Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Stare igre
STRANA 1 OD 2  
ilicstefan Stare igre 21.02.2012. 19:09 T44257

status: user
broj poruka: 1577
Evo nekih igara koje zaista morate da probate i koje su bez obzira na svoje tehničke mogućnosti i dalje bolje nego neke današnje igre. Prednost ovih igara je to što vam ne trebaju 4 grafičke kartice vezane u crossfire/SLI već samo malo strpljenja da je nađete i oko 1gb prostora da je skinete.

Command and Conquer 95 iliti Tiberian Dawn - Igra je postala besplatna još pre 2 godine, može da se skine bez ikakve bojazni. Inače igra je ono što je dota bila za taj žanr igara, to je Tiberian Dawn bio za žanr strategija. Ovo su igrali isti oni likovi iz Blizzarda koji su pravili Starcraft. Iako je grafika veoma primitivna, igra je veoma dobra, i lepo će da vam legne ako volite RTS.

Command and Conquer Tiberian Sun - Nastavak gore pomenute igre. Ne tako sjajan, ali i dalje veoma dobra igra, ima i ekspanziju Firestorm. Takođe je besplatna za skidanje.

Command and Conquer Red Alert - Jedna od najboljih strategija svih vremena, po meni a i po mnogima, i dalje drži najvišu ocenu na Gamespotu kao RTS sa najvećom ocenom. Ima 2 ekspanzije, takođe je besplatna.

Red Alert 2 - Još jedan dobar RTS, ima ekspanziju Yuri`s Revenge. Ne izgleda tako loše grafički na malo većoj rezoluciji. Takođe ima jednu od najboljih muzičkih podloga u svetu igara.

Civilization II Gold - Potezna strategija. Najbolja iz serijala Sid Meierovih Civilizacija. Probao sam sve Civilizacija i ako neko hoće da proba Civilizaciju najbolje je da počne od ove.

Fallout 1 i 2 - Šta da kažem, ovo je vrhunski RPG. Igra je pravo remek delo. Originalan humor, originalna priča, simpatični likovi, brdo oružija iz budućnosti... Šta dalje da nabrajam. Takođe mislim da je besplatna jer se Interplay odavno ugasio.

Dune 2000 - Ovo je Redux Dune-a. Dune je inače prvi RTS ikada napravljen. Napravio ga je westwood koji je stvorio celu Command and Conquer franšizu.

Diablo 1 i 2 - Jako dobre igre i začetnici Hack and slach RPG žanra. Probao sam i prvi i drugi deo i nisam se pokajao. Za prvi postoji ekspanzija Hellfire a za drugi Lord Of Destruction.

Worms World Party - Klasični i najbolji crvi. Igra je nešto mlađa (ima tričavih 12 godina starosti) od ostalih kandidata na ovoj listi ali je jednako dobra.

Total Anihilation - Mnogi tvrde da je ovo najzaraznija igra koju su igrali. U pitanju je RTS iz 90-ih godina.

Clive Barkers Undying - Na prvi pogled matora i zastarela igra, ali na drugi pogled nisam siguran da ćete naći bolju igru od ove u žanru horor igara. Gledao je kao klinac, igrao sam je nešto malo kada sam bio stariji, ali bez obzira na sve, igra je veoma dobra.

Zoo Tycoon - Ko voli sims voleće i ovo. Upravljačka simulacija koja vas stavlja u ulogu upravnika zoološkog vrta. Igra ima mali milion ekspanzija i nastavak iz 2007 godine. Ako hoćete da vidite kako je Vuku Bojoviću, onda je ovo igra za vas.

Sve ove igre rade na PC-u. Rade i na 64-bitnim sistemima. Jedini problem će vam možda zadavati Tiberian Dawn dok ga naterate da radi ali vredi svaki minut truda.

Zamalo da zaboravim. Dodajte i vi ako imate nešto da predložite.

Ko kaže da čovek ne može da leti?

http://www.youtube.com/watch?v=KwVDgTxr7fM
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Vecinu odigrao 21.02.2012. 19:14 #400874

broj poruka: 6875
Sjajne igre.

