Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Gameux.dll na Windows 7
STRANA 1 OD 1
Srdjanc Gameux.dll na Windows 7 01.08.2011. 18:30 T37559

status: user
broj poruka: 3106
Pozdrav svima,
imam problem na svim kompijuterima na kojim sam testirao i sa home i sa ultimate edition. Sistem podignem lepo, odradim i updatove preko interneta. Drajvere isto. Instaliram igre i one rade.

Medjutim kad iskljucim intenet, umesto igara koje pokrenem, pokrene mi se proces zvani Gameux.dll. E sad, on mi tako zabode procesor izmedju 70% pa do 100% i vergla vergla i ne upali igru. Nista error report, nema nikakav log i to tako sve dok se ne ukljuci net. Onda igre rade iz cuga.

Ja sam to resio nekako tako sto sam preko hirensa obrisao taj gameux.dll, ali mi se folder Games u start meniju ubagovao.

Taj ubagovan games folder mi nije neki problem sve dok igre rade, ali sam hteo da pitam da li neko ima bolje resenje od ovog?

C:/Windows/System32/Gameux.dll
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Probaj ovo 01.08.2011. 18:48 #349083

broj poruka: 7285
http://fwd4.me/081F

Al ni slucajno ovaj orandz skan shit.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Srdjanc Re 01.08.2011. 18:57 #349084

Probam dovece cim mogu, mada mislim da ce on to da povrati taj gameux.dll koji sam obrisao, al neka da vidim sta ce da iskoci.

Hvala
Srdjanc Nece 01.08.2011. 19:18 #349090

Opet vergla taj Gameux.dll

Da li ima jos neko resenje?
Dragg re 01.08.2011. 20:33 #349098

broj poruka: 2270
Koliko shvatam, to je games explorer proces, koji tretira igrice koje koje su pisane za games for windows, microsoftov pokušaj da standardizuje stvari oko igrica: on proverava updateove za igre, dal smeš da je igraš (parental control) i slično, pročitaj ovde:

http://www.informit.com/articles/article.aspx?p=377091

Mislim da bi mogao da ukineš ovako: start menu/games/options i podesiš ovako:
http://imageshack.us/photo/my-images/508/gamepl.jpg

Pa javi šta je bilo.
Srdjanc Sad jos gore 02.08.2011. 13:33 #349181

Vidim tvoj post, podignem nov sistem, uradim ona podesavanja sa slike, ubacim WC3 RoC, i radi.

A kad ugasim net isto s..... Ok ja pogledam options, opet OK, ubacim net.

I ono sad nece da radi jer se gameux upalio i sa netom. Pa jel taj `virus` od microsofta mora tolko da zeza?

Nista ajde, nove ideje, novi pokusaji, mozda nesto ubodemo na kraju. :)

EDIT: sad sam vration ono po default, pa mi opet rade igre dok sam na net. Elem obaram sistem da bih mogao novu foru da testiram.
Ishmerish Druze da li si ti siguran da sve sto instaliras 02.08.2011. 14:25 #349196

na novom sistemu nema neki virus??

Jer ova fora sa ne mogucnoscu igranja igara dok si offline je epohalan fail, svi mi imamo kompove i SVI mi pikamo igre u off-u bez problema.

Evo ti moj upload pa kreni redom, prvo Avira i scan celog kompa pa onda Unhack me i root:

https://rapidshare.com/files/3676211436/Ish.rar

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Dragg re 02.08.2011. 14:43 #349201

Što reče, svi pikamo igre u off i nemamo problema. Probaj jednom da instaliraš sistem bez da ga updatuješ. Znači postavi windows update da nikad ne traži updatove.

Ishmerish Re: re 02.08.2011. 14:52 #349203

A najveca caka je da mi sad objasni sta dobija sa tim ```update```- ima ????

Otvara samovoljno pandorinu kutiju i onda se cese tamo gde ga ne svrbi, nikada u zivotu mi nije palo na pamet da se zajebavam sa tim sranjima, ako hoce da ga tweak-uje i ubrza ima registery ili Tweak 7(former tweak XP) pa nek se igra.

Lala 4ever!

:: Što reče, svi pikamo igre u off i nemamo problema. Probaj jednom da instaliraš sistem bez da ga updatuješ. Znači postavi windows update da nikad ne traži updatove
::
Gare87 nzm sta mu je 02.08.2011. 15:24 #349210

broj poruka: 4700
ali ovako od kad imam win 7 nikad ali nikad me nije napao nijedan virus, i oni sto su bili potencijalni, nista mi nisu sjebali po windowsu, mada sto jes jes, od kad imam win 7 koristio sam i bit defender i nema nikakvih problema. Bas me zanima kako to da ovom decku pravi problem taj fajl :/ Ja bilo da ugasim ili ukljucim net sve mi isto radi bez problema, da proveri jedino hard dal zeza, znam da onaj stari hard sto sam imao ranije, tako su zabadale igre, windows, programi iz cista mira, a hard melje li melje xD :) i plus je imao XP, evo sad polako pomalo pocinje da se cuje kad nesto iscitava i ovaj trenutni WD, ali za sada sve radi dobro....

Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Ghz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit

bunjevac RE 02.08.2011. 15:26 #349211

broj poruka: 578

Prvo pravilo ako ti win radi savršeno nemoj ništa da apdejtuješ,drugo apdejtuješ samo kad nešto ne radi kako treba.

Srdjanc Moja procedura podizanja 02.08.2011. 17:12 #349235

Obrises stare particije na hardu.
Ubacis dvd od windowsa.
Bla bla bla.
Ukucam user name `moje ime`.
Not connect whit microsoft geniune checking nesto za serijski broj.
Pojavi mi se desktop.
Ja naravno posto se drajverima snabdevam preko updata ja poskidam sve updatove.
Restart.
Ubacim neku igru (sad koristim WC3 jer se brzo instalira i sigruno nema virusa).

I to je to...

Nemam gde da stignem da zakacim virus, barem sad da me ovo zeza. A hardware nije sigurno posto mi se ovo desava na vise racunara. Nasao sam neke ljude preko neta koje imaju isti problem, ali niko ziv ne kaze resenje.

@cika Ish - hvala na paketicu, mada ne verujem da mi sada treba, tj da imam sanse da zakacim virus. I vrati onu sliku prasenceta, jedva sam te prepoznao :)

Sad cu opet da opalim jedno podizanje sistema, al prvo da povatam sad drajvere.
Ishmerish Drajvere skidas posebno 02.08.2011. 18:10 #349246

Nema nikakvog automatskog update-a, ako ne mozes da nadjes navedi plocu/procesor/zvucnu/grafu i nacu ti ih ja.

Bice prasence, samo mora malo i naravoucenije za zenske pripadnice foruma( ne sve ali :))))

Lala 4ever!

Srdjanc Znaci 03.08.2011. 00:46 #349328

Sve sam uradio bez interneta, mislim taj komp, i za sada radi sve u redu. Nisam uzimao updatove, a drajvere nisam gledao da instaliram jer je sve prepoznao a nista za sad ne recka.

E sad ja cu malo nastaviti da se igram na nacin ukoliko se ubace updatovi dal ce to moci da radi.

Hvala svima na pomoci
Dragg re 03.08.2011. 10:33 #349367

Polako, prvo napravi backup sistema (acronis) pa se onda igraj.

Srdjanc Resio sam problem 18.02.2012. 19:00 #399905

Stisnite Windugme+R i ukucajte

za windows 32 kucate

regsvr32 -u c:\windows\system32\gameux.dll

za windows 64

regsvr32 -u c:\windows\SysWOW64\gameux.dll

Sad ide brisanje

za windows 32 trazite u
c:\windows\system32

za 64
c:\windows\SysWOW64

Obrisite (delete) fajlove GameUX.dll i GameUXLegacyGDFs.dll

Ukoliko nece da se obrisu skinite i instalirajte program Unlocker
http://www.filehippo.com/download_unlocker/

Probajte da ih opet obrisete i mozda vam izadje prozor od unlockera i preko njega stisnite delete i ok.

Resetujte kompijuter

To je to.

PS Ja sa ovde poceo da pisem pre nekih 10-15min malo(mnogo) citkije, gramaticki ispravnije, razumljivije korisnicima sa osnovnim znanjem racunara, ali mi se samostalno odjavilo i sve obrisalo tako da me mrzelo opet sve da pisem nego vam dajem osnovne smernice.

Radi meni na Windows 7 Ultimate 32 bita.

Pitanja ako ima odgovaram cim vidim i ako neko nije vec odgovorio.

Da dodam, jedina losa strana je sto nece raditi Game folder u windowsu, ali realno svi koriste ikonice sa desknopa a ne Game folder.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs