postovanje pravila - na jedan nacin mozete da ih koristite u trci, na drugi u treninzima, i njihov realan uticaj na ponasanje bolida i brzinu, tri razlicita moda potrosnje goriva koje menjate po potrebi i koji nisu tu samo reda radi...), animacije i intervjui koji upotpunjuju citav dozivjaj, moze se komotno reci da igra nudi dosta
::
:: Sto se mene tice ja volim hard core simulacije i strpljivo cekam rFactor 2 koji se nadam da ce biti pun pogodak
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic Re: Re: ... 11.09.2012. 01:30 #440536

Bas tako... Kada se igra preko volana sa iskljucenim svim pomocima i nije `tolika arkada` vec sasvim pristojna igra. Kada se igra preko tastature moraju da se ukljuce pomoci traction control i ABS jer jednostavno ne moze da se dozira gas i kocenje, a one opet jako dobro obavljaju posao da tada igra odaje utisak arkade...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: Tačno to, uzimajući u obzir da smo do pre 2 godine imali gotovo decenijsku apstinenciju od oficijelnih F1 naslova za PC ovo je sasvim korektna igra, i pruža prilično dobar osećaj kad se igra volanom
:: :: Slazem se da je arkada, ali je jedina igra koja donosi igracu koliko-toliko atmosferu prave F1 trke... Kada se uzme u obzir da imamo sva tri dela kvalifikacija, prilicno dobar AI u trkama, primena svih pravila (kazne, nema dolivanja goriva u trci, pravila vezana za gume, trosenje guma koja zaista uticu na ponasanje bolida, koriscenje KERS-a i DRS-a i to potpuno postovanje pravila - na jedan nacin mozete da ih koristite u trci, na drugi u treninzima, i njihov realan uticaj na ponasanje bolida i brzinu, tri razlicita moda potrosnje goriva koje menjate po potrebi i koji nisu tu samo reda radi...), animacije i intervjui koji upotpunjuju citav dozivjaj, moze se komotno reci da igra nudi dosta
:: ::
:: :: Sto se mene tice ja volim hard core simulacije i strpljivo cekam rFactor 2 koji se nadam da ce biti pun pogodak
:: :: ***************************************************************************************
:: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
milos666 Kao rece srdoch... 11.09.2012. 18:54 #440685

broj poruka: 398
... imali smo skoro 10 godina kako se nista kvalitetno nije pojavilo do 2010-te, tako da, ne zakeram... Valjace sigurno...

Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 6870, Kingston HyperX 240GB, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M

Mikishon89 Re:......... 13.09.2012. 01:17 #440995

broj poruka: 2416
Izašao je DEMO težak je 1,34 gb x))

http://www.speedtest.net/result/1805517734.png
http://www.pingtest.net/result/58304946.png
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2460287

Mikishon

Scyter Re: 18.09.2012. 13:31 #442126

Pojavila se u prodaji i za PC. Za sada bez leka, ocekuje se da ce izaci u toku dana.

7.56 GB.

mkukic ... 18.09.2012. 13:58 #442138

Hvala! Pratimo sta se desava...

Scyter Re: 18.09.2012. 18:36 #442219

LOL! Al` me je u**njalo. Pre samo 2-3 minuta je izasla FLT verzija igre. Svakog trenutka bi trebala da se pojavi u `prodavnicama`.

mkukic ... 18.09.2012. 18:58 #442222

Ou yea... :) Koliko vidim bice 5.32GB teska...

mkukic ... 18.09.2012. 19:02 #442225

Pojavila se... Skida se... :)

Scyter Re: 18.09.2012. 19:10 #442226

Da, da... Malopre sam stavio da se skida sa Partisa, ide u fullu. Ako nastavi ovako, trebalo bi da se skine za nekih 2h. Dakle, nema spavanja nocas

Napokon cu da skinem prasinu sa Logitech Driving Force GT volana

mkukic ... 18.09.2012. 19:19 #442227

Ja skidam sa arenabg... Ne ide bas full, ali ide nekih 350-400 KB/s. Za nekih 4-5 sati ce biti gotovo... Taman odem na trening, pa dok se vratim i okupam ono se skine i ni meni nema spavanja nocas... :)

Ja, nazalost, nemam volan, ali cu sa zadovoljstvom igrati i na tastaturi...

mkukic ... 18.09.2012. 22:20 #442256

@Scyter Kako ide kupovina sa Partisa? Ja kad sam dosao sa treninga imao sam sta i da vidim... 10KB/s... U pocetku je islo nekih 300 KB/s, ali je ocigledno u medjuvremenu opala brzina zestoko...

srdjanl .... 18.09.2012. 22:34 #442260

broj poruka: 1512
ista situacija sa B2,prvih 30 % kupovine je islo u fulu ,a sad kenja,nije mi jasno zasto!?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @srdjan 18.09.2012. 22:36 #442262

broj poruka: 17093
meni ej isto tako i za pes i za borderlands i za f1...

davi da gore ne moze, 5-10kb/sec...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdjanl Re:Dexter013 18.09.2012. 22:39 #442265

broj poruka: 1512

a video si screen shoot sto sam ti poslao,u u fulu je islo,a ja imam net 4mb
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 19.09.2012. 00:41 #442304

Skinuo sam je jos oko 22h, ali sam je tek pre nekih pola sata instalirao. Sve vreme je isla u fullu brzina.

Igru sam instalirao, ne treba da se izleci (cudno), radi sve najnormalnije. Probao sam malo na pocetku da vidim o cemu se radi, igrao sam Young Driver test i za sada ne mogu puno da kazem uopste o igri, jer nisam ni vozio puno. Ono sto je sigurno je da su dosta obratili paznju na neke sporedne stvari, kao sto je bas na primer taj Young Driver test. Sutra cu vec da probam karijeru da krenem da vozim, pa detaljnije utiske, a i neki screenshot ocekujte sutra

Scyter Re: 19.09.2012. 17:42 #442487

Evo par brzinskih screenshot-ova pre nego sto pocnem da s***m o igri

1920x1200, Ultra Settings...

http://bit.ly/QZQCbx
http://bit.ly/S50flN
http://bit.ly/S50dtY
http://bit.ly/S50jSv
http://bit.ly/S50ltn
http://bit.ly/S50q0g

Igrao sam danas popodne Quick Race, cisto da vidim kako izgleda... Ono sto sam odmah primetio je fenomenalan zvuk bolida! Prosto ili se meni cini, ili su stvarno dosta ulozili trud u ovo... Takodje, zvuk tockova koji skripe po asfaltu je odlican. Toga nije bilo ranije.

Sto se grafike tice, nije nista bolja od 2011-ice, ali je i dalje odlicna. Dosta je optimizovana, radi skoro uvek na 60 FPS, nema dropova ili bilo kakvog seckanja. Ide bas glatko igrica.

Sama fizika bolida je takodje poboljsana. Najvise cete primetiti u krivinmaa kada pri velikoj brzini ne stignete da prikocite pre krivine i prinudjeni ste da kocite u toku krivine, definitivno se u tom trenutku oseti kako bolid `ispada` iz staze. Posle krivine, recimo, kada opicite po gasu, momentalno izgubite kontrolu. Poradili su i na ovome, jos jedan plus. Medjutim, sada je i teze kontrolisati bolid, probao sam na tastaturi i svaka cast onima koji mogu da ga kontrolisu, ali ja nisam uspeo. Nekako mi je na volanu dosta lakse.

Sto se volana tice... Prepoznala je Logitech Driving Force GT bez problema, FFB radi kako i treba, medjutim, moracu jos malo da cackam podesavanja oko tezine volana i samog FB-a, nekako mi je previse jak. Steering sensitivity je isto nesto veci, medjutim, u igri i nema puno opcija oko samog Steering-a, pa cu morati da se poigram sa Logitech Profilerom.

Posto slika/snimak govori vise od 1000 reci, snimao sam 5-6 minuta Quick Race voznje sa Alonsom dok sam przio pneumatike po asfaltu u Monzi. Okacicu ga na YouTube-u, ali posto je 1080p snimak, a ja sam ogranicen upload-om (eh ta Srbija), tek ce sutra da bude gotov.

Karijeru jos nisam pocinjao i jos par sitnica kao sto je podesavanje bolida nisam probao, sve to cu u toku dana da isprobam i onda donosim finalni zakljucak o ovoj igri

mkukic ... 19.09.2012. 19:15 #442502

Ja necu postavljati screen shootove jer ih je Scyter vec stavio, tako da cu reci samo par reci o igri.

Ono sto mnogi prvo gledaju je grafika... Slozio bih se sa Skyterom da nema nekih vecih poboljsanja u odnosu na F1 2011, ali i dalje izgleda sasvim pristojno. Mozda sve malo vise sljasti za moj ukus...

Sto se tice zvuka ja ne vidim neko poboljsanje u odnosu na prethodni deo. Ali... To je to u principu... Sa uvodjenjem V8 motora 2006. godine i zvuk je drasticno losiji od V10 motora. Ko zna kakav li ce zvuk biti 2014. godine kada predju na V6 motore zapremine 1.6 litara (hteli su cak da uvedu V4 motore, ali na svu srecu to nije proslo). No, da se vratimo igri.

Najznacajniji aspekt ovakve jedne igre je svakako fizika bolida. Vidi se da je dosta radjeno na ovom segmentu, ali je to i dalje prilicno arkadno ponasanje i u nekim slucajevima potpuno nelogicno... Ono sto meni jako smeta je osecaj brzine! Na tome uopste nije radjeno od prvog dela i prava je steta kada gledate kako ubrzavate (i uz pomoc kers-a i DRS-a), motor vristi, a vi imate osecaj kao da vozite bicikl.

Ono u cemu F1 2012 nema konkurenciju je atmosfera koju stvara igra. Puna je interesantnih animacija koje su tu u svakom trenuntku kako biste se osecali kao da ste zaista deo (za sada) najbrzeg cirkusa na svetu. Sva pravila su ispostovana, od slobodnih treninga do same trke, a ono sto mi je malo islo na zivce je prestroga primena tih pravila. Cak i kada zaista niste krivi, i neko vas je izgurao sa staze, a zbog toga nekom malo poremetite putanju, vi ste ti koji ce popiti kaznu. Generalno gledano, AI je zaista jako dobro odradjen, a to je nesto sto ce vas drzati da vozite veliki broj trka, za razliku od ostalih simulacija koje time ne mogu da se pohvale.

Scyter Re: 19.09.2012. 20:35 #442521

Nista na zalost od snimka... Za nas internet je ipak previse upload-ovati snimak od 13 GB. Najzalosnije je sto snimak traje citavih 5 minuta. Ne vredi... Upload od 1 MB/s mi nije dovoljan, srecom pa bih trebao da predjem na Targo Telekom uskoro, oni ako nista drugo imaju pristojne pakete sa dobrim upload-om.

Taman sam preko snimka hteo da ukazem na neke novine/mane, ali izgleda da ce to sacekati.

peki22 Re 19.09.2012. 20:38 #442522

broj poruka: 2936
Igra je vrh.Mnogo bolje radi nego prosle verzije.Zakucano 60FPS.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1655258
http://www.techpowerup.com/gpuz/ccsgn/

repsi re 19.09.2012. 21:29 #442528

broj poruka: 1276
@scyter
poigraj se sa degrees of rotation i overall ffb strength

kakav je tire model? Da li se troshe gume tokom stinta/trke ili su uvek iste? Da li mozes sam da kalkulishesh sa gorivom ili ti to sve pit radi?

