Ljudi pomozite mi da resim problem jednom drugaru posto ja u ove vode nisam bas tako zalazio.Naime problem je sledeci.Drugar je veliki obozavalac Far Cry-a moze se reci zaludjenik vec godinama od kako je ova igrica izasla.Do skoro je imao neku tamo 9600 PRO krticu sa nekim tamo mucnim komponentama tako da je skoro promenio komponente i uzeo grafiku 6600 GT koju sam ja davno nekad koristio.Sta se desava,igrica radi sasvim korektno sa rezolucijoim na default-u i medium details ali kada se postavi na max rezoluciju na 1280-1024 i sa Ultra Hi Details jednostavno u igrici se javljaju razni artifakti odnosno mrtve animacije i nerealne boje.Zemlja bude crna,nekakve kocke,priroda mrtva,nema efekta zivosti,jednostavno se nesto izoblicava i ni na sta ne lici tj. sve se slogira sto na pomunotoj prethodnoj kartici Ati Radeon 9600 PRO nije bio slucaj.Molio bih ako neko zna sta se desava,moje misljenje je da treba neki patch koji to moze da resi a da je ova igrica u nekompatibilnosti sa nVidia chipovima tj karticama tako da ako neko zna neka me detaljno obavesti kako ovo treba resiti.P.S.Nasao sam ja njemu da se momak ne muci mnogo patch-eva ali nemogu lupati glavu koji je za sta i koji ce ovaj problem resiti.Molim precizan odgovor.A da,moram napomenuti da je kompjuter promenio iskljucivo zbog ove igrice kao i karticu da bih postigao bolje frejmove a sada je jako razocaran i u stanju je da ponovo menja kartu samo zbog ove meni dosadne igre.Da do ovog nebi doslo molim pomoc da se ovaj mali ali uporan problem nekako resi.Pozdrav za sve!
Ja imam neki krs Connect3D ATI-9550 sa 256mb, i klinac se igra u 1680*1050 bez ikakvih anomalija, nikakve kockice, crtice i kojekakve boje samo sto moram da spustim nivo detalja, a ne primecujem ni povremena usporavanja, mozda zbog kolicine RAM-a.
Al za koji dan treba da stigne neka kinta pa ce i to da resimo nekom boljom grafikom, ma sta grafikom celim racunarom.
Inace cini mi se da je Far Cry nesto bolji na AMD u odnosu na nVidia grafici.
Moras da instaliras 1.3 patch, isto mi se desavalo sa 6600GT. Ali ima caka sa instalaciojom patcha, moras da ga raspakujes pa kopiras u folder gde je igra instalirana. Imas na elitesecurity-ju ja mislim objasnjenje. Ako se ne snadjes javi se pa cu ti objasniti.
BTW za ovog lika sto satalno kazew da mu klinac igra igrice, care skini malog sa kompa,nek ide dete da igra fudbal, kosarku.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Ovo što pišem nikome neće pomoći, ali da se olakšam. Radi se o `optimizacijama`, odnosno, kurvinskom programiranju. Slične stvari primećene su u odnosu Intel procesor - AMD (i svi ostali) procesori, gde bi, npr. najčešće veoma poznati software za video obradu proveravao da li je pokrenut na Intel-u ili AMD-u, i, sad, kad bi on samo koristio prednosti ili bilo šta u arhitekturi Intela-a, pa `ajde, ali ne, samo je usporavao svoj rad na AMD-u dodatnim ciklusima ili drugim prljavim trikovima. To kad sam video.... likovi su jednostavno prevarili softwer i amd-a predstavili kao intel-a i... performanse skoče 30%... slično vidimo danas.... igra se pokrene a ono, nvidia it`s meant trlababalan.... isto. Igra nije optimizovana za nvidiu, već, neoptimizovana za DAAMIT - ATI... što me nervira. nvidia plaća ili ucenjuje razvojne timove, naveliko. ATI je to isto uradio sa Far Cry-om, i još je igra stvarno bolja na AMD-u... da bi dobio prikaz koji je bio super na ati9000 pro + amd, na promenjenoj 6xxx seriji nvidie, potrebni su svi oni trikovi koje su napisali pre mene. ATI, npr. to isto radi non-stop izbacujući verzije drajvera koje zaobilaze `optimizacije` razvojnih timova plaćenih od nvidije. Igra bez granica, ali, vrlo prljava.
U pravu si,to je,nazalost,sustina danasnjih trendova u cjelokupnoj IT industriji.Nama kupcima (ovcama) preostaje da konzumiramo naizgled prihvatljivu kolicinu gluposti i lazi koje nam serviraju marketinska odeljenja `velikih igraca`,korumpirani mediji ili software developeri koji neobjasnjivo padaju u stanje duboke hipnoze svaki put kad se pomene `Microsoft`,`Intel` ili neki drugi predator. Naveo si izvanredne primjere,evo jos jednog - ako malo `zagrebes` po folderima igara,zalutas u config. i srodne fajlove,uocices da su `arhitekte`,sasvim slucajno,udesile da igra radi u slabijem grafickom rezimu,stoga,uvodni ekran ce ti preporuciti da je najbolje da kupis karticu koja ima minimum 1Gb rama (ajdee!).Takodje,bice ti cudno sto,npr. Total War,koristi svega polovinu tvojeg memorijskog kapaciteta,ali,nista ne brini -ako kupis 1Gb kit proizvodjaca cije ime diskretno obitava na omotu igre,ocekuj da Cezar leti na krilatom doratu.
sa 7600gt cisto da vidim kako izgleda na novoj karti kad ono neke budjave senke i da ne nabrajam, veoma slicno onome sto se tebi desava (u stvari isto) posle kontanja o cemu se radi dosao sam do zakljucka koji podrzava piskovu pricu
sve radi na maximumu, osim vode koja je na ultra u kockama, kada smanjim na veri haj sve radi dobro.probao sam i ati 1300 na njoj sve radi odlicno. sto se tice peceva u tom 1.4 kumulativnom su ubaceni i svi predhodni, nikakve razlike nema u slici(pec ti treba samo ako igrash modove (matto itd..)
Sve je to relativno...nemora da znaci da nece raditi samo zato sto je nvidia..meni je odlicno radio Far Cry na mom starom legendarnom geforce titanium 500 ...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.