Pozdrav svima, imam problem na svim kompijuterima na kojim sam testirao i sa home i sa ultimate edition. Sistem podignem lepo, odradim i updatove preko interneta. Drajvere isto. Instaliram igre i one rade.
Medjutim kad iskljucim intenet, umesto igara koje pokrenem, pokrene mi se proces zvani Gameux.dll. E sad, on mi tako zabode procesor izmedju 70% pa do 100% i vergla vergla i ne upali igru. Nista error report, nema nikakav log i to tako sve dok se ne ukljuci net. Onda igre rade iz cuga.
Ja sam to resio nekako tako sto sam preko hirensa obrisao taj gameux.dll, ali mi se folder Games u start meniju ubagovao.
Taj ubagovan games folder mi nije neki problem sve dok igre rade, ali sam hteo da pitam da li neko ima bolje resenje od ovog?
Koliko shvatam, to je games explorer proces, koji tretira igrice koje koje su pisane za games for windows, microsoftov pokušaj da standardizuje stvari oko igrica: on proverava updateove za igre, dal smeš da je igraš (parental control) i slično, pročitaj ovde:
Što reče, svi pikamo igre u off i nemamo problema. Probaj jednom da instaliraš sistem bez da ga updatuješ. Znači postavi windows update da nikad ne traži updatove.
A najveca caka je da mi sad objasni sta dobija sa tim ```update```- ima ????
Otvara samovoljno pandorinu kutiju i onda se cese tamo gde ga ne svrbi, nikada u zivotu mi nije palo na pamet da se zajebavam sa tim sranjima, ako hoce da ga tweak-uje i ubrza ima registery ili Tweak 7(former tweak XP) pa nek se igra.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Što reče, svi pikamo igre u off i nemamo problema. Probaj jednom da instaliraš sistem bez da ga updatuješ. Znači postavi windows update da nikad ne traži updatove :: :: ::
ali ovako od kad imam win 7 nikad ali nikad me nije napao nijedan virus, i oni sto su bili potencijalni, nista mi nisu sjebali po windowsu, mada sto jes jes, od kad imam win 7 koristio sam i bit defender i nema nikakvih problema. Bas me zanima kako to da ovom decku pravi problem taj fajl :/ Ja bilo da ugasim ili ukljucim net sve mi isto radi bez problema, da proveri jedino hard dal zeza, znam da onaj stari hard sto sam imao ranije, tako su zabadale igre, windows, programi iz cista mira, a hard melje li melje xD :) i plus je imao XP, evo sad polako pomalo pocinje da se cuje kad nesto iscitava i ovaj trenutni WD, ali za sada sve radi dobro....
Obrises stare particije na hardu. Ubacis dvd od windowsa. Bla bla bla. Ukucam user name `moje ime`. Not connect whit microsoft geniune checking nesto za serijski broj. Pojavi mi se desktop. Ja naravno posto se drajverima snabdevam preko updata ja poskidam sve updatove. Restart. Ubacim neku igru (sad koristim WC3 jer se brzo instalira i sigruno nema virusa).
I to je to...
Nemam gde da stignem da zakacim virus, barem sad da me ovo zeza. A hardware nije sigurno posto mi se ovo desava na vise racunara. Nasao sam neke ljude preko neta koje imaju isti problem, ali niko ziv ne kaze resenje.
@cika Ish - hvala na paketicu, mada ne verujem da mi sada treba, tj da imam sanse da zakacim virus. I vrati onu sliku prasenceta, jedva sam te prepoznao :)
Sad cu opet da opalim jedno podizanje sistema, al prvo da povatam sad drajvere.
Sve sam uradio bez interneta, mislim taj komp, i za sada radi sve u redu. Nisam uzimao updatove, a drajvere nisam gledao da instaliram jer je sve prepoznao a nista za sad ne recka.
E sad ja cu malo nastaviti da se igram na nacin ukoliko se ubace updatovi dal ce to moci da radi.
Probajte da ih opet obrisete i mozda vam izadje prozor od unlockera i preko njega stisnite delete i ok.
Resetujte kompijuter
To je to.
PS Ja sa ovde poceo da pisem pre nekih 10-15min malo(mnogo) citkije, gramaticki ispravnije, razumljivije korisnicima sa osnovnim znanjem racunara, ali mi se samostalno odjavilo i sve obrisalo tako da me mrzelo opet sve da pisem nego vam dajem osnovne smernice.
Radi meni na Windows 7 Ultimate 32 bita.
Pitanja ako ima odgovaram cim vidim i ako neko nije vec odgovorio.
Da dodam, jedina losa strana je sto nece raditi Game folder u windowsu, ali realno svi koriste ikonice sa desknopa a ne Game folder.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.