Imao sam jedno 58 igara na kompjuteru..Racunar mi je solidan onako,podrzavao je zajedno Crysis 2 GTA IV Dead Space 2 i 1 Metro 2033 ali u zadnje vreme veoma cesto mi se uspori rad na pretrazivacu zamrzne se i pise Ne reaguje..Do skoro mi se pocelo pojavljivati isto i na radu Windowsa te mi je juce nestalo sve na dekstopu osim slike i pojavilo se za par sekundi..Takodje mi se pojavi kada instaliram nesto Perfomance Alert te me obavestava o velikoj kolicini koriscene memorije..Iako nisam bas toliki poznavalac na radu sa Windowsom jer sam ga tek pre god dana kupio zanima me kako da resim ovaj problem?Posto sam u prodavnici gde kupih ovu masinu cuo da ne postoji nikakav program za ubrzanje rada racunara niti da ga dovedes na isto...
Ne znam u kakvom ti je stanju OS i sta je sve instalirano, ali pokusaj da procesljas sa malwarebits-om ili ako davno nisi, reinstal OS. Milion puta je brze, nego li sredjivati, a i pitanje je da li ce sve profunkcionisati. Odvoji sat-dva i bootuj sa DVD-a...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Tebra, ne moras da zoves nikoga. Skini MB, update ga i pre leganje zadaj mu jedan full scan i ujutro kad progledas, brisi sve sto je nasao i vidi kako ce se posle ponasati. Ako su igrice kupljene u prodavnici preko puta, bice tu svega i svacega:)
Jbg, ne moze to brze, ima bar milion fajlova u tom kompu.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Imao sam jedno 58 igara na kompjuteru..Racunar mi je solidan onako,podrzavao je zajedno Crysis 2 GTA IV Dead Space 2 i 1 Metro 2033 ali u zadnje vreme veoma cesto mi se uspori rad na pretrazivacu zamrzne se i pise Ne reaguje..Do skoro mi se pocelo pojavljivati isto i na radu Windowsa te mi je juce nestalo sve na dekstopu osim slike i pojavilo se za par sekundi..Takodje mi se pojavi kada instaliram nesto Perfomance Alert te me obavestava o velikoj kolicini koriscene memorije..Iako nisam bas toliki poznavalac na radu sa Windowsom jer sam ga tek pre god dana kupio zanima me kako da resim ovaj problem?Posto sam u prodavnici gde kupih ovu masinu cuo da ne postoji nikakav program za ubrzanje rada racunara niti da ga dovedes na isto.. ::
Prvo skini Cristal disk info i proveri stanje hard diska mozda je pri kraju nikad se ne zna. Onda ako je ok,izbrisi sve nepotrebne programe,izbrisi sadrzaj temp foldera pod tvojim korisnickim imenom, Instaliraj CCleaner i preko njega: pobrisi djubre koje se nagomilalo,pogasi nepotrebne start up programe,popravi pogresne registre. Nakon toga uradi defragment i skini takodje crstal disk mark i uradi test brzine hardiska mozda je od silnog pisanja i rada znatno usporio.Ako su brizine pisanja i citanja i dalje niske onda jedino da uradis back up nekim programom iz hirens boota program je (ghost32) ili nekog drugog i da onda preko hdderase programa imas ga u hirens boot uradis kompetan format ali i secure erase i ceo hard disk ce se totalno izbrisati ili skroz ``resetovati`` to jest vratiti na fabricko stanje i povratiti igubljene preformanse. Ali da znas da ovo ume da potraje zavisi koliki kapacitet hard diska imas i da znas da ces zauvek izgubiti sve podatke ako nisi uradio back up. Nakon toga lepo vrati back up i opet si tu kao da nikada nisi ni slovce izbrisao :) Sada polako na posao .)
:: Imao sam jedno 58 igara na kompjuteru..Racunar mi je solidan onako,podrzavao je zajedno Crysis 2 GTA IV Dead Space 2 i 1 Metro 2033 ali u zadnje vreme veoma cesto mi se uspori rad na pretrazivacu zamrzne se i pise Ne reaguje..Do skoro mi se pocelo pojavljivati isto i na radu Windowsa te mi je juce nestalo sve na dekstopu osim slike i pojavilo se za par sekundi..Takodje mi se pojavi kada instaliram nesto Perfomance Alert te me obavestava o velikoj kolicini koriscene memorije..Iako nisam bas toliki poznavalac na radu sa Windowsom jer sam ga tek pre god dana kupio zanima me kako da resim ovaj problem?Posto sam u prodavnici gde kupih ovu masinu cuo da ne postoji nikakav program za ubrzanje rada racunara niti da ga dovedes na isto.. ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.