Igram igre na PC-u dobrih 15 godina ali nikada pre nisam igrao sportske simulacije pa tako ni simulacije fudbala. Medjutim pre 15-20 dana kolege me `navukose` na igru iz naslova teme i sada izgiboh po ceo dan sa PES-om. Za kratko vreme sam se navezbao i sa gamepad-om i sa tastaturom tako da sam tri puta da tako kazem presao igru odnsno ligu, ligu sampiona i kup u kompletu i to redom po nivoima tezine. Prvo `beginner`, `amateur` i najzad `regular`. Prva dva nivoa su mi isla relativno lagano. Davao sam po 5-8 golova po utakmici a primao 1-2. Na Regular sam se malo pomucio tako da su pobede bile tesne. Sada sam mozda malo precenjujuci sebe krenuo da igram na `Profesional` i ljudi moji ne mogu da opepelim. Ne mogu da dodjem u poziciju za sut a protivnicki igraci jebu kevu kako oduzimaju loptu. Ako ima ko sa iskustvom u igrama ovoga tipa da pomogne nekim savetom. Postoji li kakva caka u vodjenju lopte dodavanju i sl. ili je sve stvar vezbe i iskustva. Hvala u napred.
Stvar vježbe. Preporuka za kontroler je samo PS ili RumblePAd2. Oni su dovoljno osjetljivi. Igrica ima 6 mana, a to su: u 90% slučajeva, kada ubacuješ loptu po lijevoj strani je go. Pucaj sa udaljenosti od 18 do 25 metara. Najviše golova ćeš tako da daš. Igraj dupli pas sa udaljensti od 30 do 35 metara. Uglavnom ostaješ sam pred golmanom. Kad pucaš na go(samo vježbom) sa oči u oči golmanom plasiraj loptu. Kod slobodnih udaraca sa lijeve strane, postavi da ti puca igrač sa desnom nogom i manje od pola. Iisto tako važi za desnu. Korsti formaciju 4-3-1-2, s tim da pomjeriš odbranu naprijed i forsiraj dugačke lopte. Ovo važi za sve formacije, osim za 5-4-1, kad važi formacija centralnog probijanja. Za sve ostalo, praksa i uživaj. Mnogo je bolja od 2011 i teža. Ako imaš slabo osjetljive kontrolere, onda se nemoj živcirati, nego ih kupi, pa uživaj.
Imam Rumble Pad 2. Njega cak ne mogu ni da polomim kao dve tastature koje su stradale. Hvala druze. Dao si mi dosta korisnih informacija odnosno saveta. Nadam se da ce mi koristiti prilikom igranja. Pozdrav
A ovdje imas trikove http://www.youtube.com/watch?v=WDDCS9GkwDo naj ti je driblati (i najkorisnije) na 1:44 u trku,nije tesko izvesti, i na 5:00 ti je lako izvesti a extra je korisno,vidjeces,kod out linije kad trcis i to radis,lagano omogucis sebi sansu...
Druze otvorio si mi oci. Usao sam u totalno novu dimenziju igranja PES-a. Da`l je moguce da je ovo toliko zarazno. Nista drugo ne igram osim ove igre. I ti i operator ste mi dosta pomogli. Juce sam igrao sa kolegom koji ima visegodisnje iskustvo u igranju PES-a i FIFA-e i do sada me gulio sa 3-5:0 ladno, ali uz vase savete dosta se promenio odnos i situacija na terenu. Ja povedem on prilicno tesko izjednaci, pobedi sa 2:1 u produzecima, zatim bude nereseno 1:1. Naravno iskustvo je ipak iskustvo on pobedi sa 2:0 ali sam u svakom slucaju zadovoljan koliko sam napredovao, i sve to igrajuci na `Top player` nivo. Jos jednom hvala i pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.