...uz koriscenje recimo MTS bezicnog interneta (ona varijanta sa modemom u vidu USB flashe memorije)? Veliki sam poklonik ove igre a posto mi je radno vreme specificno (radim svaki drugi dan po 12 sati i dosta vremena provodim po terenu) prakticno mogu da peglam WoT danima kada sam slobodan. Imam neku vremesnu ali solidnu mobilnu-terensku masinicu pa sam razmisljao da uzmem gore pomenutu varijantu internet paketa. U MTS-u sam se raspitao u vezi toga i rekose mi da imaju dva paketa (3GBs i 6GBs protoka) i da ti paketi omogucavaju 10000 otvaranja stranica. Kada se to potrosi prestaje internet konekcija. Molim za savet u vezi ovoga. Hvala u napred.
...da li sam temu postavio na pravo mesto odnosno u odgovarajucu rubriku to jest da li sam je trebao postaviti u `Internet konekcija` ili sl. Interesuje me da li neko barata sa ovom materijom, ima iskustva ili moze da da odgovarajuci savet.
Verovatno je sve jedno Telenor ili MTS. Ja bih uzeo paket na 6GBs i igrao bih otprilike svaki drugi dan po 3-4 sata. Iz tvog odgovora vidim da bi to bilo OK.
Nije ti potrebna neka specijalna brzina, mnogo je bitnije da ti ping ne bude prevelik inace od igranja ces dobiti samo nerviranje. E sad pitanje je i sta imas u toj masini, ja sam uspevao na HP8510p sa ATI 2600HD i C2D 7700 da igram ali je padalo na par frejmova kada pucas zbog dima i ostalih efekata, doduse morao sam da smanjim rezoluciju jer nativnu 1680 nije mogla da gura ni u ludilu. Ima resenja i za to sa nekim dodatkom se uskljucuju i efekti koje je nemoguce iskljuciti u meniju za konfigurisanje.
Problem u igrici je totalna neoptimizovanost i nedostatak podrske za visejezgarne procesore tako da se to spremaju da poprave u svakom sledecem patchu i tako stoji od kad je igram, poslednje 2 godine, odnosno od pocetka...
Jedino resenje je da probas na toj masini i krstenim netom tipa adsl ili wirelles, da ne ispadne da je masina slaba a ti pukao za net.
Imao sam Lelekomovu varijanta pre 3god. i mogu ti reci da nisam uopste bio zadovoljan prvo zbog brzine (iako sam hvatao 3G), a zatim i ogranicenja u gb (tada sam imao 2gb). Sto se tice online igranja igara tada nisam mogao ni da zamislim nista slicno. Kolega je u isto vreme imao Telenor varijantu i mogu ti reci da je radila dosta brze. Sada u celoj prici imas i VIP varijantu koja radi sasvim solidno. Sto se tice Lelekoma i Telenora, takva je situacija bila pre tri godine kakva je sada ne znam.
:: Verovatno je sve jedno Telenor ili MTS. Ja bih uzeo paket na 6GBs i igrao bih otprilike svaki drugi dan po 3-4 sata. Iz tvog odgovora vidim da bi to bilo OK :: :: ::
Sto se tice masine komponente su sledece: MB Asus Commando CPU C2D 6600 GPU XFX 9800GTX+ RAM KHX 4X1GB na 800Mhz TFT ViewSonic VX1940W 1680X1050 ostalo mislim da nije bitno i cenim da je sasvim korektna za igranje WoT-a. U medjuvremenu sam trknuo do MTS-a i uzeo paket na 3GBs sa cifrom od 700 rsd mesecne pretplate. Sutra ubadam i probam. Ako moze da se igra, dobro je. Ako 3GBs ne bude dovoljno sledeci mesec povecavam na 6GBs za 1300 rsd. U protivnom ko ga sisa, nije neka cifra a imacu da se snjuram internetom 6 meseci koliko traje ugovor a potom mogu i da ga raskinem.
Of course. Kada sam zimus poceo da igram WoT bio sam nesto ispovredjivan i na bolovanju tako da sam bio vezan za jednu prostoriju u kuci u kojoj se nalazio neki prastari komp: MB MSI K8N-F CPU AMD Athlon 3500 GPU Gigabyte NX7800GT RAM Kingston 2X1GB na 400 Mhz TFT LG1970 i na njemu sam imao nekih 25 fps ali igralo se jbg, tako da ako me ovaj internet paket koji sam uzeo lepo posluzi siguran sam da ni komp nece da bude neposlusan.
Zaista je `mobilna mašina`, jbte ja mislio ti pričaš o laptopu...
`Imam neku vremesnu ali solidnu mobilnu-terensku masinicu...`
WOT Nick: Vaske
:: Sto se tice masine komponente su sledece :: MB Asus Command :: CPU C2D 660 :: GPU XFX 9800GTX :: RAM KHX 4X1GB na 800Mh :: TFT ViewSonic VX1940W 1680X105 :: ostalo mislim da nije bitno i cenim da je sasvim korektna za igranje WoT-a :: U medjuvremenu sam trknuo do MTS-a i uzeo paket na 3GBs sa cifrom od 700 rsd mesecne pretplate. Sutra ubadam i probam. Ako moze da se igra, dobro je. Ako 3GBs ne bude dovoljno sledeci mesec povecavam na 6GBs za 1300 rsd. U protivnom ko ga sisa, nije neka cifra a imacu da se snjuram internetom 6 meseci koliko traje ugovor a potom mogu i da ga raskinem :: :: ::
Vaskev druze, ja je zovem `mobilna` posto je uvek i bilo gde nosim sa sobom. Spakovana je u kuciste Cooler Master 533Amo koje ima `rucku-rukohvat` kako god i lepo je u jednu ruku a u drugu radi balansa monitor (ViewSonic ima jako lepe kutije) i tako sa dva `koferceta` put pod noge. Zezam se, ma kakvo crno nosenje. Strpam ih u auto i vozim do odredista onda to sve brzo povezem i pegla se. @ICEsd druze kad pomenu ping, sta je, o cemu se tu radi i moze li i kako da se utice na njega?
Ping je komanda koja primaocu nalaže da odgovori na nju i vrati posiljaocu sadrzaj koji je dobio u istom paketu. Koristi se za merenje brzine protoka odziva internet veza. Moze da varira iz vise razloga: od kvaliteta provajdera, brzine paketa koji koristis, vrste konekcije... Da bi igrao nesmetano mislim da moze da gura do 80
@ivanstojko to jeste definicija sa wikipedije, medjutim u igrama je to nesto malo drugacije,
najprostije receno kad ti opalis iz topa ti na ekranu vidis efekat (graficki dozivljalj) da je top opalio, taj podatak se salje serveru, koji se za WOT EU nalazi u Nemackoj, ping ti meri za koje ce vreme taj podatak da stigne do servere ( tj. koliko ce da kasni u odnosu na server ) meri se u ms ( mili sekundama).
Sto manje cvorista, i sto si blize serveru to je ping manji ( na serveru da igras bilo bi 0 ), da uzmem za primer mobilni internet:
Signal od tvog mobilnog modema putuje do primopredajniak za mobilnu mrezu, pa iz njega do teleomovog cvorista pa od telekomovog cvorista preko ostalih covrista u EU do servera.Signal se najbrze krece preko opticke mreze ( kabla) a najsporije wireless/ mobilna mreza, dodaj na to jos vremenske uslove, opticku vidljivost i jacinu signala kao gubitke kad ide bezicnim putem.
Sad ce da ispadne da te plasim, 100ms pinga ti je 0.1 sec. dovoljno da zagines kad top puni ti mislis da ti je top pun a na serveru nije, ti pucas medjutim ubiju tebe, ti izlomis tastaturu jer se iznerviras al nije ona kriva vec sam ping.
Kad se naviknes mozes da igras sa pingom do 120 sasvim normalno, malo ce da ti steka slika ali nije strasno, normalan ping bi trebalo da je od 30-60 na wot EU, ako ostvaris to sa mobilnim internetom extra cepaj i ne razmisljaj.
Najbolji ping imaju ljudi na kablovskoj mrezi, pa ADSL ( bridge mod ), pa ADSL ( ppoe ), pa ostali.
P.S: Na mobilnom internetu ne pokusavaj da igras ni jednu FPS igru ( cod,Cs itd. ) izgubices nerve dzabe.
Druze `u sitna crevca`. Kuci imam kablovski SBB internet i ponekad taj famozni `ping` podivlja pa ide do 500 ali retko. U glavnom se krece 50-60. Ako sam dobro razumeo na `ping` se ne moze uticati nekakvim podesavanjima i sl.
Meni je ping na telenoru oko 150-160 i skroz je igrivo. Tenkici nisu toliko brza igra da mora ping da bude 30ms. Malo navike da steknes osecaj gde da gadjas kod preticanja i to je to. Dovoljno ce ti biti tih 3gb protoka za wot, ukoliko ces samo na to da trosis. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1075997
Podesavanjima moze ali ne u velikoj meri da bude znacajno, moze biti znacajno ali mnooogo muke i citanja treba, da bi znao sta podesavas i zasto to radis, nije prosto posebno kod nas, gde ti daju modem/ruter i to je to, podrska 0 ( mogu da kazem da u podrsci ima mozda 2-3 coveka koji znaju da ti objasne nesto ), uglavnom i kad sredis sve kod sebe kako treba ostaje problem kod njih.
Najveci problem danas je sto su natrpali celu srbiju na 3 cvorista i kad krenu svi na internet dodje do zagusenja, onda skace ping na 500-1000, puca veza itd.
Npr u CMD ukucas :
PING https://www.google.com - dobices koliko signalu treba vremena da ode do google i nazad
TRACERT https://www.google.com - videces preko koji sve covrista putuje signal do zeljenog servera i ping za svakog od njih.
Desi se nekad da imas veci ping od tebe do 1 prvog cvorista ( prcam od Telekomu ) nego od telekoma ka serveru to ti pokazuje koliko je to cvoriste optereceno, resenje u tom slucaju bi bilo promena ip adrese ako imas dinamicku ip adresu ( restartovanjem konekcije ).
:: Druze `u sitna crevca` :: Kuci imam kablovski SBB internet i ponekad taj famozni `ping` podivlja pa ide do 500 ali retko. U glavnom se krece 50-60 :: Ako sam dobro razumeo na `ping` se ne moze uticati nekakvim podesavanjima i sl :: :: ::
MTS mobilni USB modem i naravno WoT. U podesavanjima sam isao na `Auto- Detect` a potom sam vrsio male korekcije gde sam smatrao da je potrebno. Vecina stavki mi je na `medium` ali ponesto ima i na `low`. U svakom slucaju dobio sam prilicno tecno igranje sa nekih 40-45 fps, mada je znalo da padne i na 25-30 a u nekim momentima da ode cak na 90. Ne znam zbog cega se desavaju takve oscilacije. Ping se kretao izmedju 60 i 120 ali je za nekih 3-4 sata igranja 3 puta zveknuo na 999. Ne moze se porediti sa kablovskim SBB internetom koji imam kuci ali sam zadovoljan kako fercera. To su ukratko prva iskustva pa cemo videti kako ce biti u buduce.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.