Re: Re: 25-TOGODIŠNJICA STREET FIGHTERA (i interesantne, nepoznate činjenice)
01.09.2012. 09:48
status: user broj poruka: 1886
Grčka `90-tih + lokal sa bogatom selekcijom video igrica + kesetina (naših) 100-dinarskih metalnih kovanica koje je pregazila inflacija a koje su istog obima i težine kao grčke od 20 drahmi = who the hell cares about those easy czech girls :)
Street Fighter, Operation Thunderbolt, Operation Wolf, Carrier Air Wing - i naravno, Shinobi i Shadow Dancer :)
Današnji klinci nikada neće osetiti heart-warming instant-relaxing nostalgiju kada uđu u takav lokal sa video igricama i čuju detinjastu ali zaraznu muzikicu iz Bubble Bobble... (obično se taj aparat najjače čuo :) (i bio je omiljen za devojčice - pored `Pang-a` i originalnog `Tetrisa`)
:: Hadouken :) najbolja borilacka igra za mene jos iz doba automat
Re: Re: Re: 25-TOGODIŠNJICA STREET FIGHTERA (i interesantne, nepoznate činjenice)
01.09.2012. 09:58
status: user broj poruka: 18996
hehe, nikad nisam voleo te mexikance sa baloncicima, uvek sam se hvatao prvo za Bomberman, a onda za Cadilac..
:: Grčka `90-tih + lokal sa bogatom selekcijom video igrica + kesetina (naših) 100-dinarskih metalnih kovanica koje je pregazila inflacija a koje su istog obima i težine kao grčke od 20 drahmi = who the hell cares about those easy czech girls : :: :: Street Fighter, Operation Thunderbolt, Operation Wolf, Carrier Air Wing - i naravno, Shinobi i Shadow Dancer : :: :: Današnji klinci nikada neće osetiti heart-warming instant-relaxing nostalgiju kada uđu u takav lokal sa video igricama i čuju detinjastu ali zaraznu muzikicu iz Bubble Bobble... (obično se taj aparat najjače čuo :) (i bio je omiljen za devojčice :: :: :: Hadouken :) najbolja borilacka igra za mene jos iz doba automat ::
Re: Re: Re: Re: 25-TOGODIŠNJICA STREET FIGHTERA (i interesantne, nepoznate činjenice)
01.09.2012. 10:06
:: hehe, nikad nisam voleo te mexikance sa baloncicima, uvek sam se hvatao prvo za Bomberman, a onda za Cadilac..
Uuu, da... Cadillacs & Dinosaurs, Final Fight (sa Haggarom - piledriverovanje - skok u vazduh sa zgrabljenim protivnikom za noge pa `sedanje` mu na gornje pršljenove i facu :) i jedna igrica koja je nekoliko kategorija naprednija od Street Fightera, ali nije doživela toliku popularnost, jer je bila PRETEŠKA za mnoge klince - Art of Fighting: http://youtu.be/-iQwJMIS7OU
Re: Re: Re: Re: Re: 25-TOGODIŠNJICA STREET FIGHTERA (i interesantne, nepoznate činjenice)
01.09.2012. 10:24
status: user broj poruka: 18996
JESTE, to je ta, nikad nisam mogao da pobedim treceg protivnika, bas sam se pitao kako se zove, a one igre sa hiperaktivnim letelicama i milijardu protivnika preko celog ekrana, e to je vec bilo bacanje zetona, brate daj boze da mi je minut trajala partija :) ma svaka igra je bila teska do jaja, ali tako se uzimaju pare.. ne zaboravimo cuveni Metal Slug
:: :: hehe, nikad nisam voleo te mexikance sa baloncicima, uvek sam se hvatao prvo za Bomberman, a onda za Cadilac.. :: :: Uuu, da... Cadillacs & Dinosaurs, Final Fight (sa Haggarom - piledriverovanje - skok u vazduh sa zgrabljenim protivnikom za noge pa `sedanje` mu na gornje pršljenove i facu :) i jedna igrica koja je nekoliko kategorija naprednija od Street Fightera, ali nije doživela toliku popularnost, jer je bila PRETEŠKA za mnoge klince - Art of Fighting: http://youtu.be/-iQwJMIS7OU
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 25-TOGODIŠNJICA STREET FIGHTERA (i interesantne, nepoznate činjenice)
01.09.2012. 10:41
Metal Slug nisam igrao, ima ga i nedavno u rimejku za PC (ne traži install emulatora), ali Carrier Air Wing sam prelazio do kraja sa jednim žetonom... i Shinobi i Shadow Dancer (ako na automatima u konfig. meniju gazda lokala nije povećao nivo težine sa standardnog)... Shinobi ima super muziku, baš je `nindžasta`... Carrier Air Wing: http://youtu.be/mvCAKEUwBUU
Danas, brate, da neko napravi igricu u kojoj ti paljbom iz topova aviona-lovca `procepaš` sebi prolaz kroz čitavu stambeno/poslovnu zgradu, ne mareći za civile unutra, odmah bi developera kontaktirali smradovi, douchebagovi i `plačip*čke` iz različitih komiteta i NVO koji se bave očuvanjem sećanja na žrtve 9/11 i tužili bi da se zabrani igrica... :) Dobra, stara, vremena KREATIVNE SLOBODE i odsustva političke korektnosti...