Fali ti tu Age of empires i Age of empires II.U top 5-6 strategija za mene sigurno,dvojka mozda i najbolja,ako gledam klasican RTS.

Daum ... 21.02.2012. 19:22 #400876

broj poruka: 12794
Odigrao sve, obavezno štivo za svakog ozbiljnog gamera. Pošto se od 80-ih igram proživeo sam zlatno vreme i uspon video igara, lep nostalgičan osećaj imam šta god da premotam u glavi :)

Kad se setim trčanja kući sa diskom Blood ili Quake u rukama :)

Do sutra mogu da navodim koje su još obavezne tipa Full Throttle, Deus Ex, Hexen, itd...

aco Re 21.02.2012. 20:01 #400890

broj poruka: 2788
Brothers in Arms Hells Highway
Igrica sa fantasticnom pricom!!!

Miskonius Clive Barkers Undying 21.02.2012. 20:19 #400892

broj poruka: 4420
Cisto da potvrdim, igra ubija na mesto.

Igrao sam malo ovog Alana Wake-a, ali ne moze da se poredi sa Undying...
Da se razumem u game development , napravio bih Full HD verziju, monitor mi ne podrzava 1600x1200 rezoluciju koja je najveca moguca
Hint, hint...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

Zdebeli 21.02.2012. 20:30 #400895

broj poruka: 1380
Uglavnom igram/igrao sam P&C i RPG, tako da uglavnom o tome mogu da diskutujem.
Moram samo da demantujem kvalitet Hellfire-a. Ekspanzija je djubre nevidjeno, dizajn novih nivoa se totalno ne uklapa, izuzetno malo novih stvari... Exp cak nije pravio Bllizard nego Sierra.
Nemam sada vremena posto imam sutra ispit, ali stize sutra spisak RPG-ova i P&C-ova iz zlatnog doba - devedesetih.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Miskonius 21.02.2012. 20:37 #400897

broj poruka: 6875
Ako nisi,a volish horrore obavezno Nosferatu iz 2003 godine,inace ova Clive Barkers Undying deluje sjajno,iako nisam neki ljubitelj horrora,cimam se (smokljan) :)

Miskonius Re: Miskonius 21.02.2012. 20:45 #400899

broj poruka: 4420
3 sata otprilike je neki plafon koji mogu da izdrzim.
Atmosfera je jeziva, u zivotu nisam video igru sa tako jako izrazenom atmosferom i smekom.
Ne znam sta je gore, da `l u pocetku kad se jos nisi snasao pa napinju sa svih strana ili kad se vec priviknes i kad pomislis da ih nema vise oni te napadaju opet.
Ne pravi ti samo creep-ovi cimku, vec i totalno banalne stvari.
Kao onaj Tibetan Cannon...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Ako nisi,a volish horrore obavezno Nosferatu iz 2003 godine,inace ova Clive Barkers Undying deluje sjajno,iako nisam neki ljubitelj horrora,cimam se (smokljan) :
::
Ximi i sad bih u igraonicu na noc kad se setim kako je bilo :) 21.02.2012. 20:50 #400900

broj poruka: 241
Ko voli RPG nije fan ako ne odigra Baldrus Gate 1 i 2, a mogao bi i IceWind Dale 1 i 2.
Od RTS-a Age of Empires 2: Conquers je legendarni nastavan AOE i po meni definitivno u top 5 rts-a `svih vremena` , naravno tu je i StarCraft i expanzija, i obavezno Shogun Total War da se odigra.
Nisam ljubitelj FPS-a ali noci sam proveo u igraonici sa drustvom igrajuci Quake 3 Capture the FLag u firestarter modu, naravno tu je Return to castle Wolfenstein posle koje nikada nisam naisao na pucacinu koja moze da se poredi sa njom.

