Probao sam na wikipediji i na nekim forumima, ali glup sam za razumeti tih reci pa ako moze neko da mi objasni (moze i u paintu) sta to znaci? Inace drug me zvao da mu namestim tunelisanje za wow, a ja nikad cuo za to pa sad da li je to samo za ovu igru i kako se to namesta?
Primera je mnogo i moraš da imaš neko predznanje. Nije samo za tu igru. Tunelovanje se koristi za mnoge stvari, a jedna od njih je i IPV6 komunikacija preko IPV4 mreže.
JAviće ti se već dvojica mrežaša koji će ti to malo bolje objasniti... support normality
1. odes na ovaj sajt http://portforward.com/ spustis dole i izaberes svoj ruter 2. kad kliknes, u gornjem desnom uglu ides `click here to skip this add...` 3. spustis dole i izaberes program za koji se forwarduje 4. u vecini slucajeva mora static IP da se uradi, al imas uputstvo na pocetku objasnjenja 5. zavrsis uputstvo za port-forward
I da ti neko objasni sta je to, jos dugo treba da istrazujes da bi znao sta je sta. Mislim da ovim uputstvom sasvim lako moze to da se odradi
Koliko ja razumem, time se dobija veca i sigurnija protocnost. Sad od druga to cujem da to umanjuje latenciju zesce. Da ide na vecinu tipova komunikacija (ustvari one koje ja znam). To je koliko sam razumeo.
Sad da li ja to mogu da uradim za tu igru? Ono sto sam ja nasao na netu je samo uz placanje, a pricaju samo za original dok drug koristin neki privatni.
@pajsgudgud Koja dvojica? :)
@ugly Ovo je tunelisanje? Ovo lici na portforwarding koji sam mu vec uradio. Da li si siguran?
@2m4Y Procitao sam, nije mi ni google translate pomogao da se snadjem :)
Iskreno za ovo sam duduk izgleda, a treba mi. Te ako moze neko da potvrdi ovo od Uglyja ili da mi napise kako se ovo radi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.