status: user broj poruka: 1276 | Postovane i uvazene kolege sa PCberze, cast mi je i veliko zadovoljstvo Vas obavestiti da je vecerasnja trka svetskog sampionata u iRacing-u na svima poznatoj Laguni seci :)
Dakle, vozi se isto kao i u pravoj f1, 18 trka u jednoj sezoni (ovo je round 7) i prva nagrada je cini mi se oko 10000$
Rec je o najboljoj simulaciji voznje koju danasnjica poznaje. Vozi se Williams-Toyota FW31 iz 2009 - potpuno autentican (ekipa Williams je radila na tom projektu).
Sve staze u iRacingu su laserski skenirane i samim tim su potpuno autenticne pravim stazama. Feeling voznje na takvim stazama se ne moze uporediti ni sa kojom igrom/simulacijom koju sam do sada imao prilike da probam, a probao sam sve.
Pre same trke, vozice se kvalifikacije ali to ne znam tacno kad pocinje i da li ima online prenos..
Trka pocinje u 00:00 veceras, naravno - standing start, vozi se 85 krugova.. bice zanimljivo videti kakva je taktika pripremljena..
Videcete tj. cuti komentatore, replaye i slicno - skroz je fino odradjen prenos.. nakon sto neki vozac ispadne iz trke daje interview (verovatno preko skajpa ili slicno) itd..
Moram napomenuti da ovaj svetski sampionat mogu voziti samo vozaci sa PRO/WORLD CLASS licencom do koje je jako jako jako tesko doci (Puno ulozenog i mukotrpnog rada uz pratnju velikog talenta). Uzecemo mene kao primer koji zivim za trkama i ajmo rec imam tu i tamo nekog talenta.. uspeo sam doci do A licence koja je najvisa licenca za obicne smrtnike... nadam se pro licenci sledeceg Maja kad bude promotion..
Videcete i sponzore na raznim autima koji placaju svoje vozace da nose njihove reklame na mesecnoj razini + im daju opremu za voznju (npr jedne kvalitetne pedale su od 800-1500e) i slicno... dakle to su timovi koji se sastoje od recimo 2-5 vozaca i koji medjusobno saradjuju i razvijaju setup-ove za nadolazece staze. U ovoj klasi necete videti shareovanje setupova niti neku vecu komunikaciju izmedju razlicitih timova - vozi se na krv i noz (velike su pare u pitanju).
Adresa na kojoj mozete pratiti trku:
http://www.psrtv.com/
ja cu je pratiti preko iRacing client-a tako da cu moci menjati kamere i gledati sta god me zanima (to mogu samo memberi i to oni koji uspu medju prvima se konektovati na server)
Trebalo bi biti strasnih imena veceras.. ukljucujuci Gregera Huttu-a - youtubue-uj te ga ako ne znate ko je i ako Vas interesuje, Jesse Nieminena, Klaus Kivekas, Richard Towler, Ray Alfalla, Aleksi Elomaa itd.. Od velikog znacaja ce biti kvalifikacije, jer Laguna ne pruza toliko prostora za preticanje (nema kersa i DSR-a hehe:P )
Eto toliko za sada od mene.. oni koji ne idu nigde veceras, mislim da je vredno bacit oko cisto da vidite kako to sve izgleda..
Lep pozdrav! |