@edit: Zaboravio sam da napisem da je RedAlert 2 takodje u mojih top 5 rts-a svih vremena :)
cojka032 Da dodam 21.02.2012. 21:02 #400902

broj poruka: 297
jednu od naj boljih mozgalica koja je izasla za mojih dvadeset i kusur godina a igra je Quadrax.
Igra ima officijalni sajt i izbacilii su josh 2 ili 3 nastavka i svaki je tezi i zanjimljiviji nego predhodn a jedina mana igre je shto nije na engleskom nego na ceskom.
Prvi quadrax msm da nemoze da se igra na novim sistemima posto je igra napravljena iskljucivo za win 98 dok novije rade na win 7 sp 1 ( provereno ).
Prica igre je ta da su se dva drugara dogovorili da istraze stare gradjevine planete zemlje tj piramide faraona i maja medjuti kako su usli u prvu prostoriju morali su da rade zajedno da mih nastavili dalje.
Znaci igru toplo preporucujem da odigrate ako niste.
Windows Hardware update
Windows has detected that you have moved your mouse.
Please restart your computer

pmfrulez ne propustite 21.02.2012. 21:14 #400904

broj poruka: 997
The Thing,,,preso sam je jedno deset puta :)
PHENOM IIx4 955BE 3.2GHz
GEMIN II
ASUS M5A97 PRO
SAPPHIRE Vapor-X HD4890
NZXT Lexa S
KINGSTON HyperX 2x4GB 1600MHz
BENQ G2220HDA
LC POWER LC6650GP3 V2.3

http://alturl.com/jrvku

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zexx Old good games 21.02.2012. 22:39 #400927

broj poruka: 33
+1 за Fallout 1 & 2 - игре које до дана данашњег у жанру cyberpunk окружења RPG изведбе постапокалиптичне будућности немају конкурента

+1 за Undying - ултимативна и по мом мишљењу најбоља хорор пуцачина која уме да истренира срце ако је играте у касне ноћне сате сами у соби. Просто је невероватно како није изашао наставак до данашњег дана. Планиран је неформални наставак под називом Demonik који је отказан. Уместо њега појавио се Jericho који је ок али ни близу горе поменутој легенди

Допуна:

Realms of The Haunting - стари FPS наслов кога је данас јако тешко наћи. Стаје на 4 диска због великог видео материјала а сама игра заузима једва 100-тинак MB. У питању је FPS/Adventure микс а Undying вуче корене од ове игре

Arcanum: Of Steamworks and Magic Obscura - још једна легенда коју је радио Troica Games. Коме се свидео Fallout 1 & 2 мора и ово да испроба јер је masterpiece

System Shock 2 - легенда од које вуку корене Bioshock 1 & 2

Heroes of Might and Magic (1, 2, 3 и 4) - потезне стратегије које су прославиле New World Computing и програмера Johna Van Caneghema. Трећи наставак је по мом мишљењу најбољи

Disciples 1 & 2 - потезне стратегије сличне претходно поменутим херојима

Privateer 2 - свемирска симулација и врхунско остварење браће Roberts у које је уложено много новца за израду видео материјала који стаје на 3 диска

MDK - 3rd person акциона пуцачина која је у тренутку када се појавила била далеко испред времена

Giants: Citizen Kabuto - FPS/Third person пуцачина са здравом дозом хумора у међусеквенцама од којe се пада на патос. Неформални наставак који је такође супер одрађен је Armed & Dangerous

Warcraft 1,2 & 3. Starcraft - довољно је поменути фирму Blizzard и све је јасно

Reunion, Imperium Galactica 1 & 2 - ултимативне свемирске стратегије и дело мађарских програмера којима скидам капу за идеје и реализацију

UFO: Enemy Unknown, X-COM: Terror from the Deep, X-COM: Apocalypse - planet defense серијал који има само једног достојног наследника и то UFO: Afterlight

The Secret of Monkey Island серијал - врхунске авантуре

Горе наведене су само неке од маторијих и релативно маторијих игара које вреди пробати

Ultra old good games:

Wolfenstein, Civilization 1 & 2, Colonization, Space Crusade, Moonstone, Barbarian серијал, Ishar серијал, Eye of the Beholder серијал, Shadow of the Beast серијал, Scorched Tanks и још много њих које ће неко додати и мене подсетити

gman naravno da su stare dobre 21.02.2012. 22:54 #400934

broj poruka: 1111
jer ako si njih picio onda ti nove dodju kao plagijati
kada bih morao da izaberem jednu, to bi verovatno bio half life, bar od fps-ova
rts i rpg nikad nisam gotivio, ali homeworld mi je ipak jedna od najboljih igri ikad, nadam se trecem delu
a horor: pa RE i silent hill, i mozda call of cthulhu

na ovo sve dodati jos i MYST i poneku noviju indie igru i to bi bilo to

da napomenem samo da su me sve ove igre uvlacile u monitor i zbog njih sam ustajao ujutro, pa su mi po tome i najbolje

novije igre mi jednostavno nemaju ni priblizno istu moc UVLACENJA (velicina kojom merim valjanost igre)

ulsi
Dexter013 @gman 21.02.2012. 23:50 #400942

broj poruka: 17093
E bas tako druze! Zaglavljivao sam po celu noc solo a i sa drustvom, a nisam ni primetio da lagano jutro svice, isto tako ustajao sam rano ujutru ranije da sto pre klopam i sednem za igru, a ove sad nove , blagi uzas, za godinu dana izadje 3-4 solidne igre od kojih je 1 ili 2 u duhu onih starih da me sto ti kazes uvlace u monitor...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
annat Re: ne propustite 22.02.2012. 00:05 #400943

broj poruka: 228
Kod mene je redovno blokiralo na samom kraju kad se boriš sa onim veeeeeelikim čudom :((

Dodala bih Settlerse i Jagged alliance 2... (Inače, prva prva prva igra zbog koje sam se učlanila u cd klub je bila Gangsters. I to je imao samo jedan klub u gradu, neki dole u Kneza Miloša, blizu kanadske ambasade.) :)

A Dune sam plakala kad sam prešla... jer kao... gotovo je. :D Pa sam onda igrala ponovo i isprobavala onu muvačinu na mesečini sa svim likovima :D

:: The Thing,,,preso sam je jedno deset puta :
annat A sećate li se.. 22.02.2012. 00:16 #400944

broj poruka: 228
.. Transport Tycoon? :))

I Theme Hospital? :D

Postoje li neke slične igre danas?
BataCele ... 22.02.2012. 00:30 #400945

broj poruka: 1532
Half Life

Freelancer

Close Combat III

Thing

Syberia

Knights of the Old republic (KotOR)

Premier Manager 97

Heroes of Might and Magic

Dark Stone

Nox

Dungeon Siege

FEAR

Need for speed
ilicstefan Vidim da sam pogodio temu 22.02.2012. 01:05 #400957

broj poruka: 1577
Dobro je prisetiti se šta je bilo nekada. Naravno neke stvari sam zaboravio ali ste to vrlo brzo pomenuli, među svim stvarima naravno i Half-Life. Evo već skidam gomilu stvari da probam. Jednostavno me ništa novo ne vuče da igram, samo te stare. Koju god sam probao odmah mi se svidela.

Ove igre preporučujem da probaju svi, i oni koji su dosta mlađa generacija. Da vide kako su se nekada igre pravile i da se pre nije obraćala pažnja na grafiku kao na samu igrivost.

Ko kaže da čovek ne može da leti?

http://www.youtube.com/watch?v=KwVDgTxr7fM

bmpdoo niko nije pomenuo 22.02.2012. 01:58 #400962

broj poruka: 252
http://www.youtube.com/watch?v=RKYZBQMKRNY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=RMaF5LErOl0&feature=related

a zasluzuju da budu tu :)

Are you classified as human?
`Negative, I am a meat popsicle.`
alrad Barem sto se PC-a tice 22.02.2012. 05:59 #400966

broj poruka: 4829

Ako bih morao da se opredelim za jednu jedinu - The Longest Journey 2: Dreamfall.
MaliAbner Re: niko nije pomenuo 22.02.2012. 06:09 #400967

broj poruka: 7769
Pa velika vecina nije bila ni rodjena kad se to igralo...

A koliko vidim svima je lakse da ozeze po neprijatelju i sandzamama umesto da resavaju neke logicke zagonetke u klasicnim avanturama... tipa Syberia (laksa) ili Myst (teza)...

Sa Dune i Dune II sam tako puno gubio vreme da prosto ne znam da li je to bilo kvalitetno gubljenje vremena ili prosta opsednutost... pogotovu sa Dune II kad ti na zadnjem nivou Car salje MCB bas onda kad pomislis da si ga najzad skenjao i od jednom si na nuli a oni (ostale tri velike kuce) krenu na tebe novim talasom... zatim frustracija i reload pa ajd Jovo na novo...

Mada moram da priznam da sam pre jedno dve godine ponovo presao originalni `Cryo` Dune, grafika je bas smesna ali mi je i dalje OK igra, zvuk malo zeza ali se da igrati...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: http://www.youtube.com/watch?v=RKYZBQMKRNY&feature=relate
:: http://www.youtube.com/watch?v=RMaF5LErOl0&feature=relate
:: a zasluzuju da budu tu :
:: Are you classified as human?
:: `Negative, I am a meat popsicle.`
Bobi4ever Dodao bih. 22.02.2012. 06:55 #400968

broj poruka: 4875
Metal Fatigue
AvP 2 - AvP 2:Primal Hunt
The Suffering
Vampire: The Masquerade - Bloodlines
Legacy Of Kain, svi delovi. Igra sa ubedljivo najboljom pricom i zapletima, tu su naravno i originalne zagonetke.
KOTOR 1 i 2 za ljubitelje Star Wars-a. :)
Igrao sam i Red Alert, Red Alert 2, Yuri`s Revenge, Starcraft, Warcraft, Unreal, Unreal 2 itd, ne bih da nabrajam, to su bile igre, ovo danas, samo se gleda sto bolja grafika a prica koja je po meni najvaznija, je uglavnom povrsna i vec vidjena.
Od Soul Reaver-a 2 nisam mogao da spavam, koliko su me tada mucile neke zagonetke u igri. A sve to me je teralo da ih resim, da bih saznao kako se prica dalje odvija.
Bloodlines te recimo, skroz uvuce u moderni svet vampira i to bukvalno, od glasovne glume, preko striptizeta do pozadinske muzike, gradova, sve je odradjeno vrh, secam se da sam kupovao Gamer koji jos uvek imam btw, samo da bih procitao najave za tu igru i dozivljaj demo-a koji su `pisci` casopisa doziveli dok su ga igrali.
Diskove pomenute igre takodje jos uvek imam, makar za uspomenu. :)

NZXT Hades modded
Asus M4A88T-V EVO
Gemini II Coolink 120Px2
Phenom II X6 1600T
Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz
Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz
WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB
Cooler Master M520
http://tinyurl.com/cj

imarkovic Re: Stare igre 22.02.2012. 09:27 #400969

broj poruka: 18996
nije najbolji Worms World Party vec ARMAGEDDON (enhanced)!

:: Worms World Party - Klasični i najbolji crvi. Igra je nešto mlađa (ima tričavih 12 godina starosti) od ostalih kandidata na ovoj listi ali je jednako dobra
krkub Nikad igre nisam shvatao ozbiljno... 22.02.2012. 09:31 #400971

broj poruka: 1018
... ali ova savršeno ide uz smeh, mnogoljudnost i poneko pićence:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hogs_of_War

A u ranim danima windows-ovanja, ova mi je delovala kao lepak:
http://en.wikipedia.org/wiki/Oddworld:_Abe%27s_Oddysee

(System requirements: Pentium 120 MHz, 16 MB RAM, 4X CD-ROM drive, DOS or Windows 95)

Za većinu pikalica što spomenuste, nisam ni čuo. :)
Za razliku od ZX Spectrum igara, čije screenshot-ove imam (u glavi), do dana današnjeg.

P.S. znam za Undying, jes` vala dobra
zxcvbnm Re: A sećate li se.. 22.02.2012. 09:48 #400975

broj poruka: 183
Sto se tice transport tycoon-a ima openTTD besplatan je i unapredili su dosta igricu. Moze se birati izmedju originalne grafike i nove OpenGFX

:: .. Transport Tycoon? :)
:: I Theme Hospital? :
:: Postoje li neke slične igre danas?
Smokebp re 22.02.2012. 11:56 #400985

broj poruka: 70
po meni najbolje strategije su Warcraft frozen throne i Age of empires :D :D
A stari dobar cs 1.6 je najbolja multiplayer igrica za mene i :D
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs