Zvanicno izjavljujem da je ovo igra koju sam u poslednje vreme najvise iscekivao, a koja me je najvise razocarala. Na stranu gafika i sam koncept igre, kljucni segment gde ovaj proizvod podbacuje je ono najvaznije : VOZNJA! Veliki sam poklonik i stvarne i virtuelne voznje, i oduvek sam ceznuo sam igrom koja se ne bazira na klasicnom sistemu trka,vec daje slobodu vozikanja ( a da nije GTA, mada bi bilo sjajno da i ova fransiza konacno dobije podrsku za volan i voznju iz prvog lica). Nakon nekoliko dana igranja ovog cuda, kome sam stvarno dao sansu, mogu da kazem da je osecaj voznje kao da igrate Outrun(ko se seca ovog klasika sa arkadnih aparata znace o cemu govorim)! Niposto ne preporucujem,dok i ako ne izbace patch, igrajte prvi deo,koji je daleko bolji,a ovo djubre u kantu!!!
Slazem se. Djubre je samo tako sto se voznje tice. Ostalo je dobro, ali voznja na volanu je ocaj. Mogu da zamislim kako li je tek na tastaturi. I skroz je bezveze sto imaju jako malo opcija sto se automobila tice (tipa, ne mozes da upalis brisace, kad dajes migavac i ako vozis iz prvog lica neces znati da li je uopste upaljen, jer na tabli ne svetli nista... ne postoji dosta opcija koje bi trebala da ima jedna ovakva igra).
Na zalost moram i ja da se slozim sa vama, igru sam dugo iscekivao i posle nekoliko dana igranja moram da priznam da me je totalno razocarala, cak nisam uspeo da namestim da vozim sa volanom nego igram preko tastature. Uzas. Odvozim par trka i ne igra mi se vise.
Mene zanima jedna stvar. Da li neko od vas, bilo imao NV ili ATI ima u voznji osecaj vrlo slican SLI/CF microstutter-u. Onaj osecaj, iako imate odlican FPS, reda 70+ da se desavaju sitni trzaji grafike koji traju dovoljno manje od sekunde da se ne detektuju kao promena u FPS-u. Trenutno su mi instalirani 11.1 drajveri, pa me vrlo interesuje ako nekome tecno klizi igra sa ATI-jem, koje drajvere koristi.
Inace kako napredujem sa igrom, sve mi se vise doapada, osim ovog problema sa grafikom. Ima jako dobrih ideja, ali i mesta za patch-eve.
Nisam imao vremena da obratim pažnju na grafiku, pošto sam sve vreme provedeno u igri posvetio rešavanju problema sa upravljanjem, tj. kontrolama. Ali ništa nije pomoglo. Preko tastature neću da vozim, posebno ne preko tastera sa strelicama.
AMD Phenom II X3 720BE @3,4GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Gigabyte HD4870 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
Po meni naj realnija voznja koju sam igrao je Grid, a ne ovaj TDU vozis 150km/h slupas se u banderu autu nista i ima jos dosta mana..
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC Sapphire HD 5770 950/1400MHz CM 460W Extreme power 500GB WD Caviar Blue NZXT Gamma Black Benq 22` FullHD
TDU uopste i ne namerava da se kandiduje za titulu najrealnije voznje. Ovo je arkada na kvadrat.
:: Po meni naj realnija voznja koju sam igrao je Grid, a ne ovaj TDU vozis 150km/h slupas se u banderu autu nista i ima jos dosta mana. :: :: Asus M4A89GTD PRO/USB :: Phenom II 955B :: 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC :: Sapphire HD 5770 950/1400MHz :: CM 460W Extreme powe :: 500GB WD Caviar Blu :: NZXT Gamma Blac :: Benq 22` FullHD :: ::
Grafika je leš živi, pogotovo delovi sa likovima koji izgledaju kao da su iz 2005-te...
Nisu mrdnuli od prvog dela, a vožnja mi deluje čak i lošija malo. Sve u svemu prosečna arkada jbg, moram da priznam da sam očekivao više... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ne trosi ni fizicka jezgra, a kamoli hiperthreading-ovana.. :: :: :: :: :: Engine je pre svega retard: procesore ni ne zna da ima na raspolaganju... :: :: :: :: http://i56.tinypic.com/11ierma.jp :: :: :: ::
Evo da se javim da sam ja primetio pojavu microstutter-a. Igru igram na konfi iz potpisa, samo na drugom monitoru (ViewSonic VX2239wm). U Full HD rezoluciji na medium podešavanjima imam 40-55 frejmova, ali se povremeno `seckanje` oseti i ako uopšte nema pada fps-a. Koristim v10.8 drajvere.
:: :: Mene zanima jedna stvar. Da li neko od vas, bilo imao NV ili ATI ima u voznji osecaj vrlo slican SLI/CF microstutter-u. Onaj osecaj, iako imate odlican FPS, reda 70+ da se desavaju sitni trzaji grafike koji traju dovoljno manje od sekunde da se ne detektuju kao promena u FPS-u. Trenutno su mi instalirani 11.1 drajveri, pa me vrlo interesuje ako nekome tecno klizi igra sa ATI-jem, koje drajvere koristi :: :: Inace kako napredujem sa igrom, sve mi se vise doapada, osim ovog problema sa grafikom. :: Ima jako dobrih ideja, ali i mesta za patch-eve :: :: ::
Oh crap, i na po meni, do sada najboljim Catalystima, ista pojava. Nista onda drugo ne preostaje nego da se problemi prepisu engine-u koji je in deep shit.
:: Evo da se javim da sam ja primetio pojavu microstutter-a. Igru igram na konfi iz potpisa, samo na drugom monitoru (ViewSonic VX2239wm). U Full HD rezoluciji na medium podešavanjima imam 40-55 frejmova, ali se povremeno `seckanje` oseti i ako uopšte nema pada fps-a. Koristim v10.8 drajvere :: :: :: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass :: :: :: :: :: Mene zanima jedna stvar. Da li neko od vas, bilo imao NV ili ATI ima u voznji osecaj vrlo slican SLI/CF microstutter-u. Onaj osecaj, iako imate odlican FPS, reda 70+ da se desavaju sitni trzaji grafike koji traju dovoljno manje od sekunde da se ne detektuju kao promena u FPS-u. Trenutno su mi instalirani 11.1 drajveri, pa me vrlo interesuje ako nekome tecno klizi igra sa ATI-jem, koje drajvere koristi :: :: :: :: Inace kako napredujem sa igrom, sve mi se vise doapada, osim ovog problema sa grafikom. :: :: Ima jako dobrih ideja, ali i mesta za patch-eve :: :: :: :: :: ::
microstutter-a nikakvog, igra je dobra treba se malo navici, svaki auto je drugaciji za upravljanje, neki i mene nervijaraju a iam i dobrih, igram na tastaturi sport.
Grafika je bolja od prvog dela, i delovi sa likovima pogotovo... Ustvari igra izgleda prilicno lepo, a i trke su zanimljivije od onih u prvom delu.
Nisam primetio nista neobicno sa 5850 i kitalist 11.1
Inace igra je cisto ok, upravljanje moze da se namesti da bude pristojno ako se igras malo slajderima, igrao sam je na tastaturi na expert. Grafika je neujednacena, ima delova koji izgledaju odlicno a ima ih i koji izgledaju smesno. Nesto sto mi je upalo u oci je ista scena pre svakog challenge, prvi put kad sam video da neki crnac rogonja trazi da mu pratis devojku jer sumnja da ga vara reko ok, potrudili se malo da opravdaju sto ti nekog moras da pratis, medjutim i drugi put isti crnac, ista riba, isti svaler ista scena, samo mala vozi druga kola (i isti kraj, crnac ode placuci ko pickica umesto da okupi bandu iz huda i svaleru polomi noge). Znaci, ok igra al daleko od kandidata za igru godine.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Kod mene sve ide glatko. Very High, 1680x1050, 8x AA, CCC 11.1. Nisam gledao koliko FPS imam, ali po osecaju cini mi se da se nije spustao ispod 50.
Sto se voznje tice, igram na Hardcore, na volanu, trenutno vozim Audi Q7, dosta je trom dziponja, ali je jak k`o zemlja. Sranje mi je sto kad skrecem levo-desno, kamera mi isto tako ide levo-desno, pa je ponekad nepregledno voziti.
Pogresno si me razumeo gore. Nemam SLI / CF niti planiram. Napisao sam `osecaj vrlo slican SLI/CF microstutter-u.....kod mene jednostavno ne moze glatko da se igra na 1920x1200 @ ANY FSAA u kombinaciji sa Very High....jednostavno ti trzaji ubijaju dozivljaj, ali posebno pri kameri iz treceg lica.
:: @Bax, znam da si trazio CF ili SLi konfiguraciju, kod mene je single, i radi sve na Very High na 19x12... i ne secka.. :: :: Pozz.. :: :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD Phenom II 955 B :: DFI LP DK 790FXB-M2R :: AMD 6870 1G :: 2x 2GB DDRII 1066MH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 750T :: ::
Mozda trza zbog ucitavanja kojecega, ipak je sandbox igra u pitanju i cuva mnogo tekstura u memoriji.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: Pogresno si me razumeo gore. Nemam SLI / CF niti planiram :: Napisao sam `osecaj vrlo slican SLI/CF microstutter-u.....kod mene jednostavno ne moze glatko da se igra na 1920x1200 @ ANY FSAA u kombinaciji sa Very High....jednostavno ti trzaji ubijaju dozivljaj, ali posebno pri kameri iz treceg lica ::
Da je ucitavanje, svi bi imali problem, u manjoj ili vecoj meri. Sumnjam da 6GB RAM-a, 5870 i i7 na 3.8 nije dovoljno....neke su gluposti ovde u pitanju. Probao sam vsync on i off (u igri i ccc-u) i to nije uzrok problema.
:: Mozda trza zbog ucitavanja kojecega, ipak je sandbox igra u pitanju i cuva mnogo tekstura u memoriji :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.