:: JESTE, to je ta, nikad nisam mogao da pobedim treceg protivnika, bas sam se pitao kako se zove, a one igre sa hiperaktivnim letelicama i milijardu protivnika preko celog ekrana, e to je vec bilo bacanje zetona, brate daj boze da mi je minut trajala partija :) ma svaka igra je bila teska do jaja, ali tako se uzimaju pare.. ne zaboravimo cuveni Metal Slu :: :: :: :: :: hehe, nikad nisam voleo te mexikance sa baloncicima, uvek sam se hvatao prvo za Bomberman, a onda za Cadilac.. :: :: :: :: Uuu, da... Cadillacs & Dinosaurs, Final Fight (sa Haggarom - piledriverovanje - skok u vazduh sa zgrabljenim protivnikom za noge pa `sedanje` mu na gornje pršljenove i facu :) i jedna igrica koja je nekoliko kategorija naprednija od Street Fightera, ali nije doživela toliku popularnost, jer je bila PRETEŠKA za mnoge klince - Art of Fighting: http://youtu.be/-iQwJMIS7OU
To su bila vremena. Sećam se da sam Golden Axe - Death Adder prelazio s jednim žetonom kad oću i s kim oću, Final Fight 3 kad me usere, Kadilak i Panišera sa dva. Sećam se i jedne dosta zajebanije igre na sličnu foru, Vendetta se zvala i malo ko je hteo da igra jer si teško prelazio i prvog bosa, stigneš do četvrtog nivoa s jednim žetonom i ti si gazda.
Al ne mogu nikako da se setim kako se zvala ona gde imaš ekran s platformama, protivnicima i bonusima a ti ideš okolo sa usisivačem, kupiš protivnikke u ranac pa gađaš njima bonuse, zlo.
:: Al ne mogu nikako da se setim kako se zvala ona gde imaš ekran s platformama, protivnicima i bonusima a ti ideš okolo sa usisivačem, kupiš protivnikke u ranac pa gađaš njima bonuse, zlo
Prvo sam danas sa samsung apps-a skinuo Sonic the Hedgehog a sad me PhatPhuck spominjanjem Final Fight-a jos vise vraca u proslost. Nisam uspeo da predjem Final Fight u fliperani nego tek kasnije kada sam nabavio disk drive i disketu sa igrom za C64. Malo je glupo da pljujete Bubble Bobble jer je to legendarna igra za C64 i Amigu.
:: Malo je glupo da pljujete Bubble Bobble jer je to legendarna igra za C64 i Amigu
Niko nije pljuvao Bubble Bobble, super je igrica, samo sam rekao da su je više igrale devojčice (bar u Grčkoj - ovde su oduvek bile preglupe za video igrice)... Ja sam bio u Grčkoj više puta, ako si bio i ti, mogao si da vidiš da u 85% slučajeva devojčice sede za tim automatom, a to je zato što je `pitomiji` od ostalih pucačina: slatki daždevnjaci pljuckaju balončiće i zarobljavaju isto tako slatka čudovištanca... Nema pištolja, krvi, eksplozija... Zato je bio primamljiviji devojčicama.
Ee, to je to, bila mnogo dobra stvar. Bubble Bobble nisam ni probavao, možda sam samo jednom i video igru u buvari, i to ne kod mene u kraju.
:: :: Al ne mogu nikako da se setim kako se zvala ona gde imaš ekran s platformama, protivnicima i bonusima a ti ideš okolo sa usisivačem, kupiš protivnikke u ranac pa gađaš njima bonuse, zlo :: :: Ewe ti, braćela :) http://www.youtube.com/watch?v=UWbzdtMnZ9 :: Ako ti se ta sviđala, to ti je varijacija na Bubble Bobble, možda bi ti se svideo i Bubble Bobble...
:: :: Al ne mogu nikako da se setim kako se zvala ona gde imaš ekran s platformama, protivnicima i bonusima a ti ideš okolo sa usisivačem, kupiš protivnikke u ranac pa gađaš njima bonuse, zlo :: :: Ewe ti, braćela :) http://www.youtube.com/watch?v=UWbzdtMnZ9 :: Ako ti se ta sviđala, to ti je varijacija na Bubble Bobble, možda bi ti se svideo i Bubble Bobble...
igrica tipa metal slug, stim sto kada duze blejis na jednom mestu dodje velika muva koju ne mozes da ubijes i krene da te smara da pozuris dalje. da li se neko seca naziva igre?
` Grčka `90-tih + lokal sa bogatom selekcijom video igrica + kesetina (naših) 100-dinarskih metalnih kovanica koje je pregazila inflacija a koje su istog obima i težine kao grčke od 20 drahmi = who the hell cares about those easy czech girls :) `
U ta davna vremena, ja sam sa drugarima otkrio da 50-parac moze da se umetne u aparat umesto 5 dinara. Samo da bi to upalilo mi smo postavljali 50-parac na shine od tramvaja i onda kad prodje tramvaj one se lepo spljoste na zeljenu dimenziju, pokupimo ih pravac fliperana.
Legendarni naslovi. Fali jos samo napucavanje Terrys Big na C-64 iz 1986 godine. A ako se neko sjeca, fali i Sango Fighter iz 1990 ili 1992 godine na 386 DX-33 MHz :D
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.