Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Good bye Balkan WOT
STRANA 1 OD 1
ICEsd Good bye Balkan WOT 05.02.2012. 03:10 T43042

status: user
broj poruka: 2157

Ljudi gase polako Balkanski deo igre Worold of tanks, citiracu vam moderatora sa Balkaskog foruma kojii odalzi iz tima:

Citat:
Pozdrav svima

Kao prvo, dugo sam se lomio da li da ovo objavim u zvaničnim informacijama, ali smatram da, pošto će ovo imati veliki uticaj na zajednicu, treba da bude u zvaničnim informacijama.

Da ne dužim: pošto ni posle višestrukih pokušaja nismo naišli na razumevanje Eu kancelarije koja se od nedavno otvorila i preuzela sve funkcije, odlučio sam da napustim WoT server, forum i igru kao moderator.
Od sada, još par nedelja će o vma brinuti Berbo i Hunter, za cDa zaista nisam siguran, moguće je da će i on otići brzo, ne mogu da govorim u njegovo ime.

Verovatno se većina vas pita zašto takva odluka:
Prvo moram da naglasim da nije bila ni malo lako odbaciti 2 godine uloženog rada u ovu zajednicu, počevši od truda da se otvori lokalizovani forum, i da se počne rad na lokalizaciji klijenta, pa do pokušaja da nađem nekog u EU kancelariji ko bi pomogao u najjednostavnijem redizajnu ovog foruma u funkcionalniji i pregledniji pod forum.

Na žalost ni posle toliko vremena , ja lično nisam uspeo da vidim svetlo na kraju puta, balkanska zajednica je , po mom skromnom mišljenju, zaslužila mnogo više od onoga što je dobila:
Nije bilo ni jednog iventa organizovanog za nas (pogledajte na primer Poljake, ili sl.), nisu nam dali ni menadžera zajednice, iako smo i cDa i Ja više puta navaljivali na njih i kucali na vrata EU kancelarije još od avgusta, da ili zaposle nekog, ili omoguće nama da preuzmemo tu poziciju. SMS poruke kao vid plaćanja neću ni da pominjem...

Nasuprot svemu, iako mnogi od vas neće verovati, moderatori su se borili da vam omoguće bar neke stvari - nažalost često puta neuspešno, jer nismo nailazili na razumevanje. Na kraju se sve to pretvorilo u bitku sa vetrenjačama, i u trku u krug. Navešću primer toliko puta potezane balkanske lige:
Čim se potegla tema, kontaktirali smo WN..
`Za to vam je potreban menadžer zajednice da organizuje to`
`Ali mi nemamo menadžera zajednice, da li možemo onda da imamo jednog, dodelite nam nekog, ili uzmite nekog od nas`
`Ne, ne , Balkanu ne treba menadžer`.. je otprilike bio zatvoren krug odgovora.

I gde smo sada pitate se verovatno?
Vas će za par nedelja preuzeti `profesionalni moderator` iz Pariza, kome ćete moći da se obratite za sve što vam bude trebalo, i koji će vam biti na dohvat ruke kada god to bude potrebno. Tako nam je rečeno iz EU Kancelarije.

Da li mogu da vam poručim nešto za kraj?..Verovatno mogu, ali pitanje je da li će svi da se slože oko toga
Slušaje momke koji ostaju ovde još neko vreme, pomažite im koliko možete, ne pravite probleme i pomozite im da im ovih par poslednjih nedelja ostane u lepom sećanju.

Ja lično mogu samo da vam poželim puno sati lepog i kvalitetnog igranja , da se izvinem svima koji su se osetili uvređeno ili oštećeno na bilo koji način, sve što sam radio radio sam sa dubokim ubeđenjem da gradim bolju igračku zajednicu za ljude sa Balkana.

Pozdrav
Vuk

Ja sam otvorio Peticiju da se njegovi zahtevi ispune, pa vas molim sve da se prikljucite peticiji na sledecem linku:

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/83635-peticija/

Da sacuvamo Balkanski deo igre i ljude koji se trude da igru prilagode Balkanskom podnjevlju.(ako ukinu Balkanski deo, zaboravite na prevod igre u sledecim patchevima, podrsku za placanje i kad ne stigne zlato, a moguce je i da ce da ukinu placanje preko telefona, itd.)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Šojići, razočarani i uvređeni 05.02.2012. 07:40 #396273

broj poruka: 6645
Ja pozivam sve, koji žele da vam podrže peticiju, da ne čitaju moj post nego da to odmah urade. ODMAH, i da ne čitaju dalje.

A sad moje pravo mišljenje: ima istine da osatak Evrope, a i deo sveta koji uopšte zna šta je Balkan, na nas sve gleda kao na pse, i to se neće promeniti čak ni da imamo pet Novaka Đokovića, nego će se zbog bolesne zavisti, još pogoršati. Što se tiče igre, kao i kod svakog foruma, ljudi koji nabiju postove nabijaju ih da bi nametnuli svoje mišljenje i da bi dobili zahvalnost drugih, to ih hrani (nisu plaćeni).. problem nastaje kada na osnovu nečega što sami zaključe da su dostigli, to pokušaju da unovče, pretvore u neki vid benefita i službenog priznanja (moderatori, organizatori... itd. bilo šta što uopšte ne mora biti vezano za pare - ali i može). Onda otkriju ono što su generacije Jugoslovena i inih drugih iz socijalističkih zemalja učenici - učili ali 98% nisu razumeli i naučili - a rekao je čika Marx - vlast je u onoga ko poseduje sredstva za proizvodnju, taj bere kajmak (profit) i postavlja uslove rada. Novi kapitalizam je samo kao liberalno oduzeo i pravo (malim) kapitalistima da postavljaju uslove i pravila i uveo stihiju - tržište kao regulator...
Ukratko to znači: vlasnici igre postavljaju pravila, cene, vremena izlaska... SVE, a vi ga duvajte u njihov rog ili se izduvavajte po forumima, tako je.

Budale veruju u sreću.

trogdor Pa, gle... 05.02.2012. 08:25 #396277

broj poruka: 373
Ako neko cak i u industriji igara ima imperijalisticke ideje, onda mu pokazes srednji prst. Ako nece lepo da se igraju sa nama, treba im slozno reci dovidjenja. Oni imaju pravo da se ponasaju kako zele, a mi imamo pravo da odreagujemo kako zelimo.
Secate li se kako je Turska(koju ne volim btw, da ne bude zabune), krenula da pravi svoju verziju slatkisa, koka kole i ostalih zapadnih sranja... Tako se to radi, jer oni sada imaju ekonomiju u naletu i vise gradova u top 10 u svetu po brzini razvoja.
Moramo dakle da imamo neku strategiju, ne samo da kukamo. Mi se i dalje cudimo sto nas neko tretira kao otpad i vredja... Naravno da onaj ko to radi ne valja, ali treba mu se suprotstaviti, da nam ne bi energetski pio krv i ogadio zivot.
Slazem se da se njihov pogled nikada nece promeniti, ali moj veoma jeste kada sam shvatio sustinu te njihove nadmenosti. Ja sada znam da oni sa svim tim bogatstvom(u odnosu na nas), niti su srecniji, niti pametniji, tako da tu treba traziti razlog za mrznju.
Mi ipak imamo sansu, imamo mesta za napredak, a oni tek pocinju da osecaju krizu. Ako imate nekoga u inostranstvu, znate sta govorim.
Tek cemo videti koliko su jadni, samo polako, pa kada se mi opametimo da ih skinemo sa grbace, zivecemo.
Pogledajte EX YU, lepa zemlja, narod prica istim jezikom, bolji smo sigurno od Poljaka npr, imali naucnike, muziku, slobodan duh. I sta se desi cim im se ukazala prilika?
Propaganda u kojoj su ljudi sa Balkana otpad, bolesne ubice, pijanice...
Eto, to se preslikava i na igracku industriju. Ne mozemo sami da zastupamo sebe, bio to forum, sud za ratne zlocine, sta god, mi smo nesposobni, oni su bolji navodno.

Go Go Go !!!

Vaskev Re: Šojići, razočarani i uvređeni 05.02.2012. 08:31 #396279

broj poruka: 1673
Što reče Pisko ajd prvo glasajte pa nazad na čitanje.
Mislim da je njihov odnos prema nama takav jer smo malobrojni a troškovi verovatno ne opravdavaju ulaganja a njihov gramzivi stav provejava kao ovaj sneg u svakoj akciji koju su do sada uvodili. Samo navlačenje kod njih radi od prvog dana, greške neće ispraviti verovatno nikada a kad ukinu podršku ljudi koji imaju razumevanja za nas, mislim da će broj onih koji će uplatiti neki novac za takvu igru sa ovih prostora biti manji od 1 promila. Ako im se to isplati samo napred, neka uvedu tamo nekog slepca da rešava naše probleme.

