Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Dragon Age 2
STRANA 1 OD 3  
ElitePro Dragon Age 2 19.02.2011. 01:52 T33783

status: user
broj poruka: 305

Pojavio se Demo legendarne igre!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 19.02.2011. 10:15 #296818

broj poruka: 2931
pa jel ti bilo tesko da ukacis linak?

raic re 19.02.2011. 11:38 #296854

broj poruka: 9006
Taman nabavih prvi deo Ultimate paket sa svim dodacima da ga završim već jednom dok ne izađe dvojka.
http://tehparadox.com/forum/f43/dragon-age-ultimate-|complete|no-rips|-full-iso|all-dlc-all-updates|-1594968/

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

ilicstefan Dragon Age 2 19.02.2011. 12:42 #296875

broj poruka: 1577
Još samo da su rešili ovde onaj problem sa učitavanjem, da su izbacili kupovinu DLC-a u samoj igri, da su rešili problem sa strelama, ubacili više akcije, smanjili nepotrebne razgovore, povećali potrebne razgovore... Onda će biti super. Prvi deo jednostavno nisam završio jer su me ona učitavanja i `pametne` strele odvratile od igranja.
raic Re: Dragon Age 2 19.02.2011. 13:07 #296887

Više akcije su ubacili, sad može da se igra i real-time, kao action rpg, iskreno nemam pojma kako će to da funkcioniše u praksi. A DLC pakovi koji se plaćaju su za nas dobra stvar, ako se plaćaju biće ih više i biće kvalitetnije odrađeni, amerikancima par dolara ništa ne znači pa plaćaju umesto da se cimaju a mi ih ionako skinemo za dž, imaš gore link za verziju sa svim DLC pakovima koji su izašli.

:: Još samo da su rešili ovde onaj problem sa učitavanjem, da su izbacili kupovinu DLC-a u samoj igri, da su rešili problem sa strelama, ubacili više akcije, smanjili nepotrebne razgovore, povećali potrebne razgovore... Onda će biti super. Prvi deo jednostavno nisam završio jer su me ona učitavanja i `pametne` strele odvratile od igranja.
Gare87 je ne odigra prvi deo 19.02.2011. 14:01 #296906

broj poruka: 4700
Smorio me je zatucani mozak AI-a, i sto moram stalno da ulazim u tactic menu da im menjam taktike, cas im kazem da pucaju strelama, on izvadi motku da ga bije, smorili me, sumnjam da su to promenili u drugom delu, mada je odlicna igra i grafika trebam da je dovrsim.......

Intel q8200 2.3GHz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W

Erestun re 19.02.2011. 14:34 #296913

broj poruka: 1797
@Gare, pa to i jeste jedna od poenti RPG-a. Taktika, menjanje iste...
Bre ljudi prvi deo je odlican, ali DLC-e su usrali. Ekspanzija Awakening je ok.
`pametne` strele jesu glupost, ali tu se borba svodi na racunanje (kao d&d) zato i nema potrebe da se bunis...
Grafika i nije bila nesto...kao sto nece biti ni u drugom...samim tim veca optimizovanost, manja zahtevnost = bolja prodaja... Da ne pricam o tome sto igra izlazi i na konzole, sto joj samim tim spusta kvalitet na nizi nivo...nazalost.

raic re 19.02.2011. 15:09 #296920

Baš su zato i namestili one taktičke slotove, da ne bi morao ti ručno da im pokazuješ šta da rade. Zato postoje makroi, tipa `ako protivnik priđe na manje od 2m izvadi motku pa ga tuci` ili `ako priđe na manje od 5m udalji se malo`, s tim da komanda iznad ima prioritet. Ja to isključim jer volim da im diktiram ručno šta da rade ali stavili su baš zbog onih koji ne vole.

To za konzole je sasvim moguće, mnogo igara je bilo dobro dok ih nisu uprostili za konzole, Gothic IV mi ovde pada na um. Plašim se za The Witcher 2 jer ga u startu planiraju i za konzole, prvi deo je naknadno konvertovan.
Ima i drugih primera, recimo The Last Remnant, igra je na konzolama loše prošla iz nekoliko razloga, bila je lagana a to su uradili da bi mogao da je pređeš next - next - ok metodom jer je igra prilično komplikovana ako oćeš da je raščinijaš do kraja, zatim bilo je blesavih ograničenja vezano za jedinice koje kao da je neko uveo da ubije merak u igri, onda bio je i problem oko levelovanja i još par stvari. Za pc su je izbacili naknadno i port je tehnički odrađen više nego dobro, osim toga povećali su težinu i ispravili dosta stvari na koje su se ljudi žalili. To je igra od koje sam prvi put u startu odustao ali kad sam se posle vratio navukao sam se načisto, imam je i sad instaliranu.

Erestun re 19.02.2011. 15:23 #296927

Koliko sam procitao developeri su bas naglasili da je to ipak PC igra i da se za isti prvo i razvija. Kontam da na konzolama ce biti samo losije (kao i svaka igra koja izadje, nakon pc platforme)

Alphacore @ilicstefan 19.02.2011. 15:31 #296928

broj poruka: 624
Gile jes to ti?

Scyter Re: re 19.02.2011. 15:35 #296929

broj poruka: 8138
Zahvaljujem za ovo. Verovali ili ne, jos nisam presao The Witcher i Dragon Age. Volim RPG, medjutim, kad sam krenuo da igram Dragon Age tako sam se smorio da je to strasno. Witchera sada prelazim, ali to ide jako sporo. Moracu da nateram sebe da ih predjem, je znam da me ocekuje velika zabava.

CPU-Z Validator: http://spedr.com/k3rf
GPU-Z Validator: http://spedr.com/9a3o

:: Taman nabavih prvi deo Ultimate paket sa svim dodacima da ga završim već jednom dok ne izađe dvojka
:: http://tehparadox.com/forum/f43/dragon-age-ultimate-|complete|no-rips|-full-iso|all-dlc-all-updates|-1594968
::
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.

ElitePro DA2 19.02.2011. 15:50 #296931

Presao sam prvi deo sve questove zavrsio i awakening i Return to Ostagar,Leliana`s Song,Witch Hunt najbolji RPG!!!
ilicstefan Re: @ilicstefan 19.02.2011. 15:57 #296934

:: Gile jes to ti

Hehe, nije gile, malo si se zeknuo.

@raic

Vidiš upravu si, sačekaš da amer kupi i da upload-uje i to je to. Više mi je išlo na živce taj njihov način na koji su hteli ljudima da prodaju dlc.

A što se tiče ostalog, ma samo učitavanje da srede i imam da je igram, sećam se kada sam došao u neki grad i kada hoćeš da uđeš u kućicu prvo čekaš jedno 5 minuta da učita prostor od 10 kvadratnih metara, zatim treba u podrum da uđeš što je još 5 minuta, i onda treba da se vratiš iz podruma što je još 5 i na kraju da izađeš što je još 5 minuta učitavanja.

Dakle da saberemo

ulaz - 5 minuta
podrum - 5 minuta
izlaz iz podruma - 5 minuta
izlaz u grad - 5 minuta

Sve ukupno 20 minuta izgubljenog vremena na učitavanju i istraživanju kuće koja bi recimo u witcheru trajala čitava 2-3 minuta.

Još samo kabanicu za krv da nabavim i sve će biti ok.
ElitePro DA 19.02.2011. 16:06 #296936

Ja ne znam o cemu ti pricas a znam igru napamet..kakva ucitavanja??? i tu gde ih ima samo proleti loading kakvih 5min mozda 5sec ako je i toliko...usnimaj sve patcheve pa probaj jeste duze ocitavo bez patcheva al ne 5min daleko od toga...
Erestun re 19.02.2011. 16:16 #296937

A jes` stvarno, kakvo ucitavanje? Na witcheru (not enhanced verzija) je bilo duze ucitavanje. Ja sa Dragon Age-om nisam imao problema...

raic Re: Re: @ilicstefan 19.02.2011. 16:33 #296938

Nisam ni ja video nikakvo duže učitavanje, možda ti se zabagovala verzija.

Ne treba ti kabanica, isključi blood splatter.

:: A što se tiče ostalog, ma samo učitavanje da srede i imam da je igram, sećam se kada sam došao u neki grad i kada hoćeš da uđeš u kućicu prvo čekaš jedno 5 minuta da učita prostor od 10 kvadratnih metara, zatim treba u podrum da uđeš što je još 5 minuta, i onda treba da se vratiš iz podruma što je još 5 i na kraju da izađeš što je još 5 minuta učitavanja
:: Još samo kabanicu za krv da nabavim i sve će biti ok.
ilicstefan Učitavanje 19.02.2011. 21:35 #297043

To mi nije palo na pamet, mora da sam pokupio neku defektnu verziju, znam da sam je nabavio onog dana kada se igra pojavila. Tražio sam i na različitim forumima i video da dosta ljudi ima isti problem pa sam pomislio da je igra sama jednostavno tako bagovita.

Sad ste me i zainteresovali za igru sa ovom temom. Moram opet da probam da je igram.

@raic

Nisam imao pojma da može krv da se isključi, znam da sam tražio u opcijama ali nisam našao, ko zna gde sam blenuo

Zaista su me nervirali potoci krvi kada tamaniš akrepe.

Takođe rajo potpis ti je vrh. Samo mislim da je šljiva bolja kod ujeda zmija.
Alphacore ... 19.02.2011. 21:40 #297046

broj poruka: 624
Koja je draz ako se krvca ne proljeva?

raic Re: ... 19.02.2011. 21:57 #297048

Draž je daleko manja od cimanja da posle nosiš svoj skupi oklop na hemijsko.

ilic: Stvarno je bolja, ali ipak sam odlučio da potpis ostavim u originalu. To ti je moj moto, budi uvek spreman na sve, nosi malo belog luka ako sretneš vampira, nosi srebrni lanac u slučaju da te spopadne vukodlak... i u srećnoj okolnosti da sretneš Mlađu, Velju ili Borisa uvek imaj bejzbol palicu pri ruci.

:: Koja je draz ako se krvca ne proljeva
AndRey O.o 21.02.2011. 22:19 #297676

broj poruka: 324
Don`t drink and drive, take joint and fly . )

Je li? Ljudi? Pa el ima to da se skine negde, il tek sutra ?!?!!?
ElitePro Crack 08.03.2011. 01:53 #303245

Izaso je Crack imate na rs logo i warezz.bb
Erestun re 08.03.2011. 02:03 #303251

Fino!

testing...testing...

Edit: Radi...

Erestun re 08.03.2011. 03:39 #303267

Da li imate problema sa Very High setovanjem?
Brutalan pad fps-a i teksture terena se gube... :-/

Edit: Koliko vidim, na demo verziju su se svi zalili, jer igra u istom ne podrzava dx11. Problem je u tome sto sam dx11 ukljucio i radi sve savrseno osim kad je na very high setovanju... glupost...

Edit2: drajver kompatibiliti ishju sa dragon age 2

Ovo resava problem problem: 267.24 Beta
http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-64bit-267.24-beta-driver.html

ElitePro Re: re 08.03.2011. 04:01 #303271

Brate ja sam popizdeo znaci, igram ga na DX9 Medium AF Off , Antialiasing 4X i solidno ide kada prebacim na High a da bi prebacio na high treba da upalim sugavi DX11 a to je kao mozes sa DX10 karticom da igras al ne mozes onaj bloom i depth on field da palis i very high je ugasen ako nemas DX11 , brutalno pada FPS kada ga prebacim na High 16AF i DX11-tj.10 kao da igram Metro 2033 strasno ovo zahtevnije od Crysis 2 ne znam koji komp bi trebao da imas da bi igrao na DX11 Very High AA 8x AF 16x i sva ona govna da upalis dole, a najtuznije od svega je sto sam radio screenshotove i nema razlike izmedju medium i high nesto vrlo malo moras bas da se zagledas da bi video razliku smesno! a zahtevnije 20x
Veliki sam fan ove igre presao sam prvi deo i expanziju znam napamet celu igru od kada je izasla nisam spavao nocima dok je nisam zavrsio za 53h igranja, sve questove i sec i primarne zavrsio sa uzivanjem sam je odigrao a ovaj deo igram ga vec 2ipo sata stigao sam prilicno i nekako mi je hladan uopste nema dusu kao prvi deo tamo se sve sijalo tekstura detaljnija trava se vidi sve sljasti i likovi su nekako krupniji i bolje uradjeni jos manje zahtevna! i onaj dole meni kako su uradili nesto sitno sve i 2d nisu 3d itemi nego bzvz uradjeno upropastili su igru debili jebo ih DX11 bolje da su ostavili stari engine bolji 100x!
Demo je bagovit katastrofa moras da gasis vsync ako palis AA i ostale stvari smesno toliko dugo su pravili igricu navodno , a demo izbace par nedelja pre izlaska finala a pun bagova sta rade bre ti ljudi tamo? jel pokrenu instaliraju taj demo da vide da li je sve uradu.. ono jbt iz aviona se vidi a kamoli mi gameri to sve primetimo za par sekundi oni ocigledno o parama razmisljaju misle ako se proslavio prvi deo kao sto jeste stvarno zasluzio best RPG , mislili su da ce biti tako i sa 2 delom i samo ga skarabucili imam utisak kao da su se vise cimali za konzolu nego za PC to je to.. sta vi mislite o ovom delu? ? ?

:: Da li imate problema sa Very High setovanjem
:: Brutalan pad fps-a i teksture terena se gube... :-
:: Edit: Koliko vidim, na demo verziju su se svi zalili, jer igra u istom ne podrzava dx11. Problem je u tome sto sam dx11 ukljucio i radi sve savrseno osim kad je na very high setovanju... glupost..
:: _________________________________________________________
:: Velg Bort Livet
ElitePro Jeee 08.03.2011. 04:17 #303274

Pogledajte razliku u grafici ako mozete uopste i da primetite samo sto na drugoj je upaljen 16 AF pa se zato vidi detaljnije u daljini a na prvoj slici je AF Off posto na medium DX9 ne moze da se upali AF samo na DX11 High a kada smanjim AF na 0 i povecam na 16x FPS razlika + - 2-3 u vrh glave!
A razlika izmedju ove dve slike je na ovoj prvoj mi je 60 FPS posto je vsync on a na drugoj 16FPS :) presmesno, znaci razlika u grafici je skoro ne primetna jedino sto ne mogu da upalim AF sa DX9 ZASTO??? Moram da kupim DX11 Graficku da bi mogao da upalim AF smesno a taj AF kao sto sam rekao bas malo vuce FPS-a testirano sve!

http://postimage.org/image/2hdr9jrc4/full/

http://postimage.org/image/2hdw85stg/full/

Ova slika je na max FPS 27

http://postimage.org/image/2hemorcpw/full/

A ovako igram DX9 Medium i FPS mi je 60

http://postimage.org/image/2hewlzfok/full/

Samo da su dali da mozemo da upalimo AF na 16x sa DX9 :) slika bi bila kao ova prva a FPS bi pao max za 2,3

Na High se malo vide senke od oblaka i to je to, u prvom delu sam sve to video sa DX9 a jos bolja grafika a oni mi ovde traze DX11 da bi upalio AF i video senke od oblaka i neke gluposti u koje moras da se udubis da bi primetio razliku i to da gledas sliku pored slike! SICK

Erestun re 08.03.2011. 04:32 #303277

Sto se tice interface-a, slazem se, ocajno izgleda...
Nema neke razlike velike izmedju high i very high, ali ne znam da li si instalirao high texture pack patch? Sa njim jos lepse texture izgledaju...

Grafika je mnogo poboljsana nego u DA:O, ne moze da se poredi. Meni je najvise dizajn nivoa i smetao u Origins.

Ovo sada je vec za respect...

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs