Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
CALL OF DUTY 2, Problem !!!
STRANA 1 OD 1
wulckdroff CALL OF DUTY 2, Problem !!! 09.05.2007. 11:26 T4293

status: user
broj poruka: 47

Pozdrav dobri ljudi. POMAGAJTEEEE!!!
Konfiguracija: Athlon 2600+, GA 7N400-L, X800 - Pro ALL IN WONDER, Napajanje 400 W, Maxtor 80 GB - 2 MB cash, DDR 400 Kingston in dual mode, SONY TFT...

Problem je sledeći: U pitanju je igrica CALL OF DUTY 2 (nadam se samo ona jer ostale nisam probao). Pokrenem je u bilo kom modu (single ili multiplayer - online), igram jedno 5 - 6 minuta i dešava se sledeće...ili se komp restartuje, ili se resetuje i ne može da se podigne dok god ga ne ugasim pa upalim ponovo, ili mi igrica jednostavno pukne bez ikakvog obaveštenja o grešci, ili izbaci grešku u koju je uključen file iz igrice neki gfx_d3d...bla, bla, bla. Promenio sam napajanje i vezao samo grafiku na jednu granu...isto. Reinstalirao drivere od grafike (jer sumljam na nju)...isto. Reinstalirao ceo Windows i pustio drivere i instalirao samo CALL OF DUTY 2...isto. Pomagajteeeeeeeeeeeeeeee...!!! Da naglasim da sve ostalo funkcionuše ok.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
XXXL isto :) 09.05.2007. 11:39 #18570

broj poruka: 537
Probaj u samoj igrici da smanjish rezoluciju, stavi texture settings sve na high (ne na extra), umesto DX9 (ili AUTO ako pise) stavi DX7 (mozda imas neki problem sa DirectX-om, probaj da skines najnoviji sa neta pa instaliraj). Da li si probao da instaliras najnovije drajvere za graficku ?? Ako se sa njima isto desava probaj neke starije da instaliras. Da ti nisu razliciti memorijski moduli koje si ubo na poloci da rade u DC ? Ako su od razlicitog proizvodjaca ili sa razlicitim performansama u 105% slucajeva ce ti se ugasiti COD2 i prijaviti neku gresku ili ce sam od sebe resetovati komp (na tvoje zaprepascenje :p )! Iako ti prijavljuje gresku na fajlu koji je `zaduzen` na grafiku, moguce je da je problem sa memorijskim modulima koje koristis (ako nisu identicni a rade u DC) -svojim ocima sam to video bar 5 puta u zadnjih godinu dana :)

Pozdrav :)
Oglasnik Call of Restart 2 09.05.2007. 12:24 #18582

broj poruka: 726

Ovo sto je XXXL naveo cesto pomaze,npr.CoD2 ima mogucnost setovanja na DX 7,uz djelimicno zrtvovanje kvaliteta prikaza (inace,tvoja grafika,bez problema,melje ovu igru),igra zna da brljavi zbog modula...
Medjutim,ako ni ova opcija ne bude imala efekta,onda bih ti preporucio da:

-pokusas da pronadjes neki drugi instalacioni disk igre (kupis,uzmes od druga)

ILI

-deinstaliras igru,zatim,od nekog ko ima instaliranu igru (i normalno funkcionise),prekopiras/narezes kompletan instalacioni folder (C/Program Files/Activision/CoD2) i prekopras ga na svoj HD,tj. Program Files.Ovo je,prakticno,kloniranje instalirane igre,ne treba ti instal. disk,jednostavno - pokrenes igru preko uobicajene ikone.
smhardyu Sve mu ponudiste osim ... 09.05.2007. 13:32 #18594

broj poruka: 104

Sve ste mu ponudili sta bi mogao da proba,a ja bih recimo prvo najlakse uradio:
Skinuo najnoviji patch za COD2 i probao ponovo .)

Pozdrav svima
Oglasnik Dobar predlog 09.05.2007. 13:49 #18601

broj poruka: 726

Moze i to,ja sam odlutao.
Daum ... 09.05.2007. 14:01 #18604

broj poruka: 12794
Ja jednostavno iz ovakvih razloga bih prodao kantu od ATI karte i kupio jedinu kvalitetnu kartu - nVidiu...90% igara ima problema sa ATI grafickim kartama najvise zbog katastrofalnih drajvera...Otprilike kada svaka nova igra izadje, ATI mora da dobije feedback od igraca za probleme i onda izbacuje drajvere sa prepravkama...Secam se kada se Hitman 2 pojavio pola populacije sa ATI kartama nije moglo da je pusti...svima se kompjuter restartovao i slicno...Moja preporuka, sledeci put samo nVidia...BTW, koje napajanje si stavio umesto svog? Ako koristis neko ANS, JNC i slicna noname napajanja moze biti problem i do toga...
wulckdroff Hvala 09.05.2007. 14:13 #18608

Hvala ljudi, najlepse. Mada sam dosta stvari vec probao evo cim dodjem sa posla uzimam od ortaka Cooler master napajanje od 430 W, Dva uparena Kingstona od 512 na 400 MHz i isprobavam....