Pozz Vuče.

WOT Nick: Vaske

:: Ja pozivam sve, koji žele da vam podrže peticiju, da ne čitaju moj post nego da to odmah urade. ODMAH, i da ne čitaju dalje
::
:: A sad moje pravo mišljenje: ima istine da osatak Evrope, a i deo sveta koji uopšte zna šta je Balkan, na nas sve gleda kao na pse, i to se neće promeniti čak ni da imamo pet Novaka Đokovića, nego će se zbog bolesne zavisti, još pogoršati. Što se tiče igre, kao i kod svakog foruma, ljudi koji nabiju postove nabijaju ih da bi nametnuli svoje mišljenje i da bi dobili zahvalnost drugih, to ih hrani (nisu plaćeni).. problem nastaje kada na osnovu nečega što sami zaključe da su dostigli, to pokušaju da unovče, pretvore u neki vid benefita i službenog priznanja (moderatori, organizatori... itd. bilo šta što uopšte ne mora biti vezano za pare - ali i može). Onda otkriju ono što su generacije Jugoslovena i inih drugih iz socijalističkih zemalja učenici - učili ali 98% nisu razumeli i naučili - a rekao je čika Marx - vlast je u onoga ko poseduje sredstva za proizvodnju, taj bere kajmak (profit) i postavlja uslove rada. Novi kapitalizam je samo kao liberalno oduzeo i pravo (malim) kapitalistima da postavljaju uslove i pravila i uveo stihiju - tržište kao regulator..
:: Ukratko to znači: vlasnici igre postavljaju pravila, cene, vremena izlaska... SVE, a vi ga duvajte u njihov rog ili se izduvavajte po forumima, tako je
:: Budale veruju u sreću.
KalifNS Kesh 05.02.2012. 13:13 #396330

broj poruka: 1017
Igra je napravljena da zgrce kesh.

Iako je free, preko tier 5 eventualno 6 tesko da ces igrati pristojno bez premiuma.
A taj premium kosta vise i od BattleField i od COD originala na srednje ili duze staze.

Grindovanje me zesce smara, a igra ima jedan dosadan mod samo, capture the flag.

Mi ne placamo, tu je problem, da dobijaju kesh od nas, bila bi i Balkan liga i sve ostalo.

Prosto igra je nakon odredjenog vremena zesci smor. A update se obecava(fora uskoro - a ceka puno vremena) samo da se zajednica drzi na okupu.

Kad izadje WoWP, WoT ide u penziju.
A ja ozbiljno razmisljam o kupovini BF pa da igram, kad igram, ko covek.

najidealnije
idealno

gile23 ... 05.02.2012. 16:34 #396357

broj poruka: 9121
WoW je i dalje alfa i omega.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re 05.02.2012. 17:35 #396372

Drago mi je da bar ima odgovora na moj post, pozitivnih ili negativnih, bitno da ima.Moje misljenje ja da ako uvek okrenemo ledja i odemo ili se povucemo i ne dignemo glas, necemo nista ni promeniti, nije btino dal je igra ili nesto drugo, treba im bar pokazati da se ne slazemo sa tavim misljenjima i onda dostojanstveno otici.

Hvala svima na podrsci.
Stefano Re: ... 05.02.2012. 19:48 #396408

broj poruka: 587
+1

Intel E3300@3.6 + CM Hyper TX3 P-P - Asus P5B - Gainward 4850 512MB
Apacer 2x1GB DDR2 800 - Samsung F3 1TB + F1 640GB - LC 6550GP - Acer P193W

:: WoW je i dalje alfa i omega
:: Pozdrav!
mixer93 Re: 05.02.2012. 19:54 #396410

broj poruka: 4187
Evo ja sa IS3 izdrzavam bez placanja tj. premiuma.

Ali su supci ovi, mogli su malo da poklone paznju balkancima...

ICEsd re: 05.02.2012. 19:59 #396411

Hvala i za kolege igrace WoW-a na igrackoj solidarnosti i pomoci, tako se brane igraci izmedju sebe, od pohlepnih kompanija.

Mixer93 brorba je otvorena za Balkansku ligu, bolju podrsku za placabje sa Balkana, promocije, Manager za balkan koji bi to sve organizovo itd.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs