Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Starcraft Broodwars na W7: boje i glupost
STRANA 1 OD 1
Srdjanc Starcraft Broodwars na W7: boje i glupost 19.03.2012. 23:05 T44821

status: user
broj poruka: 3106
Pozdrav,

prica kaze, instaliran SC, probano do prvog ekrana i sve je na svom mestu, boje takodje, zatim instalirana ekspanzija BW, probano, boje kao naduvani narkoman, vratim se opet u obican SC i isto boje lose. Ubacim poslednji patch, ista stvar.

Krenem ja desni klik shortcut > properties > compatibility > windows XP SP2 i sve ukljuceno > OK. Ukljucim igru, opet boje ne valjaju.

Trazim po netu resenje i naletim na glupo, ali uspesno resenje. Pre pokretanja igre, desktop desni klik> Screen Resolution i ostaviti ga na ekranu i pokrenuti igru. Sad sve radi.

Pitanja:
Na koju foru ovaj Screen Resolution popravlja igru?
Da li moze nekako igra da se namesti da ne zahteva otvaranje Screen Resolutiona?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 19.03.2012. 23:09 #407220

broj poruka: 2931
koje je boje naduvani narkoman?

tortojed Ruzicasti slonovi.... 19.03.2012. 23:30 #407228

broj poruka: 10997
...

Srdjanc ... 20.03.2012. 00:24 #407241

Ove boje
http://www.dodaj.rs/f/17/t4/3Z91iSW0/untitled.jpg
Gare87 da upadnem i ja sa pitanjem 20.03.2012. 00:24 #407242

broj poruka: 4700
ja imam problem sa SC 2.....

Da li ste probali SC 2 na win 7 x64?? Meni igra odbija da se instalira, tj da pokrene instalaciju, prijavljuje neku glupost ne moze da nadje neki fajl blah blah u paketu onom njihovom mpq, radila je instalacija potpuno normalno na win 7 32bit, da li ima neki fix za to? Nikako ne uspevam uopste da pokrenem instalaciju, stavio sam novi download, ali nzm da li ce i onda raditi..... bilo ko??

AMD Phenom 2 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS
WD10EARS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

ixtro Re: Starcraft Broodwars na W7: boje i glupost 20.03.2012. 08:34 #407263

broj poruka: 441
Zdravo,

Imao sam isti problem (imam ga jer je ne resiv permanentno) ali mozesh da ga elimishes svaki put kada igrash igru. Naime trazio sam po raznim forumima i jedino resenje je da kada udjesh u igru pritisnesh ctrl+alt+del i da iz task manager-a ugasish explorer.exe i vratish se u igru boje i sve ostalo se odmah vrati u normalu. Ovo je glupo ali jedino resenje i morash svaki put da ponavljash.

Pozz

i5-2500k Costa Rica @ Stock for now
ASUS Sabertooth P67
12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC
2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0
X-Fi XtremeGamer
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64
Samsung BX24

:: Pozdrav
::
:: prica kaze, instaliran SC, probano do prvog ekrana i sve je na svom mestu, boje takodje, zatim instalirana ekspanzija BW, probano, boje kao naduvani narkoman, vratim se opet u obican SC i isto boje lose. Ubacim poslednji patch, ista stvar
:: Krenem ja desni klik shortcut > properties > compatibility > windows XP SP2 i sve ukljuceno > OK. Ukljucim igru, opet boje ne valjaju
:: Trazim po netu resenje i naletim na glupo, ali uspesno resenje. Pre pokretanja igre, desktop desni klik> Screen Resolution i ostaviti ga na ekranu i pokrenuti igru. Sad sve radi
:: Pitanja
:: Na koju foru ovaj Screen Resolution popravlja igru
:: Da li moze nekako igra da se namesti da ne zahteva otvaranje Screen Resolutiona?
gile23 ... 20.03.2012. 11:21 #407296

broj poruka: 9121
Samo patchuj nista vise,...

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 21.03.2012. 13:57 #407555

@Gliga,

patchovano je rekao sam, ali igra na visti i w7 pravi ovaj problem jos od 1.05 ali nema veze.

@ixtro

video sam i to resenje ali ajde ti reci malom detetu ili blago ne strucnim ljudima da ugase explorer, a da se ne prestrave sto nema ikonica i tako. A jos i da im das mogucnost da te odmah okrive kad pocnu da se igraju sa tom forom :)
Srdjanc Da dodam najbolje resenje za siroke mase. 21.03.2012. 14:11 #407557

Da se ne bi mucili prilikom svakog paljenja sa bespotrebnih dodatnih dva ili tri klika (nekima je ovo muka) odlucio sam da napravim preradjeni shortcut, pa idemo.

Treba napraviti prvo shortcut do Screen Resolution

Otvorite direktno C:\
desni klik na prazno > new > new shortcut
prekopirajte
rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL desk.cpl
ukucajte ime npr. ScreenResolution
Finish

Sad ide batch koji pokrece Screen Resolution i igru jedno za drugim.

Opet C:\
desni klik na prazno > new > notepad
prekopirajte

@echo off
start `` `C:\ScreenResolution`
start `` `H:\Starcraft\StarCraft.exe`

Samo obratite paznju na lokaciju igre, zamenite ako ste negde drugde instalirali.
Save As... Starcraft.BAT

Onda samo desni klik na taj novi Starcraft.BAT i Send to > Desktop (shortcut) i promenite ikonicu da se ljudi ne zbune.

Ovu igru sad samo ubacite CD i pokrenete ovaj novi shortcut i sve je super.

PS. Starcraft je moguce igrati bez CDa od patcha 1.15 ili tako nesto, ako se sa CDa kopira Install.exe u folder gde je igra i za original preimenujte ga u Starcraft.mpq a za expanziju u Broodcraft.mpq

Nadam se da sam iola pomogao
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs