prica kaze, instaliran SC, probano do prvog ekrana i sve je na svom mestu, boje takodje, zatim instalirana ekspanzija BW, probano, boje kao naduvani narkoman, vratim se opet u obican SC i isto boje lose. Ubacim poslednji patch, ista stvar.
Krenem ja desni klik shortcut > properties > compatibility > windows XP SP2 i sve ukljuceno > OK. Ukljucim igru, opet boje ne valjaju.
Trazim po netu resenje i naletim na glupo, ali uspesno resenje. Pre pokretanja igre, desktop desni klik> Screen Resolution i ostaviti ga na ekranu i pokrenuti igru. Sad sve radi.
Pitanja: Na koju foru ovaj Screen Resolution popravlja igru? Da li moze nekako igra da se namesti da ne zahteva otvaranje Screen Resolutiona?
Da li ste probali SC 2 na win 7 x64?? Meni igra odbija da se instalira, tj da pokrene instalaciju, prijavljuje neku glupost ne moze da nadje neki fajl blah blah u paketu onom njihovom mpq, radila je instalacija potpuno normalno na win 7 32bit, da li ima neki fix za to? Nikako ne uspevam uopste da pokrenem instalaciju, stavio sam novi download, ali nzm da li ce i onda raditi..... bilo ko??
Imao sam isti problem (imam ga jer je ne resiv permanentno) ali mozesh da ga elimishes svaki put kada igrash igru. Naime trazio sam po raznim forumima i jedino resenje je da kada udjesh u igru pritisnesh ctrl+alt+del i da iz task manager-a ugasish explorer.exe i vratish se u igru boje i sve ostalo se odmah vrati u normalu. Ovo je glupo ali jedino resenje i morash svaki put da ponavljash.
Pozz
i5-2500k Costa Rica @ Stock for now ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64 Samsung BX24
:: Pozdrav :: :: prica kaze, instaliran SC, probano do prvog ekrana i sve je na svom mestu, boje takodje, zatim instalirana ekspanzija BW, probano, boje kao naduvani narkoman, vratim se opet u obican SC i isto boje lose. Ubacim poslednji patch, ista stvar :: :: Krenem ja desni klik shortcut > properties > compatibility > windows XP SP2 i sve ukljuceno > OK. Ukljucim igru, opet boje ne valjaju :: :: Trazim po netu resenje i naletim na glupo, ali uspesno resenje. Pre pokretanja igre, desktop desni klik> Screen Resolution i ostaviti ga na ekranu i pokrenuti igru. Sad sve radi :: :: Pitanja :: Na koju foru ovaj Screen Resolution popravlja igru :: Da li moze nekako igra da se namesti da ne zahteva otvaranje Screen Resolutiona?
patchovano je rekao sam, ali igra na visti i w7 pravi ovaj problem jos od 1.05 ali nema veze.
@ixtro
video sam i to resenje ali ajde ti reci malom detetu ili blago ne strucnim ljudima da ugase explorer, a da se ne prestrave sto nema ikonica i tako. A jos i da im das mogucnost da te odmah okrive kad pocnu da se igraju sa tom forom :)
Da se ne bi mucili prilikom svakog paljenja sa bespotrebnih dodatnih dva ili tri klika (nekima je ovo muka) odlucio sam da napravim preradjeni shortcut, pa idemo.
Treba napraviti prvo shortcut do Screen Resolution
Otvorite direktno C:\ desni klik na prazno > new > new shortcut prekopirajte rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL desk.cpl ukucajte ime npr. ScreenResolution Finish
Sad ide batch koji pokrece Screen Resolution i igru jedno za drugim.
Opet C:\ desni klik na prazno > new > notepad prekopirajte
@echo off start `` `C:\ScreenResolution` start `` `H:\Starcraft\StarCraft.exe`
Samo obratite paznju na lokaciju igre, zamenite ako ste negde drugde instalirali. Save As... Starcraft.BAT
Onda samo desni klik na taj novi Starcraft.BAT i Send to > Desktop (shortcut) i promenite ikonicu da se ljudi ne zbune.
Ovu igru sad samo ubacite CD i pokrenete ovaj novi shortcut i sve je super.
PS. Starcraft je moguce igrati bez CDa od patcha 1.15 ili tako nesto, ako se sa CDa kopira Install.exe u folder gde je igra i za original preimenujte ga u Starcraft.mpq a za expanziju u Broodcraft.mpq
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.