Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Fallout 1 i 2
STRANA 1 OD 1
ilicstefan Fallout 1 i 2 05.07.2011. 14:27 T37068

status: user
broj poruka: 1577
Dakle pošto ih svi hvale rešio sam da ih probam. Jedini je problem što sam ih već ranije probao ali one nisu ni nalik fallout 3. U pitanju su potezni RPG-ovi, a ne RPG iz prvog lica kao fallout 3.

Pošto bih zaista voleo da probam igru i da konačno odigram nešto novo i originalno, da li ima nekoga ko je igrao ovu igru i da može malo da mi pojasni kako se ona igra pošto nigde nema nikakav tutorial i nema nikakav vodič kroz igru. Kada sam je prvi put probao jednostavno nisam znao šta radim jer je igra delovala vrlo konfuzno i nije me upućivala na to kako funkcionišu kontrole.

League of Legends refferal link

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c58169910790170
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Vredi truda 05.07.2011. 14:57 #342129

broj poruka: 9006
Igraj je malo duže i povataćeš brzo kontrole.

Ono što možda ne pada u oči odmah je tip kursora koji menjaš desnim klikom
Imaš onaj šestougaoni za kretanje, imaš onaj kao strelica za interakciju (ako ga držiš dobiješ meni gde ti je ponuđeno da upotrebiš skill, nešto iz invetara...), i imaš onaj kao nišan koji koristiš u borbi.

Borba je potezna i startuješ je na Enter. U prvoj rundi inicijativu ima onaj s većom percepcijom, posle nema efekta.

Poneki tip:
Obavezno uzmi na početku Gifted trait, smanjiće ti skilove i dobijaćeš ih manje po levelu ali +1 na sve statistike vredi više, dva poena stavljena na inteligenciju će skoro da anuliraju penalty.
10 agility je dobra ideja jer je svaki action poen bitan
Samo na početku moraš da krositiš melee i unarmed skilove, prvu pucaljku možeš da dobiješ jako brzo a početak može da se pređe i sa niskom snagom i slabim close combat skilovima.
Steal je jako koristan skill, digni ga oko 80-100 što brže, ako omaneš - load
najviše ubedljivo ćeš da koristiš small guns, oružja su dobra i džebana je jeftina, laka i ima je za krađu de oćeš
charisma je bitna samo ako praviš diplomatu od lika, obično sam je smanjivao do kraja.
ne vredi da stavljaš više od 6 na snagu jer ti power armor posle daje +4 a ne može preko 10.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

SkyFire ... 05.07.2011. 15:03 #342131

broj poruka: 18472
Pa uglavnom pravi RPG je vise iz 3 lica i zasniva se na komandama point and click.
Iz prvog lica kretanje je vise RPG Akcija.

Savetujem ti da probas nesto poput te kombinacija RPG Akcija i jako je dobra igra.Na mene je ostavila odlican trag pored toga sto volim tu tematiku.

Dark Messiah .

Evo ti i trejler :

http://www.gametrailers.com/video/launch-trailer-dark-messiah/14376

Sto se tice Fallout-a,njega ces da skontas vrlo brzo dok se uigras.Samo pazi na odredjene elemente poput biranja oruzja,dovoljno municije i sl jer ces nekad da zapadnes u nezgodnu situaciju da ne mozes da ubijes neprijatelja.

Green,Green,Grass Of Home

raic re 05.07.2011. 15:16 #342135

Dobar je Dark Messiah, linearan ali sve u svemu dobra i simpatična igra, ostane u lepoj uspomeni.

I još koji tip za Fallout:
Imaš dole dva slota za oružja koja oćeš brzo da menjaš, drndanje po inventaru košta action poene.
Desnim klikom na oružje u slotu menjaš tip dejstva, recimo single fire - auto
Kad pokupiš oružje u njemu obično ima nešto municije, možeš da je izbaciš držanjem cursora za interakciju i videćeš eject ikonu.

