Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
JAKO NEOBICNA TEMA !
STRANA 1 OD 2  
kobe JAKO NEOBICNA TEMA ! 28.03.2011. 14:01 T34890

status: user
broj poruka: 427
Citam tako sta ljudi pisu i tako dalje i tako blize , i naravno posto je sada aktuelna tema CRYSIS 2 i to da li je to port sa konzole ili nije ... E sad ja sam nesto razmisljao i hteo to da podelim sa vama i zanima me vase misljenje .Ja licno mislim da je nebitno da li je to port sa konzole ili nije jer realno igrica je jako dobra , mnogo je jaca prica od 1-og dela i bas je zarazna !!! Grafika je mnogo bolja nego u prvom delu , barem primetno bolja ! Odlicna igra ! a i to da nije zahtevna ne bi se slozio jeste bogami zahtevna !!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed A zasto namigujes? Koja je poenta? 28.03.2011. 14:14 #309220

broj poruka: 10997
Pre nekoliko dana bilo je reci na ovu temu. Ja sam se izrazio otprilike tako kao ti, s tom razlikom sto sam manju (definitivno - manju!) hardversku zahtevnost u poredjenju sa prvim Krajzisom doziveo kao PLUS. Da rezimiram: onome kome smeta nedostatak lepeze podesavanja grafickih detalja, preporucujem rucno podesavanje drajvera graficke karte (forced AA i AF) i igranje na maximimalnoj rezoluciji. Sta se nas, igraca, tice to sto igra ne insistira na DX11 kada perfektno radi i `izgleda` pod dx9/10? Vozi Misko!

bmpdoo re 28.03.2011. 14:16 #309221

broj poruka: 252
orginalni crysis je kada je izasao, bio graficki najbolja i najzahtevnija igra ikada, pokazivao je koliko moze pc, crysis 2 je sigurno dobar, ali daleko od toga koliko je bio prvi deo kada se pojavio, danasnji kompovi mogu daleko vise, sve u svemu dobili smo dobar AAA naslov i nista vise od toga, a ocekivalo se mnogo

cicija eeee 28.03.2011. 14:39 #309234

broj poruka: 411

Pa i originalni Half Life je bio igrica van svih serija i niko se nije toliko pozivao na istu kada je igrao nastavke koji imaju vidljivo lepšu grafiku.
Tako je i sa Crysis-om, ova dvojka ima lepšu grafiku i to može samo slepac da ne primeti.

Vidiljivo je jedino da mnogima smeta JEDINO to što može da je igra i Kurta i Murta i da nije rezervisana za one sa grafičkim karticama u ceni solidnog PC-a, koji bi se qurchyly kako su jedini privilegovani da ovo igraju bez seckanja. E, KO IH JEBE!

Eto, to pišem majmunima koji hoće da budu jedini koji mogu da igraju najnoviju igricu. Niko vas nije terao da kupite skupe grafike pa sada izmišljate krive Drine i razne dodatne programe da poboljšate hardversku zahtevnost, jer vas kao fora ne zadovoljavaju osnovna podešavanja.
Kakvi snobovi, bože me sačuvaj!

@bmpdoo, to pišem, takvi kao ti SVRŠAVAJU NAD Z A H T E V N O Š Ć U, a ne nad kvalitetom ili grafikom igre. A to da je najbolja je subjetivan osećaj. Ja recimo cenim da je FAR CRY mnogo bolja igra koja se igrala i na Geforce 2 karticama ... To vas nije palilo jeli? Nije bila dovoljno zahtevna??? JAO snobovčići jedni
tortojed Cicijo, potpisujem 99,99% ovoga sto si napisao. Treba samo imati 28.03.2011. 14:54 #309253

u vidu jednu stvar koja je svojevremeno bila veoma aktuelna: `snobizam` su forsirali stvaraoci igara, vestacki podizuci (namerno izostavljajuci optimizaciju) hardversku zahtevnost svojih proizvoda da bi uterivali pare u dzepove Intel-a, NV-a, AMD-a i Micro$oft-a a ovi su ih sponzorisali. Istovremeno, da se `Vlasi ne bi dosetili`, dizana je medijska galama (koja je, gle cuda!, kanda malo utihnula u poslednje vreme?!) na pirateriju itd. itd.

Antimatery Dobar je crysis 28.03.2011. 15:05 #309264

broj poruka: 997
Grafika uopste nije losa bolja je imajuci u vidu da se radila i za konzole ,a evo kletve `daboda se sve igre portovale kao crysis` kad vec moraju. Sta fali? Da nije lose odradjeno? Mislim da nije, iskreno svaka cast za zahtevnost u ovom trenutku je odlican balans naspram hardvera koji je dostupan...I naravno ostaje mesta i za paljevine imace 100fps u crysisu 2 a mi koji imamo losije grafike zadovoljicemo se sto mozemo pristojno da ga igramo i svi srecni.

Sve je relativno !!!

vladats Re: Dobar je crysis 28.03.2011. 15:07 #309266

broj poruka: 4537
Slazem se. Igrica je vise nego dobra,prica malo holivudski bajata al o.k.
A Radi i M.P.
cicija živa istina i s tvoje strane, tortojedu 28.03.2011. 15:08 #309269

broj poruka: 411
Sada valjda ne mogu veštački da podižu zahtevnost kada i kartice ispod 100€ guraju većinu igara čak i u 1920 x 1080 full HD rezolucijama ... Čitam negde da se žale proizvodjači grafika da je Microsof DX u stvari usko grlo koje koči kartice jer je hardver grafika toliko jak da nema šta da ga zaposli i da bi navodno boljim DX-om grafika izgledala 100 puta lepše. Valjda opet navaljivanje na Micr. da veštači podigne zahtevnost. U svakom slučaj .... dok se to ne desi i ne pojavi neka igra koja će mami i tati da odlemi dve mesečne plate zarad novog hardvera, yupiiii.....
Dobro je što ima toliko konkurencije medju proizvodjačima grafika za nas krajnje korisnike. Jer da nije tako, ... bankrotirali bi roditelji koji su i ovako razmazili decu pa im pružaju užitke u FULL-u (HD-u) .

alrad 28.03.2011. 15:28 #309289

broj poruka: 4829

Evo, za snobove, nek narokaju ovo pa nek im trza k`o kec na very high.
Kad su navikli ljudi jbg.
http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=9221720
tortojed Sorry, not registered... 28.03.2011. 15:32 #309294

....

Mortificat Re: 28.03.2011. 16:12 #309311

broj poruka: 3519
Ovo je dobra stvar, nikako se ne može protumačiti da je za snobove, jer neko bi spustio izvesna podešavanja, a druga podigao(kao na primer Ja), jer to radim sa svakom igrom, jednostavno volim advanced settings i to je to. Moja grafika je slaba da sve izgura na max, max, tako da mi je ovo odlično došlo, neke stvari sam isključio, a neke uključio. Nema tu ništa snobovski.
@cicija:
Slažem se za ovo za roditelje.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

::
:: Evo, za snobove, nek narokaju ovo pa nek im trza k`o kec na very high
:: Kad su navikli ljudi jbg
:: http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=922172
bmpdoo Re: eeee 28.03.2011. 16:55 #309321

sta lupetas bre budalo, uopste nisam rekao nesto po pitanju toga, idi .ebi nesto pa se smiri, nemam ni ja turbo ultra giga komp,
:: Pa i originalni Half Life je bio igrica van svih serija i niko se nije toliko pozivao na istu kada je igrao nastavke koji imaju vidljivo lepšu grafiku
:: Tako je i sa Crysis-om, ova dvojka ima lepšu grafiku i to može samo slepac da ne primeti.
:: Vidiljivo je jedino da mnogima smeta JEDINO to što može da je igra i Kurta i Murta i da nije rezervisana za one sa grafičkim karticama u ceni solidnog PC-a, koji bi se qurchyly kako su jedini privilegovani da ovo igraju bez seckanja. E, KO IH JEBE!
:: Eto, to pišem majmunima koji hoće da budu jedini koji mogu da igraju najnoviju igricu. Niko vas nije terao da kupite skupe grafike pa sada izmišljate krive Drine i razne dodatne programe da poboljšate hardversku zahtevnost, jer vas kao fora ne zadovoljavaju osnovna podešavanja
:: Kakvi snobovi, bože me sačuvaj
:: @bmpdoo, to pišem, takvi kao ti SVRŠAVAJU NAD Z A H T E V N O Š Ć U, a ne nad kvalitetom ili grafikom igre. A to da je najbolja je subjetivan osećaj. Ja recimo cenim da je FAR CRY mnogo bolja igra koja se igrala i na Geforce 2 karticama ... To vas nije palilo jeli? Nije bila dovoljno zahtevna??? JAO snobovčići jedn
-ShonE- re 28.03.2011. 17:12 #309325

