DISCLAIMER: Ovaj mod NE RADI na Intel procesorima najnovije generacije, zbog toga što je originalni Far Cry AMD64 ECU (Exclusive Content update) optimizovan i pravljen za tadašnji (jedini) desktop 64-bitni procesor, a to je bio Athlon 64 939/754.*
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
* - ovo, da ne radi na Intel procesorima najnovije generacije je samo little MOSHA za sve one dežurne debile koji svoj dnevni dopaminsko-neyebički fix dobijaju tako što seru po kompaniji i proizvodima zbog kojih procesori koje ONI poseduju (mislim na one sa HyperSmoringom koji oduzme 10% performansi - umesto da doda - i predugim pipelineom) - ne koštaju po 1000 EUR a piece danas, nego, zbog zdrave konkurencije, koštaju toliko koliko koštaju.
Nije ga niko slagao, HT isto kao sto u teoriji(praksi) dodaje performanse, u odredjenim uslovima ih i i oduzima.
:: Ne znam ko te slagao samo da Hyperthreading oduzima performanse.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
`Currently, the way most desktop users use their PCs is much like the example we gave at the beginning of this section where the CPU is given very similar operations to execute. The unfortunate reality here is that with very similar operations there comes additional overhead in managing and dealing with what happens when you run out of one type of execution unit and have twice as many instructions requiring its use. In the majority of cases, if you were to enable Hyper-Threading on a desktop PC you would not see a performance increase, rather a 0 - 10% decrease in performance.` http://www.anandtech.com/show/868/4
To što sam napisao kao mali `dig` na dežurne Intel-fanboy-trollove, odnosilo se na eru Pentiuma 4, Prescotta i Preslera...
:: Ne znam ko te slagao samo da Hyperthreading oduzima performanse..
Tada definitivno nije ništa značilo, to se slažem. Nisam podlegao marketingu tada pa sam uzeo prvi i jedini AMD 64 3000+... __________________ Scourge of PCBerza
@PhatPhuck Pa kad je Ahtlon 2800+, MSI K8N-FIRS,3x1 GB PC 400, ATI 850 XT paket izasao da bi mogao da igras ko svet igricu(1600x1200), a dostupan kod nas, kostao je oko 680e. Po meni FarCry ostace najlepsa igrica koju sam igrao, a da mi je bila interesantna. Ovo danas sto se pravi je stvarno interesantno, ali na 2 dana i cao, ujedno toliko treba i da se predje u SP. operator
:: Po meni FarCry ostace najlepsa igrica koju sam igrao, a da mi je bila interesantna :: Ovo danas sto se pravi je stvarno interesantno, ali na 2 dana i cao, ujedno toliko treba i da se predje u SP
DEFINITIVNO jedna od najboljih igrica u istoriji, što se tiče priče/atmosfere/grafike - uz (po meni) Return to Castle Wolfenstein, koji je plenio svojim odličnim kombinovanjem elemenata iz ratnih filmova + Indiana Jones and The Raiders of The Lost Ark + X-Files, i uz FEAR 1 (FENOMENALNA muzika i mehanika igre) i Call of Juarez 1 (i grafika, i dočaravanje westerna...
Današnje igrice imaju tako sumanute i sklepane `potke` (priče), da je to smešno... Primer - Crysis i FEAR... Tu se više ne zna ko je ostao živ, ko nije, kad će ko da mre, niti gde se priča dešava... Para vrti sve... I želja za parama upropasti ono što je trebalo da ostane legendarno.
Recpect :D FarKralja, kako ga zove moj komsija Mile, prelazili smo 20-tak puta, plus skinuli sve dodatke sa neta ( oko 76 GB) i beskrajno uzivali, a Wolfenstein je ostao u top 5 igrica, to je sigurno.
Igrice sada ne rade timovi od 10-tak ljudi(FarCry), nego ucestvuje i do 700 ljudi MW2, sto je sumanuto. Dobila se mehanika i kvalitet grafike, ali subjektivn osjecaj igrivosti je opao, sto je za jednu igricu, po meni, najbitnije.
:: Recpect : :: FarKralja, kako ga zove moj komsija Mile, prelazili smo 20-tak puta,
Isto sam ga prešao jedno 10ak puta :) Ni jedna igrica bolje ne dočarava dihotomiju Pacifika: u isto vreme prelepe plaže, atoli, pesak, palme - ali i osećaj da si zabačen negde daleko, gde ostatak sveta pojma nema za tebe, ni za ono što ti se događa... Nešto kao pakao u odelu/ambalaži Raja :)
+ naravno dužina igrice, i različiti ambijenti - koji ZNATNO variraju...
:: Igrice sada ne rade timovi od 10-tak ljudi(FarCry), nego ucestvuje i do 700 ljudi MW2, sto je sumanuto
Isto se dešava i u filmskoj industriji... NIKADA VIŠE SREDSTAVA I ALATA NEGO DANAS - u smislu moćnih kompjutera i softvera za efekte i CGI - a nikada lošiji i `forgettable` filmovi...
Da se nadovezem na pricu o tome kako su igre i filmovi danas retko dobri. Ja mislim da to bas i nije tacno, mislim da je problem u tome sto smo se svi mi mnogo razmazili, naravno zahvaljujuci silnim tim efektima i koje kakvim cudima, pa jos ako je prica malo losija onda je to za nas fuj, bilo igra ili film. Mislim da je najveci problem sto se sve toliko iskomercijalizovalo generalno, u tolikoj meri da se igre i filmovi stancuju ko na traci, svi zude za parama, a mi zudimo za odlicnom pricom, odlicnim gameplay-om itd..., pa u toj silnoj guzvi ni sami ne znamo sta nam odgovara a sta ne, trazimo dlaku u jajetu. Far Cry jeste dobra igra, i bila je u svoje vreme, bez premca, kasnije po meni to je Crysis, koji i dan danas mnogim igrama objasnjava kako se radi prica i gameplay, ali sta ces. Sto bi reko jedan lik: neko voli nesto, a neki nesto. .)
:: :: Recpect : :: :: FarKralja, kako ga zove moj komsija Mile, prelazili smo 20-tak puta, :: :: Isto sam ga prešao jedno 10ak puta :) Ni jedna igrica bolje ne dočarava dihotomiju Pacifika: u isto vreme prelepe plaže, atoli, pesak, palme - ali i osećaj da si zabačen negde daleko, gde ostatak sveta pojma nema za tebe, ni za ono što ti se događa... Nešto kao pakao u odelu/ambalaži Raja : :: :: + naravno dužina igrice, i različiti ambijenti - koji ZNATNO variraju.. :: :: :: :: Igrice sada ne rade timovi od 10-tak ljudi(FarCry), nego ucestvuje i do 700 ljudi MW2, sto je sumanuto :: :: Isto se dešava i u filmskoj industriji... NIKADA VIŠE SREDSTAVA I ALATA NEGO DANAS - u smislu moćnih kompjutera i softvera za efekte i CGI - a nikada lošiji i `forgettable` filmovi.. :: :: :: Evo jedan `pucanj na ekran` iz ovog Moda, dobar je kao wallpaper: :: http://imageshack.us/photo/my-images/402/farcry0080.jpg/
Ja sam bas nesto skoro hteo da odigram far cry 1, instalirao sa prastarog diska sa kojim sam ga vec igrao na gf4 ti4400 ali nece, tj u igri se apsolutno nista ne vidi osim z depth-a ili neceg sto na njega lici....smorio sam se i obrisao bez daljeg istrazivanja...
Wolfenstein je igra koja je bukvalno umetnicko delo, ideja je sam vrh, prica je za 10tku atmosvera takodje, muzika efekti bukvalno sve. Najbolja igra koju sam igrao. Ove danasnje igre nafilovane najmodernijom vrhunskom grafikom sto veoma postujem ali nekako mi tu uvek nesto fali i to ono najbitnije fali te igrice nemaju `dusu`. Sto se ideja tice u novim igrama sve su neke blede kopije, sve nekako lici jedno na drugo. Za FAR CrY 1 isto vazi sam vrh. Ali wolfenstein je definitivno na prvom mestu..
:: Recpect : :: FarKralja, kako ga zove moj komsija Mile, prelazili smo 20-tak puta, plus skinuli sve dodatke sa neta ( oko 76 GB) i beskrajno uzivali, a Wolfenstein je ostao u top 5 igrica, to je sigurno :: :: Igrice sada ne rade timovi od 10-tak ljudi(FarCry), nego ucestvuje i do 700 ljudi MW2, sto je sumanuto :: Dobila se mehanika i kvalitet grafike, ali subjektivn osjecaj igrivosti je opao, sto je za jednu igricu, po meni, najbitnije :: :: operator :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.