Izgleda da je Ubisoft nakon toliko upinjanja našao savršenu kombinaciju i ubio pirate. DRM koji su primenili na nekim igrama (npr anno 2070) je uspeo da odvrati većinu ljudi koja je htela da se veseli bez para. Dobro sad, jeste da nije prijatno ni ovima koji su kupili originale, al` ko ih šiša, po rečima jednog od Ubisoftovih PR-ova `svi su oni potencijalni saučesnici u piratizaciji vredne intelektualne svojine`. Dakle, nakon uviđanja bezizlaznosti situacije što se tiče krekova, odlučiše se za jednostavno rešenje koje i nije tolika novina: iseci trećinu igre i ako neko od ovih mamlaza, ovaj mušterija, nije non-stop na net-u, neka uživa u bogalju od igre bez solidnog dela opcija u single player-u. Naravno, mi nećemo da se previše tangiramo oko toga što nam serveri ne rade ni nedelju+ dana posle izlaska igre, a još manje na to što neće raditi po par dana u nedelji. Oni su se pomirili sa tim kada su kliknuli `potvrdi` na dnu EULA.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Ti si lud ako misliš da će popularne grupe da sednu skrštenih ruku i odustanu. Ništa nije savršeno veruj mi... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Daleko od toga da će odustati, ali nema puno mesta za menevrisanje. U pitanju je velika količina podataka, koja je pak u oblaku još veće količine podataka zarad stvaranja neekonomičnosti. Čak i bez ikakvog mućkanja sa softverom, dakle govorim o legalnim korisnicima, to je patnja oko učitavanja i skidanja koje računar radi dok korisnik igra. Pravi podaci su dobro čuvani na serverima, a kada se šalju korisniku, šalju se zajedno sa hrpom s*anja koje je nepotrebno ali teško razlučivo od pravog. O uspešnosti sistema govori da HAWX2 nikada nije ugledao svetlo dana osim na računarima legalnih korisnika.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
HAWX2 nikad nije bio toliko popularan da bi se neko preterano cimao oko njega, za diablo 3 cak ce bitniji deo igre da bude na serveru a razbice ga ko zvecku. Bili su ljudi pesimiste i za BF3 i za assassina 2 pa eno stvar funkcionise.
Mozes ti da krpis busan brod kolko volis, potonuce na kraju pod obavezno i to je samo pitanje vremena, ili od rupe ili pod tezinom gomile krpeza koji ces da mu natakaris.
Temu pokrenuh posle razgovora sa par ljudi koji su iskeširali dosta novca i na kraju im dojadilo da čekaju, zezaju se i šta već ne, te pokušali da vrate ili u potpunosti odustali od pokušaja da igraju.
Sto se tice DRM-a to nista nije novo,jos kod Prince of Persia FS je pola igre bilo na serveru,pa sta.... Igra se jednostavno peca kad prolazi kroz RAM racunara,spaja kao puzla i sastavlja. Vrlo je tesko napraviti zastitu koja se ne moze razbiti. Imam par ortaka koji zive u Nemackoj i Vrlo,Vrlo su bliski Sceni.. Verujte mi sta oni znaju,Developeri su mala deca...
Resili su moj Racku. Zato ce I am Alive dolaziti samo preko digitalnog downloada za konzole...[ LOFL ] Ako su sigurni u DRM-anje sto je ne puste za PC ?????
Nikako nisu rešili, izvinjavam se zbog takvog utiska. Samo su zakomplikovali igračima koji plaćaju, a koji ne, neće ni imati puno razloga za nerviranje. Sačekaš dok se sredi sve i ispadne komplet. Samo žalim razvojne timove koji gube novac od igrača koji plaćaju, jer je izdavač pohlepan. Divan primer poštenog posla je cdproject RED (witcher 2) koji su, kada su uvideli da im zaštita pravi s*anje i iritira mušterije, izbacili peč koji je praktično legalno krekovao igru. Koliko sam čuo u peč note-u je pisalo nešto što i određene grupe stavljaju `igrajte, ako vam se sviđa i želite još ovakvih igara, podržite nas i kupite original`. Nakon par dana, prodaja je probila plafon. Vrlo lep primer uzajamnog poštovanja (potencijalnih) kupaca i kompanije koja pravi softver.
Sređen je, može se igrati u oflajnu, ali je nemoguće napredovati u nekim bitnim smerovima. Bar koliko čujem. .) Arka se ne može unapređivati, istraživanja se ne mogu obavljati te cela jedna frakcija u igri gubi smisao.
jedona ogra za koji ja znam da nisu uspeli da razbiju a prodje godina to je hawx 2, sve ostalo je razbijeno i nije bas nebitna igra nego nisu mogli izgleda jer je bila potraznja za njom
a timu poput razora ili devianca skidrow-a i sl je izazov ako nesto nemoze da se rokne, pa ga razbiju ali ovo - - -
Taj problem je vec resen. Unapred. ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: Zato ce I am Alive dolaziti samo preko digitalnog downloada za konzole...[ LOFL
Ono što ccvele zaboravlja je, da taj DRM koji forsira Ubisoft im tera kupce. Mnogo ljudi ne želi jednostavno uopšte da kupuje njihove igre da bi se drkali sa zaštitama i slično. Veruj mi, taj DRM je mač sa dve oštrice, inače bi ga svaki izdavač danas koristio. Ubisoftu se jebe, probali su to sa prvim Assasin`s Creed-om, morao si na netu da budeš da bi igrao, i popljuvali su ih svi redom zbog toga. Sad eto retko koju igru inficiraju DRM-om. Ne bi moglo manje da me zaboli za jedan Hawx 2, neće mi pasti kruna sa glave ako ga ne odigram. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
E ovako, imam `kupljenu` verziju igre, razvoj grada i sve ono sto moze da se izgradi u gradu je funkcionalno, e sad u onoj najblizoj Arki(ili kako god da se zove) ima da se kupe neki upgrade-i koji su zakljucani i traze internet konekciju da bi se preuzeli, e sad nzm kako to utice na igru, da li je bitno za igranje nekih misija u kampanji, ili za singleplayer, trenutno nista jos nisam primetio da je potrebno odatle, nzm :/
@Daum +1 Da kada je izasao AC creed prvi deo, svi redom koji su testirali igru su se zalili na taj online saving igre, tako velika glupost......
:: Sređen je, može se igrati u oflajnu, ali je nemoguće napredovati u nekim bitnim smerovima. Bar koliko čujem. .) Arka se ne može unapređivati, istraživanja se ne mogu obavljati te cela jedna frakcija u igri gubi smisao :: :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Gare, sačekaj da dođešš do tech frakcije i trećeg dela kampanje na `kupljenoj` igri. Ne možeš istraživati a ni montirati na arku module. A ako igraš na bilo kojoj težini osim najlakše, bez toga ćeš imati sve samo ne uživanje u igri, ako izuzmemo da možeš da progledaš kroz činjenicu da je jedan deo igre bekoristan.
naleteh na ovo http://goo.gl/8QO7f a sve zarad jos dolara i jos i jos....kojih su zeljne ove mutant megakorporacije. Nisam pristalica piraterije ali da igra koju kupim ne vredja inteligenciju prosecnog coveka. A takvih (igara) je sve manje. Zanimljivo da majkrosoft prednjaci u implementaciji inovacija. Mora da im fali jos koji dolar preko onih 800000000000000000 koje vrte godisnje.
tu u komentarima pisali ljudi, da treba za single player sve da ubace, a vec ko hoce u multiplay da igra sa svim ovim, njima neka dodaju zabranjuju i ostalo!! Ovako je previse debilno, ali sta ces, i ovi iz Ubisofta se izmotavaju......
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.