Ima li igre koja je bolje dočarala zlokobnu osamljenost ostrva/arhipelaga negde daleko u oblasti Pacifika... Sve uz grafiku koja je bila Crysis za sopstveno vreme (2004), i daleko ispred svega ostalog što je tada bilo u opticaju...
Po meni, onaj nivo u Far Cry-u 1 koji se dešava ujutru, kad treba na kraju da potopiš onaj brod sa makedonskom zastavom - je jedan od najboljih nivoa ikada, u svim igricama...Uz takođe i onaj kada rokaš iz `Zodiac` čamca niz reku, i katakombe prepune mutiranih `Super-soldiera` i mutiranih šimpanzi...
I F.E.A.R. 1 - igrica sa sjajnom sumornom atmosferom i odličnom pričom (dok priču nisu potpuno RAZJEBALI FEAR-om 2 i 3, iako su i to, za sebe, TEHNIČKI odlične igrice...)
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Prey - fenomenalna igra... Odličan voice acting, dobra priča... Inovativne fore... Pogotovo ono `portal` ludilo kombinovano sa `gravity-flip` prekidačima kojima sobu okrećeš 360 stepeni... To nisam video ni u jednoj igrici pre, ni posle (doduše - i ne igram baš sve što izbace)
A što se tiče Far Cry-ja 1, zadnji nivo jeste neverovatno težak, nesrazmerno težak u odnosu na sve prethodne. Počev od ispadanja iz helikoptera pred onog mutiranog majmuna, pa preko provlačenja do olupine drugog helikoptera po oružje, pa onda sledi ona kapija na ulazu u unutrašnjost ostrva, sa 4 one mrcine sa bazukama umesto ruku, pa onda provlačenje kroz rat između mutanata i nemutiranih plaćenika, pa onda onaj hodnik sa elitnim plaćenicima sa štitovima, pa OPET one mrcine sa bazukama umesto ruku... Sve ostale nivoe sam vrlo lako prešao (osim katakombi, tu svako mora da pogine - jer od onih skačućih mutiranih šimpanzi je teško odbraniti se)... Kraj Crysisa 2, sa onim `cloaking` Ceph-ovima je piece of cake u odnosu na Far Cry 1.
:: @Pha :: Sad si me razocarao,ja sam mislio da si ti pravi gamer a ti zapeo u FarCry 1 . :: Dobra igrica samo nije imala nazalost adekvatan nastavak :: :: A Quake 4 i Prey su odlicne igre.Bilo je igara u to doba da se covek bas opusti :: Sad je sve nekako vestacki,nabijeno na silu :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
FarCry je i osmisljen tako da se igrac krece okruzen mnostvom...
16.07.2011. 07:08
status: user broj poruka: 10997
opasnosti, zagonetki koje valja resiti a koje omogucavaju relativno NELINEARAN napredak (bas kao i pomenuti Quake1 odnosno2). Naime, u pojedine prostorije do kojih valja dopreti moguce je to uciniti iz raznih pravaca (direktno ili zaobilazno) i veoma cesto igrac je u situaciji da `kasno` shvati da je postojao i neki kraci i jednostavniji put. I obratno: ponekad se za taj kraci, naizgled logicniji i jednostavniji put ispostavlja da je (gotovo) neprohodan, nimalo jednostavan itd..
Meni su najzanimljivije bile dve `mape`: ona sa nasukanim japanskom nosacem aviona i ona sa `zacaranim katakombama`... I dan-danas (u medjuvremenu sam zbog Win7 apgrejdovao na verziju 1.4) vracam se na te epizode... Imao sam i onaj DEV cheat sa God mode-om ali prosao sam i bez njega, na `medium difficulty` mode-u. Smatram da graficka obrada tekstura koje prikazuju kretanje `pod vodom` jos uvek moze da posluzi kao uzor mnogim programerima/dizajnerima igara...
heh ja sherovao gde ima da se skine, a srbi po obicaju kritikuju sto nema ovo-sto nema ono :) jedino je @mslavko82 rekao hvala necu vise da sherujem nista :) p.s. kome se ne svidja kolekcija, nek skine sto mu se svidja, pa nek napravi torent i onda kaze `ovo sam ja napravio, evo pa skidajte, ima sve` ae
Pa, svakako lepo od tebe, ali hvala će ti reći uglavnom oni koji te igrice nemaju...
I nije bila neka ko-zna-kakva `kritika`... Preteška je to reč. Samo OPSERVACIJE. Osim toga, i mi ostali ponekad postujemo linkove na ovo ili ono, pa se ne uvredimo ako ne kažu `hvala`... A uglavnom niko i ne kaže...
:: he :: ja sherovao gde ima da se skine, a srbi po obicaju kritikuju sto nema ovo-sto nema ono : :: jedino je @mslavko82 rekao hval :: necu vise da sherujem nista : :: p.s. kome se ne svidja kolekcija, nek skine sto mu se svidja, pa nek napravi torent i onda kaze `ovo sam ja napravio, evo pa skidajte, ima sve :: a :: :: :: http://bit.ly/mx7ZPJ :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.