Windows 7/Vista/XP PC (32 or 64 bit) Processor: Quad-core Intel or AMD CPU 4GB System RAM 6GB free HDD space DirectX 9.0c compatible NVIDIA or AMD ATI video card with 1GB of RAM (Nvidia GeForce GTX 260 or higher. ATI Radeon 4890 or higher). DirectX compatible sound card Internet access for Steam activation
Minimum Specs
Windows 7/Vista/XP PC (32 or 64 bit) Processor: Dual Core 2.0GHz or equivalent processor 2GB System RAM 6GB free HDD Space Direct X 9.0c compliant video card with 512 MB of RAM DirectX compatible sound card Internet access for Steam activation Sasvim ok,nego ovih 6 gb mi se cini cudno.
Lepo. Nece biti potrebno imati neku azdaju od karte da bi igru igrali na MAX.
Medjutim, ono sto sam primetio je da u zadnje vreme igre traze CPU za 4 jezgara. Sto znaci da Dual Core ide u penziju.
Naravno, u slucaju da vam nije bitno da li cete igru igrati na High, Medium ili Low, onda ce vam Dual Core na nekih 2.5 GHz, 2 GB RAM-a i neka solidna grafika sa 512 MB memorije zavrsiti itekako posao.
Kao i ovaj Recommended Specs ,u nekim igrama kad ispunjvash recommended zahteve klizi lepo na max,ali u vecini recomended samo obezbedjuje dobar fps na high ili cak negde i na medium,za max realno treba ocekivati gtx 560 ti ili hd 6950(pod max mislim na max detalje i full hd).Ta stvar me i nervira,ovaj recomended u 90% slucajeva ne govori mnogo,umesto lepo da stave sta je potrebno za minimum(sto rade i sad)i lepo sta treba za max i kraj,pa da se mi pronalazimo.
Quad-core intel or amd cpu?Wow,quad core je i q8300 i 2500k,kao i stari phenom i ovaj phenom II,quad na 2.4 i quad na 3.0ghz+++ svako nije isto.
:: Kad ce konacno 8800GT/9800GT i ostale g92 variante postati neupotrebljive :: :: I dan danas se sasvim ok igras sa njima na `19. :: :: AMD Phenom II 850 3,7GHz @ CM Hyper TX2 - 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu -GA-770T-UD3 AM3+-Sapphire HD6850 - WD 1,5TB EARS 64MB - LCpower 6550 v2 GP- Thermaltake v3/ Acer p193w :: ::
Pa sad...GS je imao 1792 MB. Duplo više. Ovde nije reč samo o vramu, već o naprednim funkcijama novijih karti, neće na isti način da radi render kod GT200b i kod GF100.
:: GTX260 je imala 896MB memorije, tek neki specijalni, doooosta redji primerci su imali vise.. :: :: Phenom II & Antec H2O 62 :: M5A99X EV :: 4x2GB 2000MH :: GV-R685D5-1GD & GV-R685OC-1G :: L194W :: HD103S :: CM 690 II Adv & LC6650GP3 V2. :: Creative Titaniu :: AltecLansing VS412 :: Sennheiser HD20 :: Lycos :: Sphe :: G50 :: :: ::
Re: A kad je system requirements bio posebno relavantan?
28.10.2011. 02:16
status: user broj poruka: 3519
Nije, preporučeni GPU je od početka bio GTX 470, a CPU i7...
:: Za matre 2033 proporuceni CPU je bio athlon x4, a grafika 260 gtx.. :: Pa vi vidite.. :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Samo ti čitaj. Preporučeno(eng:recommended) i jeste optimalno, ne minimalno.
:: http://goo.gl/hpXV :: inace ovo sto ja rekoh je `preporucena` a ti sto rece je `optimalna` konfiguracij :: Za sta prvi put cujem iskreno.. :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Divim se tvojoj posvećenosti(čitaj gluposti) da pokažeš kako sam u krivu. Čak si našao sajt gde kažu da je optimalno da imaš 8GB rama. Kad bi radio na računaru iole nešto što koristi sve resurse memorije, onda bi znao kakav si fail linkovao. Inače preporučeno(optimalno) i jeste gtx 470, jer za fluidno igranje treba jača karta. Upali sve na max dx 11 sa tvojom 6850 pa ćeš videti o čemu govorim. Nije da ne znaš, doduše...
A inace te sazaljevam Recomended- preporuceno znaci osrednja podesavanja Optimum-idealno Sta tebi ovde uopste moze da bude nejasno? Inace ovo ti google prvo izbaci pri trazenju system requirements za Metro 2033. Tako da se ne radi o nerelavantnom sajtu Preporuceno i Idealno nemaju isto znacenje, covece Koristi malo google (a preporucujem i mozak) na svakom sajtu za Metro 2033 sys requirements ces naci ovo o cemu ti govorim Bas me zanima sta ces da izmlatis do ujutru Q noc
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
@Mortificat Kako te nije sramota da lupetas tako i da se ofiras. Ofiras sebe i druge koji te lazu ili nesto drugo ti se desava?
Ja sam lepo sa tobom raskrstio i ne znam sta mi bi da te komentarisem i da ti odgovaram ?
Podmuklost mi je uvek bila odvratna, tako da cu da te ostavim u problemima koje si i imao do sad.
Koje grafike imas i zasto nikad nisi spomenuo to? Kakva je to licnost koja krije svoje komponente i blati ono sto ima ?
Samo mogu da se nacudim ovakvom ponasanju i da me je sramota na tudj racun.
Mozes da budes kod Sky-a neprestano , ali te gledamo istim ocima i ja i on :)
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
:: Optimum - idealno? Bravo, samo ti uživaj u svojoj dekadenciji. Najcrnje što ti misliš da imaš neke intelektualne kapacitete. :: :: P.s. Sorry što nisam takav google majstor kao ti. Mora da ti je G druga majka :D a Digital treća : :: ::
O čemu ti pričaš? Opet upadaš u jedno od svojih stanja. Više ne znaš gde udaraš, tražiš utehu kod novih ljudi, jer te niko ne shvata za ozbiljno više.
A podmuklost si usavršio. Ozbiljan tekst u kom izražavaš zabrinutost i osudu u nadi da ćeš pobrati simpatije i naklonost drugih ljudi.
A tek mi je sad jasno koliko ti sky znači. Da li je moguće da iz tebe izbija ljubomora tih razmera?
Gde ja to blatim komponente koje imam? Kakve veze ima moja grafika? Evo ti odgovor: 525M. Tužno mi da gledam kako te lako okrenuti i instrumentalizovati. Imaš li ti uopšte svoje ja ili sa tobom upravlja ko stigne?
Pa bas to. Lupeta zato sto cita domace gluposti. A ja kopi-pastujem, a to sto neko cita digital i misli da je najpametniji...
:: Optimum - idealno? Bravo, samo ti uživaj u svojoj dekadenciji. Najcrnje što ti misliš da imaš neke intelektualne kapacitete. :: :: P.s. Sorry što nisam takav google majstor kao ti. Mora da ti je G druga majka :D a Digital treća : :: ::
@Mortificat Zaboravi sve sto sam rekao, evo i ja cu. Ispamovali smo temu i dosta je vise toga. Objasnicu ti na PM stvari koje me iritiraju.
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
:: @glig :: :: O čemu ti pričaš? Opet upadaš u jedno od svojih stanja. Više ne znaš gde udaraš, tražiš utehu kod novih ljudi, jer te niko ne shvata za ozbiljno više :: :: A podmuklost si usavršio. Ozbiljan tekst u kom izražavaš zabrinutost i osudu u nadi da ćeš pobrati simpatije i naklonost drugih ljudi :: :: A tek mi je sad jasno koliko ti sky znači. Da li je moguće da iz tebe izbija ljubomora tih razmera :: :: Gde ja to blatim komponente koje imam? Kakve veze ima moja grafika? Evo ti odgovor: 525M :: Tužno mi da gledam kako te lako okrenuti i instrumentalizovati. Imaš li ti uopšte svoje ja ili sa tobom upravlja ko stigne :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.