Mala pomoc... Kako se podesava i kako moze da se igra online preko ovoga? Treba li kakvo podesavanje rutera, i kako pokrenuti igru i igrati sa prijateljima? Imamo NBA 2k12, i tenis a sobe vec postoje...
Ne bi trebalo, osim da stavis tunngle kao primarni adapter, samo udjes u sobu, posle pokrenes igru i ides na lan i to bi trebalo da je to.
Ako bude zezao, aktiviraj uPNP ako ti ga podrzava ruter, a u krajnjem slucaju ako nista ne uspe, moraces da forwardujes port. Mada u vecini slucajeva radi bez ikakvih problema.
Pa neznam kako da to odradim?! Kako to mislis ides na lan? npr za 2k12, kreiram igru i moj ortak kako udje? tj kako se konektuje na igru? Kako ga pozivam? to mi bas nije najjasnije?! Prvi put ovo probam, pa bolje da pitam...
Ne znam za tu igru tacno, ali da bi igrao preko tunngle-a, igra mora da ima podrsku za lan, a procedura je manje vise ista za sve igre.
Oboje pokrenete Tunngle i udjete u istu sobu. To vam dodje isto kao da ste umrezili vasa dva kompa. Tunngle ce da svakom dodeli svoj IP.
Ti udjes u igru, ides na multi i izaberes lan. Kreiras igru i kazes ortaku da pokrene igru i isto ide na lan i tu bi trebalo da da vidi tvoju igru.
Znaci osim toga sto ste u tunnglu, sve ide isto kao da su vam kompovi umrezeni.
E sada, neke igre traze neke dodatne fajlove, a za to ces morati da malo proguglas, a neke igre koje imaju konzolu mogu da se povezu i sa connect -IP (recimo Portal 2), mada to onda moze i bez tunngle-a, forwardujes port i to je to. :)
u Tunngle-u u svakoj sobi u koju udjes da igras odredjenu igru i jedan znak pitanja u gornjem desnom uglu i tu cesto stoji uputsvo za podesavanje te igre za igranje u T. Inace, nema potrebe da bilo sta diras oko mreznih adaptera pod Win-om, to se sve automatski odradjuje, a Tunngle ti daje svoju virtuelnu ip adresu koja je stalna za tvoj account i ne menja je. Najcesce pocinju sa 7. Tunngle je poput nekih slicnih programa u sustini virtuelni LAN adapter i oslanja se na sirovu snagu tvog uploada, pogotovo ako jos ti izigravas server. Jedino moze da se desi da nisi otvorio portove u ruteru za T. Imas test u opcijama Tunngle-a za to pa otvori port ako nisi i ne vidis nikoga u sobama. Mozes za tu svrhu da iskoristis i Simple port forwarding..free je. Default ip Tunngle-a je 11155 ali moze i neka druga.
Treba mi pomoc ako neko zna... Nisam igrao Counter bar 5 god. I dugar me nagovorio kao aj probaj tunngle da instaliras i tako to da igramo kao u LAN-u. E sad probao ja sve moguce i udjemo u istu sobu i kreiramo mapu vidimo kreiranu mapu, ali kad bilo ko hoce da se poveze javi nam istu gresku: Lan server are restricted to local server class c Da li iko zna u cemu je problem. Probali smo sa vise mapa, verzija igre je identicna.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X4 960T @ 4GHz CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM GX550
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.