Nešto ne vidim preterano veliku razliku... IMA je... Ali ne dovoljno da bi neko poželeo da menja grafičku zbog toga.
Cigle na zidu imaju dubinu sa teselacijom, kamenje i šut izgleda 4% bolje... Izgleda da je isti `deal` kao sa DIRT-om 2, koji je bio na sva zvona najavljivan kao `prva DX11 igrica`... I tamo su razlike bile skoro neprimetne... Voda je malo realnije izgledala pri talasanju kad se prolazi kroz nju, i zastave su se vijorile detaljnije... Ali ko još na to obraća pažnju dok vozi?
Re: Crysis 2 patch v1.9 izilazi sutra, hopefully... Sa DX11... Eve skrinovi...
27.06.2011. 00:35
status: user broj poruka: 4187
Pa vidi se razlika, kad se malo zagledas. Nego, ako izadje sutra, bice pomamljeni svi gejmeri na forumu... Pa ce doci Skyfire da tera preko 60fps-ova, a onda ce se ukljuciti Daum i kazace da nema razlike u x32AA i x0AA i tako u krug... SALIM SE!!! Nego, onda moram da instaliram taj 1.9 patch da moze da se instalira DX11, ili taj 1.9 patch vec sadrzi u sebi DX11? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: http://www.pcgamer.com/forum/showthread.php?t=982 :: :: Nešto ne vidim preterano veliku razliku... IMA je... Ali ne dovoljno da bi neko poželeo da menja grafičku zbog toga :: :: Cigle na zidu imaju dubinu sa teselacijom, kamenje i šut izgleda 4% bolje... Izgleda da je isti `deal` kao sa DIRT-om 2, koji je bio na sva zvona najavljivan kao `prva DX11 igrica`... I tamo su razlike bile skoro neprimetne... Voda je malo realnije izgledala pri prštanju, i zastave su se vijorile detaljnije... Ali ko još na to obraća pažnju dok vozi?
Re: Re: Crysis 2 patch v1.9 izilazi sutra, hopefully... Sa DX11... Eve skrinovi...
27.06.2011. 00:36
status: user broj poruka: 1886
DX 11 je već deo Windowsa 7... Samo patch instaliraš. (treba ti originalni, `nelečeni` EXE od Crysisa, though... Inače patch `ne vidi` gde ti je instalacija, jer valjda proverava i CRC od EXE fajla)
:: Nego, onda moram da instaliram taj 1.9 patch da moze da se instalira DX11, ili taj 1.9 patch vec sadrzi u sebi DX11
Re: Re: Re: Crysis 2 patch v1.9 izilazi sutra, hopefully... Sa DX11... Eve skrinovi...
27.06.2011. 00:38
status: user broj poruka: 4187
Pa znam da je deo win-a. Samo sam mislio da pored tog peca mora da se instalira jos nesto da igra `vidi` DX11... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: DX 11 je već deo Windowsa 7... Samo patch instaliraš. (treba ti originalni, `nelečeni` EXE od Crysisa, though... Inače patch `ne vidi` gde ti je instalacija, jer valjda proverava i CRC od EXE fajla :: :: :: Nego, onda moram da instaliram taj 1.9 patch da moze da se instalira DX11, ili taj 1.9 patch vec sadrzi u sebi DX11 ::
Meni je bila zanimljiva, mada je malo previse tesko izaci na kraj kad nagrnu stotine vanzemaljaca, a ti sam :/ A da bi vidli nesto od dx 11, mora em da se povecaju detalji sto vise, a mora i jaca graficka za sve to :( Sumnjam da ce sa prosecnom grafikom + dx11 sa najvisim detaljima(a bez AA) da izgura da bude igrivo.....
Pun pogodak Daume! PS: Gare, sa tom tvojom grafom, na nekoj manjoj rezoluciji ces moci na high bez AA... Ali mislim da koristis 1650 rez. tako da ti je slaba grafa... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Činjenica je da ni sa ovim patchom nećeš naći da prcneš nešto preko facebooka.. :: :: `E, ja imam DX11 u Crysisu 2, hoćeš da vidiš kolika mi je teselacija :: :: ` - Već sam prešla igru, koja je poenta? :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Pa nece zbog jedne igre da menja grafiku ali kada vidis 5 naslova koji dolaze i kada vidis sta ima i sta ce biti zato se menja grafika ne zbog jedne igre nego sto ce to postati sve ucestalije.
Jer ste gledali Bad Company 3 trailer kada su na onoj zgradi kada puzi onaj i gadja zoljom zgradu suprotnu. Kakvo svetlo, kakvi detalji, kakvo kretanje figura, efekti eksplozije, rusenja zgrade. Ono je razlika od drugog dela nevidjena. Pa ARMA III 10.000 m vidljivost vidis objekte na razdaljini ko zna kojoj, najfiotorealisticnija grafika koju sam video. Sta trebam, da se pomeram kao robokap na 15fps. Da ne vidim koje je doba dana u igri. Stoj idrvo nema ni senke ni nista jer ako postavim senku nema pomeranja, slide show na 1280. Jbs igre onda boiolje nekljuti se covece ili Diablo II i to i da ne igras, cekas bolje uslove da igras ionako ces igrati ponovo ako se docepa covek grafike jake. Nisam sve ni zapamtio znam da sam se sm eskao kada sam gledao na gemspot sta dolazi, kakvi demoni i ostalo.
Ovo je prava `make believe` situacija. Hajde da se PRAVIMO...
27.06.2011. 03:18
status: user broj poruka: 10997
da je prekrasno Carevo Novo Ruho! Crytek je jednostavno izmenio neke DETALJE, u nekim scenama. Razlike koje se OVDE vide, veze nemaju sa tessellation off/on!
Obratite paznju, na primer, na screenshots 3 i 4 (odozgo, na dole). Na broju 3 vide se tragovi GUSENICA (neko vozilo na gusenicama je tuda prošlo, mozda AMD-ov buldozer?). Na broju 4 jasno se vide tragovi automobilskih, traktorskih ili kamionskih GUMA (što će reći da je tuda prošao neki `točkaš`). Radi se dakle o promenjenim detaljima samih scena a ne o `filtracijama` textura. Izmenjena SCENA a ne posledica delovanja filtera u JEDNOJ TE ISTOJ sceni.
-Na onim ciglama, trebalo bi da bude vidljiv uticaj efekta `Parallax occlusion mapping`, ali, na screenshot-u to nije vidljivo.
-Jedna jedina stvarna razlika uocljiva je na poslednjim dvema slikama (SSR efekt) - odraz lika u reflektujucoj povrsini ispod nogu. Ali, mozda je i to `dodatak` detalja (docrtano, izmenjeno). Mozda je `nereflektujuca` metalna ploca zamenjena `uglacanom`? A refleksije toga tipa su sasvim normalna stvar i u DX9-ki (setimo se samo FarCry-a i prvog Crysisa)...
Re: Ovo je prava `make believe` situacija. Hajde da se PRAVIMO...
27.06.2011. 10:55
status: user broj poruka: 9006
Ima na ivicama onog prozora na četvrtom paru slika da se vidi teselacija... svejedno, ne vredi ni cimanja da instaliraš igru ponovo.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: da je prekrasno Carevo Novo Ruho! Crytek je jednostavno izmenio neke DETALJE, u nekim scenama. Razlike koje se OVDE vide, veze nemaju sa tessellation off/on ::
Re: Re: Ovo je prava `make believe` situacija. Hajde da se PRAVIMO...
27.06.2011. 11:09
status: user broj poruka: 1886
A najjače su zadnje dve slike... Jedina razlika je što ima refleksija od ona 2 panela koji leže razbacani - jedan levo po strani, a drugi ispred vojnika... Kao da to nisu mogli da postignu korišćenjem reflexivne teksture in the first place...
Koliko sam informisan DX11 ce raditi samo na 64 bitnim windowsima, tako da cu preskociti ovaj patch.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ne koristiš 64-bitni Windows? Ne razumem zbog čega. Samo nemoj da mi kažeš kako ti neki programi ne rade na 64-bitnom... __________________ Scourge of PCBerza
:: Koliko sam informisan DX11 ce raditi samo na 64 bitnim windowsima, tako da cu preskociti ovaj patch :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
specificne knjigovodstvene programe i programe za video nadzor koji ne rade na 64-bitnom winu.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ne razumem da neko jos uvek ne koristi 64bit-ni Windows ? Jedino ako Hardver ne podrzava 64 bitni sistem.
Crysis 2 bih rado okrenuo jos jednom na DX11. Igra je odlicna !!!
:: Ne koristiš 64-bitni Windows? Ne razumem zbog čega. Samo nemoj da mi kažeš kako ti neki programi ne rade na 64-bitnom.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Koliko sam informisan DX11 ce raditi samo na 64 bitnim windowsima, tako da cu preskociti ovaj patch :: :: :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: :: :: ::
Kad se setim prošle godine kad je moja direktorka/vlasnica firme naručila dva kompa i to od ``prijatelja`` koji ju je nabedio da je Win 7 još uvek nov i ``nedovoljno ispitan`` OS i da joj je najsigurnije da koristi XP... Kakvih careva ima...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
:: specificne knjigovodstvene programe i programe za video nadzor koji ne rade na 64-bitnom winu. :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Da ne bude neke zabune, za neupucene, mora prvo da se instalira patch v1.9 pa zatim update za dx11 koji ce samu igru da ucini da radi u dx11 modu ako mogu tako da se izrazim. Pored dx11 postoji i update koji poboljsava texture, pa tako na oficijelnom sajtu igre (mycraysis.com) govore kako bi u kombinaciji sa ova dva update-a trebalo da se zaista dobije velika razlika u odnosu na sadasnji izgled igre.
NEcemo ni probati dok ne izadje krek. Ja imam sve skinuto.
:: Patch je najavljen za danas u toku dana, i evo linka, pusten je, tu se nalazi sve, patch 1.9 + svi update-i koje sam pominjao. :: :: http://goo.gl/54RP :: :: P.S.:nisam kuci da bih probao, ali eto ako je neko voljan, nek proba pa nek napise utiske.
Upravo sam bio u poseti sajtu (NV-sponsored) koji je linkovao Shone. Izgleda da...
27.06.2011. 19:44
status: user broj poruka: 10997
sam s pravom bio skeptican kada sam sumnjicio Crytek-a za podvaljivanje. Citavih 1.6GB NOVIH textura, uz onaj patch. To ce reci: primena DX11 teselacije je SPOJENA sa ubacivanjem NOVIH tekstura (zamena starih) a NE SAMO aktivacija DX11-mogucnosti u okvirima `stare` igre! Prakticno: promenili su stare slike istih scena, dodali detalje itd. da bi igraci STEKLI UTISAK da su razlike posledica ukljucenosti odredjenih filtera u DX11-ici.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.