broj poruka: 3529
Mogu samo da kazem jedno veliko HVALA Krytek-u na ovako lepo izbalansiranoj i optimizovanoj igri. A za sve one koji se igraju sa advanced graphics options v1.6, jedna napomena, obavezno ukljucite, odnosno podignite HDRLevel i Bloom Level na 1, da vidite kako onda fino izgleda igra, a sto je najbitnije ove opcije izgleda da i ne uticu nesto bitno na pad frejmova kao recimo AA. .)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mslavko82 Fala Bogu! 28.03.2011. 17:24 #309330

broj poruka: 721
Da je neko i primetio da je igra cirka 100 puta bolja od prvog dela, sa boljom pričom i tako to...

Razlog zašto igračka industrija ode u ku*ac i što su igre sve gluplje i gluplje su upravo ovakvi ljudi koji se nerviraju što igra nije lepša/zahtevnija itd... Pa bre odlična igra, lepo izgleda, a nije zahtevna... Treba momcia dati priznanje, a uglavnom ih napljuvaše kako to ništa ne valja i kako je bedni konzolaški port. I ne može da se drka na nju, nema dovoljno podešavanja, nije dovoljno lepa... !!!

bmpdoo: pa poenta je da je Crysis 2 mnogo bolji nego Crysis 1. Mnogo bolja video igra! Ima mnogo bolju priču! Zanimljivija je! Kapiraš? Ili je samo bitno koliko je grafika dobra i zahtevna? U tom slučaju, cicija je objasnio, iako je malo nervozan...

Zapravo, ja samo tugujem nad sudbinom da će se igre poput Civ IV/Fallout-a I/II, Monkey island-a i sličnih sve ređe i ređe pojavljivati. Ovo danas je sve samo moderni Super Mario sa lepom grafikom i ništa više...

Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!

tata02 Re: re 28.03.2011. 17:29 #309331

broj poruka: 845
Zaboravio si da se zahvališ i `gusarima` pa samo da i to napomenem. Inače, fantastična igra. Pozdrav!

:: Mogu samo da kazem jedno veliko HVALA Krytek-u na ovako lepo izbalansiranoj i optimizovanoj igri. A za sve one koji se igraju sa advanced graphics options v1.6, jedna napomena, obavezno ukljucite, odnosno podignite HDRLevel i Bloom Level na 1, da vidite kako onda fino izgleda igra, a sto je najbitnije ove opcije izgleda da i ne uticu nesto bitno na pad frejmova kao recimo AA. .)
JovanZ Re: 28.03.2011. 18:21 #309346

broj poruka: 3008
Radije bih imao lepo optimizovanu, vizuelno i gameplay dobru igru koju mogu da igram, nego nesto sto zahteva dve graficke kartice od po 400 eura da pravi 20 fps-a pa da citam review sa neta i gledam klipove po youtube-u.

I zato potpuno podrzavam ovaj potez cryteka.

Em su oni dobili veci userbase a samim tim i vise para, em smo mi gameri sa manjim budzetom zadovoljni.

Meni, vizuelno, igra izgleda mnogo bolje od keca, pogotovo kada je vidim u pokretu, a ne screenshot comparison.

E sada, crytek jeste mozda napravio par precica, recimo skinuo nebo koje je beskonacno, i na jednom nivou sam video kako stoji tekstura neba nepomicno, sa sve artefaktima kompresije, ali, tako me zabole za sve to ako je proizvod koji sam dobio jednostavno zabavan i mnogo dobar i ako posle predjene igre mogu da kazem da je to vreme dobro utroseno a ne baceno.

Bio sam skeptican kada sam cuo da Crytek radi sve tri verzije paralelno, ali izgleda da su oni jedna od retkih firmi koja moze da to izvede kako treba.

I da, novi nano suit,iako je konzoloiziran, mi je bio mnogo zabavniji i dinamicniji nego u prethodnom delu - Skocim sa zgrade kod sam cloakovan, u padu prebacim na armor da malo ublazim prizemljenje, onda jedan slide sa pucnjavom do zaklona, cloakujem se, zamenim scope na brzaka, malo napunim baterije, pa u jos jedan okrsaj. Ma milina, definitivno cu da je predjem jos koji put, a ne secam se kada sam video cistokrvnu PC igru sa ovako dobrom mehanikom.

Znam da je sve ovo vec sto puta ponovljeno, ali morao sam da to izbacim iz sebe. :)
ilicstefan Jeste da nije vezano baš puno za temu al` ajde 28.03.2011. 18:26 #309348

broj poruka: 1577
Nisam igrao ni prvi, niti ću da igram drugi. Razlog je to što ima daleko boljih pucačina iz prvog lica koje brišu patos sa crysis-om. Sve što Crysis ima da ponudi je fensi grafika, mršava priča i monstruozna zahtevnost.

Kada Crysis bude bio bolji od Half-Life-a onda će to biti druga situacija, ovako, još jedna pucačina u nizu.

I Assassin`s Creed je bila takođe dobra igra u svoje vreme pa nije bila toliko zahtevna kao Crysis.
tata02 Re: Jeste da nije vezano baš puno za temu al` ajde 28.03.2011. 19:04 #309359

broj poruka: 845
Kako možeš da sudiš o nekoj igri ako je nisi igrao? A što se tiče priče po meni je jedna od boljih, naravno ako ne očekuješ od igre da dobije Oskara za scenario odnosno priču?! Pozdrav!

:: Nisam igrao ni prvi, niti ću da igram drugi. Razlog je to što ima daleko boljih pucačina iz prvog lica koje brišu patos sa crysis-om. Sve što Crysis ima da ponudi je fensi grafika, mršava priča i monstruozna zahtevnost
:: Kada Crysis bude bio bolji od Half-Life-a onda će to biti druga situacija, ovako, još jedna pucačina u nizu
:: I Assassin`s Creed je bila takođe dobra igra u svoje vreme pa nije bila toliko zahtevna kao Crysis.
bmpdoo Re: Fala Bogu! 28.03.2011. 19:09 #309362

da li je bolja igra ili nije, kako kome, meni se vise svidja prvi, ukusi su razliciti, sve sto sam hteo da kazem je da je prvi deo doneo puno toga novog, a drugi i nije i to je sve, ja bih prvi voleo da moze da radi i na 386-ici sa tavana, a da i far cry mi je generalno bolji od obe krize. i stvarno nisam zaludjen efektima, i ultra giga mega rezolucijama, bitnija je igrivost. nego me covek napao kao da sam ga ubo u oko.

:: Da je neko i primetio da je igra cirka 100 puta bolja od prvog dela, sa boljom pričom i tako to...
:: Razlog zašto igračka industrija ode u ku*ac i što su igre sve gluplje i gluplje su upravo ovakvi ljudi koji se nerviraju što igra nije lepša/zahtevnija itd... Pa bre odlična igra, lepo izgleda, a nije zahtevna... Treba momcia dati priznanje, a uglavnom ih napljuvaše kako to ništa ne valja i kako je bedni konzolaški port. I ne može da se drka na nju, nema dovoljno podešavanja, nije dovoljno lepa... !!!
:: bmpdoo: pa poenta je da je Crysis 2 mnogo bolji nego Crysis 1. Mnogo bolja video igra! Ima mnogo bolju priču! Zanimljivija je! Kapiraš? Ili je samo bitno koliko je grafika dobra i zahtevna? U tom slučaju, cicija je objasnio, iako je malo nervozan..
:: Zapravo, ja samo tugujem nad sudbinom da će se igre poput Civ IV/Fallout-a I/II, Monkey island-a i sličnih sve ređe i ređe pojavljivati. Ovo danas je sve samo moderni Super Mario sa lepom grafikom i ništa više...
:: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
mixer93 Da,a 28.03.2011. 19:12 #309363

broj poruka: 4187
najvece hvala piratima...

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

DmasteRNo1 Ajd kad kažete da je dobra 28.03.2011. 20:29 #309379

broj poruka: 6101
ću da je skinem i probam. Samo, je l` preporučljivo da prvo odigram keca i bojevu glavu, pa onda dvojku? Mislim zbog priče, da li bih propustio nešto?

Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

Mortificat Re: 28.03.2011. 20:36 #309385

broj poruka: 3519
Možeš, a i ne moraš. Pogotovo ne Warhead, ali Crysis odigraj zato što je dobra igra, ne samo zbog grafike.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

Scyter Re: 28.03.2011. 21:06 #309392

broj poruka: 8138
Crysis 2 je odlicna igra sa odlicnom pricom, atmosferom, gameplay-om i extra grafikom (instalirajte tweak 1.6v da vidite kakva je grafika posle toga).

Jedina mana je Al koji ume ponekad da se zaglupi. Inace, igra je fantasticna!

Jednostavno, Crysis 2 je sve ono sto Crysis 1 nije mogao da bude (iako je kec bio extra, falila mu je ta neka osnovna prica). A to podrazumeva prvenstveno optimizovanost.

Crysis 1 sam presao 4 puta, Warhead takodje 4 puta, ovo i da predjem 10 puta, ne bih se smorio. Volim Crysis kao igru, to je jedina igra koju sam presao vise od jedanput. Sve ostalo predjem po jednom, jedino sam Mass Effect serijal i Assassin`s Creed serijal presao 2 puta.

Crysis, Mass Effect i Assassin`s Creed... To su mi prve 3 najbolje igre koje sam igrao IKAD. Onda ide 10 praznih mesta, pa sve ostalo.

I pomenuo bih jos nesto... Manite se komentara po net-u, svako ima drugaciji ukus. Nekome je Crysis jedno veliko s**nje od igre. U redu. Njegov ukus. Ali to ne mora da znaci da se vama nece svideti. Znaci, probajte igru, nemojte da kopate po net-u i nemojte se obazirati mnogo na komentare.

gile23 ... 28.03.2011. 22:58 #309430

broj poruka: 9121
Igra je jako dobra, ali sam licno ocekivao vise. Zeleo bih da imam mnogo vecu kontrolu samog lika, da mogu da pustim masti na volju kako cu da koknem onog alien-a, ali ipak ocekivao sam previse.

A sto se tice grafike, po meni najbliza igra realnosti, po svim mogucim kriterijumima :),...

Btw. ono uklizavanje je mnogo dobra fora :), jedva cekam da nadjem vremena i da odigram malo multi :),...

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kobe BRAVO LJUDI !! 28.03.2011. 23:07 #309432

broj poruka: 427

Eto ispostavilo se da je tema jako dobra zar ne :)) i mozemo lepo da pisemo bez prepucavanja tabora i tako dalje ... Pozdravv
mixer93 Re: ... 28.03.2011. 23:16 #309434

broj poruka: 4187
I meni se dja igrica. Iako sam bio skeptican... Super je igra. Grafika dobra, gameplay dobar, a i sama prica je bar meni jako interesantna. A ta fora sa uklizavanjem je stvarno vrh...

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: Igra je jako dobra, ali sam licno ocekivao vise. Zeleo bih da imam mnogo vecu kontrolu samog lika, da mogu da pustim masti na volju kako cu da koknem onog alien-a, ali ipak ocekivao sam previse
:: A sto se tice grafike, po meni najbliza igra realnosti, po svim mogucim kriterijumima :),..
:: Btw. ono uklizavanje je mnogo dobra fora :), jedva cekam da nadjem vremena i da odigram malo multi :),..
:: Pozdrav!
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs