Kada udjem u War3 svaki cas neki delovi slike trepere i pojavljuju se neke crne fleke na bukvalno 1ms.Znaci pojave se-nestanu i tako non stop. To me pogorovo nervira kad igram dotu, nekad mi i vecina slike postane crna(al opet nestane za manje od sekunde). Grafika je 6870. Da napomenem da mi se to blinkanje desava i u crysis 2(samo dok sam u meniju, u pozadini) i nekad se neke crne crte pojavljuju dok igram pes, takodje na veoma kratak vremenski period. E sad da li je to do drajvera ili do nekih podesavanja u catalyst-u? Skinuo sam ove drajvere: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst114earlypreview.aspx
Ako na desktopu imas neke gadget-e, kalendare, yahoo vremenske prognoze i sl. pogasi ih, jer to moze biti uzrok tog treperenja.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Kada udjem u War3 svaki cas neki delovi slike trepere i pojavljuju se neke crne fleke na bukvalno 1ms.Znaci pojave se-nestanu i tako non stop :: To me pogorovo nervira kad igram dotu, nekad mi i vecina slike postane crna(al opet nestane za manje od sekunde) :: Grafika je 6870 :: Da napomenem da mi se to blinkanje desava i u crysis 2(samo dok sam u meniju, u pozadini) i nekad se neke crne crte pojavljuju dok igram pes, takodje na veoma kratak vremenski period :: E sad da li je to do drajvera ili do nekih podesavanja u catalyst-u :: Skinuo sam ove drajvere: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst114earlypreview.aspx
Nemam nikakve gadget-e, bas nista nisam skidao od toga. Bice da je do drajvera.Imao sam 11.2 i sad sam stavio 11.4 i isto se desava. Al ako warcraft mozda ne radi dobro zato sto je starija igrica, zasto mi se pojavljuju crne linije u pesu(takodje samo na trenutak, jedva se i vide) i zasto mi blinka crno dok sam u meniju u crysis2? To su dve novije igrice...
Ja imam 3 kompa i nove masine i nemam problema sa warcraftom kojeg najvise i igram, probaj ti lepo da ocistis drajvere sa driver sweeperom pa cisto instaliras nove. Moze biti i da nesto ne stima sa grafickom sto je manje verovatno...
:: Nemam nikakve gadget-e, bas nista nisam skidao od toga :: Bice da je do drajvera.Imao sam 11.2 i sad sam stavio 11.4 i isto se desava :: Al ako warcraft mozda ne radi dobro zato sto je starija igrica, zasto mi se pojavljuju crne linije u pesu(takodje samo na trenutak, jedva se i vide) i zasto mi blinka crno dok sam u meniju u crysis2 :: To su dve novije igrice...
6800 i 6900 serija ima pomalo problema sa starijim igrama (dx8 i nize),problem sa warcraft 3 je da karta nonstop menja taktove iz 2D u 3D i obrnuto sto prouzrokava artefakte u igri.Nek ti stoji neki youtube klip u pozadini cisto da je hardversko ubrzanje flash zadrzaja upaljeno i tako taktove drzi na 300/1000,onda igra radi kako treba.
da mzoda riknjava, a to mozes lak oda proveris, odneses kod nekog pa tamo probas, ako i kod drugog ima slicne probleme, znaci nesto sa kartom nije uredu, bez obzira sto je starija igra, radi perfektno recimo na 5770.....
Moras sve faktore da proveris, pa onda dalje da vidis sta i kako.....
Ono sto sam napisao nisam izmislio nego pisem iz licnog iskustva,brat mi igra svakodnevno dotu na gareni i upravo sam presao sa 5770 na 6850 i sto se desava u wc3 sta je dovla5 naveo,trazeci resenje po stranim forumima saznao sam da se i ostalima koji imaju kartu iz 6800 i 6900 serije isto desava i novi drajveri nisu resili problem,jedan clan tog foruma je objasnio kako je pratio taktove tokom igre i kako skacu iz 2D taktova u 3D pa obrnuto i zbog toga se pojavljuju artefakti u igri,dosao sam onda na ideju da ostavim neki youtube klip u pozadini tako da takt stoji zakucan na 300/1000 i u WC3 nestale anomalije.
:: da mzoda riknjava, a to mozes lak oda proveris, odneses kod nekog pa tamo probas, ako i kod drugog ima slicne probleme, znaci nesto sa kartom nije uredu, bez obzira sto je starija igra, radi perfektno recimo na 5770.... :: :: Moras sve faktore da proveris, pa onda dalje da vidis sta i kako.... :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: ::
Evo sad sam bas probao da igram dotu bez youtube ili bilo cega upaljenog u pozadini i imao sam to blinkanje.Onda sam pustio neku pesmu na youtube i ponovo pokrenuo dotu i blinkanje je nestalo. Sad mi jos samo preostaje da resim problem sa pes-om i crysis-om.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.