Javljam rezultate....Hvala jos jednom!!!

P.S. ako neko ima jos koju ideju neka se ne stidi da je iznese...hehe
MACHINE Re: CALL OF DUTY 2, Problem !!! 09.05.2007. 14:16 #18609

broj poruka: 5704
Ma AIW grafike su extra, imaju manje bugovite drivere, kvalitetniju izradu...
stavi kvalitetno napajanje a i HDD ti je junkee, ostalo je OK

M i G

::
:: Pozdrav dobri ljudi. POMAGAJTEEEE!!
:: Konfiguracija: Athlon 2600+, GA 7N400-L, X800 - Pro ALL IN WONDER, Napajanje 400 W, Maxtor 80 GB - 2 MB cash, DDR 400 Kingston in dual mode, SONY TFT..
:: Problem je sledeći: U pitanju je igrica CALL OF DUTY 2 (nadam se samo ona jer ostale nisam probao). Pokrenem je u bilo kom modu (single ili multiplayer - online), igram jedno 5 - 6 minuta i dešava se sledeće...ili se komp restartuje, ili se resetuje i ne može da se podigne dok god ga ne ugasim pa upalim ponovo, ili mi igrica jednostavno pukne bez ikakvog obaveštenja o grešci, ili izbaci grešku u koju je uključen file iz igrice neki gfx_d3d...bla, bla, bla. Promenio sam napajanje i vezao samo grafiku na jednu granu...isto. Reinstalirao drivere od grafike (jer sumljam na nju)...isto. Reinstalirao ceo Windows i pustio drivere i instalirao samo CALL OF DUTY 2...isto. Pomagajteeeeeeeeeeeeeeee...!!! Da naglasim da sve ostalo funkcionuše ok.
Equinoxe 90% igara ne radi kako treba sa ATI karticama 09.05.2007. 16:08 #18619

broj poruka: 12057

Kako se slatko nasmejem kad pročitam ovakvo `treskanje` o patos.
To su likovi kojima se raspada Windows, instaliraju ACDSee 3 pa na njega 4 pa na to sve 5 itd., ne znaju šta je to service pack, a kamoli auto patcher. Drajvere ni ne znaju da imaju instalirane a da ne pominjem to da li znaju koji verziju imaju i koliko godina je stara. Nisu defragmentovali disk nikad (ni sa jednim alatom), imaju 10e37352 virusa i trojanaca... antivirusni program ?!?!? Ma važi ! Drajveri za ploču ?!?! Kad bi se zezali. Uglavnom imaju kućište ili napajanje tipa KME max 300W itd. Da ne nabrajam dalje, bole me mozak samo kad pomislim.....

Imam Club 3D ATI Radeon X800XL, prešao sam retardirani Hitman 2 (gore naveden) bez trunke problema. Nikad bolju karticu nisam imao u životu. Drajveri su stabilni, dozvoljeno je svako moguće štelovanje i tweak-ovanje.

Ne radi 1% igara koje su napravile Ž firme koje ne umeju da optimizuje igre, jer im nije jasno da što je njena kompatibilnost veća, više će je ljudi kupiti.
MACHINE Re: 90% igara ne radi kako treba sa ATI karticama 09.05.2007. 18:35 #18629

broj poruka: 5704
I ti i Daum preterujete (on na strani nVidiae a ti na ATi), stoji da je nVidia kompatabilnija i bolja ali ne toliko...(na svakoj igri, skoro, imas logo: It`s meant to be played with nVidia...). DO sledece godine dok AMD-ATI ne zada prvi pravi udarac nVidiai, to je isti odnos kao kada je AMD poceo malo pomalo tuci Intel od `99, za godinu-dve AMD-ATO koncern ce imati najjaci CPU, ChipSet i SVGA...ko mi ne veruje, neka saceka...

M i G

:: Kako se slatko nasmejem kad pročitam ovakvo `treskanje` o patos.
:: To su likovi kojima se raspada Windows, instaliraju ACDSee 3 pa na njega 4 pa na to sve 5 itd., ne znaju šta je to service pack, a kamoli auto patcher. Drajvere ni ne znaju da imaju instalirane a da ne pominjem to da li znaju koji verziju imaju i koliko godina je stara. Nisu defragmentovali disk nikad (ni sa jednim alatom), imaju 10e37352 virusa i trojanaca... antivirusni program ?!?!? Ma važi ! Drajveri za ploču ?!?! Kad bi se zezali. Uglavnom imaju kućište ili napajanje tipa KME max 300W itd. Da ne nabrajam dalje, bole me mozak samo kad pomislim....
:: Imam Club 3D ATI Radeon X800XL, prešao sam retardirani Hitman 2 (gore naveden) bez trunke problema. Nikad bolju karticu nisam imao u životu. Drajveri su stabilni, dozvoljeno je svako moguće štelovanje i tweak-ovanje
:: Ne radi 1% igara koje su napravile Ž firme koje ne umeju da optimizuje igre, jer im nije jasno da što je njena kompatibilnost veća, više će je ljudi kupiti.
Daum Re: 90% igara ne radi kako treba sa ATI karticama 09.05.2007. 19:59 #18639

broj poruka: 12794
Za tvoju informaciju kada je Hitman 2 izasao, nije postojao X800...Procitaj malo bolje. A to Zh firme, ne bih bas rekao za Id Software da je Zh firma, s`obzirom da po izlasku Doom 3 i Quake 4 ATi je morao da izbaci 3 revizije drajvera da bi radilo bez padanja sistema...Malo je debilno kad posle svakog reinstaliranja drajvera treba provesti jos pola sata stelujuci iste i isprobavati igre...
Ali dobro, ima svakavih ljudi...

:: Kako se slatko nasmejem kad pročitam ovakvo `treskanje` o patos.
:: To su likovi kojima se raspada Windows, instaliraju ACDSee 3 pa na njega 4 pa na to sve 5 itd., ne znaju šta je to service pack, a kamoli auto patcher. Drajvere ni ne znaju da imaju instalirane a da ne pominjem to da li znaju koji verziju imaju i koliko godina je stara. Nisu defragmentovali disk nikad (ni sa jednim alatom), imaju 10e37352 virusa i trojanaca... antivirusni program ?!?!? Ma važi ! Drajveri za ploču ?!?! Kad bi se zezali. Uglavnom imaju kućište ili napajanje tipa KME max 300W itd. Da ne nabrajam dalje, bole me mozak samo kad pomislim....
:: Imam Club 3D ATI Radeon X800XL, prešao sam retardirani Hitman 2 (gore naveden) bez trunke problema. Nikad bolju karticu nisam imao u životu. Drajveri su stabilni, dozvoljeno je svako moguće štelovanje i tweak-ovanje
:: Ne radi 1% igara koje su napravile Ž firme koje ne umeju da optimizuje igre, jer im nije jasno da što je njena kompatibilnost veća, više će je ljudi kupiti.
XXXL zamalo da se iznerviram 09.05.2007. 20:28 #18642

Dobro dal` ste vi normalni ? Stalno neko izigrava neko ludilo od pameti na koje se opet neko drugi nalozi pa i on izigrava ludilo. Svi prosipaju pamet a niko da pomogne konkretno ljudima koji zamole za pomoc (cast izuzecima:)) ). Npr. covek ima problem sa grafikom a lik uleti i kaze `baci to sranje od ati-ja i kupi 7600gt` .. najlakse je reci `kupi drugu vidis da ti to ne radi`.. aj da pitam sve pametne koji se prepoznaju u ovom pitanju : kada vas boli ruka, jel vi nju odsecete i kupite drugu ? Mozda neko nema mogucnosti da odvoji kintu za nesto drugo ? Mozda nije geek i ima cak i nekog prijatelja pa mu besna grafika ili bilo sta drugo nije zivotno pitanje vec bi samo ubio slobodno vreme uz neku igricu (i to online) .. skoro na svakoj temi se neko proke*ja pa tema i skrene posle sa puta jer jedni stanu na stranu atija i amd-a drugi na stranu nvidie i intela.. ko deca.. Zlatno pravilo je da ako nemas nista pametno da kazes-cuti i nemoj da smetas onima koji imaju.

P.S. Igi, Skajp :)))))
wulckdroff RACONIJA ZA PREDSEDNIKA, AKO NE VLADE ONDA SKUPSTINE!!! 09.05.2007. 20:46 #18644

Bravo matori!!! Zahvaljujem se ljudima dobre volje koji su iskreno želeli da pomognu. Prvo, ja nisam indijanac da ne znam koja je grafika dobra koja ne...razumem se u računare, mogu slobodno reći, više od 80% vas koji mislite da znate sve. Ali dođe trenutak kada naiđeš na problem koji dve , tri i više glava lakše mogu da reše nego jedna. Na kraju, zato ovaj forum i postoji, za rešavanje problema a ne prepucavanje. Za ovo drugo momci instalirajte CALL OF DUTY 2 pa se nadjemo na serveru https://www.die-m8.com_1 .

Ajd u zdravlje.

I hvala!!! Rešio sam problem.
XXXL Dabome 09.05.2007. 20:48 #18645

dodjite na kundak !
ACID666 Novi problem sa COD2 03.10.2007. 17:56 #29242

broj poruka: 21
Ajd da ne otvaram drugu temu... Problem je sledeci: kad igram preko lan-a u kuci, COD2 mi jako uspori, ranije kada je bio instaliran sve je islo bez ikakvih problema. Ponovo sam instalirao na oba kompa sa istog diska kao i ranije kada je sve fukcionisalo perfektno. Sada mi cima kao kad u single player modu ubacis previse detalja. Inace i sada mi u single player modu radi igra savrseno. Kompjuteri su vezani preko hub-a, kao i ranije, na oba kompa je xp kao i ranije. Jedina razlika je sto sad imam kaspersky internet security, ali zakljucio sam da ni on nije problem jer ga ugasim i dalje je isto. Pa ako neko ima ideju sta bi to moglo biti nek mi se javi! E da igra nije update-ovana, mulitplayer verzija je 1.0 isto kao i ranije kada je funkcionisala savrseno.
Da dodam, mada sumnjam da je vazno, mreza je na 100 Mbps.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs