Nekad me stvarno zadivi sta se poneko ovih dana usudi da napravi. U pitanju je jedna od vernijih adaptacija pen&paper RPG koncepta, nepogresivo ozivljava grceve nostalgije u matorijima a ne trosis tabake papira, cuvas planetu, jelte. Uz igru se dobije jedna tamnica (grimrock), a najavljuju jos putem DLC-jeva i fan baze, ako community zazivi. Interfejs nije osobito elegantan ali radi posao a bar nisu stedeli na flavour elementima kao sto je neophodnost da likovi koje vodis jedu i spavaju, kao i kretanje po poljima i mnoge zagonetke, moguce je cak i iskljuciti automap za ful dozivljaj. Koncept jeste mator ali je igra u danasnje vreme pravo osvezenje i s obzirom da ima samo 500mb svakako vredi da se proba.
Ово сјајно изгледа и представља одличну ревитализацију старог начина извођења првих верзија RPG Dungeon explore first person жанра. Уколико је још неко заинтересован за овај тип игара ево пар предлога наслова који су означили почетак:
Верзије за Amigu:
Abandoned Places I & II - прве верзије игара из жанра са одличном техничком изведбом
Black Crypt - сјајна музика, атмосфера и кориснички интерфејс
Crystal Dragon - по мом мишљењу најбоље и најквалитетније одрађен RPG Dungeon explore наслов на Amigi са идеалном музиком на уводу и одличном причом
Верзије за Amigu и PC :
Ishar I : Legend of the Fortress - наставак саге Ishar (постоји prequel Crystals of Arborea али не толико квалитетан и има друкчији начин извођења) који је одрадила горепоменута фирма Silmarils. Наслов је одлично одрађен и фанови су са великим нестрпљењем чекали следећи део.
Ishar II : Messengers of Doom - најславнији и најбољи део са супер причом и квалитетније одрађеним интерфејсом у односу на Ishar I
Ishar III : Seven Gates of Infinity - интерфејс је малко напредовао у односу на претходни део али је зато графика невероватно унапређена. Такође одлична прича али и велика жал што је ово последњи део серијала.
Eye of the Beholder I - почетак саге која је најпознатија наркоманима RPG жанра. Игра је портована на Amigu и такође на Segа платформу са засебном музичком подлогом и супер урађеним видео материјалом
Eye of the Beholder II : The Legend of Darkmoon - најбољи део са унапређеним сетом правила Advanced Dungeons & Dragons. Одлична прича и загонетке.
Eye of the Beholder III : Assault on Myth Drannor - крај серијала који није радила иста фирма. Иако је препознатљиво извођење ту са пар нових техничких решења прича је траљаво одрађена.
Dungeon Master серијал, Might and Magic серијал и још много других наслова које бих волео да неко помене и подсети ме на златно доба dungeon crawlinga
Ова игра је невероватно добро урађена и gameplay веродостојан старих наслова из поменутог жанра. Међутим по ко зна који пут и овај наслов поседује један огроман проблем који је још увек нерешив(бар за поменуту игру): ужасно низак FOV од кога појединцима креће блага главобоља која се прогресивно појачава сваким наредним минутом проведеним испред екрана. Неко буквално не може ни 5 минута да проведе због закуцаног ненормално ниског FOV-a. Огроман софтверски пропуст за сјајно замишљену и реализовану идеју.
Ja sam oduševljen, igram je neko vreme već. Totalni nostalgični kick. Zadnje ovako nešto što sam igrao je Arx Fatalis, a pre toga se ne sećam, moguće Might & Magic... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.