probao sam 2011 i nisam mogao izdrzati vise od 5 minuta jer je po meni ova igra izuzetno losa. Bolje da su se bacili na fiziku igre nego da toliko rade na grafici i sporednim stvarima.. jer je to voznja pre svega, znaci igraju je oni koji vole da voze a ne da razgledaju okolo iz bolida f1. Staze nisu autenticne, nema povisenja i padova kakvi bi trebali biti. Nisam siguran da li se mogu pregrejati gume (jer sam igrao jako kratko) ali cisto sumnjam u to.. Sama pomisao da vozis protiv AI-a je po meni smeshna... jedino ima smisla ako vozis protiv drugih ljudi jer sta zapravo simulira taj AI? Nista. Niko ti nece voziti perfektno kao sto vozi AI (u smislu gresaka i toga, a mogu misliti koliko je lose napravljeno kada se sa njima ganjas side by side.. ostavljanje prostora jedan drugom itd..) pa cak ni Greger Huttu ili Hugo Luis..
Podesavanje setupa bolida mogu misliti koliko je lose odradjen.. a tek ponasanje auta na stazi nakon neke promene setupa verovatno jos losije..
nemam nikakvu zelju da probam 2012 verziju..
Sorry sto bacam hejt ali jednostavno je tako. Ponasanje bolida (fizika) je blagi uzhas, doticnih tacaka nema sa realnoscu.
Cista arkadica koja je pravljena za takvu masu.. ni zhnj od simulacije!

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti

Daum Re: Re: 19.09.2012. 21:50 #442533

broj poruka: 12794
Brate kompresuj to u x264 ili Divx, izaći će na 100mb.

:: Nista na zalost od snimka... Za nas internet je ipak previse upload-ovati snimak od 13 GB. Najzalosnije je sto snimak traje citavih 5 minuta. Ne vredi... Upload od 1 MB/s mi nije dovoljan, srecom pa bih trebao da predjem na Targo Telekom uskoro, oni ako nista drugo imaju pristojne pakete sa dobrim upload-om
:: Taman sam preko snimka hteo da ukazem na neke novine/mane, ali izgleda da ce to sacekati
:: ``They call me... Prophet``
Scyter Re: 19.09.2012. 23:05 #442564

@repsi:

Jako je nezahvalno podesavati volan u ovoj igri, pogotovo u 2012-ici. Ranije verzije su mogle tu i tamo da se srede za pola sata, za ovo mi je trebalo celo popodne da nastelujem volan kako treba. Tuga...

Na kraju sam nasao najbolju kombinaciju, a to je 200 degrees of rotation, upaljen centrespring na 50%, Steering Linearity na 25% i FFB totalno ugasen... Ocajno je uradjen u ovoj igri, cak i na 10% je previse jak. Ne mogu uopste volan da okrenem kako treba, pruza veoma jak otpor.

Sto se tice guma, trosili su se jos od 2010-ke, oseti se tacno u voznji kada su malo vise potrosene bolid jednostavno proklizava i veoma lako se gubi kontrola nad istim. U toku voznje takodje moze da ti se desi da iznenada pukne guma. Rekto se desava, ali ipak postoji mogucnost. Vizuelno se tacno primeti kada je guma `izlizana`...

U vezi pit stop-a... Uveli su Quick Menu (postoji jos iz 2011-ice) da u toku voznje podesavas bolid, prednje, zadnje krilo, itd... Samim tim mozes da trazis drugu vrstu guma i onda cekas da ti odobre, i ako odobr, ides u pitstop na zamenu. Nisam siguran, posto nisam obracao puno paznje na taj Quick Menu, ali cini mi se da ima nesto i u vezi goriva. Detaljno cu da pogledam o cemu se radi, pa cu da javim.

Realno, igra nije simulacija, ali je definitivno bolja od gomilu arkada koje su izasle do sad, a siguran sam da je bez premca sto se tice F1 i samog sveta F1.

@Daum:
x264 mi nikad nije bio zanimljiv, istina, zauzima nesto manje resursa, ali je osetno slabiji kvalitet, tako da mi je bezveze da kacim snimak, jer je loseg kvaliteta (snimio sam vec jedan 720p snimak, ispao je bas los, pa sam ga izbrisao, a umesto tih 13 GB, zauzimao je 5-6 GB cini mi se).

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs