poceo sam da igram call of duty 2 i primetio da imam samo 60 fps.Stalno tu stoji ali kad sam u opcijama nesto cackao doslo je do 100.Nikad ne pada ni ne raste komp je nabudzen i novi.Mora da ima neka opcije koja bi dozvolila vise fps-ova.Ponovo mi se vratilo na 60 kad sam reinstalireo igru. Da li u konzoli ili u upcijama trazio sam o netu nema...
:: poceo sam da igram call of duty 2 i primetio da imam samo 60 fps.Stalno tu stoji ali kad sam u opcijama nesto cackao doslo je do 100.Nikad ne pada ni ne raste komp je nabudzen i novi.Mora da ima neka opcije koja bi dozvolila vise fps-ova.Ponovo mi se vratilo na 60 kad sam reinstalireo igru :: Da li u konzoli ili u upcijama trazio sam o netu nema.. ::
Yup ...vsycn na off ako hoces da prikazuje koliko god moze. Mada za time zaista nema potrebe, bolje da je uvek zakucano na 60FPS (karta se koristi onoliko koliko je potrebno da prikaze 60FPS i samim time se manje i zagreva).
v-sync u pitanju 100% zakucava mu na 60 i to je to.. da je nekim setovanjem smanjio fps zbog zahtevnosti,ne bi mogao konstantno da ima 60 fps-a nego bi to bilo relativno sve..
gpu usage mu nece biti 95-99% nego dosta manje,posto graficka moze pruziti tih 60 fps-a konstantno nece raditi punom parom,na taj nacin ces je stedeti..bas kao sto kaze ocz..ukoliko se ispostavi da u nekim delovima ne moze izvuci 60 fps-a i na primer padne na 55-57 gpu usage se automatski povecava,da bi opet mogao pruziti tih 60fps-a koliko si mu ti naredio..nadam se da je pomoglo..pozz
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Je l` moze neko da mi pojasni zasto je njemu 60FPSa u COD2 malo :: :: Phenom II B35 X4 3,4GHz / M4A78LT-M LE ASUS / 2GB APACER 1600MHz DDR3 / HD5570 DDR3 1GB ASUS / 500W Frontier / 160GB WD 16MB SATA I :: ::
fraps + msi afterburner..ubitacna kombinacija..fraps je brzi kod ucitavanja fps-a od afterburnera,a afterburner koristis da gledas temp. i gpu usage u toku same igre! takodje mozes videti i na koliko obrtaja ide graficki kuler..ima jos fazona u podesavanju.. ali ovo bih izdvojio kao `top`
Ovo se iz aviJona videlo da mu je vsync on. Ispali nas i ne napisa koja mu koMfa, da vidimo sta je nabudzeno i novo, da malo fatjamo zazubice, il sta god
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Ja razumeo call of duty - ima dva fps.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 105 :: Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: GPU: 470 gtx Gigabyte :: MBO: AM3+ 970 Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Pacov:Mx518 :: ::
:: I ja isto, zato sam i kliknuo : :: :: Ovo se iz aviJona videlo da mu je vsync on. Ispali nas i ne napisa koja mu koMfa, da vidimo sta je nabudzeno i novo, da malo fatjamo zazubice, il sta god :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: Ja razumeo call of duty - ima dva fps.. :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 105 :: :: Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: :: GPU: 470 gtx Gigabyte :: :: MBO: AM3+ 970 Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU: LC power 600 :: :: CpuCooler:Titan Vanes :: :: Pacov:Mx518 :: :: :: ::
/cg_drawFPS [0,1,2,3] - Displays the frames per second (FPS) counter at the top right of the screen. In simple mode (1) shows the average and current (low and high) FPS. In Verbose mode (2), additionally shows vertex counts. In Time mode (3) shows the time taken to draw the current frame in milliseconds (ms). Setting it to 0 turns it off.
/com_maxfps 250
i iskljuci vertical sync da bi mogao da imas veci fps od refresha monitora.
Re: jeste vi sisali bunike ili samo nas dvoje/troje
12.08.2011. 20:05
status: user broj poruka: 2157
Jel si ti probo multiplayer da igras na 60 fps-a protiv igraca koji imaju max. (250) ?
:: kontamo vama ne shvatljivo???? :: :: Koji ce mu Q vise od 60 FPS??????????????????????????????????????????????? :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
:: :: Jel si ti probo multiplayer da igras na 60 fps-a protiv igraca koji imaju max. (250) :: :: :: kontamo vama ne shvatljivo???? :: :: :: :: Koji ce mu Q vise od 60 FPS??????????????????????????????????????????????? :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
Razlika je velika jer u svim CoD igrama koje koriste Quake engine, fps igra bitnu ulogu. Igrac sa vise fps-a ima mnogo bolji `movement`. Kad predjes sa 60fps-a na 125 ili 250, dobices osjecaj kao da letis po mapi. takodje strafe jump je nemoguc bez 125/250...
Re: Re: Re: jeste vi sisali bunike ili samo nas dvoje/troje
13.08.2011. 01:33
Joker93 ti je dao odgovor, ja cu samo da dodam, uzmi teoretski da oba igraca imaju isti ping (jednako vreme putovanja signala do servera i nazad) jedna ima 60 fps-a a drugi zarad lakse racunice 180 fps-a (3x veci od 1 igraca), da se sretnu na sred mape i u istom trenutku da pucaju i pocnu da strejfuju, drugi igrac je u prednosti i ima da ubije prvog cak ako je ovaj i pre zapucao, jer drugom igracu se brze obrade podaci od prvog igraca, e sad na nekim serverima se zakljucava fps na 60 a na nekima na 250, ako prekoracis limit server te kikuje i obavesti da imas preveliki fps.
Usustini veci fps i manji ping bolji gameplay i to vazi za svaku igru osim za potezne strategije, koliko sam samo puta zaginuo u mmorpg u pvp-u zbog loseg pinga.
:: U čemu je razlika? (pitam čisto informativno :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: CARPE DIEM :: :: :: :: :: Jel si ti probo multiplayer da igras na 60 fps-a protiv igraca koji imaju max. (250) :: :: :: :: :: kontamo vama ne shvatljivo???? :: :: :: :: :: :: Koji ce mu Q vise od 60 FPS??????????????????????????????????????????????? :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: jeste vi sisali bunike ili samo nas dvoje/troje
13.08.2011. 08:23
status: user broj poruka: 1673
Ko primeti razliku bez merne opreme između 16,6ms (60fps) i 5,5ms (180fps) ja mu kapu skidam sa pingom od nekih idealnih 20tak a ne retko i 50ms.
WOT Nick: Vaske
:: :: Joker93 ti je dao odgovor, ja cu samo da dodam, uzmi teoretski da oba igraca imaju isti ping (jednako vreme putovanja signala do servera i nazad) jedna ima 60 fps-a a drugi zarad lakse racunice 180 fps-a (3x veci od 1 igraca), da se sretnu na sred mape i u istom trenutku da pucaju i pocnu da strejfuju, drugi igrac je u prednosti i ima da ubije prvog cak ako je ovaj i pre zapucao, jer drugom igracu se brze obrade podaci od prvog igraca, e sad na nekim serverima se zakljucava fps na 60 a na nekima na 250, ako prekoracis limit server te kikuje i obavesti da imas preveliki fps :: :: Usustini veci fps i manji ping bolji gameplay i to vazi za svaku igru osim za potezne strategije, koliko sam samo puta zaginuo u mmorpg u pvp-u zbog loseg pinga :: :: :: U čemu je razlika? (pitam čisto informativno :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: CARPE DIEM :: :: :: :: :: :: :: :: Jel si ti probo multiplayer da igras na 60 fps-a protiv igraca koji imaju max. (250) :: :: :: :: :: :: :: kontamo vama ne shvatljivo???? :: :: :: :: :: :: :: :: Koji ce mu Q vise od 60 FPS??????????????????????????????????????????????? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: jeste vi sisali bunike ili samo nas dvoje/troje
13.08.2011. 13:09
pa ako igras wot a koliko vidim igras, sigurno primecujes razliku kad ti padne fps za 10 ili kad ti ping predje 100, ili su to popravili, koliko puta sam tamo zaginuo samo zbog toga samo mi pukne tenk i tek na kill camu vidim odakle me ubio.
:: Ko primeti razliku bez merne opreme između 16,6ms (60fps) i 5,5ms (180fps) ja mu kapu skidam sa pingom od nekih idealnih 20tak a ne retko i 50ms :: :: WOT Nick: Vask :: :: :: :: :: Joker93 ti je dao odgovor, ja cu samo da dodam, uzmi teoretski da oba igraca imaju isti ping (jednako vreme putovanja signala do servera i nazad) jedna ima 60 fps-a a drugi zarad lakse racunice 180 fps-a (3x veci od 1 igraca), da se sretnu na sred mape i u istom trenutku da pucaju i pocnu da strejfuju, drugi igrac je u prednosti i ima da ubije prvog cak ako je ovaj i pre zapucao, jer drugom igracu se brze obrade podaci od prvog igraca, e sad na nekim serverima se zakljucava fps na 60 a na nekima na 250, ako prekoracis limit server te kikuje i obavesti da imas preveliki fps :: :: :: :: Usustini veci fps i manji ping bolji gameplay i to vazi za svaku igru osim za potezne strategije, koliko sam samo puta zaginuo u mmorpg u pvp-u zbog loseg pinga :: :: :: :: :: U čemu je razlika? (pitam čisto informativno :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: CARPE DIEM :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jel si ti probo multiplayer da igras na 60 fps-a protiv igraca koji imaju max. (250) :: :: :: :: :: :: :: :: :: kontamo vama ne shvatljivo???? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Koji ce mu Q vise od 60 FPS??????????????????????????????????????????????? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: :: :: :: http://fwd4.me/zC :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.