SkyFire ... 05.07.2011. 15:20 #342137

broj poruka: 18472
Nije bas toliko linearan,ono da se zameri.Po meni skoro pa zlatna sredina.
Mnogo je pitkiji za igranje od Obliviona koji ima toliko siroku mapu da se smoris ko lav.
Treba naci neki kompromis i napraviti nesto sto ne oduzima mnogo vremena na trckaranje po sirokim prostranstvima.

Da ne idem vise u off..

Stefke,a kako ti se cini Witcher/1 i 2?

Green,Green,Grass Of Home

raic Još ovo i mislim da je dosta 05.07.2011. 15:26 #342141

Desnim klikom na oružje u slotu menjaš tip dejstva, recimo single fire - auto
Ona meta u donjem ćošku je za nišanjenje u određen tip tela što je nepreciznije i troši više action poena ali može da stavi crippled status na nešto sa sledećim efektima:
jedna noga - sporije kretanje
obe noge - nema mrdanja
jedna ruka - ne možeš da koristiš dvoručna oružja (puške, heavy), pištolji, noževi su ok
obe ruke - možeš samo da bežiš
jaja - pad na zemlju u bolovima i gubitak action poena u sledećoj rundi, takođe kad dođeš u javnu kuću isteraju te napolje
oči - najteže za pogađanje, jako masivni critical hitovi u njih i smanjena preciznost žrtve
glava - kontuzija i smanjenje skilova

Gledaj da nateraš weapon skill bar do tog nivoa da s neke srednje udaljenosti pogađaš u oči sa bar 80%

Naravno igru možeš da igraš na razne načine, kako god se tebi sviđa, možeš da ne ubiješ skoro nikoga a možeš i bukvalno da pobiješ sve što se mrda.
Možeš da je obrneš za par sati a možeš da je igraš i stotinjak, sve je otvoreno.

Gare87 evo ja da odgovorim za witcher 2 :) 05.07.2011. 15:36 #342145

broj poruka: 4700
Odlicna, odlicna igra, meni se jedno 100x vise svidja od DA 1 i 2, lakse je za igranje i nekako prostije sa svim onim oruzijima, napicima, i ostalim stuff koje pravis rucno.......mada me je skroz razocarao kraj igre, suvise su je skratili a taman sam se zagrejao da je igram.....

Inace Fallout 1 i 2 NIKAD!! :D Aman sada raznorazne dzuda *uda od racunara a ubacimo da igramo igre stare 100 godina!? :) znaci NIKADAAAA!! :)
Pre vredi odigrati ME 1 i ME 2, Fallout 3, evo sad sam igrao Batmana opet(skoro komplet sam sve nasao i otkljucao), i ima jos igara koje su odlicne ali mi sada ne pada na pamet koje su....

Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Ghz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit

Zdebeli Ma samo ti sedi i igraj, pohvataces vec 05.07.2011. 17:05 #342183

broj poruka: 1380
I nemoj da se demoralises ako te ubiju pacovi.
Ako naices na neki problem ili tako nesto za sta mislis da je bug, ti se konsultuj sa nama.
Najbolji potezni Rpg, kao sto rece Raic, lepota je u tome sto je otvoren, i mozes da odradis samo dva questa ili mozes da se setkas koliko hoces (osim ako ti ne istekne vreme u prvom delu).
A F3, Me, i ostalo ne vredi ni komenterisati, tu su rpg elementi ubaceni samo da bi dobili etiketu.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan Hvala na savetima 05.07.2011. 17:06 #342185

ICEsd 1 i 2 05.07.2011. 17:45 #342204

broj poruka: 2157

najbolji delovi fallouta ikad izasli.

Evo ti kompletno upustvo za igru koje dolazi kada kupis original:

http://www.duckandcover.cx/fallout2/Fallout2.pdf

Kec se ne razlikuje puno od 2 sto se kontrola tice.

inace dvojka ima puno misija koje nisu vezane za glavnu pricu ali su puno zabavne, usustini fallout 3 je napravljen na principu fallout 2 sto se tice nelinearnosti i da igra ima 3 razlicita kraja.Secam se da sam na kraju sa sobom vodio kera i jednog mutanta.
Savet za neko igranje nemogu da ti dam jer to zavisi od stila igranja, neko ide na sniper preciznost a neko ide na mele.

Ako ti se svidi probja i Jagged Allieance 1 i 2, slicnog su principa igre(samo sto vodis tim placenika).
ilicstefan Re: 1 i 2 05.07.2011. 17:50 #342207

E super, hvala ti. Igra mi se nešto originalno i nešto novo. Imam skoro sve novije igre ali su mi nekako sve iste. Ovo taman dođe da se osvežim. Igrao sam Fallout 3 i svideo mi se, doduše negde je malo glupo bio napravljen ali u suštini nije loša igra. Nekako su presušili sa dobrim RPG igrama i samo štancuju Mass Effect i Dragon Age kopije. Jedini izuzetak u sadašnje vreme je Witcher 2.

::
:: najbolji delovi fallouta ikad izasli
:: Evo ti kompletno upustvo za igru koje dolazi kada kupis original
:: http://www.duckandcover.cx/fallout2/Fallout2.pd
:: Kec se ne razlikuje puno od 2 sto se kontrola tice
:: inace dvojka ima puno misija koje nisu vezane za glavnu pricu ali su puno zabavne, usustini fallout 3 je napravljen na principu fallout 2 sto se tice nelinearnosti i da igra ima 3 razlicita kraja.Secam se da sam na kraju sa sobom vodio kera i jednog mutanta
:: Savet za neko igranje nemogu da ti dam jer to zavisi od stila igranja, neko ide na sniper preciznost a neko ide na mele
:: Ako ti se svidi probja i Jagged Allieance 1 i 2, slicnog su principa igre(samo sto vodis tim placenika).
Daum ... 05.07.2011. 18:57 #342245

broj poruka: 12794
Kec je malo dosadan, ali je dvojka definitivno u top 10 RPG-a svih vremena, zajedno sa Baldur`s Gate-om i Planescape Tormentom.

Dvojka ima toliko random dogadjaja na mapi da je igraš 10 godina opet će nešto novo da ti se desi, e to je pravi RPG...

U dvojci imaš tutorial od početka čini mi se, ali nije nikakav cim. Imaš Action poene isto kao u trećem delu i kad dodje borba trošiš ih da se pomeraš i napadaš. Potezni RPG je jbg. Imaš i Action mod u menijima gde nemaš poteze ali opet trošiš poene kad radiš nešto i čekaš da se popune, što potpuno ubija smisao igre. Neke borbe su toliko zajebane kasnije u igri da ti deluju bukvalno kao partija šaha, svaki korak moraš da razmisliš šta da radiš. Sve ostalo ti je isto kao u trećem delu...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

ilicstefan Ovo uopšte nije loše 05.07.2011. 20:52 #342254

Čak štaviše vidim da je bethesda dosta stvari pozajmila od originala. Malo dok se navikneš na kontole i to je to. Zaista dobra igra. Intro me zaista oduševio. Nisam ga video kada sam prvi put ovo igrao. Vredelo je ponovo probati.

@raic
Hvala ti za savet, baš mi je tako nešto trebalo. Da se ne zeznem kao u trojci kada sam budzio pogrešne skillove i na kraju mi je bilo teško da pređem.

@skyfire
Prvi i drugi deo Witchera sam odigrao u slast. Po meni dve igre među malo onih koje su najbolje ikada napravljene. Još kad sam na dvojci stavio novi patch letelo sve na max detaljim. Bukvalno sam od tada igrao otvorenih usta jer je grafika neverovatna. Skoro pa prestiže Crysis a nije bezobrazno zahtevna.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs